Mislim da nije bitno ko je sa koje strane...
Ali...Postoji opasnost i potencijal da u jednom momentu zahtevi budu razliciti, pa skoro kontradiktorni.
A na neki nacin vec jesu...Ams trazi odmeravanje "poreza na upotrebu" (luksuza) po konjazi tj. po kilovatima. Prakticno samo rekonfiguraciju u okviru postojecih cena. Drugim recima, idalje bi svi mi placali isto (u proseku). Znaci prakticno ne dobijamo nista tj. nikakvo pojeftinjenje (u proseku).
Mas-ov zahtev se bazira na vise nego jasnom i dokazivom uvidu da ja ocigledno prevelik "porez na upotrebu" (na luksuz) za motocikle u odnosu na automobile. I trazi da se globalno smanji oporezivanje tako sto se porede i vezuju kubikazne grupe motocikala sa istim (slicnim) kubikaznim grupama za automobile
bazirane na slicnim cenama jednih i drugi vozila. Krajnje jednostavno, logicno i iznad svega POSTENO.Znaci ne mogu se podrzati obe grupe i njihovi zahtevi (ams i mas). Jer su zahtevi toliko razliciti (skoro pa suprotni) da je nemoguce da postoje u praksi oba istovremeno.
Ponavljam, tvrdim i garantujem NEMOGUCE JE. To je valjda svakom jasno...
Znaci, vi koji kazete da ce te podrzati obe grupe (ams i mas) u stvari kazete da ce te podrzti dva potpuno razlicita zahteva, toliko razlicita da direktno jedan drugog iskljucuju (u psihologiji se tako manifestuju ambvivalencija, sizofrenija, podvojena licnost...)

Ja razumem da nikom ne zelite da se zamerate i da hocete da sa svima da ostanete dobri i to je ok. Ali ovog puta se mora odabrati. Ili se kosi sa zdravim razumom...
Onda se upitajte sta vi zapravo hocete, jer ce te odluku morati doneti.
Ams-ov zahtev: da prakticno visina poreza ostane po starom (u proseku)?
Mas-ov zahtev: da nam bude vidno manji porez nego do sad?
Naravno, ams-ov zahtev za ukidanje putarina je sasvim ok i tu nema dileme. To bi pretpostavljam i mas podneo...
Ams je takodje spominjao parking prostore za parkiranje motocikala (za beograd).
Nikada nisam dobio odgovor na pitanje: jel bi se to naplacivalo?
Jer ako bi se naplacivalo u cemu je prednost u odnosu na sada. Sami bi sebi skocili u stomak... Ovako mozes da ga ostavis na bilo kojem normalnom mestu, koliko dugo hoces i da nista ne placas...