Upravo skidam pogled sa neba, tražeći bar jednu zvedu koja bi me razuverila da je samo današnji dan bio Bogom-dan za sve nas, koji smo se okupili oko zajedničkog cilja. Predivan, topao sunčan dan nam je bio gratis poklon, kao da su sve sile ovoga puta bile na našoj strani.
Pokušavam da sumiram rezultat...da shvatim šta smo sve danas postigli, šta smo mogli još a nismo i šta bi mogli za ubuduće.
Pravo da vam kažem, toliko sam zadovoljan veličanstvenim protestom, bez lažne 'patos' emocije, da sam još uvek ushičen i sa osmehom na kraj usana! 1000-1500 pod konac poređanih bajkera, sa eRinama, endurima, kruzerima...bez i najmanjeg incidenta, u kolini po dvoje sa sigurnim i organizovanim vođstvom, pod palicom nekoliko najzaslužnijih ljudi na čelu sa predsednikm MASa Belim, sa Radetom i Dekiem 'Familija'. . Mi redari i ako nas je bilo u pristojnom broju, za toliki broj bajkera, nismo imali velikog posla. Prosto smo figurirali raskrsnicama a svaki pojedinac na motoru je vodio računa o sebi a tako, nama izbio svaku sumlju o mogučim ne prijatnostima.
Ovom prilikom želim da se zahvalim i saobračajnoj policiji Beograda, koja je u dovoljnom broju pokrila sve prilaze ruti kojom smo se kretali i sinhronizovano puštala vozila, tako da nismo stvorili ne prijatnosti svima, koji su se svojim poslom našli u centru grada. Doprineli su da se desi nešto ne shvatljivo a to je da se sa toliko motora, nije blokirao trg Nikole Pašića.Ruku na srce, i ako je saobračaj tekao otežano, nema ne zadovoljnih Beograđana, koji su navikli i da grupica od 50tak građana blokira sam centar. Videli ste i sami da su nam vozači svirali, mahali i bodrili nas. Takođe i svi oni koji su strpljivo čekali da prođemo kako bi došli busevi. Snimali su nas i slikali...bili smo prava atrakcija koja je zaslužila da se nađe u svim medijima, u Evropi!
Nikoga nismo klasično ucenjivali, nikoga maltretirali...ponašali smo se kako i dolikuje ozbiljnim ljudima, koje je muka naterala da u zajedničkoj vožnji, pokažu svoje ne zadovoljstvo, trenutnim načinom određivanja visine poreza na luksuz. Koliko smo trpeli a pogotovo zadnje godine ipak nismo na bahat način tražili svoje pravo, a mogli smo...svako od nas je mogao pokazati koliko je frustriran takvim ponašanjem vlade prema nama ali je prevladao razum i to kod onih koji su ocrnjeni predrasudom u narodu. Tom istom narodu smo pokazali svoje pravo lice.
Nismo podigli šatore ispred skupštine već smo samo sat vremena stajali, nadajući se da će neko shvatiti ozbiljnost problema i da će se najzad uraditi nešto, povodom amandmana na sadašnji zakon. Možda nismo iz prve pogodili centar mete ali smo pokazali da ako poželimo, možemo i te kako i na mnogo ozbiljniji način, protestom zatražiti svoja prava. Oni neka dobro razmisle!!
Koliko smo degradireni i poniženi u odnosu na kolege bajkere iz komšiluka i Evrope, toliko smo spremni da tu nepravdu promenimo!
Hvala vam svima, što sam se pored vas osečao kao ljudsko biće a ne kao vladino zamorče i što sam dobio nadu da će se nešto promeniti!
Svakome od vas stežem ruku i čestitam na ostvarenom rezultatu a rezultat je taj, da smo se po prvi put u istoriji okupili u tako impozantnom broju, koji uliva nadu u novo, bolje sutra po svim esencijalnim pitanjima vezanim za motoklicizam Srbije! Svi smo bili na visini a tako neka i ostane za sutra, za neke nove prohteve!
Neka su nam sigurni i široki putevi!
Čestitam!!