Mart 30, 2026, 07:55:12 pre podne

Autor Tema: Protestna vožnja motociklista Srbije 17.04.2010god  (Pročitano 114788 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
Odg: Protestna vožnja motociklista Srbije 17.04.2010god
« Odgovor #560 poslato: April 20, 2010, 12:13:08 pre podne »
Evo nisam bio, ne treba mi pohvalnica, zahvalnica, ordenje, boracka penzija :) :D

gordanmg

• Gost
« Odgovor #561 poslato: April 20, 2010, 12:24:57 pre podne »
Evo nisam bio, ne treba mi pohvalnica, zahvalnica, ordenje, boracka penzija :) :D

Bio kawa... ko kaze da nije bio nek je gomna..... :) :) :) :) :)
Dobio sam prisivak MK JOKER.... hvala Kawa :)

Van mreže Six

• Suvozac
  • *
    • Burina.NET
« Odgovor #562 poslato: April 20, 2010, 12:25:46 pre podne »
Šta činiti da se situacija sa cenom poreza što pre reši? Evo jedne radikalne ideje, eh kad bi samo bilo moguće.. :)

- Organizovati jednogodišnju moto-apstinenciju celokupne moto populacije. Ne registrujemo motore u okviru jedne godine, pa sad, ko sme da vozi neregistrovan, nek vozi, a ostali na pecanje.. Kad država ne dobije ni približno koliko je zamislila od nas, vrlo lako ćemo se dogovoriti po sistemu "daj šta daš".. :)

Pusti snovi, ali hajde da ipak podelim misao s nekim.. :)

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #563 poslato: April 20, 2010, 12:36:59 pre podne »
Pa kako niko, pominju se svi koji su bili, ali u globalu. Zemunac sam kaci svoje slike sa kacigom, da bi svi znali da je to on i kako je on bio. Pa sta sad treba, da neko trazi Boracku penziju ili pohvalnicu? Stvarno ne razumem neke. Svaka cast organizatorima i svima sto su bili, mislim da je to dovoljno. Nema potrebe da se neko izdvaja i slicno. Vidim neki kace svoje slike,(na raznim forumima) to je kao dokaz da su bili ili sl. Necu da me pogresno neko razume, ali nema potreba za nekim dokazivanjem. Imam i ja svoje slike sa protesta, ali ih nisam okacio, jer nije mi bitno da drugi znaju da sam bio, nego mi je jedino bitno da samom sebi dokazem da sam prisustvovao tom velicanstvenom skupu.

G-dine što se uzbuđujete previše?
 Pa Walvorine se samo našalio a ti se odmah primio i udri po tome šta sam i gde sam...
To na koji sam način animirao bajkere i tražio podršku je samo moja stvar, zar ne? Svi smo različiti i tako se i ponašamo. Ja jesam, ti nisi i tačka, o tome nečemo raspravljati. Ko zna, možda sam i tebe animirao i nagovorio na protest (znam da nisam i da si bio za tu akciju još pre par meseci, samo velim)!
A sada jedno pitanje..a gde sam to postavio link ka mojoj fotki gde mi se vidi lice? Mislio si na Motori.hr a sada pogledaj malo bolje taj snimak!
Manjak tolerancije, ništa više...ja neću penziju!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #564 poslato: April 20, 2010, 12:47:10 pre podne »
Šta činiti da se situacija sa cenom poreza što pre reši? Evo jedne radikalne ideje, eh kad bi samo bilo moguće.. :)

- Organizovati jednogodišnju moto-apstinenciju celokupne moto populacije. Ne registrujemo motore u okviru jedne godine, pa sad, ko sme da vozi neregistrovan, nek vozi, a ostali na pecanje.. Kad država ne dobije ni približno koliko je zamislila od nas, vrlo lako ćemo se dogovoriti po sistemu "daj šta daš".. :)

Jan iz Debeljače je postavio sličan predlog pre par meseci.
Vliki problem je u malim sredinama (kao recimo SD), gde panduri bukvalno dolaze na vrata i poznaju te po opremi a veliko je brate i odricanje da celu sezonu ne odeš preko granice jer ne registrovanim motorom nećeš moći preko ....

Van mreže Six

• Suvozac
  • *
    • Burina.NET
« Odgovor #565 poslato: April 20, 2010, 12:53:29 pre podne »
Vliki problem je u malim sredinama (kao recimo SD), gde panduri bukvalno dolaze na vrata i poznaju te po opremi a veliko je brate i odricanje da celu sezonu ne odeš preko granice jer ne registrovanim motorom nećeš moći preko ....

Znam, pusti snovi, tako nas i drže u šaci.
Poznaju oni dobro našu strast, postoje timovi stručnjaka koji se time bave. Nije tek tako "odokativno" ni uveden tako visok porez za motocikle. :-\

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #566 poslato: April 20, 2010, 12:55:34 pre podne »
Pa naravno da si u pravu, kod nas ti je još uvek tako.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #567 poslato: April 20, 2010, 01:05:27 pre podne »
A sada jedno pitanje..a gde sam to postavio link ka mojoj fotki gde mi se vidi lice? Mislio si na Motori.hr a sada pogledaj malo bolje taj snimak!
Druze, niti se ja uzbudjujem ni nista, pogresno si me protumacio, napisao sam lepo da ne zelim da me neko pogresno skonta. Ali eto vidim da je ispao nesporazum.
A sad pitanje za tebe, gde sam ja to napisao da si stavio link ka tvojoj fotki da ti se vidi lice ??? Kad procitas jos jednom, videces da sam napisao sledece: "Zemunac sam kaci svoje slike sa kacigom, da bi svi znali da je to on i kako je on bio"
Znaci, nigde nisam pominjao da si stavljao neke linkove i da ti se na slici vidi lice.
Nemam ja nista protiv, ali mislim da su svih 1500+/- bajkera zasluzni za onaj skup. I tu treba da je kraj svim pricama...
P.S. Javno ti se izvinjavam ako si me nesto pogresno protumacio.

Jamana

• Gost
« Odgovor #568 poslato: April 20, 2010, 01:42:41 pre podne »
Da , slazem se s`tobom da je to bio skup, lepo organizovan i krajnje disciplinovan . Sa moje strane sve pohvale za organizatore. Ali ja niasam pricao o skupu vec o pravoj akciji bajkera na zaustavljanju otimacine koju smo i dosada trpeli. Meni je 48-ma i uvek cu oteti od samog sebe za registraciju a da to ne oseti porodica samo iz razloga sto je to deo mog zivota . Ja nisam glup i nikog ne smatram da jeste ali vreme je da se shvati da nekada se mora podvuci crvenom olovkom crta . Ovo ne govorim samo zbog sebe , Ja jos koliko mogu ali postavite pitanje sta ce uraditi mladi koji su jedva skupili pare da bi kupili motor a sada su prinudjeni da ga gledaju u garazi ili da se jure sa plavcima i time jednom nogom kuju sebi krst . Zato dragi moji dobro razmislite o svemu pa ako ima zelje i ...... za pravu akciju , tu sam.Ne kazem da treba sad , odmah krenuti u novu akciju ali treba odrediti tacan datum do njihovog odgovora. Te stvari ako u vlasti ima volje jako brzo idu.U jedno sam siguran Mi bitke ne dobijamo u kancelarijama i nema potrebe Mi vise da idemo kod njih , nego oni kod nas i to na nas teren na nas put . LET`S GO ON THE ROAD .
Pozzzz.... svim bajkerima

Svaka ti je zlatna!
Ljudi,kad ste vec zagrizli izgurajte ovo do kraja.Svakim danom otezanja gubite ovu energiju i vremenom ce biti sve manje ucesnika.Oni to i ocekuju i ide im u prilog.Treba napraviti nesto pre no sto se ovo zaboravi u javnosti,a i pocece sezona odmora pa nece biti ovakvog odziva.Jos samo da napomenem da je po meni, velika greska bila skracivanje ture.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #569 poslato: April 20, 2010, 01:57:24 pre podne »
Taman posla da sam se naljutio jer predugo sam na raznim forumima a pisana reć nije što i u lice i često samo smajliji prave razliku između šale i zbilje!
Na motori.hr me znaju jer sam duže vreme tamo a i pre sam bio na KLE forumu i želja mi je bila da im pokažem da i mi umemo (kao što su oni, za putarinu), pokazati slogu.
Iskreno bez lažne skromnosti...ja sam najviše pisao ali samo jer sam na taj način mogao da pariram ostalima koji su svojim idejama, vezama i trudom (koji se nije video javno a mnogo značio) doprinosili mnogo više. Bila mi je želja da budem od koristi kao što su ostali..
Drago mi je da smo uspeli i nadam se da ćemo nastaviti istim žarom dok ne izdejstvujemo promene!  *3

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #570 poslato: April 20, 2010, 02:07:59 pre podne »

Lepo je ovo Six, ali je na zalost tesko izvodljivo. Da napravim paralelu: camci su oprezovani isto tako katastrofalno i nenormalno kao i motori (bez ikakve razlike po vrednosti) tako da smo dosli u istu pricu kao i sa motorima.

E sad, kao dugogodisnji vlasnik camca secam se da je 2001 bio prvi put uveden takav namet na camce. Rezultat je bio sledeci: niko nije placao registraciju, drzava nije dobila ni one pare od registracije koje bi dobila da nisu bili gramzivi. Porez je ukinut.

Sad je uveden ponovo isti porez samo se zove drugacije, i verujem da ce rezultat biti isti, mozda ne tako brzo ali bice. Niko nece registrovati camce i to je to.

Recna policija ima patrolne camce samo u Beogradu, ali samo je jedan ispravan. Van Beograda recna policija prakticno ne postoji, tako da nema ko da kontrolise da li su camci registrovani ili nisu. Na zalost saobracajna policija je u mnogo boljem izdanju, ima ih svuda i ima ih mnogo, tao da je ova varijanta tesko izvodljiva.

;)

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #571 poslato: April 20, 2010, 02:19:42 pre podne »

Ova ideja direktno vodi resenju problema, tj. to bi bio najjaci pritisak na vlast, ali kao sto je napisano, iz mnogih razloga je za sada neizvodljiva.

Zato bi se moglo razmisliti o varijacijama te ideje, koje su takodje dosta radikalne:

Na primer, jednodnevno protestno ne nosenje tablica, uz istovremenu najavu jednonedeljnog nenosenja tablica itd.

Znaci, protest je permanentan, odvija se na celoj teritoriji drzave, ne zahteva vreme i troskove dolaska u Beograd i sl.
Problem je represije od strane policije, ali tesko je i pisati prijavu ako nema tablice. Uostalom, ako dodje do potrebe za radikalnijim akcijama, trebace malo i stisnuti 00.
...

Van mreže Six

• Suvozac
  • *
    • Burina.NET
« Odgovor #572 poslato: April 20, 2010, 02:21:56 pre podne »
Lepo je ovo Six, ali je na zalost tesko izvodljivo. Da napravim paralelu: camci su oprezovani isto tako katastrofalno i nenormalno kao i motori (bez ikakve razlike po vrednosti) tako da smo dosli u istu pricu kao i sa motorima.

E sad, kao dugogodisnji vlasnik camca secam se da je 2001 bio prvi put uveden takav namet na camce. Rezultat je bio sledeci: niko nije placao registraciju, drzava nije dobila ni one pare od registracije koje bi dobila da nisu bili gramzivi. Porez je ukinut.

A čamdžije se nisu ni organizovali, pretpostavljam, već procenili situaciju pojedinačno i ispravno postupili..
Drago mi je da takav primer u praksi ipak postoji zabeležen, dakle moguće je. Ko zna, možda i s nama bude slična priča ako se bezuspešno potroše svi drugi vidovi borbe. Nikad ne reci nikad.. :)

Van mreže Six

• Suvozac
  • *
    • Burina.NET
« Odgovor #573 poslato: April 20, 2010, 02:26:25 pre podne »
Samo jezik šuške dopire do vlasti, zaboli njih manjak para koliko i nas.. možda čak i više. :)

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #574 poslato: April 20, 2010, 07:18:31 pre podne »
Ko nema sliku kao da nije ni bio, hahahahahaha
Moju okačili drugi tako da se ne sekiram.  ;D

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #575 poslato: April 20, 2010, 07:51:04 pre podne »
A čamdžije se nisu ni organizovali, pretpostavljam, već procenili situaciju pojedinačno i ispravno postupili..
Drago mi je da takav primer u praksi ipak postoji zabeležen, dakle moguće je. Ko zna, možda i s nama bude slična priča ako se bezuspešno potroše svi drugi vidovi borbe. Nikad ne reci nikad.. :)

Upoznat sam i ja sa tim oko camaca, jer me je takodje licno pogadjalo. Pisala su, doduse, razna udruzenja ribolovaca i sl. protestna pisma i upucivala zahteve Vladi, ali je kljucno bilo to sto je izostala registracija u velikom procentu. Opet, drugo su camci, i, sto kaze Gremlin drugo je recna policija.
...

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #576 poslato: April 20, 2010, 08:52:25 pre podne »
nema nam druge nego razmisliti,ali mislim da je ona fora dinar za auto put.
 mozda kao sledeca legalna stvar dobra time ce se blokirati auto put
a niko nije kriv ,i to bi mogli ubrzo
vec tada ce razmisliti........ako ne bice jos radikalnije
SMEDEREVO SRBIJA

Zverka

• Gost
« Odgovor #577 poslato: April 20, 2010, 09:22:51 pre podne »
Ne registrujemo motore u okviru jedne godine, pa sad, ko sme da vozi neregistrovan, nek vozi, a ostali na pecanje..

bi ja  drage volje...i onako se samo svadjam sa pubovima...al sta da radim kad je  MOTOR MENI JEDINO PREVOZNO SREDSTVO ...a i HRANA ZA DUSU ...

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #578 poslato: April 20, 2010, 10:50:51 pre podne »

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=4545.0

Ovo sam napisao u januaru i jos uvek tako mislim...
   Naravno da trebamo postupno stići do ovog vida protesta. Svaki sledeći protest mora biti radikalniji od predhodnog. Iskreno se nadam da do organizovane neregistracije neće doći, da će država uslišiti naše zahteve ali valja misliti i na ovaj krajnji vid protesta. Za ovakav protest moramo biti maksimalno jedinstveni a za to smo, kako se 17. videlo, sposobni.
   U maju bi mogli ponovo na Ušće ali bez skraćivanja vožnje kroz grad.
   U junu, kad počinje intezivniji saobraćaj na auto putevima, plaćanje putarine po dinar.
   A za dalje ćemo već nešto smisliti. Važno je samo da nestanemo. Idemo dalje do ispunjenja zahteva...
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #579 poslato: April 20, 2010, 12:06:15 posle podne »
Mozda bi trebalo otvoriti novu temu, u smislu:  Predlozi za aktivnosti na daljem pritisku u cilju ostvarivanja zahteva.

Protestna voznja 17.aprila je zavrsena, na opste zadovoljstvo.
Urednici bi mogli pojedine postove sa predlozima u tom smislu prebaciti u novootvorenu temu.
...