Mart 30, 2026, 07:32:00 posle podne

Autor Tema: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?  (Pročitano 42419 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
Odg: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?
« Odgovor #140 poslato: April 20, 2010, 12:01:42 pre podne »
Jel to kod Vas Mangulica uobicajeno da se usunjate na kvarno i da se ne predstavljate dok ne budete primeceni ?

;D ;D ;D ;D ;D

DakleM: dobrodosli Dzoks, Blackbite, Ruzica, Melcor...lepo je sto ste dosli, a niste morali (slogan WILD Mangulice)

;D ;D ;D ;D ;D

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #141 poslato: April 20, 2010, 12:02:46 pre podne »

1. JA + 53 sa P. Brda, vidkovca rakovice, knezavca ili opstine rakovica  i vodio mas gardu sa ovde prisutnima   a ti?
   2. Nas predsednik moze da bude predsednik MASa
   3. Naravno da ce se odazvati ako su ciljevi zajednicki a ne pojedinacni

1.Ja + 21 iz MK EXTREM i nekoliko prijatelja kluba(u tih 21)- ne računam sve smederevce koji su došli kao samostalni ili iz drugih klubova.... i bio u MAS gardi, sledio sve upute gardista (mislim gremlina najviše)
2.Predsednik MASa je smenjiv na 2 godine, šta ako skupština izglasa predsednika koji nije za matični klub i taj predsednik ukine takav klub?
3.Odgovor nepotpun....

Vezano za moja pitanja da ne bude zabune...
Apsolutno mi se svidela ideja osnivanja matičnog kluba i okupljanja "samostalnih" od samog starta ali očigledno je da sam u manjini bar što se MASa tiče
Mislim da konkretnim odgovorima možete još nekome ovde otvoriti oči

Brate PedjaR, 100 motora ali zaboravljaš da spomeneš da nisi računao klubove Joker, Patriots.... koji su bili sa samostalcima....

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #142 poslato: April 20, 2010, 12:10:27 pre podne »
mislim da nas je vise bilo bez boja... al ne zelim nista vise da komentarisem

tema je na mestu i praticu je al nemojte pljuvati po onima koji nisu tu

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #143 poslato: April 20, 2010, 12:19:11 pre podne »
Ma ljudi odosmo predaleko..
Ne bi smo mi bili neko sa jačinom kluba, neko ko bi menjao pravila i rad MASa, krećio po vašoj kuđi kako im se prohte..
Mi bi smo bili gde i sada sa ne obaveznim učešćem u akcijama raznog tipa i sa uzajamnom pomoći i podrškom za svu dobrobit, svim bajkerima.
Nas više interesuju beneficije koje možemo zajedno, na obostranu korist, izvući iz ovoga društva. Za to se možemo zajedno izboriti kvalitetom, koji proistiće iz kvantiteta!
MAS kvantitet nema, da se ne lažemo, figurira se sa 5-8% bajkera, na državnom nivou a to je , složićete se, malo da bi se izvela ozbiljnija akcija u ovom društvu gde se sve dobija uz pomoć štapa i kanapa!
Smatam da je MAS živo biće koje se razvija a koje u predsudnom trenutku može poskočiti koju stepenicu više, u zajednici sa samostalnim bajkerima!

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #144 poslato: April 20, 2010, 12:26:29 pre podne »
Sve stoji, Zlajo, ovo je velikodušan i donekle romantičan stav o celoj stvari.

Ja pokušavam da diskutujem stavljajući se u svojstvo nekoga ko je malo, a možda i nimalo zainteresovan, ili nije u mogućnosti da pruži bilo šta više od članarine, ili nekoga ko traži članstvo u organizaciji ne da bi se angažovao već ostvario neki vid zaštite i pomoći. Verujem da je takvih ljudi mnogo, čak bih se usudio da tvrdim da je to velika većina.

to si u pravu, za vecinu......a na kakav vid zastite i pomoci mislis...obrazlozi i prosiri,
mozda tu ima "mesa" za diskusiju

joksa

• Gost
« Odgovor #145 poslato: April 20, 2010, 12:38:37 pre podne »
Jeste, Zemunac. Sa masovnoscu sem kvaliteta bi dosao i novac od clanarine, ako bi se sve pametno izvelo. Da se ne lazemo, potrebno je srce, to smo dokazali da imamo, al potrebna je i cvrsta finansijska osnova asocijacije da bi se nesputano radilo i pomagalo svojim clanovima. U suprotnom trazis sponzorske dilove. Naravno, to podrazumeva "nosenje zastave" istog. Ako je sponzor drzava onda se to zavrsava kao kod komsija(AMS) sa parolom "cekaj me, ja sigurno necu doci". I dzabe "spoljni i unutrasnji neprijatelj koji nikad ne spava", dzabe lep sajt, dzabe dobri ljudi i drugari...

Van mreže Six

• Suvozac
  • *
    • Burina.NET
« Odgovor #146 poslato: April 20, 2010, 12:39:37 pre podne »
to si u pravu, za vecinu......a na kakav vid zastite i pomoci mislis...obrazlozi i prosiri,
mozda tu ima "mesa" za diskusiju

Konkretno, kao što rekoh pre par postova - od organizacije motociklista bi prosečan član, u zamenu za godišnju članarinu, mogao da očekuje nešto od ovoga:

- Popusti za razne servise i usluge kod firmi koje su voljne da tako nešto ponude na osnovu ugovora sa asocijacijom, počev od tehničkog pregleda, preko servisa, prodavnica delova i opreme, pa do goriva, ugostiteljskih usluga..

- Info servis putem weba i eventualno telefona, informacije o svemu u vezi sa motociklizmom u datom trenutku - firme koje daju popuste članovima asocijacije, noćenje, servisi, adrese i telefoni moto klubova na proputovanju, itd..

- Šlep služba / pomoć na putu / SOS dežurni jedinstveni telefon, sa distribucijom poziva najbližem lokalnom ogranku,

- Pravna zaštita

Violeta

• Gost
« Odgovor #147 poslato: April 20, 2010, 12:39:51 pre podne »
Pozdrav svima jos jednom.
Iskreno uclanila sam se videvsi ovu temu(posto sam Dzoksova zena).

Gremline:
Sto se tice Dzoksa,on se na ovaj forum registrovao poodavno.
Nije on sada citao forum(pod njegovim nickom) nego ja,tako da se nije sunjao na kvarno(uvredljive reci).
Dzoks je u Bgd-u radi...tamo ce biti do srede pa posto si ceo dan na uscu mozda pipijete i kafu,ako on uspe da nadje slobodnog vremena.
Bas cu mu reci da si ga pozdravio na ovom forumu ;)
I jos nesto,i da je kojim slucajem on ovde i da je citao forum bar ne bi sakrio svoje prisustvo,kao sto "neki" rade na mangulicama...ako cemo vec da prozivamo.
Pozdrav

Drugo.
Koliko se secam mangulice nisu bile protiv protesta,vec je lepo bilo receno da se o protestu pise na BJB-u
Bilo je raznih prozivanja drugih foruma zato je tema i obrisana.Ocigledno je ovde dozvoljeno pljuvanje,vredjanje...i drugih foruma i ljudi.

Ocigledno vi niste shvatili ko su i sta su mangulice....Vama je u glavi samo neko takmicenje,nadmudrivanje...ko ce koga i ko ce kome....
Da li da se nose ove boje ili one,da li ce postojati ovakva ili onakva pravila......Uzivajte malo u zivotu

Najsmesnije mi je bilo kadaje bila prica da li ce BJB podrzati protest.Mogu li samo znati ko cini BJB?Ne mislim na clanove foruma vec na ljude osnivace i clanove BJB-a.Pa nema njih 10000 vec desetak, mozda.Znasci po vasoj prici njih desetak je reklo svim clanovima foruma i naredilo da ne smeju ici na protest pa su im odjednom dozvolili,a ljudi su ih slepo slusali.Ma dajte,ko to sebi dozvoli stvarno ne znam....malo tuzno ako sebi to dozvole.(Inace nisam na tom forumu niti planiram,ni ne znam osnivace i te ljude)
Pa ljudi zar vi stvarno dozvoljavate sebi da vam neko kaze e mozes ici na protest ili ne mozes,mozes popiti casu vode ili ne mozes...i ostalo?To mi nekako dodje kao roditelj detetu kada dozvoli ili ne dozvoli da popije casu coca cole.i smatram takve ljude da nemaju izgrajenu svoju licnost i nisu svesni sebe.

Jos jednom veliki pozdrav

• Ultimate Biker
« Odgovor #148 poslato: April 20, 2010, 12:41:51 pre podne »
Brate Zemunac neće ljudi iz klubova (ili nisu hteli do sad) da daju ništa MASu, ne ulazim u to ZAŠTO .... jbg cirka 50 kluba članova, pa nek je i prosek po klubu 10 pa je to ipak impozantan broj bajkera...
Sačekajte Gnjata da izbaci izveštaj sa sednice, pa će te videti da se pokreće u pozitivnom pravcu i predlaže ono što treba da ima MAS
Upravo o tome i pričam, moraš konkretno da kažeš zašto je MASu potrebno pridruživanje motorciklista koji nisu u moto klubovima da bi bilo jasnije svima.
Ima puno nelogičnosti (bar po meni), par drugara osnuje klub, podnese zahtev, stažira godinu dana i već je punopravni član MASa, još ako dobije zvanični termin za skup.... više ga nema nigde, a niti znaš ko su niti ih više vidjaš, niti podržavaju bilo koju akciju.... Stotine kvalitetnih ljudi koji mogu da daju nešto svima nama pročita neke nebuloze ili porazgovara sa nekim nelojalnim članom MASa i odmah diže ruke od svega, nažalost.
Izvini Pedja , izneo sam samo moje vidjenje, možda nisam u pravu, izvinjavam se ako sam pogrešio

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #149 poslato: April 20, 2010, 01:56:09 pre podne »
Mas je ocigledno na prekretnici. Ili ce ostati na sadasnjim pozicijama i u sustini stagnirati i po brojnosti i po uticaju, ili ce se razvijati i prerasti u respektabilnu organizaciju u svakom pogledu.
Od samih clanova MAS-a, tj. klubova, zavisi da li ce prepoznati ovaj trenutak koji se ne javlja bas cesto.

Zlajin predlog je dobar - osnivanje neke vrste kluba sa labavijim pravilima  koji bi cinili mi koji nismo u postojecim klubovima, i samim tim ulazak u MAS po vazecim pravilima.

Ako su potrebni i drugi predlozi za razmisljanje mogu i ja da nabacim nesto, pa neka se procenjuje:

MAS bi mogao da se reformise tako da deluje u dve ravni, tj. da ima dva sastavna dela.
Jedan deo kao do sada, klubove, i drugi deo - ostale motocikliste. Uslovno, Veće klubova i Veće motociklista.

Sad, osnova ovakve ideje (a princip je poznat iz npr. dvodomnih parlamenata mnogih zemalja, koji perfektno funkcionisu) je dobro proceniti i utvrditi o cemu raspravlja i odlucuje jedan, a o cemu drugi deo, kao i koja su pitanja u zajednickoj nadleznosti.

- Polazeci od sadasnjeg stanja kao i diskusije do sada, jasno je da bi  "Vece klubova" imalo nadleznost nad vecinom osnovnih pitanja sto se tice Asocijacije kao celine, kao i nad svim pitanjima nad kojima je  i do sada MAS imao nadleznost.

- "Vece motociklista" bi odlucivalo o pitanjima koja bi se, samim ulaskom nezavisnih motociklista otvorila.

Sami sastanci jednog i drugog Veca mogli bi se odrzavati odvojeno, jer bi "Vece motociklista" imalo znatno manje nadleznosti i samim tim i manje razloga da se sastaje.
Naravno, postojalo bi telo koje bi vrsilo punu koordinaciju rada.

- Jedan broj znacajnih pitanja, od zajednickog interesa, kao sto je npr. bilo formulisanje Zahteva, organizacija i ciljevi protestne voznje i slicni, bili bi u zajednickoj nadleznosti i odluke o njima donosile bi se na zajednickom sastanku.

Ovo je samo u najgrubljim crtama predlog moguceg nacina integrisanja ostalih motociklista u MAS, koje zahteva dodatnu razradu, ako se u sustini, ili u pojedinim delovima ovakvo ustrojstvo Asocijacije prihvati.

« Poslednja izmena: April 20, 2010, 02:24:02 pre podne od strane motoklasik »
...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #150 poslato: April 20, 2010, 02:17:54 pre podne »
Motoklasik...hvala što postojiš na ovom forumu (tek se sada vidi šta su drugi izgubili) Predlog sa dvodomnim večanjem je adut koji se ne sme olako odbaciti. Gotovo sam siguran da ce ga mnogi podržati.
To je najdirektniji predlog o kojem mogu većati UO i klubovi, pa kako odluće.

Brate Ivto žao mi je zbog ponašanja pojedinih egoista koji baš ni malo ne doprinose zajedničkoj stvari (klubovi o kojima si govorio).
Negde sam naveo da bi MAS dobio na kvaliteti koji bi proistekao iz kvantiteta. Konkretno...
-mnogi sponzori bi lakše podržali zajednicu kada vide da broji više hiljada članova
-mnoge kuće bi zbog toga dale popust za članove
-lakše bi od AMSS dobili paket pomoći za bajkere koji i sad postoji ali po nižoj ceni
-punija kasa koja bi doprinela boljem radu MASa...itd

Sve ove beneficije bi koristili i članovi klubova združenih u MAS...ne znam samo, da li je to dovoljan razlog da podrže promene u asocijaciji!?!

• Ultimate Biker
« Odgovor #151 poslato: April 20, 2010, 02:34:12 pre podne »
Motoklasik...hvala što postojiš na ovom forumu (tek se sada vidi šta su drugi izgubili) Predlog sa dvodomnim večanjem je adut koji se ne sme olako odbaciti. Gotovo sam siguran da ce ga mnogi podržati.
To je najdirektniji predlog o kojem mogu većati UO i klubovi, pa kako odluće.

Brate Ivto žao mi je zbog ponašanja pojedinih egoista koji baš ni malo ne doprinose zajedničkoj stvari (klubovi o kojima si govorio).
Negde sam naveo da bi MAS dobio na kvaliteti koji bi proistekao iz kvantiteta. Konkretno...
-mnogi sponzori bi lakše podržali zajednicu kada vide da broji više hiljada članova
-mnoge kuće bi zbog toga dale popust za članove
-lakše bi od AMSS dobili paket pomoći za bajkere koji i sad postoji ali po nižoj ceni
-punija kasa koja bi doprinela boljem radu MASa...itd

Sve ove beneficije bi koristili i članovi klubova združenih u MAS...ne znam samo, da li je to dovoljan razlog da podrže promene u asocijaciji!?!

i samo bi na ovo dodao još da bi MAS tada imao (odnosno njegovi članovi) mnogo kvalitetniju zaštitu od ulaska stranih klubova

Van mreže velimlje

• Vozac
  • *
  • BMW R1200GS
« Odgovor #152 poslato: April 20, 2010, 02:51:08 pre podne »
Mnogo interesantna tema , sa zanimanjem sam procitao sve izneto do sad , pratim sta se desava ...

Namerno sam pre ovog javljanja posetio rubriku ''predstavljanja'' da  ne dobijem kritike  ( lukav sam , sta da vam kazem , 47 banki .. )

Predlozi koje je izneo Motoklasik dva posta pre su zaista 100 posto !!!  kako se ubacuju smajliji ?? ma nema veze Ima i pre toga mnogo dobrih predloga
Mislim da je nepotrebna preterana prica oko ''predstavnika'' nezavisnih motorista , jer ne odlucuje niko o mom zivotu , pa da mi je presudno da imam predstavnike . Pocasni predstavnik , mozda 3 maximum , da sednu par puta godisnje i prenesu neke ideje i predloge i to je to ..
Ko nije zadovoljan , nece da plati clanarinu , i to je to , a opet je u interesu svih nas da se kontakt sa takvim clanom odrzi , jer kad dode do nekog novog 17.04. i njegovo prisustvo ce nesto da znaci ..
Clanstvo u takvoj organizaciji ne moze nicime da se uslovi ! Za to su klubovi .. Ovo bi trebalo da bude kudi kamo manje ''obavezujuce'' a svako ce da nade interes u tome . Jer nedavni protesti ( i koliko shvatam odavde , buduci protesti , nazalost ) donose korist svima .
Mala clanarina , clanska karta , beneficije tipa popust kod opreme , tehnickog i slicno ... Ako hocete da uzivate te povlastice kod sledece registracije , potrebna je vazeca clanska karta . Uz to mozda i mala , jednobojna nalepnica , i to je to . Vise bojna nalepnica , nasitak ( patch ) extra , ja se odmah upisujem u red ....

Ja se inace licno osecam nezavisnim ili kako god hocete da me nazovete . Za naziv ''boje'' saznao sam pre par meseci , pojma nisam imao sta je sta , i mnogo sam naucio o svemu tome u poslednje vreme . A motore volim i vozim vec 30 i neku godinu ... covek uvek uci
Svo postovanje svim klubovima , neki ( da ne pominjem imena , da se drugi ne nadu uvredeni ) imaju toliko lepe ''boje'' da bi rado nesto slicno imao ( u manjem formatu ) na mojoj jakni , ali to nije to ...

Ali znam da bi sa ponosom nosio mali nasitak organizacije ( ako to bude MAS , meni isto ) koji zastupa svu ( ili vecinu ) brace po motoru iz zemlje koju volim

Nadam se nisam preterao , sa interesovanjem citam dalje ....

Pozdrav svima

Van mreže Blackbite

• Suvozac
  • *
« Odgovor #153 poslato: April 20, 2010, 03:09:38 pre podne »
Citat: Gremlin
Jel to kod Vas Mangulica uobicajeno da se usunjate na kvarno i da se ne predstavljate dok ne budete primeceni ?

;D ;D ;D ;D ;D

DakleM: dobrodosli Dzoks, Blackbite, Ruzica, Melcor...lepo je sto ste dosli, a niste morali (slogan WILD Mangulice)

;D ;D ;D ;D ;D
Pozdrav Gremline,
ne, naprotiv, obavesteni smo o spominjanju WM ovde, pa smo dosli da vidimo o cemu se radi, i eventualno doprinesemo razresenju nekih pitanja. :)

Pokusacu da napisem par reci o WM pa se nadam da ce biti resene neke nejasnoce.

Wildmangulice nije klub kao organizacija, vec grupa pojedinaca. Malo po malo, nastala je ekipa koja se zajedno vozi, rostilja, tera kvalitetnu zajebanciju na zajednickim okupljanjima i koja se odlicno provodi, naravno sve to propraceno zblizavanjem i prijateljstvima. Kao simbolika kvalitetnog druzenja nastao je i naziv Wild Mangulice za ekipu koja se dobro zeza, a boje su postale obelezje kvalitetno provedenog vremena i uzivanja (klopi, voznji, zajebancije) prijatelja kada su na okupu.
Kako sva okupljanja proticu u sali i dobrom zezanju, to je primenjeno i na "statut".

Boje , ne predstavljaju boje organizacije ciji je neko clan, vec simbolizuje ljude sa kojima se onaj koji ih nosi, vozi, druzi, jede, pije, posecuje...

Kako su WM nastalie kao plod druzenja pojedinaca i ekipe od 15-ak ljudi koja se vec na svom prvom okupljanju osecala kao da poznaje ostale citav zivot i bez bilo kakvih predrasuda, predsednik, upravni odbor, ili bilo sta tome slicno nikad nije bio ni tema ni cilj ove moto-ekipe.

Samim tim, nije bilo ambicija ka registrovanju kluba, niti ozbiljnim pitanjima.

Kao jos jedan vid komunikacije, nastao je i sajt sa forumom wildmangulice, kako bi bili blizi u zimskim danima, kada su zajednicke voznje bile proredjene, kao i za planiranje voznji i druzenja, a sa druge strane, posto su mangulice i druzeljubiva stvorenja i niko od njih nema protiv da im se neko pridruzi na zajednickoj voznji, kotlicu, rostilju, cilj foruma je naravno okupljanje prijatelja kluba i onih koji su raspolozeni za druzenje, sa akcentom na licni kontakt, radije nego samo kuckanje, ali naravno i na druzenje posredstvom interneta.
« Poslednja izmena: April 20, 2010, 10:08:18 pre podne od strane Ivta »
Jebeš kofer bez žice za roštilj.

Van mreže Blackbite

• Suvozac
  • *
« Odgovor #154 poslato: April 20, 2010, 03:10:09 pre podne »
Da, umal da zaboravim. Mangulice su bile protiv protesta. Razlozi su bili preslikani sa BJB-a.

Muuuukaaaa mi je od toga. Fuuuuuuuuuuj!
nisam to video na njihovom forumu,ali sam video mangulicane na protestu
mada nisam im advokat da ih branim
Zlajo, hvala na iznesenim cinjenicama koje takodje mogu da potvrdim.

Serbduck, pretpostavljam da si izveo zakljucak na osnovu zakljucane teme o protestima, i da svoje tvrdnje zasnivas na pretpostavkama. Tema je bila prozeta negativnostima, offtopic-om i ogovaranjem, i to je razlog zbog koga je bila zakljucana.

Koja god da je akcija u pitanju, bilo koje asocijacije, kluba ili samostalaca, a od opsteg interesa i interesa motociklista, tvrdim da ce u svako doba moci da iskoristi wildmangulice forum za prezentovanje iste.

Takodje vezano za "stav" o protestu ili bilo cemu drugom, dodao bih da WM nije nikakva sekta, organizam, ili sta vec, vec simbolizuje grupu odraslih ljudi, koji ce pojedinacno i na osnovu sopstvenih shvatanja i stavova, zelja i mogucnosti i iskljucivo samostalno odluciti gde i kada zele da budu, bez bilo kakvog pritiska ili daleko bilo, naredjenja.

Citat
Dakle, drug ideolog, kao sto neko vec rece - nemoj sebi i svom klubu davati na znacaju. Dosao si, a nisi morao.
 Tada mi se gadilo, a sada mi se gadi jos vise.

Kada nesto ne moras, a uradis, znaci da to zelis, a kada je ta zelja ispunjena onda je to nesto sto svakom prija. Slogan "Mi dosli, a nismo morali... ;-)", je nastao kada je u planu bilo stampanje majca, kao odraz dobre volje i pozitivne energije.

Moram priznati da je poslednje sto bi mi palo na pamet, da bi neko slogan mogao da protumaci na negativan nacin.

WOLVERINE i ostalma koji prate temu se izvinjavam, na skretanju sa iste, jer sam imao potrebu da odgovorim.

Sto se tice WM kao eventualnom clanu asocijacije.

Ne bi,osim ako nam ne date resenje o registraciji kluba u nadleznom Ministarstvu,sto znaci da Vam je i Statut prosao  ;)
Bilo bi to interesantno iskustvo. ;D

Salu na stranu, vezano za nedoumicu i mangulicama kao primeru, clanovima i clanovima slicnih klubova bi bilo moguce pristupiti iskljucivo kao pojedincima.

(iz nekog razloga nisam uspeo da posaljem celu poruku, pa sam poslao u dva dela, medjutim prvi deo je nevidljv, pa molim urednike da to regulisu)
.
Jebeš kofer bez žice za roštilj.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #155 poslato: April 20, 2010, 09:12:39 pre podne »
 Bravo,bravo !

Evo već dobrih predloga !
 Ja sam bio 100% protiv osnivanja "matičnog kluba",ali sam Radu obećao da ću maksimalno podržati drugi način učlanjenja "samostalaca" u MAS !
 Evo,Zlaja,Motoklasik,Zemunac,Joksa,velimlje...
 Odlične osnove za razmišljanje !
 U suštini,MAS-u je značajnije,a iskreno rečeni i lakše,da rešava ovo pitanje prema vašim predlozima,jer tako bar znamo koja su vaša očekivanja od članstva i na šta ste spremni da pristanete kao članovi MAS-a !
 Mislim da sve do sada,izneto u predlozima,ne bi remetilo funkcionisanje i odnose u MAS-u !!!
« Poslednja izmena: April 20, 2010, 10:01:01 pre podne od strane vudu »
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #156 poslato: April 20, 2010, 09:18:51 pre podne »
i samo bi na ovo dodao još da bi MAS tada imao (odnosno njegovi članovi) mnogo kvalitetniju zaštitu od ulaska stranih klubova

;) ;) ;) ;)

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #157 poslato: April 20, 2010, 10:09:45 pre podne »
Mas je ocigledno na prekretnici. Ili ce ostati na sadasnjim pozicijama i u sustini stagnirati i po brojnosti i po uticaju, ili ce se razvijati i prerasti u respektabilnu organizaciju u svakom pogledu.
Od samih clanova MAS-a, tj. klubova, zavisi da li ce prepoznati ovaj trenutak koji se ne javlja bas cesto.

Zlajin predlog je dobar - osnivanje neke vrste kluba sa labavijim pravilima  koji bi cinili mi koji nismo u postojecim klubovima, i samim tim ulazak u MAS po vazecim pravilima.

Ako su potrebni i drugi predlozi za razmisljanje mogu i ja da nabacim nesto, pa neka se procenjuje:

MAS bi mogao da se reformise tako da deluje u dve ravni, tj. da ima dva sastavna dela.
Jedan deo kao do sada, klubove, i drugi deo - ostale motocikliste. Uslovno, Veće klubova i Veće motociklista.

Sad, osnova ovakve ideje (a princip je poznat iz npr. dvodomnih parlamenata mnogih zemalja, koji perfektno funkcionisu) je dobro proceniti i utvrditi o cemu raspravlja i odlucuje jedan, a o cemu drugi deo, kao i koja su pitanja u zajednickoj nadleznosti.

- Polazeci od sadasnjeg stanja kao i diskusije do sada, jasno je da bi  "Vece klubova" imalo nadleznost nad vecinom osnovnih pitanja sto se tice Asocijacije kao celine, kao i nad svim pitanjima nad kojima je  i do sada MAS imao nadleznost.

- "Vece motociklista" bi odlucivalo o pitanjima koja bi se, samim ulaskom nezavisnih motociklista otvorila.

Sami sastanci jednog i drugog Veca mogli bi se odrzavati odvojeno, jer bi "Vece motociklista" imalo znatno manje nadleznosti i samim tim i manje razloga da se sastaje.
Naravno, postojalo bi telo koje bi vrsilo punu koordinaciju rada.

- Jedan broj znacajnih pitanja, od zajednickog interesa, kao sto je npr. bilo formulisanje Zahteva, organizacija i ciljevi protestne voznje i slicni, bili bi u zajednickoj nadleznosti i odluke o njima donosile bi se na zajednickom sastanku.

Ovo je samo u najgrubljim crtama predlog moguceg nacina integrisanja ostalih motociklista u MAS, koje zahteva dodatnu razradu, ako se u sustini, ili u pojedinim delovima ovakvo ustrojstvo Asocijacije prihvati.

OVO DOBRO PROCITAJTE I ZAPAMTITE *74 *74 *74 *74  motokasik

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #158 poslato: April 20, 2010, 10:21:39 pre podne »
Motoklasik kao i obicno ima odlicne ideje. Podrzavam 100%. Dodao bih da se na forumu otvori tema "Nezavisni" i u okviru nje, druge teme vazane za celu pricu. Tako bi se dobilo mesto za diskusiju, pitanja, predloge, zahteve, obavestenja... Svima dostupno, a nikome ne smeta. Vremenom bi se to "skockalo" i dobilo na znacaju, a verujem i opravdalo svoje postojanje.

P.S. Blackbite - postoji tema - samostalni moto klubovi, pa tamo mozete predstaviti svoj klub. Hvala na razumevanju
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže jumbo

• Dobar Vozac
  • **
    • morning.rs
« Odgovor #159 poslato: April 20, 2010, 10:55:34 pre podne »
Bravo,bravo !

Evo već dobrih predloga !
 Ja sam bio 100% protiv osnivanja "matičnog kluba",ali sam Radu obećao da ću maksimalno podržati drugi način učlanjenja "samostalaca" u MAS !
 Evo,Zlaja,Motoklasik,Zemunac,Joksa,velimlje...
 Odlične osnove za razmišljanje !
 U suštini,MAS-u je značajnije,a iskreno rečeni i lakše,da rešava ovo pitanje prema vašim predlozima,jer tako bar znamo koja su vaša očekivanja od članstva i na šta ste spremni da pristanete kao članovi MAS-a !
 Mislim da sve do sada,izneto u predlozima,ne bi remetilo funkcionisanje i odnose u MAS-u !!!

Vec se nazire Inicijativni odbor za osnivanje udruzenja, ili organizacije, ili saveza ili, kakogod Nezavisnih Motociklista koje ce kao takvo postati punopravni clan MAS-a.
Koliko znam MAS ne ulazi u sitna crevca klubovima koji zele da pristupe.
Vase udruzenje  ste slobodni da organizujete kako hocete, da imate ili nemate pravila itd, a istovremeno cete  biti i u MAS.
Mislim da je malo nerealno traziti od MAS da organizuje maticni klub ili slicno, jer se to kosi sa statutom i osnovama organizovanja motoasocijacije.

Pomalo zbrda zdola ali mislim da je sustina jasna.