Mart 30, 2026, 05:40:09 posle podne

Autor Tema: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?  (Pročitano 42291 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže UNUCHE

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Prvi predsednik MAS
    • Karburator Servis UNUCE
Odg: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?
« Odgovor #40 poslato: April 19, 2010, 05:35:44 posle podne »
Možda odlazim sa ovi 5 pitanja ali nisam našao gde ću ovo napisati....
Nekada kad smo osnivali MAS i kada su to radili ljudi bez sopstvenih interesa glavna ideja o finansiranju MAS je bila iz realnih izvora i to:

1. Određeni procenat od ulaznica na moto skupu koji će biti ukalkulisan u cenu iste uplatiti na račun MAS,
     nije zaživelo je mnogo puno para klub daje MAS-u, manje im ostaje na raspologanju za trošenje što nema nikakve veze jer ulaznicu podižeš za određenu sumu novca koju ne bi i onako dobio time se rasterećuju članovi moto klubova da učestvuju u finansiranju MAS a ujedno i oni koji nisu članovi MAS i drugih klubova automatski postaju na neki način članovi MAS gde mogu očekivati eventualnu pomoć.

2. Limitirati UO MAS na određenu sumu novca koju sme trošiti na telekomunikacije, knjigovodstvene usluge i sl. (putne troškove odlaska na skupštine snose matični klubovi)

3. Sav novac koji se prikupi je ujedno i fond sa kojim MAS raspolaže 

4. MAS organizuje završni skup svake godine sopstvenim sredstvima i ostvaruje dodatni prihod

Samim ovakvim načinom rada u MAS-u,   bez pljuvanja na ove ili one, članstvo bi se omasovilo i postigao cilj postojanja MAS koji je zamišljen još pre 16 godina...

Naravno ima tu još detalja o kojima ću kasnije...

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #41 poslato: April 19, 2010, 05:41:25 posle podne »
@ Phobos

Izneo si brate mnogo pausalnih tvrdnji,koje si zavio u oblandu cinjenica!!!

Diskusija koja se ne zasniva na relevantnim cinjenicama,ne doprinosi resenju !!!

Narocito su pausalne cinjenice 3,4 i 6 !!!

Obrazlozenje:

3. Ni jednom ozbiljnom klubu nije cilj kvantitet,nego kvalitet !

4. "Samostalci" ce se uvek prikljuciti MAS-ovim akcijama,jer je vecina akcija usmerena ka resavanju problema svih bajkera/motociklista,a ne samo clanova MAS-a,kao sto je i sada bio slucaj !

6. Necu da imam nikakvu obavezu, ali hocu da odlucujem ...

Ovako sam ja razumeo tvoj post,a ako sam pogresio izvinjavam se unapred !!!
VALJEVSKA PODVALA

joksa

• Gost
« Odgovor #42 poslato: April 19, 2010, 05:47:17 posle podne »
Sve ovo ide jako brzo. I dobro je, al vodite racuna da ne izgorimo u tome. I jos gore, posvadjamo se. I ja bih zeleo da budem deo MAS-a kao nezavisni jer MAS je pokazao da je asocijacija koja je uz nas i kao takva treba da uzme vodecu ulogu. Sad je prilika.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #43 poslato: April 19, 2010, 05:51:15 posle podne »
Sve ovo ide jako brzo. I dobro je, al vodite racuna da ne izgorimo u tome. I jos gore, posvadjamo se. I ja bih zeleo da budem deo MAS-a kao nezavisni jer MAS je pokazao da je asocijacija koja je uz nas i kao takva treba da uzme vodecu ulogu. Sad je prilika.

RESPECT !!!
 Samo ce biti lakse,ako i od vas,samostalnih vozaca,MAS dobije predloge,kako ovo da izvedemo na obostrano zadovoljstvo!!!

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #44 poslato: April 19, 2010, 05:51:33 posle podne »
@ Phobos

Izneo si brate mnogo pausalnih tvrdnji,koje si zavio u oblandu cinjenica!!!

Diskusija koja se ne zasniva na relevantnim cinjenicama,ne doprinosi resenju !!!

Narocito su pausalne cinjenice 3,4 i 6 !!!

Obrazlozenje:

3. Ni jednom ozbiljnom klubu nije cilj kvantitet,nego kvalitet !

4. "Samostalci" ce se uvek prikljuciti MAS-ovim akcijama,jer je vecina akcija usmerena ka resavanju problema svih bajkera/motociklista,a ne samo clanova MAS-a,kao sto je i sada bio slucaj !

6. Necu da imam nikakvu obavezu, ali hocu da odlucujem ...

Ovako sam ja razumeo tvoj post,a ako sam pogresio izvinjavam se unapred !!!

Pogresno si razumeo.
Prihvaceno izvinjenje.
Meni je licno i ovako dobro a sto se tice obaveze nigde nisam napisao da clanstvo u MAS u za samostalce ne treba da povlaci i odredjene obaveze.
A sto se tice kvaliteta on uvek opada na racun kvantiteta ali je to neminovnost ako MAS vec radi na omasovljenju clanstva.
Ali isto tako mislim da je neozbiljno ponuditi nekome clanstvo u organizaciji u kojoj nece imati pravo glasa
Yamaha TDM 850

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #45 poslato: April 19, 2010, 06:03:05 posle podne »
Ali isto tako mislim da je neozbiljno ponuditi nekome clanstvo u organizaciji u kojoj nece imati pravo glasa

U MAS-u ima klubova od 90 clanova,ali i onih od 15-ak,pa ipak i jedni i drugi imaju po jedan glas !

Pri konsultacijama o uclanjenju samostalnih vozaca u MAS,sigurno bi i ovo pitanje moralo dobiti odgovor  ;)

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #46 poslato: April 19, 2010, 06:05:31 posle podne »
U MAS-u ima klubova od 90 clanova,ali i onih od 15-ak,pa ipak i jedni i drugi imaju po jedan glas !

Pri konsultacijama o uclanjenju samostalnih vozaca u MAS,sigurno bi i ovo pitanje moralo dobiti odgovor  ;)

Na to sam i mislio kad sam napisao onakav predlog brojevi su upotrebljeni samo zbog poredjenja
Yamaha TDM 850

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #47 poslato: April 19, 2010, 06:20:00 posle podne »

Zbog ovakvih izjava  ce samostalci uskratiti podrsku MASu i organizovati se sami.To smo vec videli pogotovo mi u Novom Sadu.i nemojte dobro prebrojte koliko je bilo clanova masa na protesto , koliko samostalaca.

joksa

• Gost
« Odgovor #48 poslato: April 19, 2010, 06:26:21 posle podne »
RESPECT !!!
 Samo ce biti lakse,ako i od vas,samostalnih vozaca,MAS dobije predloge,kako ovo da izvedemo na obostrano zadovoljstvo!!!
Licno, ne znam kako funkcionise MAS. Uopsteno to je savez klubova. Ja bih sa odusevljenjem prihvatio svako resenje kojim bi MAS preuzeo primat i okupio sve bajkere oko zajednickih ciljeva u osnovi i borio se za ostvarenje istih na pragmatican nacin, a ne kao neke druge asocijacije demagogijom, saopstenjima i izvrtanjem teza.
Apsolutno se slazem da ne treba raditi pod euforijom i na brzinu, al se ne sme puno ni odugovlaciti. Mislim da ni klubovi ne treba da imaju frustraciju od samostalaca, ako se sve valjano odradi. Moze se dobiti kvalitet i po osnovu kadrova i u finansijskom smislu.

joksa

• Gost
« Odgovor #49 poslato: April 19, 2010, 06:32:29 posle podne »
Zbog ovakvih izjava  ce samostalci uskratiti podrsku MASu i organizovati se sami.To smo vec videli pogotovo mi u Novom Sadu.i nemojte dobro prebrojte koliko je bilo clanova masa na protesto , koliko samostalaca.
Jevto, druze, ja nikada necu uskratiti podrsku nekome ko se bori za ispravnu stvar, nezavisno dal sam clan il ne. Pa zbog toga sam i dosao u "sukob" sa "druzinom Pere kvrzice". Ovde se radi o tome koliko mozemo biti jaki i organizovani, ako se sve odradi pametno.

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #50 poslato: April 19, 2010, 06:47:41 posle podne »
Jevto, druze, ja nikada necu uskratiti podrsku nekome ko se bori za ispravnu stvar, nezavisno dal sam clan il ne. Pa zbog toga sam i dosao u "sukob" sa "druzinom Pere kvrzice". Ovde se radi o tome koliko mozemo biti jaki i organizovani, ako se sve odradi pametno.
Nepratis dogadjanja mi nismo prestali da radimo ispravnu stvar nego uskratili podrsku.I uprvo o tome pricam Treba raditi u opstem interesu pa ce biti podrske.Ja da podrzavam klubove necu zato oni imaju svoje clanove.Ja hocu da podrzavam organizaciju koja se bori za motorcikliste i pomaze im.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #51 poslato: April 19, 2010, 06:54:54 posle podne »
Ja da podrzavam klubove necu zato oni imaju svoje clanove.Ja hocu da podrzavam organizaciju koja se bori za motorcikliste i pomaze im.

Niko od klubova ni ne ocekuje,niti trazi podrsku za sebe !
 Ovde iskljucivo pricamo o MAS-u i mogucnosti ukljucenja pojedinaca u njega !!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže paja021

• Suvozac
  • *
  • PAN EUROPEAN
« Odgovor #52 poslato: April 19, 2010, 06:55:46 posle podne »
  Ovo pisem kao samostalac i ovo je moje vidjenje i ne zelim da uvredim bilo koga niti da se bilo ko nadje prozvan.

Moze reci ko sta hoce ali se mora priznati da bez samostalnih bikera ovaj protest ne bi bio u ovolikoj meri posecen.Razmisljajte o sledecem ili buducim protestima ili okupljanjima ovakvog ili slicnog tipa.Koliko ce se ljudi doci ako cemo se i dalje obelezavati i zigosati,nositi prisivke ili boje.Prebrojte klubove,zatim clanove klubova,stavite na papir,zatim od ove cifre koja se pojavila u BG oduzmite njih pa ce vam biti jasno ko je dosao i ko je izvadio prosek.Te ljude i energiju treba zadrzati i okupiti na jednom mestu.Ovo je kritican momenat kada se uzimaju glasovi,ako ne izadjete sa ponudom,pojavice se neki Baja Gastarbajter sa lovom,ponudice obuku,osiguranje,slep-sluzbu,servis,strucnu pomoc,uslugu...samo uz clansku karticu i godisnju clanarinu,bez urezivanja zvezde na celo.Ne zelim da ikoga reklamiram,a pogotovo noseci necije znacice na mojoj odeci.Zar nije dovoljna nalepnica na staklu i clanska karta u novcaniku,kako je to sredjeno u AMSS.Kakvo obelezavanje,kakve komisije za prijem!Prosla su ta vremena,ljudi zele da su nezavisni,ne obelezeni.Hocu da odem na bilo koji skup ili bilo kakvo druzenje ili voznju a da me niko ne pita kad sam dosao,kad sam otisao,zasto sam bio ili zasto nisam,zasto se nisam nalio(bolest i motori ne idu zajedno)...Na motoru sam preko 30 godina i ni jednog trenutka nisam zazalio zbog svog opredeljenja,tako da s Vama il' bez Vas...
  Ako se zele clanovi mora se ponuditi nesto primamljivo i interesantno i zanimljivije od konkurencije,a verujte njih je svakim danom sve vise i sve su vise zainteresovani za nase trziste.A ako zelite samo da zivite od slave,od subote-Vas izbor!
  Da ne bude zabune,i sledeci put cu podrzati svaki protest ne bitno ko je organizator,ali samo zbog sebe,a ne tamo nekog MAS-a,AMS-a,VAS-a,TAS-a...I dalje cu da biram s kim cu da se vozim i gde da idem a ovakvih kao ja je min. 98% u Srbiji.Ovo pisem ne znajuci kako posluje MAS,niti bilo kakva slicna ili ista organizacija ali ovako razmislja vecina ljudi s kojima sam pricao na tu temu i rado bi pristupili clanstvu samo ako im se na bilo kakav nacin izadje u susret.
  Mozda sam bio preopsiran,ali ovo sam morao da kazem.
  Fala na paznji!

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #53 poslato: April 19, 2010, 06:59:41 posle podne »
Nepratis dogadjanja mi nismo prestali da radimo ispravnu stvar nego uskratili podrsku.I uprvo o tome pricam Treba raditi u opstem interesu pa ce biti podrske.Ja da podrzavam klubove necu zato oni imaju svoje clanove.Ja hocu da podrzavam organizaciju koja se bori za motorcikliste i pomaze im.

Jevto, a vi ste? Vidim da govoris u ime vas, pa se pitam ko ti dao pravo? Ne zameri. Mi ovde pokusavamo nesto dobro da uradimo , a ti nesto mutis...

Vidim da ti nesto znas sto mi ne znamo.

Predstavi se covece i molim te reci ko te ovlastio da govoris u ime nezavisnih bajkera?
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #54 poslato: April 19, 2010, 07:03:47 posle podne »
 Ovo pisem kao samostalac i ovo je moje vidjenje i ne zelim da uvredim bilo koga niti da se bilo ko nadje prozvan.

Moze reci ko sta hoce ali se mora priznati da bez samostalnih bikera ovaj protest ne bi bio u ovolikoj meri posecen.Razmisljajte o sledecem ili buducim protestima ili okupljanjima ovakvog ili slicnog tipa.Koliko ce se ljudi doci ako cemo se i dalje obelezavati i zigosati,nositi prisivke ili boje.Prebrojte klubove,zatim clanove klubova,stavite na papir,zatim od ove cifre koja se pojavila u BG oduzmite njih pa ce vam biti jasno ko je dosao i ko je izvadio prosek.Te ljude i energiju treba zadrzati i okupiti na jednom mestu.Ovo je kritican momenat kada se uzimaju glasovi,ako ne izadjete sa ponudom,pojavice se neki Baja Gastarbajter sa lovom,ponudice obuku,osiguranje,slep-sluzbu,servis,strucnu pomoc,uslugu...samo uz clansku karticu i godisnju clanarinu,bez urezivanja zvezde na celo.Ne zelim da ikoga reklamiram,a pogotovo noseci necije znacice na mojoj odeci.Zar nije dovoljna nalepnica na staklu i clanska karta u novcaniku,kako je to sredjeno u AMSS.Kakvo obelezavanje,kakve komisije za prijem!Prosla su ta vremena,ljudi zele da su nezavisni,ne obelezeni.Hocu da odem na bilo koji skup ili bilo kakvo druzenje ili voznju a da me niko ne pita kad sam dosao,kad sam otisao,zasto sam bio ili zasto nisam,zasto se nisam nalio(bolest i motori ne idu zajedno)...Na motoru sam preko 30 godina i ni jednog trenutka nisam zazalio zbog svog opredeljenja,tako da s Vama il' bez Vas...
  Ako se zele clanovi mora se ponuditi nesto primamljivo i interesantno i zanimljivije od konkurencije,a verujte njih je svakim danom sve vise i sve su vise zainteresovani za nase trziste.A ako zelite samo da zivite od slave,od subote-Vas izbor!
  Da ne bude zabune,i sledeci put cu podrzati svaki protest ne bitno ko je organizator,ali samo zbog sebe,a ne tamo nekog MAS-a,AMS-a,VAS-a,TAS-a...I dalje cu da biram s kim cu da se vozim i gde da idem a ovakvih kao ja je min. 98% u Srbiji.Ovo pisem ne znajuci kako posluje MAS,niti bilo kakva slicna ili ista organizacija ali ovako razmislja vecina ljudi s kojima sam pricao na tu temu i rado bi pristupili clanstvu samo ako im se na bilo kakav nacin izadje u susret.
  Mozda sam bio preopsiran,ali ovo sam morao da kazem.
  Fala na paznji!

*556
Небитни пролазник

gordanmg

• Gost
« Odgovor #55 poslato: April 19, 2010, 07:19:30 posle podne »
Kad me ne budete videli na protestime a i ovde to znaci da sam nezadovoljan vasim radom bez obzira dali sam clan MAS-a ili ne.
SVE RADITE KAKO VALJA PA SE NADAM DA CE TAKO BITI I UBUDUCE.

Molim ali bas molim pojedince da ne traze dlaku jajetu!!!

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #56 poslato: April 19, 2010, 07:21:35 posle podne »
Ljudi ovo ce prerasti u neku ozbiljnu raspravu ili ne daj boze svadju. Ajde malo da smirimo strasti i damo predloge mi nezavisni motoristi kako bi mi videli nase clanstvo u MAS. Razmislite dobro sta je to sto bi mogli mi da predlozimo, ali takodje i UO MAS treba da razmisli da nadje svoje ideje za nase ukljucivanje u MAS. E onda da raspravljamo gde smo sa istim zajednickim idejama a gde se jako razlikujemo i onda tu da trazimo zajedno kompromis.
Ono sto nam je ocigledno zajednicko da zelimo jednu jaku asocijaciju motorista (mislim na jak MAS) koja bi imala clanove i klubove i samostalce.
2. Zelimo da se borimo zajedno za poboljsanje uslova moto populacije u Srbiji.
 Evo ja krenuh sa pozitivnim stvarima ajde sad dajte jos neki predlog koji nam je skoro zajednicki da ne kazem isti.

Molim Vas jos jednom da se ne svadjamo prepucavamo, ko je stariji dal jaje ili kokoska. Da ostavimo sujete iza sebe i da polako mirno (kao sto smo se i na protestu ponasli) dodjemo do zajednickog resenja. Takodje molim i MAS da izadje sa nekim preliminarnim predlogom kako bi on video nas u toj da tako kazem "novoj" asocijaciji

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #57 poslato: April 19, 2010, 07:35:55 posle podne »
Ljudi ovo ce prerasti u neku ozbiljnu raspravu ili ne daj boze svadju. Ajde malo da smirimo strasti i damo predloge mi nezavisni motoristi kako bi mi videli nase clanstvo u MAS. Razmislite dobro sta je to sto bi mogli mi da predlozimo, ali takodje i UO MAS treba da razmisli da nadje svoje ideje za nase ukljucivanje u MAS. E onda da raspravljamo gde smo sa istim zajednickim idejama a gde se jako razlikujemo i onda tu da trazimo zajedno kompromis.
Ono sto nam je ocigledno zajednicko da zelimo jednu jaku asocijaciju motorista (mislim na jak MAS) koja bi imala clanove i klubove i samostalce.
2. Zelimo da se borimo zajedno za poboljsanje uslova moto populacije u Srbiji.
 Evo ja krenuh sa pozitivnim stvarima ajde sad dajte jos neki predlog koji nam je skoro zajednicki da ne kazem isti.

Molim Vas jos jednom da se ne svadjamo prepucavamo, ko je stariji dal jaje ili kokoska. Da ostavimo sujete iza sebe i da polako mirno (kao sto smo se i na protestu ponasli) dodjemo do zajednickog resenja. Takodje molim i MAS da izadje sa nekim preliminarnim predlogom kako bi on video nas u toj da tako kazem "novoj" asocijaciji

Upravo ovo pokusavam sve vreme da kazem !!!
 Poenta je u ovome !!!
VALJEVSKA PODVALA

joksa

• Gost
« Odgovor #58 poslato: April 19, 2010, 07:38:08 posle podne »
Voleo bih da se u ovu temu ukljuce Motoklasik, Fantom 69, Darinjo, Zlaja, Zemunac, Gremlin, Charuga, ne mogu da se svih setim(malo sam nabacao)...

joksa

• Gost
« Odgovor #59 poslato: April 19, 2010, 07:40:19 posle podne »
@Crven Ban
@Gordan
Svaka na mestu!