Mart 30, 2026, 05:38:30 posle podne

Autor Tema: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?  (Pročitano 42280 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?
« Odgovor #240 poslato: April 22, 2010, 12:00:56 posle podne »
moram malo da ga pržim sam ne znam kada će se ulogovati  *3

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #241 poslato: April 22, 2010, 12:02:23 posle podne »
bagzi_obr:

druze novac je nuzno zlo. Na zalost bez njega se ne moze. Verujem da u ovom slucaju nece biti mahinacija jer vec ima par dobrih predloga.
Recimo:
 - pravna zastita clanova MAS-a. U slucaju, ne daj Boze kakvog udesa - advokatska kancelarija koja bi nas zastupala.
 - pomoc kod popravke motora ( dok cekas na naplatu stete, dobijes novac iz fonda pa ga po naplati od osiguranja vratis nazad u fond )
 - nabavka potrosnog materijala - primer: kupovina ulja na veliko po nizoj ceni i po toj istoj prodaja clanstvu
 itd...
  Dajte predloge...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #242 poslato: April 22, 2010, 12:06:57 posle podne »
Kako bi izgledalo da predamo Motoklasik/Igorov predlog o dvodomnom uređenju a da kao benefitete navedemo sve ove predloge koje ću izvuči iz dosadašnjih postova?  ???

joksa

• Gost
« Odgovor #243 poslato: April 22, 2010, 12:12:42 posle podne »
Kako bi izgledalo da predamo Motoklasik/Igorov predlog o dvodomnom uređenju a da kao benefitete navedemo sve ove predloge koje ću izvuči iz dosadašnjih postova?  ???
Ja sam za.

Peki

• Gost
« Odgovor #244 poslato: April 22, 2010, 03:05:49 posle podne »
I ja sam za 2 "paralelne" organizacije u okviru MAS-a čiji će svaki član, nezavisno od toga dal je iz kluba ili "samostalac" za članarinu koju plaća dobiti neki osnovni "paket usluga" kao npr. kod AMSS ili veš šta se napravi.

O modalitetima kako će ove dve ravnopravne organizacije funkcionisati svaka za sebe stvar je dogovora.Tj.postojećim statutom MAS-a organizacija klubaškog dela je već definisana, ostaje da se ovaj drugi deo za samostalce ustroji po uzoru na već neku takvu asocijaciju koja funkcioniše u svetu (adac ili nešto slično)

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #245 poslato: April 22, 2010, 03:13:43 posle podne »
bagzi_obr:

druze novac je nuzno zlo. Na zalost bez njega se ne moze. Verujem da u ovom slucaju nece biti mahinacija jer vec ima par dobrih predloga.
Recimo:
 - pravna zastita clanova MAS-a. U slucaju, ne daj Boze kakvog udesa - advokatska kancelarija koja bi nas zastupala.
 - pomoc kod popravke motora ( dok cekas na naplatu stete, dobijes novac iz fonda pa ga po naplati od osiguranja vratis nazad u fond )
 - nabavka potrosnog materijala - primer: kupovina ulja na veliko po nizoj ceni i po toj istoj prodaja clanstvu
 itd...
  Dajte predloge...
- pomoc na putu i organizacija servisne mreze na celoj teritoriji Srbije
Yamaha TDM 850

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #246 poslato: April 22, 2010, 03:56:43 posle podne »
  Ja cu nesto najiskrenije da vam kazem !
 "Klubasi" su,kako neko rece,pojeli g...na ko zna koliko od nekih "samostalaca",a u vecini slucajeva na pravdi Boga,jer je neko cuo da je u klubovima tako,ili je neko imao lose iskustvo u nekom klubu,pa generalno "zapenio" losu pricu o klubovima !!!
 Iz tih razloga,a ne zbog neke  sujete,"klubasi" su vrlo obazrivi i osetljivi po pitanju saradnje sa "samostalcima",a pogotovo kad se pojave predlozi kao  :

I ja sam za 2 "paralelne" organizacije u okviru MAS-a

Na svu srecu,poslednja akcija je i jednima i drugima pokazala da mozemo fenomenalno da saradjujemo,ako sujetu,filozofiranja i nadmudrivanja,ostavimo po strani !!!

Samo,moramo ipak da uvazavamo neke cinjenice,da MAS ovakav,kakav je,zvanicno postoji 11 godina,a nezvanicno celih 16.
 I da neke stvari ipak moraju da se postuju,sto sigurno nije prepreka za kvalitetne dogovore i unapredjenje MAS-a kao asocijacije !!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #247 poslato: April 22, 2010, 04:50:40 posle podne »
:o :o :o :-X ;D ;D

ma radi ali mora da se ide odgovor, pa umetnite citat, jedino tim redosledom radi, ne može direktno "citiraj"
Valjda će satati ova kišurina do subote, mamicu joj navlaženu!  *3

I od ovih 6 meseci, kada se odbije kišurina ostaje nam za vožnju samo 3!

staće, nego šta će

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #248 poslato: April 22, 2010, 05:03:10 posle podne »
Pažnja...danas je četvrtak a u subotu treba da predam, u pismenoj formi naše predloge o modalitetu pristupanju zajedničkoj asocijaciji!!
Prelistao sam svih 17 str. i koliko sam video, premalo je konkretnih predloga. U glavnom svode se na:

-Stvaranje dvodomnog veča, veća klubova i veća samostalaca u MASu.
-Organizovanje sindikata svih bajkera

a benefiteti koje ste do sada naveli su:

- fond za pomoc bajkerima.
- pravna pomoć
- razni vidovi popusta kod Moto kuća, AMSSa, Osiguravajućih kuća, Auto-Moto škola
- pomoć na puti i info/sos telefon

tu je i Zlajin predlog kako on vidi mogučnost ujedinjenja

MAS Moto Asocijacija Srbije
                                         /                                 \
-moto klubovi clanovi asocijacije                                -samostalni bajkeri pridruzeni clanovi asocijacije

-moto klubovi koji nisu clanovi MAS-a                         -samostalni bajkeri clanovi forumaMAS-a(simpatizeri)

kako nam je ostalo još malo vremena, molim Vas da se usredsredite na konkretne predloge...

spasiba

-

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #249 poslato: April 22, 2010, 05:35:14 posle podne »
@Zemunac

- fond za pomoc bajkerima.
- pravna pomoć
- razni vidovi popusta kod Moto kuća, AMSSa, Osiguravajućih kuća, Auto-Moto škola
- pomoć na puti i info/sos telefon

Sto se benefita tice i ovo je nemoguce postici u roku od nekoliko meseci a mozda i duze tako da je sasvim dovoljno za pocetak
Yamaha TDM 850

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #250 poslato: April 22, 2010, 05:45:56 posle podne »
Ma tu je i onaj Zlajin jednostavni predlog, koji mi se bas zbog jednostavnosti sve vise cini prihvatljivim:

Formiranje kluba sa minimalnim, gotovo nikakvim obavezama clanova. Znaci, nista boje, nista obavezujuci sastanci i slicno. U tom, nazovi klubu, bi bili okupljeni samostalni motociklisti, i to bi bila transmisija za njihov ulazak u MAS.
Samim uclanjenjem u klub, bili bi clanovi MASa. Kao i svi ostali do sada.

MAS moze malo da razradi stvar, da razmisli o eventualnom skracenju roka za prijem kluba u Asocijaciju, o donosenju nekih kriterijuma za uclanjenje u taj klub i sl. ali to bi se lako resilo.

Koncept MASa se ne bi narusio jer bi taj klub bio jedan od 50-ak ravnopravnih.

Ovo je, mislim, kompromisno resenje, koje ne zahteva vreme ni proceduru izmene statuta MASa, kao ni probleme koje to nosi.

MAS bi brojcano ojacao ne remeteci svoju postojecu koncepciju.
Takodje, dobio bi novu bazu iz koje bi mogao ukljucivati sposobne ljude u svoje aktivnosti.
Samostalci koji su za to zainteresovani, bili bi u okrilju Asocijacije.

Idealnog resenja nema, ali zato treba naci neko kompromisno.
« Poslednja izmena: April 22, 2010, 06:42:35 posle podne od strane motoklasik »
...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #251 poslato: April 22, 2010, 06:43:42 posle podne »
Odlično...pa neka na sastanku odluče da li je to lakše za njih..na kraju i to kompromisno rešenje se može menjati ako zatreba.
Napravimo Udruženje samostalnih bajkera, iskoristimo naziv klub da ne bi remetili dosadašnji statut MASa,

Izglasamo prvog među jednakima koji će zastupati klub/udruženje na sastancima, sa brojem glasova koji nam dozvole. Svi se upišemo, damo e-mail i preko njega nas taj prvi obaveštava o sastanku i tačkama dnevnog reda. Po meni mogli bi glasati samo za onu/e tačku dnevnog reda koju mi predložimo a za ostale tačke smo posmatrači.

Predlozi i glasanje bi išlo e/mailom...ono bi bilo ne obavezno a prvi bi ih štampao da bi se imalo uvid.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #252 poslato: April 22, 2010, 06:48:23 posle podne »
Dok si ti pisao post, malo sam dopunio moj prethodni, nista sustinski, samo razrada.
...

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #253 poslato: April 22, 2010, 06:53:29 posle podne »
Klub je klub,bio formalan ili ne.
Yamaha TDM 850

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #254 poslato: April 22, 2010, 06:59:57 posle podne »
Svako ko bi mogao i hteo nešto doprineti našem udruženju, sam bi se upisao u poseban spisak i njih bi po potrebi MAS angažovao za zajedničke interese...

Možda bi najbolje bilo da par ljudi ode u subotu na skup u SD i na licu mesta naprave skicu ali sa ljudima iz UO, sačekamo da se prvo izveste o prošlom sastanku, sačekamo kad bude novi sastanak, prisustvujemo sa već razrađenom idejom i posle toga započnemo sa upisom članova.

eto prvog kompromisa...formalno bićemo klub u MASu a ne formalno, udruženje samostalnih bajkera...mada nije bitno kako se naziva već kakve se obaveze stavljaju pred članom..

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #255 poslato: April 25, 2010, 06:16:02 posle podne »
A vidim da se ove radi dok sa ja svrckam po Becu.... samo tako pozdrav sve prisutne...

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #256 poslato: April 25, 2010, 07:01:59 posle podne »
A vidim da se ove radi dok sa ja svrckam po Becu.... samo tako pozdrav sve prisutne...

to je valter, gledaj ga lafcino

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #257 poslato: April 25, 2010, 07:30:33 posle podne »
Zvao sam ti ženu a ona kaže da nema poima da si se kandidovao za predsednika svih bajkerki!!!!! >:D
Nešto je ljuta a nemam poima zašto...verovatno poskupeo paradaiz na pijaci!!  ;D ;D

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #258 poslato: Maj 02, 2010, 03:05:56 posle podne »
Zvao sam ti ženu a ona kaže da nema poima da si se kandidovao za predsednika svih bajkerki!!!!! >:D
Nešto je ljuta a nemam poima zašto...verovatno poskupeo paradaiz na pijaci!!  ;D ;D

vIDIM JA DA CES TI DA JEDES NEPRAN PARADAJZ::::: :D :D :D :D :D

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #259 poslato: Maj 02, 2010, 05:39:02 posle podne »
Ma ovo je pisao neki insajder...ne misliš, valjda da bi ja tako nešto mogao smisliti!!  ;D