Mart 28, 2026, 07:37:37 posle podne

Autor Tema: elf i bardahl ulja  (Pročitano 20393 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: elf i bardahl ulja
« Odgovor #20 poslato: Maj 09, 2010, 01:15:22 posle podne »
Ma da Miljane upalila je honda i kad je tenk prešao preko nje, al šibicom

Mozda nisi gledao,ali Honda sva skrsena,taster,brm,brm...
 Zato je i ovaj Hondin skuter proglasen u toj emisiji za najbolji motor svih vremena  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #21 poslato: Maj 09, 2010, 01:40:39 posle podne »
Reklame su čudo ;)

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #22 poslato: Maj 09, 2010, 02:06:04 posle podne »
Reklame su čudo ;)

Moze se reci da je rekalma, mene zanima sta govore iskustva?
Небитни пролазник

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #23 poslato: Maj 09, 2010, 11:22:17 posle podne »
odoste vi u off
inace gledao sam tu emisiju, nema sta joj nisu radili i motor je i dalje isao, posle bacanja sa zgrade nije mogao jer je felna iskrivljena bila ali da su stavili drugi tocak skuter je mogao jos da ide
ko nema dasku u glavi ima je u nogama

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #24 poslato: Maj 14, 2010, 05:32:56 posle podne »
Te Honde sam sretao i gledao sta sve podnose u Grckoj,Iraku,Iranu Siriji,Libiji,Turskoj i da ne nabrajam vise tako da prica sa Diskaverija nije preterivanje.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #25 poslato: Maj 15, 2010, 09:48:57 pre podne »
  Narode imam najsveziji primer. Mislim da ce svi imati koristi od ovoga.
Elem, promenim na motoru ( Honda VTR 1000 F 97`) sve sto je moglo biti promenjeno.
Lanac, lancanici, svecice,  gume, akumulator, tecnost u kocnicama, kvacilu, ulje u visljusci, filtere za vazduh i ulje...i naravno ulje.
 Pocetkom prosle sezone kod Reponje u Cacku sipam ( Reponja sipa) IPONE Katana i predjem 9000 km bez problema! Za celu sezonu (tih 9000 km) potrosio je 300g ulja. Motor radio savrseno. Sve bilo tip-top. Covek mi lepo rekao: " V motor, veliko opterecenje - mora full sintetika i to bas Ipone katana." Ja prezadovoljan.
 Dugacke ture cele sezone. Beograd - otok Rab ( Hrvatska ) i nazad - 2000 km.
 Beograd - Crna Reka i nazad 600 - 700 km ( ne znam tacno )
 Svaki vikend najmanje 300 - 400 km...

Nikakvih problema nije bilo!

E sad ide sranje. Ove godine nigde nema Ipona da se kupi. Od oktobra 2009 sam trazio i nisam nasao. Pogledam sta kaze Honda i po njihovoj preporuci sipam Motorex.

Nisam presao ni 1500 km i tropa! Sta se zapravo dogodilo...
Krenemo juce za Bosnu. U Sapcu nas cekaju Vudu, Mika, Misirac, a na granici Otac Brana i ne znam ko jos...
Kasnimo u startu zbog ogromne guzve u Beogradu, sto znaci da se mora pozuriti. I zurimo....
 Dodjemo do naplatne rampe. uzmemo karticu ( placam auto-put *335 ) i krenemo dalje. Zaboravih da kazem da sam proverio nivo ulja predhodno vece.
 Izlazimo posle naplatne rampe i ja resim da malo izduvam motor ( to uvek radim na auto-putu ).
Prva - 95, druga 140, treca 160, cetvrta 180, peta 195, tu malo spustim gas, prebacim u sestu i vozim nekih 160 km/h na 5000 - 6000 obrtaja narednih 15 - 20 minuta. Sve u redu. Motor lepo radi.
  Iskljucimo se sa auto-puta i krenemo ka Sapcu. I dalje je sve normalno...
Ulazimo u Sabac...Prelazimo most... Cujem cudan zvuk...pomislim da je to od ograde mosta. Desava se da se zvuk odbija od ograde pa se izmeni... Sidjosmo s mosta, ali i dalje cudan zvuk. Stanem...
  Dobra mi kaciga pa se slabo sta cuje spolja ( Schubert S1) sto i nije tako dobro  :icon_scratch: . Nesto mi lupa u motoru.
 Obzirom da se u mehaniku razumem ko Marica u krivog stojka, nastavljam dalje do pumpe gde me cekaju drugari. To je jos 2 km. Vozim polako.
 Ulazim na pumpu i vidim da me ovi zacudjeno gledaju. Skinem kacigu pa se i ja zacudim. Lupa bre!
Shvatam da nema dalje. Pozdravim se sa drustvom i pozelim im sretan put. Zovem majstora...
Da skratim pricu.
 Dok smo Sosa i ja cekali Joksin kombi, drustvo su nam pravili Misirac, Gordan i Kursula. Mene je stomak boleo a Sosu i vilice od smeha. Bez obzira na kvar motora divno provedeno vreme.

Stigosmo kod Marka u Visnjicu. Istovarismo motor iz kombija...
Marko ga upali... LUPA...

Kaze Marko - " Dal si ti normalan? Gde ti je ulje?

Sagnem se, pogledam... NEMA !
 Nema ulja ljudi. Nestalo! Pojavi se na prozorcetu tek kad motor nagnem na desnu stranu. Dakle fali 1-1,5 litra.

Nije curilo nigde!
 Pregledao nivo ulja predhodno vece - milimetar ispod gornje crte!
 Krenuo na put...
 ... i eto...

Sad cekam da ga Marko otvori pa da vidim dal cu uopste voziti ove sezone.

Dakle, kvalitet ulja... Znam sta necu sipati nikad vise!
Moram jos jednom napomenuti da mi motor nije trosio ulje i da nije nigde curilo.

Moja preporuka za Motorex, ali ga sipajte u wc solju - u motor NIKAKO !
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #26 poslato: Maj 15, 2010, 09:58:56 pre podne »
sva sam ta stanja od ulja probao,
i priznajem samo originalni motul kupljen u mass compani,ili likvi moly i eventualno yamalube , kupljen  ovde kod nas u predstavnistvu,ostala djubrad bardahli ipone,motorex adzip/agip/  itd,,vise nesipam motul  je ipak majka za sva ulja..netreba mi bolje... :)
brm brmmmmmmmm

Van mreže aleksandar67

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #27 poslato: Maj 15, 2010, 04:22:55 posle podne »
sva sam ta stanja od ulja probao,
i priznajem samo originalni motul kupljen u mass compani,ili likvi moly i eventualno yamalube , kupljen  ovde kod nas u predstavnistvu,ostala djubrad bardahli ipone,motorex adzip/agip/  itd,,vise nesipam motul  je ipak majka za sva ulja..netreba mi bolje... :)

Meni je u Hondi TA Motul 5100, 10W40, i nekako mi je menjac tvrd, i mnogo jer bucan ponekad iz prve u drugu. Ne trosi ga i motor lepo radi, samo taj problem oko menjaca, narocito kad ga vozim po gradu i kad je dosta vruc.
Sta je sa Bel Ray uljima?

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #28 poslato: Maj 15, 2010, 08:25:47 posle podne »
Sve su to veliki i pozdani proizvodjaci i godinama su prisutni na svetskom trzistu koje ne oprasta los kvalitet.
Zamislite sad da pukne milion motora u Evropi u koje je sipan Motoreks, ili svi KTM-ovi, kojima je to ulje preporuka proizvodjaca.

Problem je samo ovde kod nas, sto nikad ne znamo da li smo kupili originalan proizvod ili falsifikat.
...

acapn

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Maj 15, 2010, 09:07:21 posle podne »
Mislim da je ovde upravo to problem, fals motorex ulje. Da je gore opisano normalno ponasanje motorex ulja, odavno bi mogli da udare katanac na fabriku. Znaci serbduck ne krivi motorex, krivi onog koji ti je prodao *uda za bubrege.

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Maj 15, 2010, 09:22:35 posle podne »
Serbduk, ajde reci gde si kupio taj Motorex, ja sam se zagrejao da ga kupim i stavim u moj BMW, mada posle ovog tvog pisanja dobro cu da razmislim. Takodje znam i da postoji zvanicni uvoznik za Srbiju, ali bar nam daj neke smernice.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #31 poslato: Maj 16, 2010, 01:44:56 pre podne »
Ulje sam kupio u prodavnici. Ne na ulici ili skupu. Beograd. Ne znam da li treba da napisem ime prodavnice? Mislim da su ga i oni od nekoga kupili. Ne mogu da ih krivim.
 Sad majstor sipa ulje i on garantuje za njega. Moze da sipa  i suncokret - nije me briga jer daje garanciju.
Siguran sam  da je ulje bilo mnogo redje od onoga od prosle godine.
U pravu ste - ne treba da pljujem Motorex, da ste na mom mestu vi bi ga hvalili?
 ;D ;D ;D
Vec sam rekao da ga vise sigurno necu koristiti, a vi kako vam volja...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže aleksandar67

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #32 poslato: Maj 16, 2010, 09:45:03 pre podne »
Zvanicni uvoznik motorexa za Srbiju je Centar S. To i pise na zvanicnom sajtu.
Po meni, Motorex kupovati samo od njih. Jeste da je cena soda, ali bar znas da je original.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #33 poslato: Maj 16, 2010, 01:52:37 posle podne »
Ulje sam kupio u prodavnici. Ne na ulici ili skupu. Beograd. Ne znam da li treba da napisem ime prodavnice? Mislim da su ga i oni od nekoga kupili. Ne mogu da ih krivim.

Upravo zbog nas ostalih treba da napises ime prodavnice da se isto ne ponovi.
A bas jedino prodavnicu i treba da krivis jer je ulje nabavila od dobavljaca za koga je zasigurno znala da nije zvanicni uvoznik, ali se vlasnik polakomio na vecu razliku izmedju nabavne i prodajne cene.

Znaci, nikako nije kriv vrhunski proizvodjac Motorex, nego falsifikator i prodavnica koja mu je omogucila da dodje do kupaca.
Prema tome, napisi gde da ne kupujemo, a preporuka je, naravno, kupovati samo kod zvanicnog uvoznika.
...

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #34 poslato: Maj 16, 2010, 02:21:24 posle podne »
Upravo zbog nas ostalih treba da napises ime prodavnice da se isto ne ponovi.
A bas jedino prodavnicu i treba da krivis jer je ulje nabavila od dobavljaca za koga je zasigurno znala da nije zvanicni uvoznik, ali se vlasnik polakomio na vecu razliku izmedju nabavne i prodajne cene.

Znaci, nikako nije kriv vrhunski proizvodjac Motorex, nego falsifikator i prodavnica koja mu je omogucila da dodje do kupaca.
Prema tome, napisi gde da ne kupujemo, a preporuka je, naravno, kupovati samo kod zvanicnog uvoznika.
Pa da onda lepo u tu prodavnicu dodje trzisna inspekcija pa krene:"dajte mi kalkulaciju cene i racun o nabavci tog ulja,deklaracija,...itd..." PA se sve to lepo proveri..od koga,kada.....i eto resenja da se neke stvari psrece a da kupci ubuduce ne negrabuse...
Pozvati lepo 011/2699-610/Од
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #35 poslato: Jun 13, 2010, 11:31:01 posle podne »
Razmisljam o Repsol uljima.Dobili smo volascenog uvoznika u Sapcu.Druga opcija mi je Ipone katana.Motul mi je do sada super.Ali koristim ga 4 godine pa sam zeleo da probam jos po nesto.
Zna li neko gde ima IPON ulja?

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Ribolovac

• Gost
« Odgovor #36 poslato: Jun 14, 2010, 08:04:50 pre podne »
Elf 10-40 polusint sipam vec drugu turu i tacno je ono sto je navedeno u
prvom postu ove teme , posle 2000km strahovito degradira i 3000km vadim
napolje crno ko iz dizela ...tako da Elf za 520din. vise necu sipati.

Van mreže aleksandar67

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #37 poslato: Jun 14, 2010, 09:25:00 pre podne »
Razmisljam o Repsol uljima.Dobili smo volascenog uvoznika u Sapcu.Druga opcija mi je Ipone katana.Motul mi je do sada super.Ali koristim ga 4 godine pa sam zeleo da probam jos po nesto.
Zna li neko gde ima IPON ulja?

Ipone ulja ima u KDM Motorsu na Novom Bgdu. Oni su zvanicni uvoznik.

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #38 poslato: Jun 14, 2010, 10:24:18 pre podne »
Hvala Aco.Sad sam zvao.full power Katana im je litar 1550 din(oko 14 eu).Tako da cu za par stotina km menjati i probacu ovo.Cisto za promenu da vidim sta i kako....
« Poslednja izmena: Jun 14, 2010, 11:32:24 pre podne od strane MILJAN »

acapn

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Jun 14, 2010, 01:08:11 posle podne »
Bices zadovoljan sigurno Iponom. Meni i jos nekolicini sa kojima sam pricao se pokazao bolji od Motula, doduse ja sipam polusintetiku.

Razmisli da li u stroma da sipas sintetiku, Hoze je prosle godine kad je isao u Portugaliju sipao sintetiku i imao nenormalnu potrosnju ulja sa TDM-om. Kad se vratio, presao je na polusintetiku i potrosnja se vratila u normalu.
« Poslednja izmena: Jun 14, 2010, 02:54:58 posle podne od strane acapn »