Mart 28, 2026, 03:58:30 posle podne

Autor Tema: Moto GP- Le Mans  (Pročitano 2463 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
Moto GP- Le Mans
« poslato: Maj 23, 2010, 03:02:12 posle podne »
Par trenutaka posle trke moji skromni utisci su:

-Lorenco potvrđuje iz trke u trku da je dostojan naslednik Rosiju. Perfektno odvežena trka.
-Rosi izgleda (na moju žalost), lagano gubi na svojoj dominantnosti i polako ali sigurno se bliži zalasku karijere.
-Doviciozo pokazuje svoj kvalitet ali nikada dovoljno blizu da se bori za pobedu.
-Hejden koji stalno vreba iz prikrajka da pokupi nečije otpatke i zgrabi ono što mu je ponuđeno.
-Pedrosa po ko-zna-koji put prospe sve što je u toku trke skupljao, odnosno u punom svetlu prikazuje koliki je bezmudić ili ti koliko je psihološki nestabilan.
-Svi ostali spram svojih mogućnosti, izuzev Stonera koji kao da je vezao sebi lenger za nogu i tone, tone... Ja iskreno ne vidim gde će da se zaustavi.

Kakva su vaša mišljenja?
...

farbach

• Gost
Odg: Moto GP- Le Mans
« Odgovor #1 poslato: Maj 23, 2010, 05:48:06 posle podne »
Drago mi je da Rosija nece smeniti hobit, ali Lorenco mi je jos antipaticniji. Pravi mali smrad. Trke su postale dosadne. Ko stalno gleda GP, ne bi trebalo da prelazi na Superbike, srce ce da mu stane.

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Maj 23, 2010, 07:17:35 posle podne »
Ja se uglavnom orijentisem za gledanje ovih 125ccm i GP2 masina, a Moto GP je bas postala, pa skoro kao F1, tako reci dosadna. Inace potpuno se slazem sa Farbacem da je Lorenco jedan smrad, steta sto Ben Spies nije potpisao za neku konkurentniju ekipu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Maj 23, 2010, 08:12:23 posle podne »
Stvarno je počeo Pedrosa da me nervira kolika je pizda
Nije mi simpatičan Lorenzo ali činjenica je da nezadrživo gazi sve pred sobom.
HM Superbike.....

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Maj 24, 2010, 12:38:45 pre podne »
Rossi-ja jebe to sto on kao da odustane kada ge neko predje i napravi razliku od 2+ sekunde. Izgleda na utripuje da ne moze da stigne pa izgubi interesovanje... Ja ne znam sta se desilo sa Pedrosom u zadnja tri kruga... Da li su mu popustili pneumatici ili zivci??

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #5 poslato: Maj 24, 2010, 10:50:45 pre podne »
Popustila mu petlja!  ;D
...

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Maj 24, 2010, 11:47:20 pre podne »
Sta god da je, ne svidja mi se nikako. Zaostaje 9 bodova...
Sledeca je u njegovom rodnom gradu. Ako Lorenzo uzme i tu prvo mesto, mislim da ce stvar biti resena za ovu sezonu, nazalost...

tocrank

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Maj 25, 2010, 07:12:00 posle podne »
Ma nemojte da ste malodušni, zakuvaće se to. A što se tiče WSBK:
Tako bih piiiiiip mater nekom iz vlasničke strukture eurosporta da bi posle toga prenosili
i kvalifikacije petkom, bez reklama!! Mamu im piiiiiiiip onu piiiiiiiip.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Maj 27, 2010, 11:10:06 pre podne »
MotoGP: Lorenzo – Rossi: 2:1

Toplo i sunčano u Le Mansu? Mnogi koji rade u MotoGP Paddocku rekli bi da se šalite da im predložite nešto takvo. Toplo i sunčano u Le Mansu na MotoGP-u nije bilo već jako, jako dugo. Upravo to je i iznenadilo sve, među kojima je bio i Bridgestone, koji je donio tvrđu gumu koja je ustvari bila mekana sa medium desnim ramenom. Odabir je bio jasan, te su svi, osim Espargara, odabrali "tvrđu gumu".

Isto tako, ako netko poželi staviti svoju hipoteku na nekoga da bude prvi u prvom zavoju, izbor je veoma jednostavan: Dani Pedrosa. I onda, u prvom zavoju dolazi trenutak gdje bi ostali bez svega, jer je Valentino Rossi sa svog prvog pole-a ostvario rijetko dobar start i odmah preuzeo vodstvo, a slijedio ga je Jorge Lorenzo, te se dvojac iz Fiat Yamahe brzo grupirao u formaciju. Slijedio ih je Pedrosa, za kojeg su svi mislili da će voditi prvih šest krugova. Iza njega smjestio se Stoner, koji nakon samo nekoliko krugova pada.

Casey Stoner je prošle godine izgubio "ono nešto". Nepodnošenje laktoze je prošlo, pa se Stoner vratio, pobijedio koju utrku, te ludo startao u Katru, ali tada netipično pogriješio. Što se događa? Vraća li se Stoner u svoju formu iz 2006., kada je više bio na podu nego na motoru?

Rossi je shvatio da bi Lorenzo, koji je za razliku od prve dvije utrke dobro startao i držao svoju poziciju, mogao proći i otići, pa ga je štopao kako je znao i mogao, ali na malo široj stazi kakva je Le Mans, to nije tako lako. Ipak, Rossi je držao vodstvo gotovo pola utrke, ali mu tada Lorenzo ulazi u prvoj šikani. Prvi puta mu Rossi vraća, ali drugi puta nije imao odgovor. Lorenzo je jednostavno postao prejak na kočenjima, te ga se Rossi niti tamo nije mogao otarasiti. Uz to, Rossijeve gume su počele popuštati baš kada ga je Lorenzo prešao, što mu definitivno nije pomoglo. Lorenzo je nastavio u svom tempu i ubrzo napravio razliku koju niti Rossi nije mogao stići. Činilo se malo prelagano, ali Rossi se opravdao ramenom, koje ga još uvijek boli, te je priznao kako nije mogao držati Lorenza na izlazu iz zavoja.

Prava borba odvijala se malo iza njih, na trećem mjestu. Pedrosa je odbrojavao krugove, ali ga je Dovizioso malo po malo stizao, što je njemu radio Nicky Hayden, koji je ove godine, kada pod sobom ima Big Bang Desmosedici, preporođen. Dovizioso je na kraju utrke pokazao zašto je u tvorničkoj Hondi: odlučio je Pedrosi pokazati kako se to radi, te ga je napadao i napadao dok ga nije prošao. Sve to je vidio i Hayden, pa je i on pokušao, a budući da su Pedrosine gume već bile uništene, on mu je pomogao time što je dva zavoja prije cilja otišao jako široko.

I za niže pozicije se vodila borba. Šesti je završio Marco Melandri, koji se ovaj vikend vratio na Showa amortizaciju. Spies je doživio svoj prvi pad u utrci, dok se Edwards morao boriti zubima za dosta nisku poziciju: točnije, predzadnje mjesto. Što je pomalo i apsurdno. Naime, završilo je samo 13 vozača, a bodovima se nagrađuje njih 15. Bez Bautiste, koji nije startao utrku zbog ramena, prilično je lako doći do bodova, zar ne?

Lorenzo je svojom pobjedom produžio vodstvo u prvenstvu na devet bodova. Čini se da je Španjolac sve tvrđi i tvrđi orah kojeg će čak i Rossiju biti jako teško pregristi.

1 Jorge LORENZO 44'29.114
2  Valentino ROSSI  5.672
3  Andrea DOVIZIOSO 7.872
4  Nicky HAYDEN  9.346
5  Dani PEDROSA  12.613
6  Marco MELANDRI  21.918
7  Randy DE PUNIET  29.288
8  Hector BARBERA  33.128
9  Aleix ESPARGARO  33.493
10  Marco SIMONCELLI  33.805
11  Hiroshi AOYAMA  34.346
12  Colin EDWARDS  37.123
13  Mika KALLIO  55.061
Not Classified
65 Loris CAPIROSSI  22 laps
11 Ben SPIES  22 laps
27 Casey STONER  26 lap

Preuzeto sa portala : http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=4231&str=3

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Maj 27, 2010, 05:24:31 posle podne »
Par trenutaka posle trke moji skromni utisci su:

-Lorenco potvrđuje iz trke u trku da je dostojan naslednik Rosiju. Perfektno odvežena trka.
-Rosi izgleda (na moju žalost), lagano gubi na svojoj dominantnosti i polako ali sigurno se bliži zalasku karijere.
-Doviciozo pokazuje svoj kvalitet ali nikada dovoljno blizu da se bori za pobedu.
-Hejden koji stalno vreba iz prikrajka da pokupi nečije otpatke i zgrabi ono što mu je ponuđeno.
-Pedrosa po ko-zna-koji put prospe sve što je u toku trke skupljao, odnosno u punom svetlu prikazuje koliki je bezmudić ili ti koliko je psihološki nestabilan.
-Svi ostali spram svojih mogućnosti, izuzev Stonera koji kao da je vezao sebi lenger za nogu i tone, tone... Ja iskreno ne vidim gde će da se zaustavi.

Kakva su vaša mišljenja?

Slazem se u svemu osim za Dovicioza....mislim da ce on tek biti pravi...vreme ce pokazati...a za njega vala ima vremena da se pokaze u punom sjaju !