April 01, 2026, 04:03:30 pre podne

Autor Tema: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...  (Pročitano 34322 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« poslato: Januar 28, 2011, 04:07:57 pre podne »
Pozdrav svim Bajkerima okupljenim pod zastavom Moto Asocijacije Srbije *600
Vijori se ponosno naša zastava i na njoj ptica slobode koja nam daje slobodu da pomognemo danas sebi i Moto Asocijaciji Srbije...
Krila našeg snažnog orla daće nam snagu da pomognemo sami sebi u ovim teškim vremenima punim opasnih izazova koji predstoje...
Savladajmo sujetu i ponos i dajmo sve od sebe da u svojim razmišljanjima o našoj Bajkerskoj zajednici pomognemo sebi i drugima...
Našim današnjim konstruktivnim predlozima i zapažanjima sugestivno se može uticati na bolji i sadržajniji rad Moto Asocijacije Srbije.

Ne mogu da se ne setim Bubijevog sjajnog predloga da svi organizatori Moto Skupova imaju priliku da značajno uštede novac
tako što će po najpovoljnijim uslovima potpisati ugovore za iznajmljivanje toaleta od jednog preduzeća registrovanog za tu delatnost,
što je većina ispratila sa podsmehom umesto da se zapita da li je taj predlog možda početak rada na uštedama o kojima svi pričamo
i koje su pored druženja na Reliju možda trebale biti smisao rada i postojanja udruživanja klubova u ovu i slične Moto Asocijacije...
Mislim da smo svi podržali tada ovaj predlog sigurno da bi neko drugi pre i smelije predložio sličan način značajne uštede sredstava
u ovim kriznim vremenima recesije koja čini mi se nema kraja...Ovo je mesto gde mislim da treba diskutujemo danas za bolje sutra...

Ovo je mesto odakle mi i čelni ljudi Moto Asocijacije treba da započnemo istoriju bolje, jače i složnije Moto Asocijacije Srbije...
Dajmo predloge danas za bolji rad i dajmo predloge za uštede koje siguran sam možemo napraviti za sve što sada plaćamo papreno.
Kontaktima sa pivarama,sa ljudima koji izdaju bine,ozvučenja i rasvetu,toalete,muzičarima,ugostiteljima,štamparijama,može se mnogo postići
ako smo složni u tome da nam trebaju uštede.Takođe postaje fizički nemoguće posetiti sve prijatelje kojima se skupovi danas poklapaju,
što dovodi do ozbiljnog razmišljanja kuda idemo ako Bajkersku i Moto populaciju podelimo na nekoliko skupova koji se održavaju u isti dan.
Stranim Klubovima koji stižu a i onima koji razmišljaju o ulasku u MAS pokazali bismo snagu ako bismo svi udruženi napravili jedan zajednički moto skup
u toku godine gde bi svi klubovi MAS-a dali aktivno učešće i na kome bismo pod zastavu MAS-a okupili nekoliko hiljada motociklista na jednom mestu.
Takođe bi veliki skup svih moto klubova ujedinjenih pod zastavom MAS-a bio prilika da se reklamira MAS i naš tradicionalan Turistički Reli koji bi sa postavljanjem štandova sa brošurama na raznim jezicima privukao siguran sam još veći broj stranaca i na taj način postao još više internacionalan i masovniji nego ikada...Reli bi mogao da krene sa jednog takvog skupa... A za lokaciju možda izabrati prestonicu Beograd zbog položaja i značaja...
Takav MAS-ovan Moto Skup bi sigurno onda i ljudima koji vode ovu zemlju i javnosti skrenuo više pažnju na to koliko nas ima i kakvi su nam ciljevi!

Samo mi sami sebi možemo pomoći ako razmišljamo u smeru zajedničkog Bratskog delovanja na boljem i sadržanijem radu Asocijacije.
Kada mi postignemo koncezus i usaglasimo stavove onda možemo očekivati boljitak i eventualnu pomoć našeg društva i države Srbije.
Zaboravimo razlike i udružimo se jače zbog sličnosti i zajedničkih interesa koji nas spajaju u najmoćniju Moto Asocijaciju Srbije...
Ne pitajmo se šta MAS može da uradi za nas nego šta mi možemo da uradimo za MAS !!!
« Poslednja izmena: Januar 29, 2011, 11:36:10 pre podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
Odg: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« Odgovor #1 poslato: Januar 28, 2011, 09:59:02 pre podne »

Lepo receno. Moj klub nije clan MAS-a, ali mislim da nece smetati predlog.

Pokusajte da nadjete 4 lokacije, koje bi ispunjavale uslove za veliki moto skup. To podrazumeva kompletnu infrastrukturu ( sve sto je potrebno ).
 Prostor - livada, parking/ - dovoljno velik prostor da primi bar 1000 motora.
 Kamp   - suma, sumarak - hladovina/ pozeljno da bude u blizini reke ili jezera
 Smestaj - hoteli, moteli, privatan smestaj - dovoljan broj ( bar 100-200 ) kreveta
 WC - koliko god da izgleda smesno - NIJE! Bar 50 wc-a i njihovo odrzavanje ( ciscenje bar 2x dnevno )
 Mokri cvor - voda za pice u kampu i tusevi ako nema reke ili jezera...
 Hrana - dovoljna kolicina - dobrog kvaliteta
 Pivo - ( i za pi..u sok ) ugovori o kojima pricate su pravo resenje. Tim ugovorom se moze postici i jako dobra ( niska ) cena piva i ostalih hladnih tecnosti.
 Bina - Jedna bina koja se zakupi za celu sezonu. U ovom slucaju za cetiri skupa.
 Bendovi - uvek ima dobrih mladih bendova koji su zeljni afirmacije. Napravite "Gitarijadu" i pozovite kao goste jedan poznat bend. Svirka traje dva ili tri dana jer mladih bendova ima ko salate.
 Afirmisani bendovi - mala je ovo zemlja. Nema puno zvezda. Ako on nece uvek ima ko hoce - za pristojnu cenu.

E sad...sve ovo pisem, a nisam rekao osnovno.

MAS ( iz sesira ili po zasluzi ) bira cetiri kluba po nekom utvrdjenom kriterijumu. Taj klub i MAS organizuju skup i naravno dele sve oko organizacije i na kraju zarade ( ako je bude ).
 Svaki mesec jedan skup - maj, jun, jul, avgust. Mozda moze da se ubaci i april i septembar. To se vec lako dogovori.
 Moguce je da se udruze dva-tri kluba i MAS. Zasto ne. Lakse je zajedno.

Ovakvim postupkom bi se posecenost povecala. Kvalitet svega vezanog za moto skup takodje.

Na takve moto skupove bi sigurno dosli i postavili svoje prodajne standove, ovlasceni zastupnici raznih proizvodjaca moto opreme i delova. Sigurno ce doci tamo gde ima 1000 motora. Tamo gde je 100 - NECE.

Jedan pravi moto festival. Zapravo cetiri...ili sest u toku sezone.

MAS bi imao gde da potrosi pare, a i nacin da ih umnozi ( citaj okrene i zaradi ). Klubovi ne bi upadali u dugove i svadje oko novca i ne bi se delili na dva - tri... Ovo nije utopija! Kad imate unapred definisane cene svega sto se prodaje na moto skupu - nema malverzacija - pa nema ni svadja.

Cene ulaznica za ove ( MAS-ove ) moto skupove bi trebala biti simbolicna - 50 do 100 dinara.

Ajte vi iz UO MAS-a sad digitrone u ruke pa racunajte.

P.S. Ako ovo uradite, Sveta nece imati sta da vas pita  ::) .... Izvini Sveto samo se malo zajebavam. *109

Ako se neko iz nekog razloga uvredi zbog gore napisanog - izvinjavam se.

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže MK MUŽLJA

• Dobar Vozac
  • **
    • http://www.motoklubmuzlja.com
« Odgovor #2 poslato: Januar 28, 2011, 10:25:06 pre podne »
Vala bi bilo lepo jednom mesečno, a kvalitetno!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Januar 28, 2011, 02:54:51 posle podne »
Да не б

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #4 poslato: Januar 28, 2011, 03:16:19 posle podne »

Ivto brate - tacno 100%...ali...

Nek MAS napravi jedan, prvi skup sa nekim klubom i nek ga pre toga lepo izreklamira.

Posle toga ima da se otimaju. Da bi skup imao svoj smisao - mora biti sve kako treba.

U protekle dve godine sam obisao vecinu skupova i sem par svetlih primera - sve se svodi na klasican vasar.

Nemojte zameriti, ali istina je.

Primeri koje si dao stoje. Kako ce da se napravi ugovor sa nekim ( pivara, bina, rostilj, prodavci moto opreme...) ako ne mogu da ga ispostuju svi klubovi.

Upravo to i jeste poenta price. MAS diktira pravila. Bar tako treba da bude.

Ako svako vuce na svoju stranu - cemu MAS?

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #5 poslato: Januar 28, 2011, 04:44:36 posle podne »

E sad,,, i ja mislim da bi bilo dobro a isto tako i interesantno da se moto skupovi organizuju regionalno, Uduzeno vise klubova iz jednog regiona. Jer se cesto desava da se u toku vikenda poklope i po tri moto skupa. Pa je tesko odluciti na koji otici. Isto tako je i bolje kada je u organizaciji vise klubova, vise love, vise ljudi u organizaciji itd itd itd.
« Poslednja izmena: Januar 28, 2011, 07:50:40 posle podne od strane Ivta »

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Januar 28, 2011, 06:13:32 posle podne »
 Sve su ovo lepe price koje se pricaju unazat 6-7 godina....

Mora se nesto razgraniciti...Sta je MAS? Dali je to UO,NO, Beli, Bubi...Ivta....ili smo MAS svi mi....svi klubovi clanovi i svaki clan kluba pojedinacno....

Kad budemo to shvatili bice nam lakse da uradimo puno stvari. Necu da pricam da mi trebamo da spasavamo bajkerski svet i da rusimo vladu ali se slazem da neke stvari mozemo da dobijemo zajednicki i udruzeni.

Tesko da mozemo da okupimo (oko bine, piva,majica....) sve klubove ali hajde da okupimo 10 klubova koji mogu da dobiju najbolje uslove za ovo....a kada ostali vide da je tu usteda doci ce i oni.

Regionalizacija skupova? Od toga nema nista....mnogi klubovi imaju odredjene termine i nece ni pod kojim uslovima preskociti godinu, a i novi klubovi ( a sto da ne ?) hoce da se isprobaju kao organizatori skupova.

Po meni treba pustiti....postaviti neke uslove ( voda, tusevi, bina,WC...nikako menjanje termina kada izadje u kalendaru)  pa neka kvalitetni skupovi opstanu a oni koji nisu sami ce odustati....

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Januar 28, 2011, 07:53:04 posle podne »
Mislim da je Noca potpuno u pravu, setimo se samo koliko je opstrukcija bilo u vreme dok je on bio predsednik...
Kad bi svaki klub dao samo delić za MAS, ovo bi bila idealna asocijacija...
« Poslednja izmena: Mart 09, 2011, 03:15:45 posle podne od strane Baffy »

Van mreže Beli MK Vrsac

• Vozac
  • *
  • Yamaha XJ 650
« Odgovor #8 poslato: Januar 28, 2011, 08:34:03 posle podne »
U potpunosti podrzavam ovu temu,mislim da bi svi predstavnici klubova trebali ozbiljno da se spreme do sledece skupstine i izadju sa konkretnim predlozima,a isto tako mislim da bi na toj skupstini trebali svi zajedno i da donesemo neke konkretne odluke koje ce doprineti boljem funkcionisanju MAS-a.

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
  • BMW K 1200 RS, BMW R 1150 GS, SACHS MAD ASS 125
« Odgovor #9 poslato: Januar 28, 2011, 09:17:25 posle podne »
MAS-ce biti onoliko jak,koliko bude finansijski mocan!Samo sa silnim MAS-om se klubovi i pojedinci nece zavitlavati,nego ce se angazovati da svoim djelovanjem jos vise doprinesu snazi organizacije,time ce i graditi rejting svog kluba pod okriljem MAS-a!
Mogli bi se napraviti mehanizmi ubiranja para mimo clanarine,ako bi svi klubovi koji su u MAS-u,a prave moto skupove,napravili dzentlmenski dogovor,naravno bez onih predrasuda,tipa "on ce uzeti lovu" ili "ma koji ... cu da mu dam moje pare,on ce to u dzep" i slicno,pa u kasu ubacili kolicinu para,od koje bi svi imali korist!
Dali bi bilo lose da MAS ima,recimo svoju BINU,ili recimo svoje ozvucenje od 50 KW?Ili rasvjetu od koje zastaje dah?I to sve da se iznajmi klubu organizatoru za npr.500 eura!E da je tako,u mnogome bi se promjenio pristup MAS-u!Tad bi klubovi radili i dosledno postovali odluke,a za uzvrat koristili privilegije clanstva(princip-prava i obaveze).
Nemoj da ovo shvatimo neozbiljno,ajd da razmisljamo pozitivno, pa da napravimo nesto na ovom polju!

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #10 poslato: Januar 28, 2011, 10:38:00 posle podne »
U potpunosti podrzavam ovu temu,mislim da bi svi predstavnici klubova trebali ozbiljno da se spreme do sledece skupstine i izadju sa konkretnim predlozima,a isto tako mislim da bi na toj skupstini trebali svi zajedno i da donesemo neke konkretne odluke koje ce doprineti boljem funkcionisanju MAS-a.

*603 *603 *603 

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Januar 29, 2011, 04:05:14 posle podne »
Sve su ovo lepe price koje se pricaju unazat 6-7 godina....

Mora se nesto razgraniciti...Sta je MAS? Dali je to UO,NO, Beli, Bubi...Ivta....ili smo MAS svi mi....svi klubovi clanovi i svaki clan kluba pojedinacno....

Kad budemo to shvatili bice nam lakse da uradimo puno stvari. Necu da pricam da mi trebamo da spasavamo bajkerski svet i da rusimo vladu ali se slazem da neke stvari mozemo da dobijemo zajednicki i udruzeni.

Tesko da mozemo da okupimo (oko bine, piva,majica....) sve klubove ali hajde da okupimo 10 klubova koji mogu da dobiju najbolje uslove za ovo....a kada ostali vide da je tu usteda doci ce i oni.

Regionalizacija skupova? Od toga nema nista....mnogi klubovi imaju odredjene termine i nece ni pod kojim uslovima preskociti godinu, a i novi klubovi ( a sto da ne ?) hoce da se isprobaju kao organizatori skupova.

Po meni treba pustiti....postaviti neke uslove ( voda, tusevi, bina,WC...nikako menjanje termina kada izadje u kalendaru)  pa neka kvalitetni skupovi opstanu a oni koji nisu sami ce odustati....

Noco brate slazem se sa tvojim izlaganjem al uvek ima ali KO BRE VODI I GDE ovu pricu neki proslogodisnji bajkeri ma daj :icon_scratch:
Izglasali smo jedan grad jedan skup OK a zato smo primili 20 klubova koji prave zurke ili skupove i sta smo time uradili?
Neko se bori godinama za termin a neko na guzeve dobije E zato MAS odlazi u propast i izlaze JAKI Klubovi
Ispravi me ako nisam u pravu

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #12 poslato: Januar 29, 2011, 04:52:43 posle podne »
Ja ne smem ni da se ukljucujem u ovu temu, koja bi stvarno posle duzeg vremena trebala da bude POZITIVNA (ja je bar tako vidim) i pozdravljam Radeta ovom prilikom sto ju je pokrenuo, ali kada prodje jos 15 godina onda se ukljucujem u nju (ovi STARIJI nazovi ''braca'' bajkeri mi rekose kada budem 20 godina na motoru onda tek smem da mislim i ucestvujem u necem ovakvom)
« Poslednja izmena: Januar 29, 2011, 05:39:33 posle podne od strane Djox »

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #13 poslato: Januar 29, 2011, 05:34:06 posle podne »
Hoce li urednici da kazu ko mi je obrisao post i zasto ?

:icon_scratch:

• Ultimate Biker
« Odgovor #14 poslato: Januar 29, 2011, 05:35:46 posle podne »
Ни

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Januar 29, 2011, 05:40:29 posle podne »
Da li je to meni neko obrisao post ???

>:(

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #16 poslato: Januar 29, 2011, 05:56:03 posle podne »
Sva sreca pa nas usmeravaju neke BANKROT gazde koji su krenuli na skup i ako nisu znali sta je Skup prosle ili preprosle godine :D
Sto ne izbace koliko su Moto Skupova i kad napravili neki Veliki govornici :D
Davljeniku netreba pomoci nego sto dalje odgurnuti od sebe ;)
Na guzeve je dobijen jedan termin prosle godine vise NE ako ste toliko veliki napravite svoj termin pa pustite ljude besplatno mozda i mozete po politickoj liniji ;)
Naj verovatnije ce se zvati Politicki Moto Skup :D :D :D :D :D
 *323 *323 *323 *323 *323
« Poslednja izmena: Januar 29, 2011, 06:14:45 posle podne od strane Sveta SD »

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #18 poslato: Januar 30, 2011, 08:30:04 posle podne »
ivto brate kad kazes ovaj je uradi to ovaj od toga pravi kucu onaj finansira svalerku onaj kupuje motor itd.ljudi ne znaju ko su ti likovi lepse bi bilo sa imenima da budu obelezeni poznajemo se i mislim da ako imas argumente time bi bili obrisani iz mas-a i sam mas bi se ocistio a sve dok je sljam u kuci tragovi za sobom su prljavi.po meni prvo jedna velika metla pa da krenemo makar od nule.to nece biti bezbolno vec naprotiv.............................prvo to pa posle da vidimo za to odakle i kako poceti ponovo. :icon_scratch: ???
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #19 poslato: Januar 30, 2011, 09:35:59 posle podne »
ivto brate kad kazes ovaj je uradi to ovaj od toga pravi kucu onaj finansira svalerku onaj kupuje motor itd.ljudi ne znaju ko su ti likovi lepse bi bilo sa imenima da budu obelezeni poznajemo se i mislim da ako imas argumente time bi bili obrisani iz mas-a i sam mas bi se ocistio a sve dok je sljam u kuci tragovi za sobom su prljavi.po meni prvo jedna velika metla pa da krenemo makar od nule.to nece biti bezbolno vec naprotiv.............................prvo to pa posle da vidimo za to odakle i kako poceti ponovo. :icon_scratch: ???

.....Na losem temelju je tesko napraviti cvrstu i stabilnu MASovnu kucu...