April 01, 2026, 05:29:52 pre podne

Autor Tema: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...  (Pročitano 34352 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
Odg: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« Odgovor #20 poslato: Januar 30, 2011, 09:47:12 posle podne »
i ovi u kraljevu opravljaju pa sto ne bi i mi?samo radikalnim potezima se sve resava.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #21 poslato: Januar 30, 2011, 11:09:03 posle podne »

Ova tema bi trebala da bude puna predloga za bolje sutra MAS-a.

Pljuvanjem necete postici nista. "Ovaj" i "onaj" i metla i sve to...treba to raspraviti jednom za sva vremena..ali to je za drugu temu. Ovde treba nesto uraditi za dobro MAS-a , a to znaci za dobro svih koji su u MAS-u,  a i onih koji nisu....za sve nas na dva tocka.

Molim administratore da brisu sav off iz teme.

Otvorite drugu temu pa do mile volje pisite kritike...

Verujem da svi ( ili skoro svi ) zelite MAS-u dobro. Dajte neke predloge kako bi MAS trebao da funkcionise.

Ako imate primedbu na nesto - onda dajte alternativni predlog za to. To sto cete reci da vam se nesto ne svidja - ne resava problem. Dajte predlog...

OVDE SU PREDLOZI - PROCITAJTE NASLOV TEME.

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #22 poslato: Januar 31, 2011, 08:02:46 posle podne »
patak pa zar ovo nije predlog kako da se krene od nule.ako sve ostane ovako i nista se ne promeni badava mi pisemo ovo ovde.i dalje ce mesetarenje da postoji i dosta ljudi ce da ode.mora da se sece ma kako to bilo bolno.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #23 poslato: Januar 31, 2011, 08:08:05 posle podne »
i tek kad se napravi rez tek onda predlozi mogu da budu pravi da znamo gde smo kad izadjemo na ovo igraliste zvano moto scena srbije stanemo na loptu okrenemo se oko sebe i tek tad vidimo gde smoi sta smo sta je ostalo iza nas i sta nas ceka sutra.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #24 poslato: Januar 31, 2011, 09:26:23 posle podne »
   Da,bas na takav temelj sam ja i mislio kada sam u predhodnom postu pisao
   o MASovnoj kuci.... :) :) :)
    Zao mi je sto neki misle da vrsim opstrukcije ove teme i da je pogresno usmeravam
    EJ,pa nju je poceo prezident mog kluba ;D ;D ;D
    Pozdrav predsednice  *300 *300 *300

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #25 poslato: Januar 31, 2011, 11:34:23 posle podne »

Druze nisam mislio na tebe.  Slazem se da treba menjati MAS. Sta god da to znaci.

Ovo je vrlo ozbiljna tema i tice se klupske price, a to sve sa njim ( ovim na koga sam mislio ) nema nikakve veze.
  Zna on to...jos samo da urednici ovog foruma to shvate i bice dobro...

www.mkvaljevo.com

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #26 poslato: Januar 31, 2011, 11:58:08 posle podne »

*301 *301 *301 Slazem se sa tobom  Ova tema bi trebala da bude puna predloga za bolje sutra MAS-a.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #27 poslato: Februar 01, 2011, 01:33:37 pre podne »
Evo mog predloga ...

Citat iz pravilnika masa ...

Citat
Clan 16.

Svaki skup mora da zadovlji sledece kriterijume:
 -cena ulaznice za moto skup mora biti u skladu sa dogovorom u MAS-u;
 -obavezno obezbedjenje ciste vode i sanitarnog cvora;
 -obavezno obezbediti sator ili drugi pokriveni prostor za posetioce i pokrivenu binu za program;
 -obavezno obezbedjivanje besplatnog rucka;
 -cena hrane i pica moraju biti u skladu sa dogovorom u MAS-u;
 -obezbediti konstantno obezbedjenje skupa;
 -za probleme u organizaciji skupa obratiti se predsednistvu MAS-a za pomoc;
 -na svakom skupu pozeljno je prisustvo bar jednog motorciklista iz kluba clana MAS-a;
 -obavezno prisustvo 24 h organizatora skupa;
 -svaki klub je obavezan prijaviti se na ulazu organizatoru skupa;
 -zabranjeno je neovlasceno penjanje na binu;
 -zabranjeno je neovlasceno rusenje i penjanje na motorcikle;
 -zabranjeno je turiranje i pucanje motorciklom kao i glasna muzika posle 3.00 h;
 -organizator je duzan da na moto skupu obelezi motor i njegovog vozaca;
 -duznost organizatora je da ulaz na moto skup bude non stop obezbedjen;
 -organizator je duzan da na moto skupu organizuje razna takmicenja i dodele prigodnih nagrada i zahvalnica;

Evo recimo postovanjem pravilnika mas-a mogu se regulisati problemi sa prenatrpanoscu kalendara moto skupova .... posto je retko ko ispostovao pravilnik njemu oduzeti tremin za moto skup ...... ja sam licno samo na jednom skupu prosle 2010god video da se postuje gore navedeno pravilo...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #28 poslato: Februar 01, 2011, 11:36:44 pre podne »
Posto su neki ovde jako radi da pomognu (samo teoretski, iz kafane, uz pivo smo najjaci) evo sta ja kao neko ko nije clan kluba, a samim tim i MAS-a vidim kao predloge za "bolje sutra"

1. Omoguciti pojedincima da budu ravnopravni clanovi MAS-a. Mi nismo gradjani drugog reda.
2. Omoguciti razne "benefite" da prevedem - "POVLASTICE" za clanove (jeftinija registracija, osiguranje, popusti kod kupovine motora i opreme)

3. Raditi sistematski na smanjivanju ogromnih nameta na motorcikle.
4. Raditi sistematski na povecanju bezbednosti motorciklista u saobracaju, posto nam je statistika tragicna.
5. Promovisati Srbiju kao moto-destinaciju za bajkere iz Evrope.
6. Napraviti normalan web-sajt.
7. Novac usmeriti u tim pravcima, ne samo na "jeftinije klozete i pivo na skupovima"
8. Ovakvim stavrima se bave nacionalne moto-asocijacije Evrospkih zemalja - raspitajte se malo o detaljima.

;)
« Poslednja izmena: Februar 01, 2011, 12:38:17 posle podne od strane Squi »

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #29 poslato: Februar 01, 2011, 12:50:07 posle podne »

Mozda bi trebalo uvesti neki sistem za ocenjivanje skupova.

Ocene od 1 do 10... nisi zadovoljio i sledece godine gubis pravo na organizaciju skupa.

Dobre organizatore treba nagraditi...necim...recimo boljim terminom ili nekim reklamnim materijalom ( majce , privesci...)...

www.mkvaljevo.com

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #30 poslato: Februar 01, 2011, 01:36:40 posle podne »

Ocene od 1 do 10... nisi zadovoljio i sledece godine gubis pravo na organizaciju skupa.

Dobre organizatore treba nagraditi...necim...recimo boljim terminom ili nekim reklamnim materijalom ( majce , privesci...)...

Dobar predlog ali se odmah javlja moguci problem,Velikim klubovima (mislim na klubove sa velikim brojem clanova)je lakse da oganizuju skup (sama clanarina im puni budzet) i uz malo truda dobiju prelaznu ocenu.Problem,postoje klubovi sa malim clanstvom (brojem clanova) a VELIKIM srcem za ovom nasom moto pricom.Dakle,samofinansiranjem od licne clanarine i na misice uspevaju da organizuju skup,ispostuju sva pravila Mas-a oko organizacije,jednom reci trude se da budu dobri domacini
   Mislim da je ocenjivanje dobar predlog samo napraviti kvalitetan sistem ocenjivanja....

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #31 poslato: Februar 01, 2011, 01:52:15 posle podne »

Ocene od 1 do 10... nisi zadovoljio i sledece godine gubis pravo na organizaciju skupa
.

cini mi se da u Mas-u cak ostoji organ za nadzor moto skuova ....
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #32 poslato: Februar 01, 2011, 03:00:22 posle podne »
cini mi se da u Mas-u cak ostoji organ za nadzor moto skuova ....
    Tim bolje ako postoji,samim tim predlog cini realnim... ;D ;D

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #33 poslato: Februar 01, 2011, 03:04:16 posle podne »

Problem malog kluba se moze resiti udruzivanjem dva - tri manja kluba u organizaciji skupa, ili uz pomoc MAS-a. To sam vec pisao u jednom od predhodnih postova.

U ovakav nacin organizacije ce se tesko uklopiti oni koji skup prave da bi zaradili neke novce. Zarade ima (mozda) ali ne mnogo.

www.mkvaljevo.com

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #34 poslato: Februar 01, 2011, 07:44:36 posle podne »
Problem malog kluba se moze resiti udruzivanjem dva - tri manja kluba u organizaciji skupa, ili uz pomoc MAS-a. To sam vec pisao u jednom od predhodnih postova.

U ovakav nacin organizacije ce se tesko uklopiti oni koji skup prave da bi zaradili neke novce. Zarade ima (mozda) ali ne mnogo.

To se desilo sa nasim klubom i Stiskim orlovima ujedinili se pa Smederevci rekli Sveta prodo termin a oni pokusali da naprave neku Asocijaciju da mene neki bajni Smederevci skinu sa Moto Scene :D
Stvarno su neki visoko letaci poleteli mnogo al su se prizemljili ;)
To se prica godinama da se udruze par klubova pa sto ne krenu sa reci na dela :icon_scratch:

Van mreže VICTORY

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
« Odgovor #35 poslato: Februar 03, 2011, 11:03:43 pre podne »
Ovde ni reci pojedinih nisu jake,a da bi to dokazali brisu reci drugih.
kakva dela od takvih reci ocekivati?
Kad a se ima konstruktivan predlog to se izlozi na pravom mestu i
na pravi nacin.
Jadno je slusati i gledati kako se ljudi trude da pokazu koliko im je stalo
da opstanu i postanu pravi, jaki.
Pored samozvanih i sujetnih caffe<bajkera> , cije se ime koristi kao deminutiv
kao posprda i sa gedjenjem, tesko je ,jer misle da su mnooogo ,glavati,
Jako brzo ce se shvatiti ko daje dusu za ova desavanja, ko je mozak operacija,
ko je progresivan u zelji da napredujemo svi zajedno.
Zna se u cije se ime mozes zakleti i pod cijom zastavom smes zakucati na svaka vrata
 *118

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #36 poslato: Februar 03, 2011, 11:32:08 pre podne »
Ovde ni reci pojedinih nisu jake,a da bi to dokazali brisu reci drugih.
kakva dela od takvih reci ocekivati?

Pozdrav VICTORY...
Brišemo samo OFF iz teme i ništa više... kao što se da primetiti...  ;)
Mada i ovaj vaš post nije u skladu sa temom, ako treba nekog okriviti za nešto onda to napišite konkretno... otvorite novu temu i nabrojte nepravilnosti i imenujte krivce...

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #37 poslato: Februar 03, 2011, 02:31:33 posle podne »
 Moram da se vratim malo na tu podelu na stare i nove bajkere ( citaj stare i nove klubove).... I posto sam direktan uporedicu jedan stari klub koji je izasao iz MAS-a i jedan noviji koji je prosle godine napravio prvi skup (cini mi se li 2?)  Bajin klub iz Valjeva i Gonzalesi iz Lesnice.... Hajde da poredimo....Baja je jedan od osnivaca MAS-a i predsednik ili ti stari bajker koji nije mogao da prezali da jedan seljak tj. je bude predsednik MAS-a i pravi skup i Gonzalesi ( ili misevi ) ...o njima necu nista ja reci svi ih znate i kakvi su gosti i domacini.

Ja sam jos pre 3 godine rekao svaka cast,,starim'' bajkerima , ako zasluzuju da im dodelimo modalje ali na mladjima ( novim klubovima) MAS ostaje....stari ce se ili uklopiti ( da se razumemo nisam ni ja mlad} ili otici....pa srecan im put.

O ovome sto sepise gore ( zajednicka bina, pivo,majice....) pricalo se i pre 4 godine ....malo je tesko izvodljivo sa 30 - 40 klubova ali , moje je misljenje, da mogu da se udruze 10tak klubaova i oni da ugovore zajednicku bini, wc, pivo,majice,stampu....konacno i Deki iz Familije ima odlicnu binu i ozvucenje pa bi mozda Beli mogao da porazgovara sa njim za izdavanje po nekoj damping ceni za clanove MAS-a

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #38 poslato: Februar 03, 2011, 09:28:42 posle podne »
ZASTOse ne uputi zahtev za ponudu pivarama ,ljudima koji izdaju satore wc-e bine idr,odabrati najpovoljnije pozvati ih da se sa njima napravi dogovor i oni bi brinuli o celom poslu oko postavljanja infrastrukture skupa a klubovima da obezbede  termin mesto i logistiku oko skupa i naravno novac i siguran sam da bi bilo povoljnije nego da se to radi sve samostalno i sigurno konfornije.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #39 poslato: Februar 03, 2011, 09:34:01 posle podne »
Moram da se vratim malo na tu podelu na stare i nove bajkere ( citaj stare i nove klubove).... I posto sam direktan uporedicu jedan stari klub koji je izasao iz MAS-a i jedan noviji koji je prosle godine napravio prvi skup (cini mi se li 2?)  Bajin klub iz Valjeva i Gonzalesi iz Lesnice.... Hajde da poredimo....Baja je jedan od osnivaca MAS-a i predsednik ili ti stari bajker koji nije mogao da prezali da jedan seljak tj. je bude predsednik MAS-a i pravi skup i Gonzalesi ( ili misevi ) ...o njima necu nista ja reci svi ih znate i kakvi su gosti i domacini.

Ja sam jos pre 3 godine rekao svaka cast,,starim'' bajkerima , ako zasluzuju da im dodelimo modalje ali na mladjima ( novim klubovima) MAS ostaje....stari ce se ili uklopiti ( da se razumemo nisam ni ja mlad} ili otici....pa srecan im put.

O ovome sto sepise gore ( zajednicka bina, pivo,majice....) pricalo se i pre 4 godine ....malo je tesko izvodljivo sa 30 - 40 klubova ali , moje je misljenje, da mogu da se udruze 10tak klubaova i oni da ugovore zajednicku bini, wc, pivo,majice,stampu....konacno i Deki iz Familije ima odlicnu binu i ozvucenje pa bi mozda Beli mogao da porazgovara sa njim za izdavanje po nekoj damping ceni za clanove MAS-a
NOCO seljak je samo u glavi a ne gde zivi.
Suzuki Bandit 1200s