April 01, 2026, 04:00:44 pre podne

Autor Tema: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...  (Pročitano 34297 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Odg: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« Odgovor #40 poslato: Februar 03, 2011, 09:44:36 posle podne »
ZASTOse ne uputi zahtev za ponudu pivarama ,ljudima koji izdaju satore wc-e bine idr,odabrati najpovoljnije pozvati ih da se sa njima napravi dogovor i oni bi brinuli o celom poslu oko postavljanja infrastrukture skupa a klubovima da obezbede  termin mesto i logistiku oko skupa i naravno novac i siguran sam da bi bilo povoljnije nego da se to radi sve samostalno i sigurno konfornije.
O tome se prica al nikako da krene malo ozbiljnije jbg vidis i sam da ce kalendar Moto Skupova da izbace u pola sezone a clanarina je uplacena za ovu ili sledecu sezonu ???

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #41 poslato: Februar 03, 2011, 10:20:22 posle podne »
ZASTOse ne uputi zahtev za ponudu pivarama ,ljudima koji izdaju satore wc-e bine idr,odabrati najpovoljnije pozvati ih da se sa njima napravi dogovor i oni bi brinuli o celom poslu oko postavljanja infrastrukture skupa a klubovima da obezbede  termin mesto i logistiku oko skupa i naravno novac i siguran sam da bi bilo povoljnije nego da se to radi sve samostalno i sigurno konfornije.

Koliko sam ja u toku na skupstinama Mas-a je bilo govora o ovakvim predlozima
  Trebalo bi da celnici Mas-a obrate paznju na ove postove,prvuce se ovde dosta dobrih predloga...

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #42 poslato: Februar 03, 2011, 10:53:27 posle podne »
neko nece da cuje a nekom ne odgovara da cuje.nekima je lakse uterati u d... nego u glavu.izgleda da je mutna voda dobra za lov.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #43 poslato: Februar 03, 2011, 10:58:14 posle podne »

Koliko sam ja u toku na skupstinama Mas-a je bilo govora o ovakvim predlozima
  Trebalo bi da celnici Mas-a obrate paznju na ove postove,prvuce se ovde dosta dobrih predloga...

He, he...trebalo bi...ali...

nema se vremena... Dobro je sto se sve bitne stvari resavaju na skupstini MAS-a, ali ovo ( forum )  je sigurno mesto gde se moze procitati gomila dobrih predloga. Ima doduse i gluposti, ali jedno bez drugog ne ide...

Dakle, da se nadovezem na predhodni post i zamolim clanove UO MAS-a da citaju forum i aktivno ucestvuju u diskusiji.

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #44 poslato: Februar 03, 2011, 11:32:26 posle podne »
 He, he...trebalo bi...ali...

nema se vremena... Dobro je sto se sve bitne stvari resavaju na skupstini MAS-a, ali ovo ( forum )  je sigurno mesto gde se moze procitati gomila dobrih predloga. Ima doduse i gluposti, ali jedno bez drugog ne ide...

Dakle, da se nadovezem na predhodni post i zamolim clanove UO MAS-a da citaju forum i aktivno ucestvuju u diskusiji.

Cita se forum,prati se malo pa malo se i obrise neciji post (naravno koji je izvan teme :icon_scratch:) sto govori u prilog tome  ;D ;D ; ;D ali slazem se sa ostrom rukom administratora da ne treba razvodnjavati temu ZA NASE BOLJE SUTRA... Vec treba notirati izneti na Skupstini,nadje se vremena....
   Probudimo samosvest ZA  :icon_scratch: :icon_scratch: NASE BOLJE SUTRA  :icon_scratch: :icon_scratch:

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #45 poslato: Februar 04, 2011, 12:15:19 pre podne »
ZASTOse ne uputi zahtev za ponudu pivarama ,ljudima koji izdaju satore wc-e bine idr,odabrati najpovoljnije pozvati ih da se sa njima napravi dogovor i oni bi brinuli o celom poslu oko postavljanja infrastrukture skupa a klubovima da obezbede  termin mesto i logistiku oko skupa i naravno novac i siguran sam da bi bilo povoljnije nego da se to radi sve samostalno i sigurno konfornije.

Pozdrav Gorane...

Noca ti je dao odgovore na tvoja pitanja ali to izgleda ne dopire do tebe... Da bi MAS sklopio ugovor sa bilo kojom firmom moraju klubovi da se obavežu da će ispoštovati dogovorene uslove ...i do sada je bilo predloga za ugovor sa pivarama pa se onda ne možemo dogovoriti sa kojom pivarom napraviti sardnju... da li će to biti LAV ili Jelen itd...  Kada većina klubova bude za sklapanje ugovora sa pivarama na skupštini to pitanje će brzo biti rešeno!  Do tada mi u klubovima moramo da rasčistimo sami sa sobom da li nam to treba ili ne... zato nemojte prebacivati odgovornost na UO jer kada skupština donese jasan stav UO će u najkraćem roku sklopiti povoljne ugovore sa firmama čije nam usluge trebaju.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #46 poslato: Februar 04, 2011, 12:28:07 pre podne »
neko nece da cuje a nekom ne odgovara da cuje.nekima je lakse uterati u d... nego u glavu.izgleda da je mutna voda dobra za lov.

Sve se čuje i sve se vidi... pogotovo ako je neko nekulturan u obraćanju! ...šta znači mutna voda? I koji klub Gorane ti predstavljaš kada se obraćaš MAS-u? Da li ti možda znaš nešto, što mi ne znamo ...ili je neko uradio nešto što nije trebalo?

Evo za tebe nekoliko pitanja koliko da izbistrimo "mutnu vodu" da bi lov bio bolji... a i uterivanju koje gde...

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #47 poslato: Februar 04, 2011, 12:35:35 pre podne »

Pozdrav Gorane...

Noca ti je dao odgovore na tvoja pitanja ali to izgleda ne dopire do tebe... Da bi MAS sklopio ugovor sa bilo kojom firmom moraju klubovi da se obavežu da će ispoštovati dogovorene uslove ...i do sada je bilo predloga za ugovor sa pivarama pa se onda ne možemo dogovoriti sa kojom pivarom napraviti sardnju... da li će to biti LAV ili Jelen itd...  Kada većina klubova bude za sklapanje ugovora sa pivarama na skupštini to pitanje će brzo biti rešeno!  Do tada mi u klubovima moramo da rasčistimo sami sa sobom da li nam to treba ili ne... zato nemojte prebacivati odgovornost na UO jer kada skupština donese jasan stav UO će u najkraćem roku sklopiti povoljne ugovore sa firmama čije nam usluge trebaju.

Pitanje...Zar nebi trebalo da redosled desavanja bude drugaciji,UO razgovara sa pivarama,firmama za ostale
delatnosti koje su nam neophodne pa tek onda na Skupstini toj istoj iznese ponudu istih???

Svi mi znamo sta nam treba a UO nas predstavlja,zar ne?

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #48 poslato: Februar 04, 2011, 12:49:07 pre podne »
Zamolio bih sve koji žele da učestvuju u raspravi da se pristojno odnose prema  MAS-ovim članovima i članovima foruma jer će u suprotnom svaki post sa nepristojnim sadržajem biti brisan.

Ova diskusija je svakako dobrodošla svima nama jer će se kroz nju rađati nove ideje i nova energija potrebna da se MAS unapredi...

Dobre su i kritike, i treba kritikovati sve što smatrate da nije dobro odrađeno ...da bi menjali ono što se promeniti može. Ukazujte na greške kako bi ih što pre ispravili jer je svima nama u intersu da asocijacija bude jaka i složna.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #49 poslato: Februar 04, 2011, 12:51:57 pre podne »

Svakoj pivari je u interesu da za vikend  ( na moto skupu ) proda gomilu piva.

Svaka pivara ce napraviti racunicu i ...? Naravno da im se isplati !

Nije to tesko zakljuciti.

Deo slagalice koji nedostaje je covek ili nekoliko njih - koji ce u ime MAS-a otici na ( unapred dogovorene ) sastanke sa direktorima prodaje vecih pivara i napraviti neki dil. Dil ne znaci da ti ljudi sebi obezbede materijalnu korist vec da MAS ( klubovi u MAS-u ) dobije pivo po dobroj ceni i sta jos moze da se izboksuje od pivare.

Da li ce to biti bina ili sta drugo... pojma nemam...

Poenta je da pivara treba da nudi nesto MAS-u, a ne obrnuto. Pivara ce svakako zaraditi prodajuci pivo i reklamirajuci svoj proizvod na skupovima.

MAS na skupstini procita ponude tih nekoliko pivara i odabere se jedna. Sklopi se ugovor sa istom i vozi misko...

Na skup ti dolazi cisterna piva ili sankovi sa tocilicama i suncobranima, promoterkama...sta god vec bude dogovoreno - PO DOBROJ CENI !!!

Klub nema ( ranije postizanu ) zaradu na pivu, ali nema ni troskove oko bine , sankova, satora...cega god...
 O ovome se moze puno pricati i vecati...eto ...aj sad vi...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #50 poslato: Februar 04, 2011, 12:57:17 pre podne »
   Pitanje...Zar nebi trebalo da redosled desavanja bude drugaciji,UO razgovara sa pivarama,firmama za ostale
delatnosti koje su nam neophodne pa tek onda na Skupstini toj istoj iznese ponudu istih???

Ovako Aco... Da bi otišao na sastnak sa pivarom ti moraš prvo da znaš koliko klubova zastupaš i da će oni ispoštovati dogovor, što bi značilo da UO mora da napravi ugovore sa svakim klubom kako bi imao garancije prilikom pregovora, opet kažem kada se većina uklubova u asocijaciji odluči za kolektivni ugovor tog momenta će biti rešen taj problem.

Ja lično ne bih mogao da garantujem ni za koga da će na osnovu toga što UO napravi dogovor sa pivarom svi uzeti pivo od iste i tu nastaje problem, nadam se da sam ti objasnio.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #51 poslato: Februar 04, 2011, 01:12:10 pre podne »

Dogovor sa klubovima ( bar 10 ) se podrazumeva. . . ali ....?   Sta ces klubovima ponuditi ako ne znas sta ti pivara nudi.

Prosto, te stvari se mogu, a i moraju raditi paralelno.

S jedne strane - koliko klubova - skupova, a sa druge sta daje pivara...

Mora se radi ...jbg.

www.mkvaljevo.com

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #52 poslato: Februar 04, 2011, 01:13:55 pre podne »

Da se razumemo - jako je tezak taj posao. Nije zajebancija.  Zato samo polako i pametno.

Imate puno podrske i odobravanja. Radite.

www.mkvaljevo.com

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #53 poslato: Februar 04, 2011, 01:15:08 pre podne »

Jasno ko dan  :icon_scratch: Klubovi bi trebali da potpisu ugovor sa Mas-om da bi celnici tj UO
   imao osnovu za pregovore sa recimo pivarama(al sam se ja uhvatio za pivo  :D).Neznam kakvo je iskustvo iz predhodnih pokusaja istog ali mislim da bi ustvari to bi trebali biti neki pred ugovori jer se  nezna cena i ostali detalji o ponudi. Mozda neki klub posle saznanja tih detalja ne prepozna sebe,Uh zamrseno  :icon_scratch:
  Mora da postoji neki jednostavniji nacin,pomagajte ljudi

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #54 poslato: Februar 04, 2011, 01:15:32 pre podne »
  Dogovor sa klubovima ( bar 10 ) se podrazumeva. . . ali ....?   Sta ces klubovima ponuditi ako ne znas sta ti pivara nudi.

Prosto, te stvari se mogu, a i moraju raditi paralelno.

S jedne strane - koliko klubova - skupova, a sa druge sta daje pivara...

Mora se radi ...jbg.

Bane... vi mene izgleda ne razumete, da bi dobio ekstra cenu moraš da imaš sigurnu većinu klubova iza sebe i to je jedina karta sa kojom mi možemo da izađemo pred pivaru, sve ostalo ne pije vodu...

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #55 poslato: Februar 04, 2011, 01:20:19 pre podne »
Mozda neki klub posle saznanja tih detalja ne prepozna sebe,Uh zamrseno  :icon_scratch:

Kada se postigne "dobra ponuda" onda se to iznese na skupštini... pa opet ako većina prihvati prošlo je... ako ne ništa idemo dalje...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #56 poslato: Februar 04, 2011, 01:20:52 pre podne »

Ne . Ti mene ne razumes.

MAS pravi pivari posao a ne pivara MAS-u. To je zakon marketinga. MAS postavlja ( trazi ) uslove, a pivara prihvata ili ne.
  Dovoljno ti je 10 klubova. Znam sigurno da toliko ima trenutno.

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #57 poslato: Februar 04, 2011, 01:26:47 pre podne »

Ne . Ti mene ne razumes.

MAS pravi pivari posao a ne pivara MAS-u. To je zakon marketinga. MAS postavlja ( trazi ) uslove, a pivara prihvata ili ne.
  Dovoljno ti je 10 klubova. Znam sigurno da toliko ima trenutno.

Da da da, zakon marketinga je kada sigurno i tačno znaš šta i koliko kupuješ  a mi to još nismo utvrdili...  

Evo predlažem ti da otvoriš novu temu sa tom idejom da vidimo koliko će se klubova zainteresovati... A može i glasanje "koliko klubova je zaintersovano za zajednički ugovor sa pivarom". Tako ćemo dobiti prve podatke o tome koliko je klubova bar na forumu zainteresovano za tu ideju.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #58 poslato: Februar 04, 2011, 01:31:37 pre podne »

Znam druze. Zato i pisemo ovde...Od svega ovoga mozda i bude nesto.

Ima vremena. Aj laku noc...radim ujutro...jbg.

Kad ce vise da ogreje...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #59 poslato: Februar 04, 2011, 12:36:37 posle podne »

Lepo receno.
Sto se tice pivara vecina zna da je u interesu da pivare saradjuju sa MAS om to je izvodljivo ;)
Sto se tice BINA binu iznajmljuje nas clan MAS a Deki, sto se ne poprica sa njim da napravi cenu :D
Ja sam ZA da nam on iznajmljuje BINU i tvrdim da ce NJEGOVA BINA biti kod nas na Skupu jer je on nas clan MAS a.

Par pitanja za UO
Sto se ne oglasi nas Predsednik Beli za ponudu sto je dobio za sajam u Novom Sadu ne od Radeta zna on od koga je jos dobio?
Kako je Rade u UO a njegov klub nije clan MAS a?
Kako da bude bolje sutra kad Kalendar MAS a nije objavljen?

Voleo bi da mi se odgovori na pitanja i da se ne brise.
Hvala