Mart 28, 2026, 05:50:39 posle podne

Autor Tema: RELLY DAKAR 2014  (Pročitano 5980 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
RELLY DAKAR 2014
« poslato: Novembar 25, 2013, 04:54:02 posle podne »

« Poslednja izmena: Januar 10, 2014, 11:48:17 pre podne od strane MR.Čokanlija »
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
Odg: RELY DAKAR 2014
« Odgovor #1 poslato: Novembar 25, 2013, 04:56:29 posle podne »
Sagmajster sa startnim brojem 72

Od kako je 2009. godine Dakar reli iz Afrike preseljen u Južnu Ameriku, tako po pravilu krajem novembra iz luke Avr u Francuskoj, svi učesnici iz Evrope prekookeanskim brodom šalju takmičarske sprave put Buenos Airesa. Na taj način nezvanično počinje da vlada „groznica“ Dakara kako kod takmičara, pratećih ekipa tako i kod armije obožavalaca širom planete.

U jednom od kontejnera nalazi se i „metalni at“ Gabora Sagmajstera našeg jedinog predstavnika Srbije na motociklu, na najzahtevnijem maratonskom takmičenju na kugli zemaljskoj. Učestvovanje na Dakaru stvar je prestiža i slobodno se može podvesti kao bolest zavisnosti. Ko samo jednom oseti ludilo koje vlada tokom dve nedelje takmičenja, slabo može da odoli da ne dođe ponovo i ponovo i tako dok ima snage i novaca.

- Motor je na brdou i uveliko plovi preko Atlantskog okeana put luke u Argentini. Na Dakaru 2014 voziću sa startnim brojem 72, što je možda zahtevno prvih nekoliko dana, kada vladaju gužve, a već kasnije mislim da će sve doći na svoje mesto, kada do izražaja dođu iskustvo i sve druge pojedinosti. Pored te činjenice, želim da naglasim da ćemo za razliku od prethodnih sezona voziti za Torsten Dakar tim nas šest motociklista. To verovatno nije novost za one koji redovno prate dešavanja uoči Dakara, ali svakako želim da svi moji navijači znaju i tu pojedinost – rekao je Sagmajster.

Kada takmičarska sprava „krene“ put Južne Amerike jedna briga je prebrinuta, ali ostaje ona možda najveća – finansije. Pored toga, zbog povrede levog ramena od letos, Sagmajsteru do polaska na Dakar preostaje da marljivo vežba i dostigne željeni nivo fizičke kondicije.

- Ako uzememo u obzir opštu finansijsku situaciju kako u zemlji tako i u drugim državama u okruženju, onde nije realno da još jednom odemo na Dakar, ali. Svakog dana marljivo radim na zatvaranju finansijske konstrukcije, kako bih mogao da po sedmi put učestvujem na najzahtevnijem takmičenju, i sasvim sam siguran da ću u tome uspeti. Imam veliki broj prijatelja, plus ljudi dobre volje koji će mi svakako izaći u susret, tako da brige nema. Do polaska na Dakar ostalo je taman dovoljno vremena da se što bolje pripremim za predstojeće napore i računam da će ovoga puta iskustvo biti na mojoj strani, a to što me rame još malo boli, o tome nemam vremena da razmišljam – dodao je Sagmajster.
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Januar 05, 2014, 01:21:19 posle podne »
POCELO JE !

Ceremonijalnim startom u Rozariju obeležen je početak 36. Dakar relija. Više desetina hiljada ljudi pozdravilo je učesnike među kojima je ponovo predstavnik Srbije Gabor Sagmajster. Sa startnim brojem 72 voziće motor marke KTM, koji je star tri godine, ali je repariran i prema rečima mehaničara Kajzera Torstena spreman za još jedno izdanje Dakar relija. Za asa iz Subotice izlazak za publiku bio je uspešan, ali je nakon toga usledila drama sa njegovim klupskim kolegom Deši Janošom.

Dešijev motor je u krugu, koji vozimo za publiku, prestao da radi. Stao sam i pokušao da mu pomognem, menjali smo delove, potom pozvali mehaničara Torstena. I ostali članovi tima su se uključili i pokušali da pomognu – Miran Stanovnik, Ingo Can… Međutim, ni Kajzer nije mogao tako lako da reši problem sa elektronikom. Ispostavilo se da je kvar fabričke prirode, pozvani su ljudi iz “KTM”-a u pomoć i kad je zamenjen deo, drama je okončana. Uh, prava sreća je da se sve to desilo danas, a ne sutra u trci. Čoveče, toliko novca se uloži i nema garancije da će sve biti kako treba – naglasio je Sagmajster

Prva etapa od Rozarija do San Luisa biće duga 809 kilometara. Takmičare očekuje specijalni ispit od 180 kilometara. Prema zvaničnim podatcima startovala su 174 motora, 40 kvadova, 147 automobila i 70 kamiona.

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
« Odgovor #3 poslato: Januar 06, 2014, 12:02:57 pre podne »
SNIMAK OVOGODIŠNJEG ZVANIČNOG MEDIJSKOG SPONZORA TAKMIČENJA - ,,SRPSKOG RTS-A"
SA OTVARANJA JEDNOG OD NAJPRESTIŽNIJEG I NAJUZBUDLJIVIJEG TAKMIČENJA: ,,DAKAR RALLY 2014"

P.S.
Početna strana zvaničnog sajta kultnog takmičenja Dakar 2014:
http://www.dakar.com/index_DAKus.html

P.S.S.
Evo dole i linka do trenutne bod tabele sa zvaničnog sajta gde možete u gotovo svakom momentu pratiti naš srpski tim sa kojim se ponosimo:
http://gaps.dakar.com/2014/dakar/stage-01/aso/ukie.php
« Poslednja izmena: Januar 06, 2014, 01:21:39 pre podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Januar 09, 2014, 01:11:02 posle podne »
Predstavnik Srbije na Dakar reliju Gabor Sagmajster osvojio je 82. mesto u trećoj etapi od San Rafaela do San Huana u Argentini. Išao je prilično dobro sve dok ga staza nije odvela na nadmorsku visinu od 4.000 metara. Motor po razređenom vazduhu nije funkcionisao kako treba i to se odrazilo na rezultat.

- Izgubio sam sat vremena da se popnem na jedno brdo u planini. Jedva sam uspeo, motor nema snage, kvačilo sam istrošio. Što je najgore, ovo je bila jedna od dve etape na kojima je zabranjena asistencija mehaničara. Sami pripremamo motor za sutrašnji dan i nalazimo se izdvojeni od automobilista i kamiona. Daću sve od sebe da završim i četvrtu “specijalu” do Čilesita. Čekaju nas  i dine… Biće gadno. Inače, još jedan moj klupski kolega je odustao. Slovenac Simon Marčič je pao i polomio ruku. Žao mi je momka, debitant je, ali je dobar vozač – rekao je Sagmajster.

Do sada je odostalo više od 50 takmičara, među kojima ima 30 motociklista. Ruben Farija i Holanđanin Verhoven takođe su ispali iz trke.

Rezultati 3. etape od San Rafaela do San Huana (665 km, SI 373 km): Bareda Bort (Španija, Honda) 3:47,03, Siril Depre (Francuska, Jamaha) +4,41, Mark Koma (Španija, KTM) +6,56…. 82. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM)…

Generalni plasman motociklista: Bareda 9:56, 44, Depre +13,04, Koma (Španija, KTM) + 13, 56…77. mesto Sagmajster +5 h, 8 sekundi, 5

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #5 poslato: Januar 10, 2014, 11:28:14 pre podne »
EVO NA JEDNOM MESTU VIDEO PRILOGA RTS-A OD POČETKA DAKAR RELIJA 2014 - PA DO DANAS:

SJAJNA VIDEO NAJAVA ZA DAKAR RELLY 2014:

05.01.2014 - SVEČANO OTVARANJE DAKAR RALLY 2014:
RTS - Ceremonijalnim startom u Rozariju obeležen je početak 36. Dakar relija.
Više desetina hiljada ljudi pozdravilo je učesnike među kojima je ponovo predstavnik Srbije Gabor Sagmajster!

06.01.2014 - DAN DRUGI, (DEONICA II:)
RTS - Izveštaj Predraga Milinkovića

06.01.2014 - DAN DRUGI, (DEONICA II:)
RTS 2 - Specijalna sportska emisija o Dakar Reliju 2014
Zajednički izveštaj Predraga Milinkovića i Gabora Sagmajster-a !!!

08.01.2014 - DAN ČETVRTI
RTS-2, Specijalna sportska emisija o Dakar Reliju 2014,
Izveštaj sa lica mesta našeg takmičara - Gabor Sagmajster-a !!!

09.01.2014 - DAN PETI
RTS-2, Specijalna sportska emisija o Dakar Reliju 2014,
Izveštaj sa lica mesta našeg takmičara - Gabor Sagmajster-a !!!

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #6 poslato: Januar 10, 2014, 11:45:02 pre podne »
POGLEDAJTE - NA PRVI POGLED JEDNU OD SAMO NAIZGLED BEZOPASNIH DEONICA NA OVOGODIŠNJEM TAKMIČENJU ,,DAKAR RELLY 2014"

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
Odg: RELLY DAKAR 2014
« Odgovor #7 poslato: Januar 10, 2014, 03:38:12 posle podne »
ŠTO TEŽE, TO BOLJE

Što su teže etape na Dakar reliju, to Gabor Sagmajster bolje prolazi. Motociklista iz Subotice sjajno se snalazi u ekstremnim uslovima. Peti dan u argentinskom gradu San Migel de Tukumanu završio je na 46. mestu i znatno je popravio generalni plasman. Trenutno je 56.

Miran Stanovnik je sjajno vozio u ovoj etapi, osvojio je 12. mesto što za veteralna Dakar relija predstavlja potvrdu da je još uvek brz.

Rezultati 5. etape od Čilesita do San Migel de Tukumana (911 km): Mark Koma (Španija, KTM) 3:02,08,

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Januar 12, 2014, 02:32:31 pre podne »
SAMO NAJJAČI OSTAJU

Više od pola motociklista je odustalo sa Dakar relija posle šest dana takmičenja. Subotičanin Gabor Sagmajster etapu od San Migel de Tukumana do Salte završio je na 69. mestu, ali je popravio generalni plasman. Dan odmora sačekaće na 53. mestu. Na žalost i ovaj Dakar odneo je živote. Nastradali su belgijski motociklista Erik Palante i dvojica novinara.

- Svaki dan se čudim kako su ovako težak reli napravili. Svaki dan odustane na desetine takmičara, a dešavaju se i tragedije. Vozili smo danas po nekim kamenjarima, makadamu, žbunju, rečnim koritima, a vruće da ne veruješ. Međutim, stigao sam na cilj još jedne etape, sad imam dan odmora i provešću ga sa mojim priateljima Vladom Rajevićem i Peđom Milinkovićem koji me prate na Dakar reliju. Posle spavanja u šatoru svih ovih dana, konačno ću se preseliti u hotel, makar na jednu noć. Idemo na večeru, ja častim. Sa nama će biti i klupski kolega Deši Janoš. Pozdravljam sve koji me prate i pružaju podršku – istakao je Gabor Sagmajster.

Rezultati 6. etape od San Migel de Tukumana do Salte (464 km, SI 400 km): Alan Duklo (Francuska, Šerko) 4:21,34, Mark Koma (Španija, KTM) +1,15, Mišel Mež (Francuska, Jamaha) +1,49….69. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +1:24,25…

Generalni plasman posle 6 dana: Koma (Španija, KTM) 23,08,00, Bareda (Španija, Honda) +42,17, Duklo (Francuska, Šerko) +1:00,58….53. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +10,21,09…

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Januar 12, 2014, 12:35:43 posle podne »
Kiša otežava vožnju motociklistima u nastavku Dakara

Vlade Rajević nekada takamac Gabora Sagmajstera na moto kros stazama po Srbiji u borbi za titulu šampiona, ove godine u pratećoj ekipi na Dakaru, utvrđuje gradivo kada su u pitanju čari lepote Južne Amerike i asistira po potrebi u bivaku.

Društvo mu prave Peđa Milinković novinar RTS i dvojica Slovenaca koji pišu o Miranu Stanovniku. Putevima za asisetnciju putuju u terenskom vozilu koje bi im bilo još lepše, da im zli lopovi nisu ukrali nalepnice, od grada do grada prateći šareni Dakar karavan.

Dan odmora i njima je dobro došao, jer samo ko nije dnevno prevaljivao po par stotina kilometara po velikoj vrućini i pored klime u kolima, svaki dan menajo hotele, nije svestan koliko to može da umori i iscrpi čoveka.

- Čitav dan su Gabor i Janoš odmarali u hotelskoj sobi sa nama, izuzimajući ručak. Otišli su sinoć u 18 časova u bivak gde će početi pripreme za naredn dan. Što se tiče vremena, kiša je padala do malopre, a naredna dva dana su moguće kiše što Gaboru dodatno otežava vožnju. Danas motociklisti prelaze u Boliviju, dok ostali kreću iz Salte i ovde se vraćaju. Oni tek sutra kreću za Čile gde će se susresti sa motociklistima. Obzirom da je kraj sutrašnje etape u Ujuniju u Boliviji na 3700 metara nadmorske visine neće im bili lako. Još im kiša može zagorčati život tako da je Gabor blago zabrinut zbog vremena – rekao je Rajević.

Dan pauze prijao je i mašinama, naravno i mehaničaraima.

- Sa motorom nema nikakvih problema iako mu je ovo treći Dakar reli, plus što je vožen i na Abu Dabi reliju.Debeli nema nikakvog straha, jer „ne razmišlja o tome“ kako i sam kaže. Jedini strah koji ima je prazan kamelbeg, to je jedina stvar koja ga plaši i zbog koje upadne u paniku. Situacija u bivaku sinoć nije bila prijatna, svuda je blato pa nije baš zgodno za rad i spavanje, pošto su šatori praktično na zemlji. Start sedmog dana zakazan je za oko 5 časova. Peđa i ja sa Slovencima, se viđamo sa Gaborom tek u Čileu jer ne možemo da stignemo na vreme u Boliviju. Pošto je ovo šesti Gaborov Dakar, već je „džomba“ u kampu i gotovo ga svi znaju. Dobro se poznavao sa Belgijancem koji je poginuo – dodao je Rajević.

Izvor : http://www.plumrace.com/

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #10 poslato: Januar 12, 2014, 08:12:06 posle podne »
10.01.2014 - DAN ŠESTI
RTS - Snimak Dakar Reli 2014

11.01.2014 - DAN SEDMI
RTS - Specijalna sportska emisija o Dakar Reliju 2014 

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #11 poslato: Januar 13, 2014, 09:21:35 posle podne »
DAKARISTI PRVI PUT U BOLIVIJI

Poznati takmičar iz Srbije Gabor Sagmajster stigao je u Boliviju kao 51. u sedmoj etapi čuvenog Dakar Relija.
Specijalni ispit od Salte do Ujunija bio je skraćen motociklistima i kvadovima zbog kiše koja je dva dana padala u Argentini.
Ipak, trebalo je i danas preći put dug 782 kilometara. U generalnom plasmanu naš as iz Subotice zauzima 53. mesto.
Ujuni se nalazi na nadmorskoj visini od 3.700 metara i kako je predsednik Bolivije Evo Morales rekao: “To je danas prestonica Dakar relija”.

12.01.2014 - DAN OSMI - SEDMA ETAPA DAKAR RELIJA

Takmičari će se u Boliviji zadržati samo dva dana. Već u osmoj etapi prelaze na čileansku stranu Anda u grad Kalamu. Automobili i kamioni ostali su u Argentini, gde su vozili etapu u okolini Salte. U ponedeljak se i oni sele za Čile i ponovo će biti zajedno sa motociklistima i kvadovima.

Rezultati 7. etape od Salte do Ujunija (782 km): Bort Bareda (Portugal, Honda) 3:28,41, Mark Koma (Španija, KTM) +4,03, Siril Depre (Francuska, Jamaha) +5,35… 51. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +45,15..

Generalni plasman: Mark Koma (Španija, KTM) 26:40,44, Bareda Bort (Portugal, Honda) +38,14, Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +1:16,03… 29. mesto Miran Stanovnik (Slovenija, KTM) +6:63,39,…53. mesto GABOR SAGMAJSTER (SRBIJA, KTM) +11:02,21
Izvor: http://gabor-sagmajster.info/category/vesti/
« Poslednja izmena: Januar 13, 2014, 10:15:18 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Januar 13, 2014, 10:05:34 posle podne »
Gaborov visok plasman na visokoj nadmorskoj visini

Osmog dana Dakar relija družina na motociklima i kvadovima vozila je mahom na više od 3.500 nadmorske visine, po zemlji i pesku. Naš jedini predstavnik na dva točka Gabor Sagmajster i prethodne noći bio je sam svoj majstore i ispostavilo se da je opet dobro servisirao takmičarsku spravu, odnosno više nego idelano podesio traku sa itinererom, što je rezultiralo 52. pozicijom na specijalnom ispitu.

Pet dana pre kraja najzahtevnijeg takmičenja auto moto sporta Sagmajster u generalnom plasmanu zauzima tačno 50 mesto. Posle Argentine i Bolivije, takmičare na kvadovima i motociklima očekuje stara dobra Atakama u Čileu i ponovni susret u kampu pre svega sa mehaničarima, ali i kolegama koji voze automobile i kamione.

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #13 poslato: Januar 14, 2014, 11:54:15 posle podne »
PRATITE ,,DAKAR RELI 2014" - NA SVOM MOBILNOM TELEFONU

Za sve fanove Dakar Relija omogućeno je preuzimanje nove ,,Dakar 2014" aplikacije za Android-e i IPhone,
i da onda na svom smartfonu uvek i na svakom mestu pratite sve aktuelne detalje ovog više nego uzbudljivog takmičenja...

LINK ZA ANDROID-E: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netcosports.anddakarworld

LINK ZA IPHONE: https://itunes.apple.com/us/app/dakar-rally-2014/id487240329?l=fr&ls=1&mt=8
« Poslednja izmena: Januar 15, 2014, 12:27:29 pre podne od strane MR.Čokanlija »

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #14 poslato: Januar 15, 2014, 09:38:16 pre podne »
SRPSKI TAKMIČAR GABOR POVREDIO RAME, ALI HRABRO IDE DALJE...

Na 130. kilometru devete etape od Kalame do Ikikea Gabor Sagmajster pao je sa motora,
povredio desno rame, ali je i pored povrede ramena hrabro nastavio dalje i osvojio 49. mesto.
Po dolasku u bivak ukazana mu je pomoć, doktori su konstatovali da se dosta ugruvao, srećom, ništa nije polomio.

- Dok sam vozio, držao me je adrenalin i nisam toliko osećao bol, međutim kad sam stigao u bivak počelo je da mi se vrti u glavi i umalo se nisam onesvestio. Otišao sam kod doktora, snimili su mi rame i dali inekciju protiv bolova. Nema preloma, ali sam dobro ugruvan. Pre relija nije mi dobro funkcionisalo levo rame, sad i desno. Valjda ću sutra izdržati. Biće dug dan, čeka nas mnogo kilometara specijale.  Problem je što sam vozio brže, nego što je realno – kazao nam je Gabor Sagmajster.

U generalnom plasmanu naš motociklista zauzima sjajno 50. mesto, dok je u klasi maraton 11.

Rezultati 9. etape od Kalame do Ikikea (451 km, SI 422 km): Mark Koma (Španija, KTM), Siril Depre (Francuska, Jamaha) +5,45, Pedro Garsija (Španija, Šerko) +9,00… 49. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +1:39,11…

14.01.2014 - DAN DESETI - ETAPA DEVET (ČILE:)
« Poslednja izmena: Januar 15, 2014, 10:45:41 pre podne od strane MR.Čokanlija »

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #15 poslato: Januar 15, 2014, 08:28:06 posle podne »
SRPSKI TAKMIČAR GABOR SAGMAJSTER JUČE POVREDIO RAME, ALI HRABRO IDE DALJE...

Juče Na 130. kilometru devete etape od Kalame do Ikikea Gabor Sagmajster pao je sa motora,
povredio desno rame, ali je i pored povrede ramena hrabro nastavio dalje i osvojio juče 49. mesto.
Po dolasku u bivak ukazana mu je pomoć, doktori su konstatovali da se dosta ugruvao, srećom, ništa nije polomio.
Takmičenje nastavlja usprkos povredi očekujući dobar plasman i povoljne rezultate. Bravo za Gabor Sagmajstera!

15.01.2014 - JEDANESTI DAN TAKMIČENJA

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #16 poslato: Januar 16, 2014, 05:19:14 posle podne »
DRAMA NA PUTU ZA ANTOFAGASTU

Problem u navigaciji kombinovan sa bolom u desnom ramenu, koje je povredio dan ranije, uzrokovali su 13 sati vožnje Gabora Sagmajstera u 10. etapi od Ikikea do Antofagaste. Mnogi ljubitelji motociklizma i navijači ovog supermena iz Subotice uplašili su se da nije kojim slučajem odustao. Istina je da se naš as nije predavao. Vozio je 130 kilometara duže, nego što je bilo potrebno, proveo je 13 sati na stazi u veoma toplom danu. Ipak, stigao je do cilja 77. ali je u generalnom plasmanu pao samo za tri pozicije i sad je 53.

,,Strelica koja na GPS tabli pokazuje smer kad se približimo VE pointu, tački koju moramo da pronađemo, pokazala mi je pogrešan smer i posle 40 kilometara vožnje, ja sam se ponovo našao u bivaku odakle sam krenuo jutros. Nisam mogao da se vratim putem kojim sam se tu došao, jer u Ikekeu se nalaze planine od dina i nemoguće je popeti se 1.200 metara ka vrhu. Morao sam da idem okolo, ponovo da prođem pored startera i opet sam se mučio da pokupim tu “skrivenu” tačku. Rame me je bolelo i to dodatno unosi nervozu, pa vrućina. Međutim, kad sam jednom pronašao pravi put, više nisam imao problema. Zaboravio sam na umor i na sve i zahvaljujući fantastičnoj podršci koju sam imao. Stiglo mi je mnogo poruka podrške, ekipa koja me prati ovde stalno je zvala, svi su mi pričali da izdržim i morao sam da dođem do cilja. Bilo je neverovatno teško, ali u bivaku sam i sutra idem do cilja sledeće etape" – kao i uvek je samouveren naš Gabor Sagmajster.

072-B98Y9102Rezultati 10. etape od Ikikea do Antofagaste: Bareda Bort (Španija, Honda) 4:42,14,  Rodrigez (Portugal, Honda) +7,42, Depre (Francuska, Jamaha) +9,26… 77. mesto: Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +4:40,23…

Generalni plasman posle 10 dana: Mark Koma (Španija, KTM) 41:48,33, Bareda Bort (Španija, Honda) +44,24, Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +2:02,03…. 53. mesto: Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +18:16,11…

16.01.2014 - DVANAESTI DAN TAKMIČENJA
« Poslednja izmena: Januar 16, 2014, 10:11:05 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #17 poslato: Januar 17, 2014, 09:41:26 posle podne »
VELIKI POVRATAK

Kriza je prebrođena. Nakon 11. etape od Antofagaste do El Salvadora možemo konstatovati da je Gabor Sagmajster ponovo uhvatio dobar ritam. Danas je startovao kao poslednji motociklista i uspeo je tokom vožnje da pretekne skoro 30 rivala.

- Vozili smo 749 kilometara, a na specijali smo prešli 605 kilometara. Što je mnogo, mnogo je. Nikako da prođe dan. Proveo sam na motoru skoro 12 sati. Iscedili su nas ove godine kao nikad do sada. A predstoji nam jedan od najtežih dana. Vozićemo u Atakami čak 150 kilometara po dinama. To je pre svega ispit za motor, biće sve na maksimumu, jer su vrućine velike. Moj KTM je možda i najstariji ovde. Ima tri godine. Izdržaće valjda, a ako on bude funkcionisao, za mene ne brinite, ja ću doći do cilja – izjavio je Gabor Sagmajster.

Rezultati 11. etape od Antofagaste do El Salvadora: Siril Depre (Francuska, Jamaha) 6:38,59, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +2,37,  Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +3,02… 51. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM)…

Generalni plasman: Mark Koma (Španija, KTM) 48:39, 41, Bareda Bort (Španija, Honda) +37,36, Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +1:52, 56… 53. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +20:23,29…

17.01.2014 - TRINAESTI DAN TAKMIČENJA 
RTS - Specijalna sportska emisija o ,,Dakar Reliju 2014"
INTERVJU SRPSKOG TAKMIČARA NAŠEG POŠTOVANOG GABOR SAGMAJSTERA:

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #18 poslato: Januar 19, 2014, 11:11:11 pre podne »
17.01.2014 - DAKAR RALLY 2014
NI ATAKAMA VIŠE NIJE PREPREKA

Gabor Sagmajster još jednom je ostavio Atakamu iza sebe. Poslednji težak ispit na 36. Dakar reliju vožen je od El Salvadora do La Serene u Čileu na stazi dugoj 699 kilometara. Naš motociklista završio je na 55. poziciji, dok je u generalnom plasmanu 53. Bareda Bort nije uspeo da ugrozi lidera Marka Komu, već je zbog problema sa motorom i oštećenjem Honde bio plasiran iza Sagmajstera. Poslednja etapa od La Serene do Valparisa biće najlakša na reliju, ali treba biti oprezan i sačuvati motor.

- Bilo je lakše nego što sam očekivao. Vozio sam ranijih godina po ovim dinama u okolini Kopijapa i organizatori su nas malo uplašili na brifingu uoči 12. etape. Mogao sam 20 minuta ranije da završim specijalni ispit, ali sam usporio i ponogao klupskom kolegi Deši Janošu sa navigacijom. Ipak, on je pre toga propustio da pokupi jedan VE point, pa je zaradio sat kazne. Uglavnom, sada je podijum sastvim blizu. Poslednja etapa je uvek nekako relaksirajuća, ali treba biti oprezan da nas neki tehnički kvar ne iznenadi. Pozdrav svima u Srbiji i hvala na podršci koja mi je dala neverovatnu snagu u nekim kriznim momentima – istakao je Gabor Sagmajster.

Rezultati 12. etape od El Salvadora do La Serene (699 km, SI 350 km): Siril Depre (Francuska, Jamaha) 3:58,18, Mark Koma (Španija, KTM) +2,17, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +5,53… 55. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +1:33,23… 67. mesto Bareda Bort (Španija, Honda) +2:29,35…

Generalni plasman: Mark Koma (Španija, KTM) 52,40,16, Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +1:59,49, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +2:10,16, Siril Depre (Francuska, Jamaha) +2:14,01…7. mesto Bareda Bort (Španija, Honda) 3:04,54… 53. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +21,54,35…

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #19 poslato: Januar 19, 2014, 11:19:05 pre podne »
SRPSKI TAKMIČAR GABOR SAGMAJSTER PETI PUT NA CILJU UZ NAJBOLJI REZULTAT

Gabor Sagmajster osvojio je 53. mesto u generalnom plasmanu na svom šestom Dakar reliju. To mu je najbolji rezultat uz podsećanje da je čak pet puta dolazio do cilja. Ove sezone u klasi maraton bio je 12. Poslednju etapu od La Serene do Valparisa završio je na 59. mestu. Pobednik relija je četvrti put Mark Koma u konkurenciji motociklista, dok je kod automobilista slavio Nani Roma sa Minijem. Najbrži kamiondžija je Andrej Karginov sa Kamazom, a među vozačima kvadova Čileanac Ignjacio Kasale.

- Ovo je velika stvar za mene. Bio sam nedovoljno oporavljen zbog preloma ključne kosti, pa sam još i ovde povredio drugo rame. Motor mi je star čak tri godine, reli je bio teži nego ikada, odustalo je sto motociklista. Međutim, ponovo sam uspeo i još sam postigao najbolji rezultat do sada. Mislim da sam se odužio na pravi način navijačima, sponzorima i svima koji su verovali u mene. Uvek može bolje, ali dobro je i ovako. Posebnu zahvalnost dugujem Euro petrolu, mom generalnom sponzoru, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sekretarijatu sporta i omladine Vojvodine, gradu Subotici, Sat-traktu, Guarani i svim ostalim sponzorima bez kojih ne bih ni mogao da dođem ovde – istakao je motociklista iz Subotice.

Francuz Siril Depre sa Jamahom je osvojio 4. poziciju, Bareda Bort iz Španije (Honda) bio je tek sedmi, Laja Sanc (Honda) zauzela je fantastično 16. mesto, Miran Stanovnik (KTM) bio je 26, a Deši Janoš (KTM) 54.

Rezultati 13. etape od La Serene do Valparisa (553 km, SI 157 km): Bareda Bort (Španija, Honda) 1:59,44, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +0,40, Helder Rodrigez (Portugal, Honda) +1,23… 59. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +29,14…

Konačni plasman 36. Dakar relija: Mark Koma  (Španija, KTM) 54:50,53, Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +1:52,27, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +2:00,03,… 53. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +22:12,56…
IZVOR: http://gabor-sagmajster.info/category/vesti/

18.01.2014 - POSLEDNJA ETAPA TAKMIČENJA
RTS - Specijalna sportska emisija o ,,Dakar Reliju 2014"

B R A V O  *22
« Poslednja izmena: Januar 19, 2014, 12:24:57 posle podne od strane MR.Čokanlija »