SRPSKI TAKMIČAR GABOR SAGMAJSTER PETI PUT NA CILJU UZ NAJBOLJI REZULTATGabor Sagmajster osvojio je 53. mesto u generalnom plasmanu na svom šestom Dakar reliju. To mu je najbolji rezultat uz podsećanje da je čak pet puta dolazio do cilja. Ove sezone u klasi maraton bio je 12. Poslednju etapu od La Serene do Valparisa završio je na 59. mestu. Pobednik relija je četvrti put Mark Koma u konkurenciji motociklista, dok je kod automobilista slavio Nani Roma sa Minijem. Najbrži kamiondžija je Andrej Karginov sa Kamazom, a među vozačima kvadova Čileanac Ignjacio Kasale.

- Ovo je velika stvar za mene. Bio sam nedovoljno oporavljen zbog preloma ključne kosti, pa sam još i ovde povredio drugo rame. Motor mi je star čak tri godine, reli je bio teži nego ikada, odustalo je sto motociklista. Međutim, ponovo sam uspeo i još sam postigao najbolji rezultat do sada. Mislim da sam se odužio na pravi način navijačima, sponzorima i svima koji su verovali u mene. Uvek može bolje, ali dobro je i ovako. Posebnu zahvalnost dugujem Euro petrolu, mom generalnom sponzoru, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sekretarijatu sporta i omladine Vojvodine, gradu Subotici, Sat-traktu, Guarani i svim ostalim sponzorima bez kojih ne bih ni mogao da dođem ovde – istakao je motociklista iz Subotice.
Francuz Siril Depre sa Jamahom je osvojio 4. poziciju, Bareda Bort iz Španije (Honda) bio je tek sedmi, Laja Sanc (Honda) zauzela je fantastično 16. mesto, Miran Stanovnik (KTM) bio je 26, a Deši Janoš (KTM) 54.
Rezultati 13. etape od La Serene do Valparisa (553 km, SI 157 km): Bareda Bort (Španija, Honda) 1:59,44, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +0,40, Helder Rodrigez (Portugal, Honda) +1,23… 59. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +29,14…
Konačni plasman 36. Dakar relija: Mark Koma (Španija, KTM) 54:50,53, Žordi Viljadoms (Španija, KTM) +1:52,27, Olivije Pan (Francuska, Jamaha) +2:00,03,… 53. mesto Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +22:12,56…
IZVOR:
http://gabor-sagmajster.info/category/vesti/18.01.2014 - POSLEDNJA ETAPA TAKMIČENJA
RTS - Specijalna sportska emisija o ,,Dakar Reliju 2014"
B R A V O