Zovem se Slobodan Vukojević iz Vrnjacke Banje, rođen sam 09.09.1970 u Beogradu , a po zanimanju
sam Svetski putnik na motociklu. Do sada sam na motociklu obišao sledeće kontinente: Severnu Ameriku (SAD,Kanada), Evropu i Aziju (Italiju,Sloveniju,Hrvatsku,Bosnu, Srbiju,Bugarsku,Rumuniju,Moldaviju,Ukrajinu, Mongolija, Rusija - Sibir do Vladivostoka) i Afriku do najjužnije tačke Africkog kontinenta
Prethodna moja putovanja su bila bazirana na Severno Američkom, Evropskom, Azijskom i Africkog kontinentu. Početakputovanja je bio u San Dijegu (SAD), a potom ceo zapadni deo Severne Amerike kao i istočni deo Kanade negde oko 24.000km. Evro Azijsku putnu rutu sam započeo u Srbiji a završio u dalekom Vladivostoku (Rusija), pri tome odvozivši približno 17.000 km Prosle godine u Aprilu krenuo sam iz Srbije do najjužnije tačke Afrike i Cape Town Rt Dobre Nade. Na put krenuo sa posebno pripremljenim motociklom Suzuki FreeWind 650cm2,
U pripremama sam za sledeĆi podvig Australija (Ride Down Under)
www.slobodanvukojevic.com
VIDEO PERORTAŽA - Slobodanovog puta oko sveta u emisiji ,,Expoloziv" - TV PRVA:
http://www.prva.rs/web-tv/info/exploziv/11007/exploziv---21032014/31557/-na-dva-tocka.html