April 01, 2026, 06:54:39 posle podne

Autor Tema: BMW 1200 GS  (Pročitano 26727 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

ra$a

• Gost
Odg: BMW 1200 GS
« Odgovor #40 poslato: Jul 03, 2008, 08:09:20 posle podne »
a da, ovo sam hteo da napisem. mene gs podseca na porse cayen, kao ultra mega giga a kad sidje sa puta lada niva ga odere. znaci stvari koje sluze vise za pokazivanje, a manje za upotrebu...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #41 poslato: Mart 31, 2010, 08:55:34 posle podne »
Mnoge oznake služe samo za reklamu. Igrom reći vrši se zamena teze, tako da kod novijih modela off-road ne znaći vožnju van svakog puta već vožnju po lošem asfaltu, makadamu i utabanoj stazi.
Varadero je napravljen kao zamena Africi a može li biti? Ne, naravno. Pa ni Afrika, sa svojih, cirka 250kg nije namenjena za vožnju van staze, kakve, takve ali staze!
Krupniji primerci endura služe samo da pruže određenu udobnost po lošim stazama a nikako kros terenima.
Jedan redak primerak može pružiti nešto više od ostalih, mada je i on dosta ograničen u odnosu na hard-enduro sa kojim se pa opet ne može udobno putovati. Taj primerak se zove BMW f 800 GS! E njega bih zaista voleo posedovati...

&feature=related

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #42 poslato: Maj 07, 2010, 01:39:00 posle podne »
U bre, ovaj se i meni svidja. A, jel to skupo?
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #43 poslato: Maj 07, 2010, 08:18:18 posle podne »
Pitao si da li je faferona ljuta....Auu, milice mamice...proizvodi se samo par godina i još drži cenu oko 9-9.5K evrića...malkice manje od R 1200GSa.
Ne izgleda tako močno kada je parkiran pored brata boxera ali u solo viđenju je lep (lični ukus). Sa njim se može više no sa 1200 po offu, mada ni onnije lagan. Sviđa mi se što je dogurao do 100ks a kakav je prenos i obrtni moment, ne znam a i đaba mi je jer sam laik za mehaniku. Veličine je jedne Afrike ili malkice manji od Varadera. Sa asfaltnim gumama bi se sa njime moglo lepo putovati sa saputnikom...a ima i krajnju brzinu za respekt. Od njega je izveden i f 650 GS ovaj noviji od 800ccm sa rotaxom..smanjene snage i krajnje brzine ali i te kako zadovoljavajući u odnosu na stare modele.

Za tebe i Sosu samo Varadero ili V-Strom 1000 ali ne proizvodi se više (kažu ima razloga) mada mislim da bi trebao probati Caponord ali kao tuč je, 300kg ali visokih! Taj leti sa 100ks.
Jednom kada i putovali sa putnim endurom ne bi se vratili na VTR.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #44 poslato: Maj 07, 2010, 08:22:19 posle podne »
Otvaram novu temu... ;)
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #45 poslato: Maj 08, 2010, 02:16:40 pre podne »
Ne znam za sve te kvarove ali znam da mu je zadnji amortizer velika slabost.Novi model iz 2010 godine ima mala poboljsanja u agregatu ali se zato ventili mnogo teze steluju.Mada nije to toliko bitno.Abs je bio kritican u startu i imao je crkavanja ali je to navodno otklonjeno.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

bucko

• Gost
« Odgovor #46 poslato: Maj 19, 2010, 05:04:42 posle podne »
Vozio sam TDM 900 i kada sam uzeo GSA ukapirao sam da je ovaj prvi dečija igračka.
Znam bar trojicu ljudi koji su sa takvim motorima vozili i preko 1600 km u danu (MIKKA,Marokanac,Rakela) i mislim da je malo motora koji mogu da ti sa takvom udobnošću to priušte a da pritom  koštaju manje.
Evo  i jednog linka pa uživajte ,inače Rakela je za dve godine sa njim prešao 102000 km i nije imao primedbi >:D
 http://www.adventure-rakela.com/

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #47 poslato: Maj 19, 2010, 05:34:41 posle podne »
Vozio sam TDM 900 i kada sam uzeo GSA ukapirao sam da je ovaj prvi dečija igračka.
Znam bar trojicu ljudi koji su sa takvim motorima vozili i preko 1600 km u danu (MIKKA,Marokanac,Rakela) i mislim da je malo motora koji mogu da ti sa takvom udobnošću to priušte a da pritom  koštaju manje.
Evo  i jednog linka pa uživajte ,inače Rakela je za dve godine sa njim prešao 102000 km i nije imao primedbi >:D
 http://www.adventure-rakela.com/

A kardan :) ako pukne hehehe.Salim se malo...
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #48 poslato: Maj 19, 2010, 05:46:39 posle podne »
Evo jedan mladi par u Australiji je uzeo novog 1200 GS-a kako bi napravili turu oko kontinenta i zaglavljivao se menjac u sestoj brzini pa se zamalo nisu skokali.Ovi drugi se zale da im riknjava amortizer.Primer:"log way down" tura koja se emitovala na tv-u ali ima i drugih primera.Ima ceste greske u senzorima pritiska pneumatika.....itd...Po meni to se sve desava.Ali ne sme da se desi tako skupom motoru jer da me tako zezne negde u pustari verujte mi da bih ga uterao nazad kroz staklo salona gde sam ga kupio.
Ja sam inace zaljubljen u BMW r1200rt.Nadam se da on nema slicnih ""mana""...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
PS.das skoro tri puta manje novca za dl650 v strom i predjes celu planetu bez kvarova.I ko je onda lud? (sajt thttp://travellingstrom.com/)
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #49 poslato: Maj 19, 2010, 06:05:23 posle podne »
Bucko prihvati ili ne ali zaista je preskup za svu tu neurozu koju stvara. Kako su ga ispitivali a svi znamo da BMW zaista ima strogo ispitivanje ma i naj manjeg, naj nebitnijeg dela.
Močno izgleda, kažu da je cikličan kao putni enduro ali upoređivao sam i GS ADV i GS koji je manjeg gabarita ali i on je za izuzetno visoke i jake ljude.
Sama filozofija enduro verzije kod putnih motora ti daje mogučnost skretanja sa frekventne staze na slabije naseljena područja, prirodu a pri tome imaš veoma težak motor sa toliko neizvesnosti u kvaliteti mehanike da ti se ni ne mili tako nešto.
Skup je ali ne drži sa razlogom tako slabiju cenu tj malo veču u odnosu na f800GS koji ima pouzdaniji agregat, doduše ne R (boxer) ali da je malo više putno obogačen bio bi pandam R 1200GSu a pogotovo ADV!

zodiac

• Gost
« Odgovor #50 poslato: Maj 19, 2010, 06:08:32 posle podne »

problem sa ninjom66 je sto mu treba transfruskogorian a greskom je uzeo transalp.
Transalp za fruskogorsko trziste ima traktor kao dodatnu opremu.

Hahaha, moj CRM kroz ovo ide iz zajebancije. Dal moze da povuce i neki traktor, ne znam, nisam probao :D

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #51 poslato: Maj 19, 2010, 06:13:32 posle podne »
Ovde ni ja sa Afrikom nemam šta da tražim a kamoli BMW GS..
Samo hard enduro do 400ccm...

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #52 poslato: Maj 19, 2010, 06:20:47 posle podne »
Bucko prihvati ili ne ali zaista je preskup za svu tu neurozu koju stvara. Kako su ga ispitivali a svi znamo da BMW zaista ima strogo ispitivanje ma i naj manjeg, naj nebitnijeg dela.
Močno izgleda, kažu da je cikličan kao putni enduro ali upoređivao sam i GS ADV i GS koji je manjeg gabarita ali i on je za izuzetno visoke i jake ljude.
Sama filozofija enduro verzije kod putnih motora ti daje mogučnost skretanja sa frekventne staze na slabije naseljena područja, prirodu a pri tome imaš veoma težak motor sa toliko neizvesnosti u kvaliteti mehanike da ti se ni ne mili tako nešto.
Skup je ali ne drži sa razlogom tako slabiju cenu tj malo veču u odnosu na f800GS koji ima pouzdaniji agregat, doduše ne R (boxer) ali da je malo više putno obogačen bio bi pandam R 1200GSu a pogotovo ADV!

Zemunac ??? Prosto ne mogu da verujem sta pises...

Ciklican ? Sta znaci ciklican ?
Kvalitet mehanike ?
F 800 (Rotax) pouzdaniji agregat od boxera ?

??? ??? ???

Na stranu sto je cena zaista visoka, i sto se elektronika kvari kao i svaka druga...

zodiac

• Gost
« Odgovor #53 poslato: Maj 19, 2010, 06:52:25 posle podne »
Bucko prihvati ili ne ali zaista je preskup za svu tu neurozu koju stvara. Kako su ga ispitivali a svi znamo da BMW zaista ima strogo ispitivanje ma i naj manjeg, naj nebitnijeg dela.!

Ovo uopste nije tacno. To je zabluda koju podgreva sam BMW, radi trzista i opravdavanja cene. Istina je da kod automobila imaju tek nesto bolju finalnu kontrolu, a kod motocikala tesko da mogu da se priblize nekim japancima. Ovo govorim iz licnog iskustva, promenio sam preko 30 BMW automobila, i sada vozim E38 725tds, i uvek iste boljke, uvek isti problemi. Neke stvari imaju ogranicen rok trajanja iako ne bi trebalo da je tako, a neke stvari su jednostavno traljavo odradjene, cak i u najvisoj klasi. Pitaj svakoga ko je zaista vlasnik duze od dve godine BMW-a serije 5 ili 7, preko 10 godina starog, da li je imao problema sa divljanjem centralne brave i podizaca, pogasenim pikselima na displejima i slicnim sranjima, na primer? Cela elektrika na E38 i E39, kao i na starijim E32 i E34, je savrseno projektovana, i traljavo, jevtino uradjena. Ovo je fakat, sve sam ih imao u posedu.

Sta hocu da kazem, taj mit o vecnoj sreci sa vasim BMW-om ne stoji, ali se sa njim da ziveti, odlicno se vozi, udoban i brz, nikada ne ostavlja na putu. To je automobil koji je u potpunosti okrenut vozacu i njegovim potrebama, cak i dizajnerski, otud oduvek zakosena i velika kokpit tabla, u koju suvozac skoro da nema uvida. I pored nekih vec standardnih mana, predivan za voznju u svim uslovima, siguran automobil, i tesko da ima konkurenciju u svojim cenovnim klasama (iz ovoga izuzimam idiotarije Chrisa Banglea, ali necu da sirim temu).

Kod motocikala nemam toliko iskustva, nakon drugog svog BMW-a i par probanih sam se radije opredelio za bilo sta drugo iz japanske proizvodnje. Ali mi se cini da za BMW stvari na tom polju stoje daleko od dobrog u poredjenju sa kosookom konkurencijom. Pocevsi od toga da bokser motor nema sta da trazi na motociklu, do banalnih problema i kvarova u cenovnim klasama gde tako nesto ne bi uopste smelo da se desi, ni posle 20 godina (zlo)upotrebe. Ipak, dok god ima onih koji su spremni da masno plate za bedz, nece im bas biti ni lose ;)

bucko

• Gost
« Odgovor #54 poslato: Maj 20, 2010, 01:08:52 pre podne »
Putovati se može i biciklom i KTM-om *6

Ono što se meni dopada na GSA-u je da mogu imati putnu brzinu od 180  km/h a da i na 200 sedim potpuno uspravno i nemam potrebu da ležem na rezervoar a da pritom imam perfektnu zaštitu od vetra.
Nikakve kvarove evo već treću sezonu nisam imao ,a servis je samo za nijansu skuplji ali se radi duplo redje pa ispada jeftinje održavanje nego za japanca.
Naravno da nije za blato i ozbiljan off road ali za takve stvari se koriste motori koji nemaju više od stotinak kila.Ja retko silazim sa asvalta i veoma sam zadovoljan onim što mi  ovaj motor pruža  8)

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #55 poslato: Maj 20, 2010, 03:14:44 pre podne »
svaki motor se kvari i svaki auto se kvari ma ko bio proizvodjac, da li je to smesan ili ozbiljan kvar odredjuje kvalitet same proizvodnje
ono sto se desava na BMW-u su neke decije bolesti koje svaki proizvodjac ima samo sto kad kupis neki jeftin model onda ti to ne smeta toliko zbog same cene, ali kada das ozbiljne novce onda ti takve stvari itekako smetaju e sad nekome vise nekom manje
ono sto ce svaki vozac GS-a reci je da udobnost, zastitu od vetra, ciklicnost tesko da mogu da se porede sa mnogim modelima, sto kaze bucko ides 180 i ne smeta ti vetar, ides 200 i i dalje si uspravan i nije da ti ne smeta nego ni nema vetra (vozio se sa mikulancem do NS)
opet neki kazu veliki je to motor za grad, opet sam dozive da samnom kao suvozacem mikulanac se provlaci izmedju kola kao da nema nikog
neki ce opet reci ne moze da sidje na ozbiljan off, ali on nije ni predvidjen za ozbiljan off ali opet moze da sidje sa puta a na off-u dosta zavisi i od samog vozaca i njegovog iskustva i vestine (deyan76 vise puta dokazao sa FZ6N)

ono sto se meni svidja na tom motoru je jednostavnost mehanike bez previse suvisnih delova, jer volim sam da odrzavam motor bar onoliko koliko umem a do sada mi jako dobro ide
kao sledeci motor zelim r1150gs jer ne volim visak elektronike na motoru i nadam se da cu ga u najskorije vreme i posedovati
ko nema dasku u glavi ima je u nogama

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #56 poslato: Maj 20, 2010, 09:31:13 pre podne »
Putovati se može i biciklom i KTM-om *6

Ono što se meni dopada na GSA-u je da mogu imati putnu brzinu od 180  km/h a da i na 200 sedim potpuno uspravno i nemam potrebu da ležem na rezervoar a da pritom imam perfektnu zaštitu od vetra.
Nikakve kvarove evo već treću sezonu nisam imao ,a servis je samo za nijansu skuplji ali se radi duplo redje pa ispada jeftinje održavanje nego za japanca.
Naravno da nije za blato i ozbiljan off road ali za takve stvari se koriste motori koji nemaju više od stotinak kila.Ja retko silazim sa asvalta i veoma sam zadovoljan onim što mi  ovaj motor pruža  8)

Bucko druze ali ti ventile stelujes OBAVEZNO na 10000 km a na igracki od TDM kojku si imao na 50000 KM I IZMEDJU NEMA NISTA NIKAKVOGF SERVISA.Ne znam ko te slagao za cesce intervale servisa kod japanaca.
   I da, iz ugla recimo vozaca FJR 1300 i GS 1200 izgleda upravo kao igracka a zasto je to tako kasce ti se samo kad probas FJR 1300 ili ako bas volis bvmw LT 1200 ....ZNACI PRAVE PUTNE MOTORE a ne satro maksienduro.Da ne mislis da imam nesto protiv GS generalno mislim za celu klasu ukljucujuci tu i STROMA i VARADERA.Znaci za off-roud nisu a za asfalt su brate PREVISOKI i to im je velika mana.Naravno ovo je neko moje razmisljanje ko ima maksienduro naravno da ce da ga hvali i velica ali on sam zna kako mu je ili ne zna jos uvek.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

joksa

• Gost
« Odgovor #57 poslato: Maj 20, 2010, 03:05:16 posle podne »
   Da ne mislis da imam nesto protiv GS
Pite, druze moj, to ne sme niko da pomisli... ;D ;D ;D
Vec vidim razvoj teme, al ce da leti perje na sve strane... *302 *302 *302 *302

bucko

• Gost
« Odgovor #58 poslato: Maj 20, 2010, 03:20:50 posle podne »
U FJR sam bio zaljubljen dok sam vozio TDM ali je razocarenje nestupilo kada sam ga probao i shvatio da ima korman uzi od mojih ramena (nosim jaknu br 62),pa ne mogu brate da se skvrčim i tako da se vozim.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #59 poslato: Maj 20, 2010, 04:25:05 posle podne »
U FJR sam bio zaljubljen dok sam vozio TDM ali je razocarenje nestupilo kada sam ga probao i shvatio da ima korman uzi od mojih ramena (nosim jaknu br 62),pa ne mogu brate da se skvrčim i tako da se vozim.

Taman posla da leti perje,necemo ovde da prenosimo duh nekih drugih foruma,ovde bi trebalo da bude malo drugacije i bol;je nadam se .DSvako vozi sto mu se svidja.Ako je tebi dobar GS meni je jos bolji.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru