Bucko prihvati ili ne ali zaista je preskup za svu tu neurozu koju stvara. Kako su ga ispitivali a svi znamo da BMW zaista ima strogo ispitivanje ma i naj manjeg, naj nebitnijeg dela.!
Ovo uopste nije tacno. To je zabluda koju podgreva sam BMW, radi trzista i opravdavanja cene. Istina je da kod automobila imaju tek nesto bolju finalnu kontrolu, a kod motocikala tesko da mogu da se priblize nekim japancima. Ovo govorim iz licnog iskustva, promenio sam preko 30 BMW automobila, i sada vozim E38 725tds, i uvek iste boljke, uvek isti problemi. Neke stvari imaju ogranicen rok trajanja iako ne bi trebalo da je tako, a neke stvari su jednostavno traljavo odradjene, cak i u najvisoj klasi. Pitaj svakoga ko je zaista vlasnik duze od dve godine BMW-a serije 5 ili 7, preko 10 godina starog, da li je imao problema sa divljanjem centralne brave i podizaca, pogasenim pikselima na displejima i slicnim sranjima, na primer? Cela elektrika na E38 i E39, kao i na starijim E32 i E34, je savrseno projektovana, i traljavo, jevtino uradjena. Ovo je fakat, sve sam ih imao u posedu.
Sta hocu da kazem, taj mit o vecnoj sreci sa vasim BMW-om ne stoji, ali se sa njim da ziveti, odlicno se vozi, udoban i brz, nikada ne ostavlja na putu. To je automobil koji je u potpunosti okrenut vozacu i njegovim potrebama, cak i dizajnerski, otud oduvek zakosena i velika kokpit tabla, u koju suvozac skoro da nema uvida. I pored nekih vec standardnih mana, predivan za voznju u svim uslovima, siguran automobil, i tesko da ima konkurenciju u svojim cenovnim klasama (iz ovoga izuzimam idiotarije Chrisa Banglea, ali necu da sirim temu).
Kod motocikala nemam toliko iskustva, nakon drugog svog BMW-a i par probanih sam se radije opredelio za bilo sta drugo iz japanske proizvodnje. Ali mi se cini da za BMW stvari na tom polju stoje daleko od dobrog u poredjenju sa kosookom konkurencijom. Pocevsi od toga da bokser motor nema sta da trazi na motociklu, do banalnih problema i kvarova u cenovnim klasama gde tako nesto ne bi uopste smelo da se desi, ni posle 20 godina (zlo)upotrebe. Ipak, dok god ima onih koji su spremni da masno plate za bedz, nece im bas biti ni lose