Mart 28, 2026, 11:11:06 pre podne

Autor Tema: Fantomski MK klubovi  (Pročitano 18050 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
  • Pol: Muškarac
Fantomski MK klubovi
« poslato: Februar 13, 2009, 11:02:18 pre podne »
Zanima me misljenje ljudim na forumu o tkz.iliti fantomskim MK koji imaju samo predsednika i jednog ilii dva clana porodice ,par drugara koji ne voze motore a predstavljaju sebe kao prave Motoklubove sa imaginarnim clanstvom, a na voznju ne mogu da skupe tri coveka da odu negde.
   Da li je to u redu i kako je to regulisano statutom MAS-a ,tj koliko minimum aktivnih clanova treba da ima MK da bi punopravan clan MAS.

deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
Odg: Fantomski MK klubovi
« Odgovor #1 poslato: Februar 13, 2009, 11:08:44 pre podne »
Zanima me misljenje ljudim na forumu o tkz.iliti fantomskim MK koji imaju samo predsednika i jednog ilii dva clana porodice ,par drugara koji ne voze motore a predstavljaju sebe kao prave Motoklubove sa imaginarnim clanstvom, a na voznju ne mogu da skupe tri coveka da odu negde.
   Da li je to u redu i kako je to regulisano statutom MAS-a ,tj koliko minimum aktivnih clanova treba da ima MK da bi punopravan clan MAS.

Bravo majstore ,extra tema,jedva čekam da pročitam razna mišljenja.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Februar 13, 2009, 11:18:09 pre podne »
 Pa tu ne postoji stav MAS-a,vec je zakonom regulisano koliki je minimum clanova neophodan za osnivanje sportskog kluba ili udruzenja gradjana!
 Ono sto MAS cini je,obaveza svih klubova da dostave overen spisak svojih clanova periodicno!
 E sad i tu moze biti "muljanja",ali bi ipak pecat kluba i potpis ovlascenog lica trebali imati neku tezinu,jer su svi klubovi MAS-a zvanicno registrovani,sa zvanicnim pecatom i deponovanim potpisima,pa "muljanje' povlaci i odgovornost pred zakonom !
 A,sto se tice "fantomskih" klubova, MAS jedino moze da proverava svoje clanove,a ko ce izvan MAS-a sta staviti na ledja je druga prica!

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #3 poslato: Februar 13, 2009, 11:56:40 pre podne »
Pa tu ne postoji stav MAS-a,vec je zakonom regulisano koliki je minimum clanova neophodan za osnivanje sportskog kluba ili udruzenja gradjana!
 Ono sto MAS cini je,obaveza svih klubova da dostave overen spisak svojih clanova periodicno!
 E sad i tu moze biti "muljanja",ali bi ipak pecat kluba i potpis ovlascenog lica trebali imati neku tezinu,jer su svi klubovi MAS-a zvanicno registrovani,sa zvanicnim pecatom i deponovanim potpisima,pa "muljanje' povlaci i odgovornost pred zakonom !
 A,sto se tice "fantomskih" klubova, MAS jedino moze da proverava svoje clanove,a ko ce izvan MAS-a sta staviti na ledja je druga prica!

Vudu kolko je clanova zakonski neophodno za osnivanje MK?
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #4 poslato: Februar 13, 2009, 12:09:36 posle podne »
 Pazi,MK Valjevo je registrovano kao udruzenje gradjana 2007. i tad je zakonski minimum bio 6 clanova!
 Nas je bilo 10 osnivaca!
 Da li se od tada sta menjalo,ne znam!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #5 poslato: Februar 13, 2009, 12:23:47 posle podne »
Pazi,MK Valjevo je registrovano kao udruzenje gradjana 2007. i tad je zakonski minimum bio 6 clanova!
 Nas je bilo 10 osnivaca!
 Da li se od tada sta menjalo,ne znam!

Vidi postavio sam ovu temu zbog toga sto znam neke ljude koji nose neke boje nekih imaginarnih klubova i busaju se u grudi kao veliki klubovi.
         Pozdravljam sve  PRAVE klubove i ovu temu sam i postavio delom i zbog njih.
         Meni licno bi bilo ispod casti da se kitim bojama propalog kluba i jos da ucestvujem u diskusijama SA PRAVIM MK praveci se pri tom da sam deo te price. I jos nesto sva ta muljanja sa imaginarnim clanovima postoje ali postavlja se pitanje cemu sve to.Meni se cini da osim  velike licne sujete predsednika fantomskih MK ima i nesto drugo a sta je to neka da i neko drugo svoj komentar.Tema jeste skakljiva ali cini mi se da je istina iznad svega ,dosta je bilo foliranata.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #6 poslato: Februar 13, 2009, 12:57:05 posle podne »
Mi kad smo prijavljivali klub uslov je bio 10 clanova. I to vazi i za sportsko udruzenje i za udruzenje gradjana.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #7 poslato: Februar 13, 2009, 04:25:30 posle podne »
Mi kad smo prijavljivali klub uslov je bio 10 clanova. I to vazi i za sportsko udruzenje i za udruzenje gradjana.

Moguce da sam ja pogresio!
 Poslove oko registracije kluba je odradjivao grunf014 ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #8 poslato: Februar 13, 2009, 05:28:19 posle podne »
moje je mišljenje,da će klubovi koji imaju više članova svakako duže opstati.....a što se tiče"fantomskih"klubova,mislim da su svi klubovi koji su sada registrovani.....nekada davno bili fantomski
  ruku na srce priča o svakom početku kluba počinje"seli smo i dogovorili se da osnujemo klub"i u svakoj biografiji kluba se za taj datum vezuje nastanak kluba,iako je u većini slučajeva registracija kluba došla dosta kasnije...
 a sad što tih "fantomskih" kubova ima jako mnogo.....mislim da će vreme reći svoje...oni koji budu postali sve brojniji će jednom verovatno biti negde registrovani....a oni ostali će jednostavno nestati....
 nisam član nijednog kluba,ali poznajem dosta ljudi iz raznoraznih"fantomskih" klubova koji su sasvim ok ljudi...
po meni ta registracija kluba za sada ne povlači nikakva povlaštenja,niti privilegije....a kad do toga dodje,verovatno neće niko ni pomišljati o osnivanju kluba bez registracije

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #9 poslato: Februar 13, 2009, 05:30:23 posle podne »
Oprosteno ti je!  ;)
Naravno po zakonu treba deset ljudi da bi se osnovalo Udruzenje gradjana ili Sportsko drustvo. Moje misljenje je da svi ti Fantomski iliti Neuspeli pokusaji osnivanja kluba ne zavredjuju nikakvu paznju na moto sceni kod nas. Svi oni postoje godinu- dve dana i pojede ih (demokratski) mrak, pa se njih vise i ne secamo. Verujem i znam sigurno da se i u zvanicno registrovanim klubovima mulja sa brojem clanstva, i nadam se da ce drzava i njima stati na rep vrlo brzo novim zakonom o NVO- ima.
Jedini problem oko tih klubova je nasledstvo '90-tih godina i silnog pranja novca pa se jos uvek na sve nas gleda sa podozrenjem, mada koliko sam primetio i to se polako menja na bolje.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #10 poslato: Februar 13, 2009, 05:41:46 posle podne »
.....a što se tiče"fantomskih"klubova,mislim da su svi klubovi koji su sada registrovani.....nekada davno bili fantomski
  ruku na srce priča o svakom početku kluba počinje"seli smo i dogovorili se da osnujemo klub"i u svakoj biografiji kluba se za taj datum vezuje nastanak kluba,iako je u većini slučajeva registracija kluba došla dosta kasnije...

Sa ovime se slazem donekle!
 Ranijih godina je zbog nedostatka pravnog kadra bilo teze naci nekoga ko ce sav posao odraditi po silnim ministarstvima( O papirologiji i terminologiji da i ne govorim), dok je danas sve to mnogo lakse, jer je moguce sve podatke, obrasce, takse... naci na sajtovima ministarstava.
 Tacno je da svako predstavljanje pocinje tako ali bez dogovora i nema Osnivacke Skupstine. Nase iskustvo prilikom osnivanja M.K. Valjevo je da sve moze da se zavrsi za manje od 3,5 meseca( 2 meseca za usvajanje Statuta i 1,5 mesec za registraciju) ako ima dovoljno volje i zelje, i da se posao podeli na ravne casti.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #11 poslato: Februar 13, 2009, 05:51:59 posle podne »
moje je mišljenje,da će klubovi koji imaju više članova svakako duže opstati.....a što se tiče"fantomskih"klubova,mislim da su svi klubovi koji su sada registrovani.....nekada davno bili fantomski
 a sad što tih "fantomskih" kubova ima jako mnogo.....mislim da će vreme reći svoje...oni koji budu postali sve brojniji će jednom verovatno biti negde registrovani....a oni ostali će jednostavno nestati....
 nisam član nijednog kluba,ali poznajem dosta ljudi iz raznoraznih"fantomskih" klubova koji su sasvim ok ljudi...
po meni ta registracija kluba za sada ne povlači nikakva povlaštenja,niti privilegije....a kad do toga dodje,verovatno neće niko ni pomišljati o osnivanju kluba bez registracije

Tacna je vecina stvari koje si pomenuo,samo sto se ovde pod nazivom "fantomski" nije mislilo na neregistrovane klubove,vec na klubove koji pored predsednika nemaju ili imaju jos dva-tri clana,znaci i registrovane klubove koji fakticki ne bi mogli ni da postoje  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #12 poslato: Februar 13, 2009, 06:35:29 posle podne »
Tacna je vecina stvari koje si pomenuo,samo sto se ovde pod nazivom "fantomski" nije mislilo na neregistrovane klubove,vec na klubove koji pored predsednika nemaju ili imaju jos dva-tri clana,znaci i registrovane klubove koji fakticki ne bi mogli ni da postoje  ;)

onda povlačim sve što sam rekao.....oni što ih ima samo dvoje troje....ti po meni ni ne mogu sebe da nazivaju klubovima....

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #13 poslato: Februar 13, 2009, 07:25:23 posle podne »

Tako je Vudu na to sam mislio .Radi se o ''klubovima koju su nastali ranijih godina a onda iz ko zna kakvih razloga a najcesce zbog samovolje samozvanog predssednika je clanstvo napustilo takav klub i u njega se niko ziv ne uclanjuje a predsednik takvog kluba SEBE smatra MK-om ....... kao relevantnim faktorom na motosceni .
   Ima takvih dosta ja znam nekoliko i aj sto oni sami sebe lazu da su neko i nesto nego i drugi  bajkeri neobavesteni misle da su oni NEKO.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #14 poslato: Februar 13, 2009, 08:21:02 posle podne »
Ne znam kako je to u Valjevu organizovano,verovatno dobro ili se cuje samo jedna strana ali,iskreno govoreci u Smederevu funkcionise bas ovako kako Pit kaze ili kako mi nazivamo "DOZIVOTNI PREDSEDNIK" ko Tito jebote,kad se ustolici ne mozes da ga skines ni prangijom.
Ako vec postoji moto klub i okuplja slicnomisljenike da ne kazem istomisljenike i ako je registrovan kao grupa gradjana i registrovan i primljen u MASu,zasto onda MAS ne bi proverio njegovo funkcionisanje,validnost i realan broj clanova? Zasto ne sankcionisati one koji su neispravni i imaju 2 clana ili 4.
Sto skupa do sad sam isao da popunim nekome mesto i da se kiti brojnoscu "njegovih" clanova,a nas 10 "nesvrstanih" krenemo,a njih troje iz kluba.
Ovde se s vremena na vreme pojavljuje covek koji se potpisuje kao "sasasnob",otprilike da sam odusevljen funkcionisanjem njegovog moto kluba.Moj moto je imati 10-15 do 20 clana ali,pravih,druziti se sa svima,posecivati sve moto skupove ili onoliko koliko stignes i furati svoj fazon,putovanja i laganice.
Mislim da ima dosta ljudi koji poistovecuju ovo vreme sa bajkom od pre 15-20 godina i mislim da su se tu bas mnogo zajebali jer je to vreme proslo i dosli su neki novi klinci koji ce se organizovati i koji ce na broj clanova progutati sve "legende"
Pobornik sam toga da ce se neke stvari iskristalisati i doci na svoje mesto ali,jos mnogo ce vode proteci rekom dok se to ne desi i jos mnogo ljudi ce ostati neuclanjeni niti u jednom klubu samo zbog loseg rukovodstva istog ili straha da smene postojeceg predsednika.

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #15 poslato: Februar 13, 2009, 10:10:44 posle podne »

Tako je Vudu na to sam mislio .Radi se o ''klubovima koju su nastali ranijih godina a onda iz ko zna kakvih razloga a najcesce zbog samovolje samozvanog predssednika je clanstvo napustilo takav klub i u njega se niko ziv ne uclanjuje a predsednik takvog kluba SEBE smatra MK-om ....... kao relevantnim faktorom na motosceni .
   Ima takvih dosta ja znam nekoliko i aj sto oni sami sebe lazu da su neko i nesto nego i drugi  bajkeri neobavesteni misle da su oni NEKO.
Jel ima takvih klubova u tvom susedstvu? ;)
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #16 poslato: Februar 13, 2009, 10:19:09 posle podne »
Jel ima takvih klubova u tvom susedstvu? ;)

Ti kao ne znas da ima  >:D :) .Pa naravno da ima. *3
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #17 poslato: Februar 13, 2009, 10:25:36 posle podne »
Samo me zanimalo jel mislimo na isti! ;D
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #18 poslato: Februar 13, 2009, 10:29:09 posle podne »
Samo me zanimalo jel mislimo na isti! ;D

Sto posto na isti mislimo sto se tice Nisa mada toga ima i po drugim gradovima.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Februar 14, 2009, 03:49:43 posle podne »

Sto posto na isti mislimo sto se tice Nisa mada toga ima i po drugim gradovima.
Imas ih svugde nego svi cute nece da se zameraju.