Mart 30, 2026, 01:12:54 posle podne

Autor Tema: Daj da probam jedan krug  (Pročitano 6676 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Daj da probam jedan krug
« poslato: Mart 30, 2009, 03:28:14 posle podne »
U subotu se desila nesreca u obliznjem selu pored Smedereva. Decko koji je instruktor u autoskoli inace skoro kupio motor u svom rodnom selu,ponudio momku da kupi isti jer ovaj imao kintu i u dogovoru kupac Vladan,potrazio od momka motor (u pitanju je NINJA 9 KAWASAKI) da proba sta kupuje.
Seo na motor bez kacige u farmerkama i dukserici i pun gas...
Ispravi krivinu i direkt u trafo stanicu i neke stubove,na mestu mrtav.
Najstrasnija stvar na svetu za mene je kada dobar drugar trazi jedan krug da proba a nema iskustva.
Odbijes ga naljutice se sigurno,das mu (ako nema iskustva) strahujes dal ce ziv da se vrati.
Stotinu puta sam ostavljao motor na  varijantu u fazonu evo ti na ceo dan nemoj jedan krug,jer obicno kad sednu na jedan krug udara se gas u patos.
Ne mogu detalje da napisem jer mi je mnogo tesko ali, 1.992.god mi je najbolji drugar poginuo na jedan krug sa ETZa.Inace,nikada u zivotu nisam pitao nikoga da mi da svoj motor,sem ako mi sam ne ponudi.
Interesuju me vasa iskustva u situaciji kad vam neko trazi a tesko mozete da ga odbijete.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: Daj da probam jedan krug
« Odgovor #1 poslato: Mart 30, 2009, 03:38:35 posle podne »
 Brate,moje motore su provozali jos jedno tri-cetiri coveka pored mene,koji su inace i danas sa mnom u klubu i KRAJ !!!
 A znam ih u dusu kako voze i koliko su dobri !!!
 A za ostale ima jedna dobra izreka bajkera iz Loznice:
 " Nije slatko,pa da se proba !!!"
 Bolje da se i naljuti,nego da ceo zivot sebi prebacujes !
VALJEVSKA PODVALA

paperinos

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Mart 30, 2009, 04:53:57 posle podne »
Pre par godina sam video coveka kako ima na sebi majicu sa natpisom AKO SI MI DRUG NE TRAZI KRUG.
Sta da kazem ne moze covek biti pametan sta uraditi.
Ako znas coveka i ako si siguran da je dobar vozac,...onda mozda..kazem mozda jer sam ne volim da trazim ni od koga motor da ga provozam.
Pre kad sam bio mladji uzimao sam motor od prijatelja i na svu srecu nije bilo padova ili kvarova ali uvek sam bio spreman ako se nesto desi da otkupim motor,kazem otkupim a ne platim popravku i zato su mi ga uvek i davali, a ja sam se revansirao sa podelom troska za servis ili zamenu gume.
Uvek sam gledao da vratim i pun rezervoar goriva i da ga operem u detalje.
Par puta sam se  u skorije vreme vozio sa motorima od prijatelja i bas tad sam vozio duplo sporije i pet puta pazljivije nego kad vozim svoj bajk i opet je bilo kiks situacija gde sam se izvukao za dlaku.
Ima tu neki baksuz i neki maler koji te obavezno potera kad uzmes nesto tudje.
E onda sam povukao crtu i rekao sebi dosta,neces uzeti vise tudji motor i tacka.
Mogu sesti na njega pogledati ga i to je sve necu preci ni jedan jedini metar to je princip...da princip.....imam svoj bajk i tu je tacka.
Znam coveka koji je polupao motor dobrom prijatelju i od tad se pravi blesav.
Stalno ga je zavlacio za delove ,danas sutra i na kraju covek od besa proda motor onako polupan.
Dao ga je bud zasto i od tad vise nije seo na motor.
A onaj klipan i dalje uzima bajkove od drugih...... >:( >:(. kad covek nema karaktera i obraza to je najgore.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: Mart 30, 2009, 06:26:11 posle podne »
 Šta bre da proba? Pa i kad prodajem motor, muka me uhvati (kad nepoznajem kupca) kad ode da ga proba. Šta znam kakav je ko i kako vozi. 

Nikad nisam tražio od nekog motor na taj način, bilo je par izuzetaka ali uz insistiranje drugara da im probam motor.
  U globalu, niti tražim od drugog, niti dajem svoj.

Ja se držim one: "Svoje neću - tudje ne dam"  ;D ;D ;D

komita

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Mart 30, 2009, 07:25:49 posle podne »
93. godine zamolim ortaka da mi pozajmi svog ETZ-a da skoknem do grada (živeo na selu 7 km od KG-a) po klip i karike za moju 14-ticu.
Otišao do prodavnice, kupio klip i kada sam krenuo nazad, pukne opruga koja vraća kurblu. Prodam klip, popravim MZ-a, a ja još 2 meseca bez motora. Od tada jedini tuđ motor koji sam vozio je Zuzin Suzuki, na njegovo insistiranje, kada sam ja sa kastoma razmišljao o prelasku na R-a i to je sve.Tuđe nikad više, bez preke potrebe.
Ima zu neki maler, za koji nema racionalnog objašnjenja. Više ni alat ne pozajmljujem od drugih, a kamoli motor.

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #5 poslato: Mart 30, 2009, 08:26:04 posle podne »
Slicna situacija!
Pre sedam dana zove me drugar,pita sta da radi zablokirali mu zadnji tockovi na kolima Reno Tvingo .
Kazem mu 99% zaglavila sajla od rucne i da dolazim sa kolegom i altom za desetak min. neka auto ne pomera.
Nakon svog truda konstatujemo da je blokirao samo jedan tocak,ali da je problem u kocionom cilindru i da mora u radionicu kod nekog majstora, jer na ulici onako nismo mogliu da skinemo dobos.
Sta ce covek pozove slep ,ode do majstora ,kupi cilindar i sva ta zajebancija ga izadje oko 70eura.

Pre par dana ,tacnije sad za vikend sedim sa njegovim bratom koji mi prica da su mu u sredu ukrali jedini kodirani kljuc od istog auta,sa sve jaknom u nekom kaficu !
Katastrofa,sledi pravljenje novih kljuceva i zamena brave i ta zajebancija ce takodje da kosta 150-300 eura.

Da zlo bide najvece on je pozajmio taj auto na desetak dana od drugarice koja je u Francuskoj,dok svoj ne popravi!!
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #6 poslato: Mart 30, 2009, 08:28:18 posle podne »
Sta da proba?Nek uzme cokoladicu da proba,motor nedam. :icon_scratch: :icon_scratch:

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Mart 30, 2009, 08:34:48 posle podne »
U principu ne uzimam tudje jedino ako mi sami ponude .Svoj hocu da dam ali samo proverenim ljudima.

krele

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Mart 30, 2009, 08:40:18 posle podne »
motor i žena se ne posuđuju nikome!

Van mreže činčin

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #9 poslato: Mart 30, 2009, 08:47:27 posle podne »
kolači se probaju.i torte .

a ne motor .

nemože i gotovo. *4 *4 *4 *4 *4 *4 *4 * *5 *5 *5 *5 *5 *5 *5 *5 *5kupi pa se vozi miško
činčin

kuratista

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Mart 31, 2009, 12:35:33 pre podne »
Dajem motor ali bas vodim racuna kome. Ako ga sjebe mogu da prebacujem samo sebi.. Uvek i uvek kada uzmem tudji motor vozim duplo pazljivije nego svoj a inace sebe ne dozivljavam kao sportskog vozaca, tatamatu ili vec....ne vozim penzionerski ali se i ne kurcim ( ne kazem da nisam kada sam imao dvadeset al me to nekako proslo, valjda sve u svoje vreme). Sa ovakvim stavom nisam imao problem do sada, niti sam padao sa motora niti je padano sa mojih motora u zadnjih 7-8 godina!!! :)

Van mreže Little angel87

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Mart 31, 2009, 09:33:34 pre podne »
Motor je ok pozajmiti nekom za koga si siguran da zna da vozi i da ce ga vratiti u normalnom stanju. U suprotnom treba odbiti pa ma koliko se ta osoba naljutila. Bolje to nego da ne daj boze nastrada :(

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #12 poslato: Mart 31, 2009, 01:34:05 posle podne »
Dok sam imao skuter davao sam ga nekima, ali otkad je pao moj tada najbolji drug prestao sam da ga dajem. A ovaj sad ne dam nikome pa makar i puzao na kolenima. >:D ;D :D ;)

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #13 poslato: Mart 31, 2009, 04:40:04 posle podne »
Toje kao ruski rulet ne mozes da budes pametan sta da radis dobar prijatelj,pa ajde sad.Svedok sam da se uvek desi TAD.
Suzuki Bandit 1200s

strasilo

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Mart 31, 2009, 05:33:32 posle podne »
istina da vozim staru kantu... ali meni je najbolji na svijetu ...

ali ja ipak nisam cicija... svima dam krug oko motora... u bilo koje vrijeme... čak i dva...  8)

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #15 poslato: April 01, 2009, 01:12:20 pre podne »

ali ja ipak nisam cicija... svima dam krug oko motora... u bilo koje vrijeme... čak i dva...  8)

... pa kad tražiš krug, dva oko motora, moraš i da daš.  ;D ;D

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: April 01, 2009, 09:32:47 pre podne »
istina da vozim staru kantu... ali meni je najbolji na svijetu ...

e kakav si lik,a jel ih vodiš i pred bioskop da gledaju plakate za film ili ispred poslastičarnice da gledaju u šampite u izlogu  *302 *302 *302 *302 *302 *302

strasilo

• Gost
« Odgovor #17 poslato: April 01, 2009, 03:02:37 posle podne »
što ću kad sam mekog srca.....  ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #18 poslato: April 01, 2009, 10:58:26 posle podne »
Strasilo ti si bre ko nasi Pirocanci kad ti dodju gosti pitas da li su za neko osvezenje. Ako jesu viknes zeno otvori prozor da udje svez zrak.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: April 02, 2009, 02:35:11 pre podne »
Strasilo ti si bre ko nasi Pirocanci kad ti dodju gosti pitas da li su za neko osvezenje. Ako jesu viknes zeno otvori prozor da udje svez zrak.
*302 *302 *302 *302