Mart 30, 2026, 06:43:08 pre podne

Autor Tema: Zavestavanje organa - DONIRANJE  (Pročitano 5891 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Zavestavanje organa - DONIRANJE
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 11, 2009, 10:20:18 posle podne »

Slazem se,jeste neposteno ali je nazalost tako , jer  zito niko ne odvoji od kukolja.

Mozda za BG ili NS gde je dosta ljudi i dosta svega. Ali po manjim sredinama kao sto je Valjevo, Jagodina itd ne verujem da ima tako necega.

Van mreže riderlady

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
  • Moto Klub VARJAK Srbija
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 12, 2009, 12:48:48 posle podne »

Da nebudem krivo shvacen ja sam za donaciju  i dvoumim se /mnogo / da uznem karticu ,ali  ako moj organ treba nekom glavonji iz vlade ladno moze da me pokupi neki kamion na putu i da bude nesrecni slucaj ,motorista  brzo vozio i poginuo a covek ubijen zbog organa.
   Sve je to lepo i humano ali bice tu velikih zloupotreba .

Upravo o tome sam i ja razmišljala ... :-\
Moto Klub VARJAK Srbija

Van mreže riderlady

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 12, 2009, 12:59:58 posle podne »

Interesuje me,da li je tebi,riderlady,iskreno, neki lekar trazio pare za neku medicinsku uslugu ili si cula da je trazio Mari,Jani,Peri ...

Doktore nemoj da se ljutiš, znam da nisu svi ljudi tj. doktori isti. Što si se ti našao prozvan ako ti nisi takav?
Pa evo ti primer moj otac je slomio ruku i trebao da ide na operaciju mama je u koverat stavila 100evra i dala doktoru i ako se ta operacija nije plaćala on je uzeo bez razmišljnja. E sad u sobi je bila jedna starija gospodja koja je krvarila i kukala od bolova mislim da je slomila kuk ili tako nešto, a niko nije prišao da joj pomogne jer nije dala takvu kovertu doktoru, na šta se moj otac zgrozio i prokomentarisao "šta bi bilo samnom da ja nisam imao novac da častim doktora, pustili bi me da umirem u bolovima?!" A da ne pričam što je iz Risnja sa otvorenim prelomom i samo utegnutom rukom morao da ide na operacviju u Čačak i što je tu operaciju čekao bukvalno mesec dana da bi mu onda ponovo lomili ruku jer je počela da zarsta. Ta ruka više nikada neće biti 100% u funkciji (ne može da je sproz ispravi) jer je slomio podlakticu i lakat a toliko se čekalo na operaciju.
Pa sad reci da 90% doktora ne otima pare od naroda a o "sestricama" da ne pričam ponašaju se kao da su one glavne u bolnici i samo čekaju da im neko nešto ponudi kafa, ratluk čokolada, pa je*em mu mater primaju one platu za to što rade još treba ja daim plaćam. To je human posao i ja se vama divim ali ima takvih skotova da je to strašno.
Ima tu još nekih primera ali nije uredu da se ovde prepiremo, ako hoćeš otvori temu pa ćemo pričati ;) I nemoj da se nerviraš ako se ti sam ne pronalaziš u ovakvim temama...
Moto Klub VARJAK Srbija

Van mreže riderlady

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 12, 2009, 01:09:24 posle podne »
.
Moto Klub VARJAK Srbija

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 13, 2009, 11:53:36 pre podne »
 Ima svega ali...

kada bi svi razmisljalji tako crno nebi bilo nicega.

Podrzavam i slazem se sa Zaretom u potpunosti.

Svuda ima kukolja i ako tako gledamo , psenicu nebih trebali ni da sejemo , a ni hleba da jedemo...

nensi_ca

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Decembar 15, 2009, 08:24:04 posle podne »
Tema je odlicna...pa bih zelela da kazem i ja nesto... :) ove godine (kao i svake) je u Cacanskoj gimnzaiji odrzan "dan dobrovoljnih davalaca krvi",ove godine sam prvi put dala krv i iskreno bila sam srecna jer ce bas mozda moja krv nekome pomoci...ali da se povezem sa tim o "prodaji" krvi preko grane...cula sam iste price i ne mogu da verujem da neko zaradjuje na nama...mi dajemo krv da bi nekome spasili zivot,a sta oni rade...?!?  I stalno kukaju kako nema dovoljno krvi...da ne spominjem da je te nedelje uzeto sigurno preko 2000 jedinica krvi od cacanskih ucenika...a ko zna gde to ide. Sto se tice doniranja organa...mislim da ako resim da zavestam svoje organe,da ce to biti pod uslovom da te organe u slucaju nuzde mogu dobiti samo clanovi moje porodice tj familije...naravno da znam da ce nekome biti potrebniji i da moja porodica od tih organa nece imati koristi, volela bih da ih dobije neko kome stvarno trebaju ali pod uslovom da je drzavljanin Srbije...mozda lupam i mozda je glupo...ali...ne bih zelela da neko od mojih zemljaka umire dok drugi za pare odnose moje organe ko zna kome i ko zna gde...

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #26 poslato: Decembar 16, 2009, 05:00:41 posle podne »
Ja lično jesam za zaveštavanje organa,mislim da ipak posroji nekakva organizacija,institucija ili neznam šta ko se bavi time da to bude ozbiljnan posao.Kako neki sagovornici rekoše da će biti zgaženi zbog nekog organa koji je potreban glavonji ili guzonji mislim da je diskusija ovakva malo preterana u negativnom smislu.Upoređivanje nas sa ljudima sa kosova za vreme ratnih dejstava nije prihvatljivo,ili ono ovo je zemlja srbija pa valjda je zemlja srbija na vama mlađima je da pravite neku lepšu neku drugojačiju ali ipak će se zvati zemlja Srbija.
Ja sam čekao 60 godina i dočekao da mi zemlja najzad dobije ime kakvo joj i jeste i da mi u ličnoj ispravi najzad piše SRBIN a ne srj fnrj csg i neznam koje državljanstvo mi ne dodeliše za ove prošle godine.
I najzad u vezi organa neka ih daju kome hoće,nek naplaćuju,nek daju džabe sve mi je jedno jer neću videti ni znati šta su uradili sa mojim organima ali za vreme dok sam bio svestan doneo sam odluku koja je po meni ispravna i umreću bez griže savesti.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #27 poslato: Decembar 16, 2009, 05:10:03 posle podne »
Ja lično jesam za zaveštavanje organa,mislim da ipak posroji nekakva organizacija,institucija ili neznam šta ko se bavi time da to bude ozbiljnan posao.Kako neki sagovornici rekoše da će biti zgaženi zbog nekog organa koji je potreban glavonji ili guzonji mislim da je diskusija ovakva malo preterana u negativnom smislu.Upoređivanje nas sa ljudima sa kosova za vreme ratnih dejstava nije prihvatljivo,ili ono ovo je zemlja srbija pa valjda je zemlja srbija na vama mlađima je da pravite neku lepšu neku drugojačiju ali ipak će se zvati zemlja Srbija.
Ja sam čekao 60 godina i dočekao da mi zemlja najzad dobije ime kakvo joj i jeste i da mi u ličnoj ispravi najzad piše SRBIN a ne srj fnrj csg i neznam koje državljanstvo mi ne dodeliše za ove prošle godine.
I najzad u vezi organa neka ih daju kome hoće,nek naplaćuju,nek daju džabe sve mi je jedno jer neću videti ni znati šta su uradili sa mojim organima ali za vreme dok sam bio svestan doneo sam odluku koja je po meni ispravna i umreću bez griže savesti.

Miko,mozda ce tvojih 60 godina,ako vec mojih 42 nisu dovoljne,uticati da se neki malo zamisle i svoje misljenje izvuku iz opste-paranoidnog sistema razmisljanja  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže riderlady

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #28 poslato: Decembar 16, 2009, 06:46:41 posle podne »

Uz moje dužno poštovanje pošto ste stariji od mene dosta ali ja od ove države nisam ništa dobro dobila. Nije tema ali moram da pomenem kada toliko hvalite našu državu.
Bila sam na održavanju trudnoće, medjutim, u ponedeljak sam imala spontani pobačaj juče sam izašla iz bolnice (u kojoj se i doktori i sestre žale da nemaju dobre uslove za rad, a o posteljini i krevetima da vam ne pričam, zrela je za sanitarnu inspekciju i zatvaranje) i kada sam stigla kući čekalo me pismeno obaveštenje da sam otpuštena tj. da mi ne produžavaju ugovor navodno se predstavništvo u Čačku zatvara. Dva dana pre mog odlaska u bolnicu i ako je  šef znao da imam problematičnu trudnoću došao kod mene kući da pokupi neku dokumentaciju za firmu i rekao da trenutno u firmi nikoga neće biti i da će on obavljati sam posao od kuće, (što znači da predstavništvo još uvek radi) a potom rekao kako sam zatrudnela u nezgodno vreme i da mi možda neće produžiti ugovor ali će on ipak razgovarati sa direktorom, ne razmišljajući o tome da li ću se ja uzrujati i kako ću reagovati. Znači došao je da pokupi dokumentaciju koja se nalazila u mom računaru jer se uplašio da ih ne upotrebim protiv njih, pa da On najebe kod direktora.
Pročitala sam ceo zakon u kome je jedan član na strani zaposlenog u ovom slučaju mene a u sledećim članovima zakon štiti pravno lice tj. preduzeće. I ja sad treba da se ponosim time što mi u pasošu napokon piše da sam SRBIN?! Ja bih više volela da mi piše da sam NEMAC jer bih u tom slučaju kao zena bila zaštićena kao beli medved. I sad mi recite kako ja da pravim lepšu držvu kada nam na vlast doleze sve gori ljudi koji nas satreše u svakom smislu. Sad se ukidaju vize a čime ja da putujem kada sam ostala bez posla, a ako uspem u skorije vreme da nađem neki drugi posao verovatno me za par meseci kada ponovo zatrudnim čeka ista sudbina tj. otkaz.

Što se tiče organa ja sam svoje mišljene rekla i stojim pri tome. Zaveštaću ih kada budem sigurno znala da neće biti zloupotrebljeni!
« Poslednja izmena: Decembar 16, 2009, 09:35:56 posle podne od strane riderlady »
Moto Klub VARJAK Srbija

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #29 poslato: Decembar 16, 2009, 08:29:28 posle podne »
ma dok je ovakva drzava......nedam........i nezelim.........
ni mene niko nepita za moju decu.......
SMEDEREVO SRBIJA