Stvarno ne volim da se raspravljam ni o cemu na forumima, obicno i ne odgovorim na ponekad neukusne i nevaspitane replike, koje najcesce i nemaju veze sa temom, nego siljokurani koji nisu radili pismene zadatke onda kad je trebalo su
bas sad nasli da impresioniraju ostatak foruma pamecu i opstom kulturom. Ne kazem da je to ovde slucaj, na srecu do sad nije bio, ali eto danas bas ne mogu da iskuliram.
Od prijateljske i dobronamjerne podsjetnice da ne zaboravite da ovo moze svako i uvijek da cita a da nikome nisam rekao da cuti ili da preskace ovo ili ono, neki ljudi su se nasli uvrijedjeni, ili mi bar tako djeluje. Pa da krenemo:
Do tada, termini poput 'secikese' i 'drumski razbojnici' savrsen su opis njihovih radnih mesta. I tu nema nikakve diskusije.
Ovim si obuhvatio sve, niko nije iskljucen i to je ono sto generalizovanje znaci. Nije mi jasno da ti je promaklo. Slazem se s tobom da je iskustvo svih, ukljucujuci i nas dvojicu, da je prva asocijacija na zaustavljanje od strane saobracajne policije novac i mito. Zasto je to tako, treba da se pitaju oni i njihovi predpostavljeni. Gorka istina je da je za korupciju potrebno dvoje. Ne tvrdim da sam cist kao beba u vezi ovog, da smo nacisto. I sam radije biram alternativu za prekrsaj za koji zakon kaze da ide vozacka. OK? Ali necu ni tvrditi da sijam u mraku od cistoce niti cu se predstavljati kao super baja od cijeg x-pogleda policiji spadaju opasaci. Mozda zato sto imam 35 godina.
Policajac koga pominjes i jeste pomenut jer ga skoro svi poznajemo. Uzivo ili preko foruma. Sem njega, trebalo bi da svako od nas u svojoj sredini poznaje jos bar po jednog koji svoj posao vrsi profesionalno i ozbiljno. Kao mala pomoc, reci cu da su u svojim sredinama takvi policajci obicno predmet viceva i "glupi" jer drze tvrdu liniju i nisu za sheme. Uglavnom su u manjini i licno ne volim da sa njima imam posla. Onda kad skrivim nesto u saobracaju, naravno. Ako neko od vas ne moze ama bas nikog takvog ili slicnog da se sjeti, sasvim se slazem da problem postoji.
Takodje vidim i dosta vapaja za demokratijom i slobodom govora. To jeste sjajna stvar. Bogatstvo razlicitosti. I na forumima sam dosta naucio iz misljenja ljudi koji su drugacije mislili od mene. Cuteci i citajuci njihove postove. Hvala im.
Siguran sam da znate da uz prava idu i obaveze, da ne kazem posledice. Mozes da kazes sve sto hoces ali budi spreman da to branis svojim uvjerenjem, cinjenicama, iskustvom itd. Budi spreman i da prihvatis i posledice koje u najcrnjoj varijanti mogu biti i zakonske. E takav stav cijenim. Takve ljude slusam.
I na svim forumima se ne predstavljam kao Demon, Rambo, Miki maus nego svojim imenom. Mozda zato i pazim sta pisem.