Mart 28, 2026, 06:13:48 posle podne

Autor Tema: Gle budalu,isece me!!  (Pročitano 5851 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Balansero

• Gost
Gle budalu,isece me!!
« poslato: Maj 17, 2010, 12:50:06 posle podne »
      Mnogim vozacima motora se ne retko desava da dolaze u nezgodne situacuje izazvane tudjom nepaznjom. Vozaci automobila,kamiona,autobusa,traktora itd...prave takve greske kojih ni sami nisu svesni ili ne ocenjuju kao opasne,a takve "sitne" greske mogu kostati zivota vozaca dva tocka. Kocenje,eskiviranje,za dlaku izbegavanje onog najgoreg... Kao da nam ni samima nije dovoljno sto smo automatski u riziku samim tim sto smo seli na motor nego nam jos i oni zagorcavaju zivot. Oduzimanje prednosti,losa procena,skretanje bez migavca(ili sa ali bez prethodnog pogleda preko levog ramena i u retrovizor),ne dozivljavanje motocikala i njihovih vozaca kao ravnopravnim ucesnicima u saobracaju... i milion slicnih stvari !
     Kako reagovati kada se tako nesto desi,ostanemo ne povredjeni(a znali smo da je moglo biti mnogo gore)? Kako se ponasati? Stati i uci u neku raspravu,verbalni ili fizicki obracun ili jednostavno nastaviti dalje mrmljajuci sebi u bradu i psovati? Kada bi stali svaki put kada se to desi verovatno ne bi nigde stigli a s druge strane treba im staviti do znanja sta su uradili,kako bi sledeci put poveli racuna...ili jednostavno utuviti sebi u glavu da smo mi lovina a oni lovci. Da ce takvih situacija i nesmotrenih vozaca uvek biti,da smo mi ti koji treba da se plase jer smo najugrozeniji i najranjiviji?
    Sta raditi kada dodjemo u takvu sitaciju,kako se ponasati i reagovati? Dali ce se po tom pitanju ikad nesto promeniti i dali je pred nama svetlija buducnost?

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Gle budalu,isece me!!
« Odgovor #1 poslato: Maj 17, 2010, 01:05:08 posle podne »
Ja, iskreno, nemam univerzalni model ponašanja u toj situaciji. Kao i u svim stresnim situacijama u životu, reakcija zavisi od trenutne procene. Najčešće je zaustavljanje pored vozačkih vrata i kucanje u staklo da bi me video-la. A onda pitanje:"Da sam kamion, verovatno to ne bi uradio?" Od odgovora na to pitanje zavisi dalji sled događaja. Prihvatanje izvinjenja (što je najčešće), napušavanje, ili poslednja moguća situacija- fizički obračun. Ovo poslednje mi se još nije desilo na motoru, jeste par puta za volanom automobila, jer se stvarno trudim da što više izbegavam sukobe. Dal' su godine u pitanju ili strah od posledica- nemam pojma, ali sa 40 nisam baš u stanju svakodnevno da se bijem sa nekim. 
...

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Maj 17, 2010, 01:09:24 posle podne »
3-4 klikera u džep i saspeš mu u šoferku

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #3 poslato: Maj 17, 2010, 01:13:29 posle podne »
Desilo mi se - ne jednom... Svaki dan neka budala isece nekoga od nas.
Kako reagovati je prosto slatka muka  ;D ;D ;D - cim razmisljas kako da reagujes znaci da si preziveo...i to je dobro! Reaguj kako mislis da treba. Od volje ti. Po mom misljenju treba ih bar uplasiti, a moze i radikalnije...

Da se uozbiljim malo...
Treba razmisljati unapred.
Bezbednost motociklista u saobracaju je na nuli - 0 ! Krompir. Corak.

Ono sto mogu da tvrdim je sledece:

ONI - na cetiri i vise tockova
MI - na dva ili tri tocka

Znamo li MI da nas ONI ne vide? Zasto nas ne vide?

ONI ( cast izuzecima - profi vozaci ) ne gledaju levi retrovizor ! MI vozimo belom linijom i nalazimo se u mrtvom uglu. Mnogo smo brzi od njih i kad nas napokon ugledaju - bude kasno.

Koristite sirene, blicajte... Ima kretena koji se namerno nece pomeriti ili ce vas namerno iseci. E takvim kretenima pokazite zube, cizme, rukavice...mislim na cvrstinu napred pomenute opreme.

Pre neki dan sam stigao taksistu koji me isece.... Stao pored njegovog otvorenog prozora i pitao : " Sta cemo sad?"...
Usrao se ! Ne znaci da sam nesto postigao, ali mozda bude gledao sledeci put.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #4 poslato: Maj 17, 2010, 01:18:02 posle podne »
Plahovit sam a fizički slab hmmm, dobar spoj za veliko njesra koje iz kompleksnosti svoga nesvesnog, mogu napraviti!
Pri tome več sam sebi zagorčo blisku budučnost...ne ide da se svaki dan grebem za mardelj!

Gutam, gutam knedlu i pokušavam da na neki, stupidan način opravdam vozača automobila...pa sad, ne ide to uvek, tako lako!

Potrebna nam je masovnost i organizovanost. Hvala dragom i Bogu i

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #5 poslato: Maj 17, 2010, 01:22:23 posle podne »
Zemunac...danas si bas raspolozen? Vreme utice na tebe? Odlicna ideja! Radimo...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Maj 17, 2010, 01:32:04 posle podne »
Moram da gasiram druže, pokisli smo, da li od ovog ne/vremena ili ko zna čega!!
Zastali smo a stati ne smemo...

slušam po ko zna koji put Chris Rea i 'Baby Don't Cry'.....

Nadam se da će mo sutra imati povoljni izveštaj za sve manje strpljive, međ kojima sam!!
Da ne prejudiciram, da zlo ne čuje...sačekajmo još samo malčice.... *3

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
  • Come to the dark side. We have cookies...
« Odgovor #7 poslato: Maj 17, 2010, 02:06:09 posle podne »
3-4 klikera u džep i saspeš mu u šoferku
možda pre keramički delovi svećice  ::)
Never underestimate the power of the dark side ...

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Maj 17, 2010, 02:10:31 posle podne »
možda pre keramički delovi svećice  ::)

Nije ni to loše  :) mada možeš da se isečeš ili pocepaš jaknu
Ko se seća onih gvozdenaca , mi smo ih u SD zvali ČONTE, a obično su vadjeni iz lagera od prikolice....  ;)

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Maj 17, 2010, 05:31:18 posle podne »
Čini mi se da sam več jednom pisao o ovome ali ajde de kada Nemac vršlja po hipotalamusu...

Zaobiđem dva skutera (zipa malecka skutera u odnosu na moju kamilu) i smestim se iza Keca (taxi). Polukrivina posle Juge, odvajanje za ul.22 oktobar, kad od jednom sinuše štopaljke...jaoj da sam imao onu Afriku sa dva diska napred, čini mi se napravio bih kolut koliko sam stisnuo kočnicu  ali tip ne staje, ide a stop sija! Ukapiram, stignem ga kod semafora 'Hitne P.', prošlo leto, otvoren prozor, mumlam kroz kacigu 'koji mu ke racku'  a on meni 'pa što si mi se prilepio za guzicu, koji je tebi'. Kažem mu da se okrene u nazad i pogleda a on kada je video dva skutera ponovo pribijena uz njegov branik (jer ja sam sada uporedo sa njim) shvati i facu napravi, ma ne mogu da vam je opišem, neku tupi-glupu! Pitam ga kako bi bilo sada da mu dam nogom po vratima, pa nalevo krug, preko ivičnjaka (enduro, jes putni ali ide preko ivičnjaka, probao lično) on čuti..(ali smrad, cupka majkom 'mic' po butini samo čekajući da vrisne kolegama!)
Jeba ga...nastavim dalje što pre, jer znam, sam sebi sam največi neprijatelj.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #10 poslato: Maj 17, 2010, 10:14:14 posle podne »

Pa kad se to desi on je obicno otisao na drugu stranu i malo mi glupo da ga jurim...mada mislim da je predvidjanje situacije vrlo bitno.E sad u manjim gradovima je to daleko lakse...pretpostavljam da je u BG -u normalna pojava.Mada sve zavisi od situacije....jednom sam bas pojurio jednog matorca u kecu i kad sam ga stigo samo sam ga iskritikovao onako domacinskio sto je njegova zena jedva cekala pa je i ona osula paljbu na njega samo takvu...tako da mislim da mu je bilo dovoljno kritike za neko vreme.
    Naravno najgori savet koji sam cuo nekoliko puta na motoforumima''ja cu njega nogom po vratima'' .Pre dve-tri godine je momak na maksi skuteru revoltiran secenjem u saobracaju sutnuo pezo neke zene i odbio se pravo pod gradski autobus i na mestu poginuo.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Marko_P

• Vozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Maj 19, 2010, 07:29:03 posle podne »
Mlad sam,glup sam i to je dovoljno da bez problema pokazem srednjak u takvim situacijama.. kad sam sam obicno i oni dizu ruke i deru se (iako ih ne cujem), a kad ima jos neko samnom pokazemo obojica srednjak i covek nas samo isprati pogledom... najebacu jednom ali sta cu kad se iznerviram to je jace od mene...
Dva tocka,jedan zivot. Spali gumu a ne dusu.

Zverka

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Maj 20, 2010, 08:37:17 pre podne »
 ;D
moram da priznam u poslednje vreme ...PU PU PU ... sto kazu ...nisam imala  takvih  situacija... naime od pocetka  MOJE sezone(posle topljenja prvog veceg snega) imala  sam svega  2-3 kriticna kocenja -ono iz naslova
doduse mozda sam i ja  malo sazrela u voznji pa MOZDA malo vise obracam paznju ...a svaki dan jurim preko gazele minimum 3 puta
 ;D
a sta  radim kad mi se desi...pa pre jedno 3-4 godine sam redovno se svadjaa  na ulici  cak i znala da klepim koju  dandaru ako vidim da je  protivnik smoknjasti -slabiji lik od mene,odvaljivala retrovizore,keramika od svecki ...jeste  interesantna al  cepa  dzepove...pa cak  i cele svecice...iz revolta (dobro pa nisam nikog  strefila s tim ) al sad...
izuzetno sam impulsivna i planem u sekundi ...al  MOZDA su  me "godine " i  gomila  izgubljenih  JAKO DRAGIH  prijatelja jednostavno naucili da ipak izbrojim do deset pre no sto reagujem-pre no sto navrnem gas ili onako SOCNO pocnem da psujem
ako se desi ...sirena je  tu i dok god sam iza (ako sam iza ) tog auta/kamiona aviona :) SVIRAM DO IZNEMOGLOSTI ..a onda idem ja  ispred njega i spustam BUKVALNO NA 20km/h i to samo ako on nema niti jednu opciju da mi zbrise, pa kad vec pocne da se dimi od muke ja  zbrisem
sve dok  me neko jedan dan ne katapultira radicu tako (a ni sredjak pri svemu nije na odmet)  :)

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
« Odgovor #13 poslato: Maj 20, 2010, 12:21:59 posle podne »
Sirena do iznemoglosti i to obavezno JAKAAAAAAAA  a što se tiče keramike postoji bolje rešenje... elem video sam kod drugara napravio je na kormanu kao gumeni nosaš tj parče gume vezano oko kormana i onaj jedan kraj ima rupu u sebi i tu se uvuče keramičku deo... nema cepanja džepova a uvek je pri ruci... kako on kaže samo dodaš gas i prebaciš preko leđa  ;D ;D ;D

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #14 poslato: Maj 20, 2010, 12:40:51 posle podne »
Meni juče došlo da bacim keramiku. Ne zato što me je isekao i pritom napravio prekršaj (kod Madere iz trake za levo je produžio pravo), nego zato što je na moje skretanje pažnje da povede malo računa o nama, odgovorio "šta te boli k...c što ja pravim prekršaj". Naravno da je posle usledila salva psovki i uvreda sa moje strane, ne bi li se zajebao da izađe iz kola. Naravno da nije izašao. 
...

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
« Odgovor #15 poslato: Maj 20, 2010, 12:58:33 posle podne »
U bre Miško što si se oljutio ovog proleća  ;D ;D ;D pre si bio sinonim buda_zen_vožnje  ;D ;D ;D ;D ;D

Iskren da budem kao što niko ne zna da vozi u Beogradu kad poprska malo kiše (svi krenu da voze brže nego na suvom ko Šumaheri) i kao kad je pun mesec, poslednjih jedno mesec dana svi su nešto izgoreli u saobraćaju... tačno se oseća nervoza ljudska...

@Dzambo@

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Maj 20, 2010, 01:26:00 posle podne »
Bas se oljutio!  ;D

Ja nesto nisam za to bacanje keramike, pa pun gas. Ako cu se obracunati, onda cu da stanem, oslobodim ga retrovizora npr i cekam da izadje iz kola. Ali izbegavam sukob, pa su takve situacije jako retke.

Pre par meseci, taj dan je padala kisa ali bas dobro, u 27. marta ka Ruzveltovoj, covek daje levi migavac za skretanje i malo nakrenut na istu stranu, ja krecem da ga obidjem sa desne i u trenutku on se predomisli (video sl. parking mesto), pun desni i na mene. Sreca nismo imali kontakt ali je bilo jako blizu. Covek je stao, izvinuo se, i sve je ok proslo. Isto i ja uradim ako napravim s**nje, i ljudi uvek imaju razumevanja, retki su oni koji insistiraju na popovanju.

A sirena? Ona je iz raja izasla! Jos 10ak dana pa stize Stebel Nautilus! ;D ;D ;D ;D ;D

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #17 poslato: Maj 20, 2010, 02:43:53 posle podne »
Ma nisam se Popsy oljutio, nego me najviše nervira kod ljudi ta samoživost i sebičnost. Jesi napravio s..nje koje nekog može da košta, lepo priznaj i
...

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #18 poslato: Maj 20, 2010, 03:28:03 posle podne »
Gde bre nalazite te sekace,vozi predvidjaj i uzivaj nema sekiracije.Pa saobracaj je to nisu jaslice.Kvalitet voznje zavisi od kvaliteta predvidjanja ZAPAMTITE.

Balansero

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Maj 20, 2010, 03:46:37 posle podne »
Cinjenica je da je ta moc predvidjenja mnogo bitna ali nekad neke stvari ne mozes da predvidis. Prolazis kroz raskrsnicu a dileja kroz crveno i pravo na tebe..i sta ces,samo da gledas kako ce da te odvali...itd...