Mart 31, 2026, 04:01:57 pre podne

Autor Tema: NOVI PROTEST, 17.07.2010.  (Pročitano 83621 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
Odg: NOVI PROTEST, 17.07.2010.
« Odgovor #220 poslato: Jul 01, 2010, 12:11:13 posle podne »
Neophodan bi bio bar jedan transparent (a lepo bi bilo par komada) velicine hamera da se nosi u voznji. (pokretna reklama)
Nece svi ljudi biti ispred skupstine ili ministarstva...
Mnogo vise ljudi bi primetilo transparent koji bi bio vidljiv u voznji (automatski privlaci paznju, vozaci i putnici u automobilu, prolaznici sirom Beograda...) Upravo bi i uticao na one kojima cemo smetati. To bi i smanjilo malo njihov bes + obavestenje o nasem razlogu...
Znaci, efekat manjeg i jeftinijeg transparenta koji bi bio vidljiv u voznji, bi imao veci i znacajniji efekat. U to sam siguran.
Mislim da bi bio veliki propust da ne iskoristimo i tu mogucnost...

obzirom da ce se kolona kretati polako, tj minimalnom brzinom drzanje transparenata nece biti problem

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #221 poslato: Jul 01, 2010, 12:32:36 posle podne »
Suvozac na motoru, iz/iznad kola, iz/iznad kombija...
Bitno je da bude istaknuto u voznji, privuci ce paznju i naroda i novinara. Bice slikano...

Mala dorada, detalj: Pametno bi bilo da transparent sa obe strane ima natpis. Da ne bude situacija da ga ljudi (ili lepe zene ;)) koji ga nose, stalno moraju okretati sprem sopstvene procene na onu stranu gde ima vise naroda ili novinara.
Da bude citljiv sa obe strane. Tada prakticno pokriva skoro sve uglove vidljivosti. Lakse je...

Jos jedna mala dorada i detalj:
U odnosu na Miljanovu predlog: registracija = pljacka
Mozda ova, razmislite...: registracija motocikla = pljacka
                              ili: porez za motocikle = pljacka

Zasto? Ako bi automobil ili kombi nosio transparent: registracija = pljacka, moglo bi se protumaciti pogresno, zar ne? Ima nas svakakvih (bukvalisti...) :D ;)
« Poslednja izmena: Jul 01, 2010, 01:03:47 posle podne od strane Fantom69 »

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #222 poslato: Jul 01, 2010, 10:43:30 posle podne »
Zato sam i naveo POREZ NA LUKSUZ=PLJAČKA  no, ma može i više različitih natpisa...

Da se ne zbunjujemo jer mešamo transparente koje bi Srbduck odštampao, znači one velike od nekoliko kvadrata sa onim transparentima na pak/papiru koje možemo sami flomasterom ispisati veličine metar sa metar!
mislim da nam trebaju oba i jedan/dva velika dok smo bazirani kod mesta protesta a i ovi manji tokom prilaska mestu tj. prolaska kroz BGD!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #223 poslato: Jul 03, 2010, 11:27:13 posle podne »
Ljudi vidim ozbiljno se sprema..... svaka cast i zalim sto necu preterano moci da pomognem jer su mi iskljucili NET a i nisam primijo platu vec 5 meseci pa cu moci da doprinesem puno, samo sirenjem price i dolaskom..
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #224 poslato: Jul 03, 2010, 11:37:32 posle podne »
Zato sam i naveo POREZ NA LUKSUZ=PLJAČKA  no, ma može i više različitih natpisa...

Da se ne zbunjujemo jer mešamo transparente koje bi Srbduck odštampao, znači one velike od nekoliko kvadrata sa onim transparentima na pak/papiru koje možemo sami flomasterom ispisati veličine metar sa metar!
mislim da nam trebaju oba i jedan/dva velika dok smo bazirani kod mesta protesta a i ovi manji tokom prilaska mestu tj. prolaska kroz BGD!

Porez na luksiz je presirok pojam i nikoga ne asocira na motore.Zato sam napisao Registracija= pljacka i svakome ce biti jasno.Transparent mora biti decidan i kratak.Decidan jer mora da salje jasnu poruku i kratak jer ljudi u autima nece stici sve da procitaju a i transparenti nisu toliko veliki pa ce slova biti manja kako bi sve stalo, ako se utrpavaju vise od 2 reci.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #225 poslato: Jul 03, 2010, 11:57:08 posle podne »
U većini se odnosi na nas i čamđije...veza ne može biti direktnija, nego ako bajkeri u tolikom broju pominju ''luksuz''...no, ponoviću neka piše i reg.=pljačka, samo da piše, da izađemo, da promenimo što se da promeniti.

Zapravo...želja mi je da se ne 'zakažemo' kao prošli put sa perfomansom (stare patike). Zlajina ideja je bila stvarno super, svako od nas i sada kući ima par stare obuće ali tada nisu svi poneli. Ipak, uspela je kao ideja da prođe jer je skrenula kamere u pravcu u kome smo i želeli. Tako i sa transparentima...bit je da ih stvarno odradimo i imamo u rukama 17tog juna!!

Prošli put su nas svi vozaći auta pitali šte se to dešava jer nisu znali a na pogled nisu mogli ni da se informišu. Transparenti su nam neophodni...

Peco, dobro ti nama došao da zajedno protestujemo a sad ako se drugo ne može i to znaći. Najbolja reklama i ide od usta do usta!

Van mreže Ača - MK Kula

• Predstavnik Kluba
  • Suvozac
  • **
  • MK KULA
« Odgovor #226 poslato: Jul 04, 2010, 11:52:23 pre podne »
 MK KULA DOLAZI

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #227 poslato: Jul 04, 2010, 04:50:22 posle podne »
Ljudi su obavesteni stasom i glasom na moto skupu u Novom Beceju i Elemiru...
Imacemo podrsku i iz inostranstva :)
Neka svako posalje desetorici SMS poruku:

17. Jula PROTEST motociklista
povodom previsokih TAKSI na registraciju
Okupljanje u BGD na USCU od 11:00
SALJI DALJE !!!

« Poslednja izmena: Jul 05, 2010, 09:51:16 pre podne od strane husar »
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže mikan63

• Vozac
  • *
  • mk Stari jahaci Trstenik bmw r1150gs
« Odgovor #228 poslato: Jul 05, 2010, 11:03:17 posle podne »

Braco, sprecen sam da budem na protestu sa vama, ali sam uz vas.

Bilo kakav slogan ispisan na transparentu, je previse blag za ovu OTIMACINU.

Vest o protestu sirim dalje. Samo napred..

gade

• Gost
« Odgovor #229 poslato: Jul 06, 2010, 11:10:41 posle podne »
a zasto jednostavno nebi okrenuli tablice naopako i tako vozili , mislim da je to po propisu, mislim tablica soji na vidnom mestu  tj pozadi gre treba ali  se i nevide brojevi

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #230 poslato: Jul 07, 2010, 09:12:42 pre podne »
Hipoteticki... >:D
Ja sam ministar za saobracaj S.S. (Srba Srbislav  ;)). Pregledali smo vase zahteve i moram vam reci da su prilicno nezreli, zvuce na prvi pogled dobro ali vec na drugi su manipulantski i daleko od solidarnosti sa ostalima u ovoj nasoj zajednici tj. drzavi Srbiji koja je prilicno lose stoji pogodjena ovom svetskom ekonomskom krizom. Doduse ima jedan deo koji je ozbiljan i otkrio nam je nasu gresku ali na kraju cu tek o tome...
Trazite da vam se smanji cifra "poreza na upotrebu" a pri tome osnovna konstatacija vam je da motocikl nije luksuz. Da li je to tako?

Mnogi ljudi imaju automobile da bi uvek imali mogucnost da svog iznenada ili konstantnog bolesnog clana porodice mogu odvesti do lekara. Na motociklu u vecini slujcajeva to ne bi bilo moguce ili ne bi pilo pametno a ni sigurno.
Znaci to ne stoji.

Mnogi ljudi imaju automobile da bi mogli da rade mnoge postene poslove tj. da u automobilima nose opremu, alate, materijale i robu koje ce koristiti za izvodjenje radova... To je na motociklu priclicno onemoguceno.
Znaci to ne stoji.

Neki automobile koriste da bi vise clanova (porodice, radnika...) prevezli do odredjenog mesta (kuce, radnih mesta). Cesto je to i do petoro u automobilima a moze i u zavisnosti od automobila i do devetoro (skoro minibus)... Na motocikl ide do dvoje. Znaci ni tu nije prednost motocikla, cak sta vise...
Znaci to ne stoji...

Kazete da manje zagadjuju sredinu od automobila tj. manje trose goriva od automobila. To je relativno a u cestim slucajevima potpuno netacno. Mnogi automobili sadasnjice trose izmedju 6-8 litara na 100 kilometara dok motocikli sprem nacina voznje mogu da potrose i duplo vise a takvi se cesto vide da bas to rade tj. tockiraju, gasiraju, naglo ubrzavaju i usporavaju (urlaju, pucaju...) Mnogi ljudi su svedoci toga...
A narocito kada se uzme u obzir realnost da sve vise i vise (a vec ih je mnogo) automobila koji imaju ugradjen gas koji skoro uopste ne zagadjuje sredinu dok se motocikli mozda mogu prebrojati na prste ruke (verovatno jedne ruke) koji imaju ugradjen gas. Znaci automobil koji trosi npr. 10-ak litara gasa na sto kilometara manje zagadjuje i od motocikla (male kubikaze) koji trose najmanje uz maksimalno pazljivu voznju ili ti samo 3 litre benzina, takodje i od skutera automobil zagadjuje manje jer su skuteri vecinom dvotaktni (povecano zagadjivanje). Onog dana kad motocikli budu imali i priblizan procenat kao automobili ugradjen i atestiran gas, mozete pricu o smanjenom zagadjivanju izneti na razmatranje, ovako..
Znaci to ne stoji.

Kazete da se smanjuje guzva na drumovima upotrebom motocikla...
Da, to stoji, ali se smanjuje bezbednost po ucesnike u saobracaju. Znate li da motocikl u saobracajnim nezgodama ucestvuje vise desetina puta od automobila (sprem svoje zastupljenosti).
Znaci, nasuprot smanjenju guzve motocikl povecava mogucnost stradanja. To je jedostavno tako, statistika. Secate se stradanja naseg vrhunskog vaterpoliste, vozio je motocikl...?

Mi smatramo da su vam zahtevi nerealni. Trazite da se smanji porez na upotrebu a sprem prethodno iznesenog, argumenti koji ste naveli su najblaze receno slabi, tj. ne stoje.
Ako smatrate da vam je porez na upotrebu velik ne zaboravite sledece:
-Kod automobila ima jos par kategorija, ide cak i do 150.000 dinara. Zelite li i motociklima da nametnemo tako nesto!?
-Uvek imate mogucnost da uzmete skuter ili motocikl manje kubikaze i porez ce biti mali. Npr. motocikli od 500 kubika za koji je cena registracije otprilike kao i za kola najmanje porezne klase tj. troskovi registracije (trenutno oko 10.000 dinara). Ti motocikl su vam sasvim zadovoljavajuci. Krajnja brzina im je od 150-200km, sto kola iz tog registracionog ranga ne mogu ni blizu da postignu. A vi pricate da je nad vama nametnuta presija??
-Zar bi ste zeleli da podizemo cenu struje, gasa, hrane... Da bi smo popunili budzet? Mora se uzeti od onog ko ima a ne od onog ko nema. Mnogi ljudi nemaju ni automobile a narocito ni motocikle. Voze se autobusom, siromasni su... Ne mozemo njih opteretiti. Nas stav je da ako imas automobil a narocito motocikl je znak da imas. A ako imas onda treba i da platis. Ne zaboravite da ovde u Srbiji mnogi nemaju nista od toga. A ako si pazario velik i jak motocikl a kukas da nemas para, to onda spada u domen licne pogresne procene sopstvenih ekonomskih mogucnosti. Uvek postoji mogucnost da se taj motocikl proda i da se ispravi greska ili da se kupi motocikl manje kubikaze...

Na kraju cemo ipak priznati jednu stvar. Na neki nacin ste u pravu sto se tice obracunavanja pada vrednosti poreza na upotrebu sprem godina starosti. Da bude kao i kod automobila ili ti da se uzme u obzir i starost do 20 godina. Time bi stariji a samim tim jeftiniji motocikli bili jeftiniji za registraciju nego sad. To bi bilo posteno, zadovoljila bi se socijalna pravda ili ti rezanje bogatijih. To je jedino sto bi mozda usvojili ali ako nastavite da nas nervirate i prozivate necemo ni to uraditi. Na kraju krajeva vi niste nama politicarima ciljna grupa jer vas ima malo tj. malo glasova... Mnogo bitniji su nam vozaci automobila a takodje i oni ljudi koji nemaju ni automobilile ni motocikle i njih je jako mnogo. tj. najvise a i siromasni su...
Pazite se, nad vas nadvija pretnja... Ne da mozda necete sa ovim protestima uspeti, vec postoji mogucnost da cemo vam napraviti jos gore, a mi to mozemo... Nekih cinjenica definitivno za to imamo a i ne zaboravite mediji su dominatno pod nasom kontrolom...
Pazite sta radite da ne bi izazvali kontra efekat... Budite realni i umereni pa ce mozda nesto i da ucinimo... Mozda...

Ovo bi mogao da vam bude poligon za vezbanje...  ;) I sam sa se uplasio svog teksta, tj. ne bi voleo da imam na drugoj strani (protivnika) neko ko je kao ja... :o :o :o :D :D :D ;) ;) ;)
« Poslednja izmena: Jul 07, 2010, 10:04:09 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #231 poslato: Jul 07, 2010, 09:26:26 pre podne »

Ha hahaha ovo ko da je pisao Lanchija sa bjb .
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #232 poslato: Jul 07, 2010, 09:53:31 pre podne »
Lepo, lepo...

Naravno da uvek postoji druga tacka gledista.

Ipak, sigurno nam nista nece dati ako ne trazimo.

Moze i gore naravno, ali to vec spada u domen naucne fantastike.

Zakoni se moraju uskladiti sa zakonima EU i to nama ide na ruku.

Pretnje tipa - budite mirni da ne bi dobili po guzici - su davno proslo vreme.

Protest je odobren.

Marsuta je odobrena.

Zahtevi predati ( dva puta ).

...idemo da trazimo svoja prava kao i bilo koji gradjanin ove drzave.
 ;)
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Balansero

• Gost
« Odgovor #233 poslato: Jul 07, 2010, 10:11:57 pre podne »
@Fantom69

*118 *560

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #234 poslato: Jul 07, 2010, 10:18:14 pre podne »
Mnoge stavove iz ovog Fantomovog teksta mi je svojevremeno uputio Dekster sa BJB foruma preko pp u zelji da me ubedi u ispravnost stavova BJB/AMS, a mislim i Fantomu da je slao, pa mislim da je deo toga  koriscen i u ovom postu sa hipotetickom mogucnostima razvoja dogadjaja..
Ja sam mu i tada argumentovano odgovorio, posle cega mi nije vise pisao u tom smislu.

Fantomu porucujem da ne brine, na vecinu mogucih "argumenata" od strane vlade su pripremljeni adekvatni odgovori, pa i na neke za koje smatramo da bi mogli da budu pomenuti, a u gornjem tekstu nisu navedeni.

Mogao bih sada polako da obaram redom jednu po jednu gore iznetu tezu, ali sada u jeku angazovanja oko protesta, mislim da bi to bilo zaludno rasipanje i vremena i energije.

Samo cu jednu osnovnu stvar ukratko:
Neko kupi nov motor od 10ak hiljada evra i placa porez od 32.000 din.  Drugi kupi nov kabriolet od 50-ak hiljada evra i placa porez od 7.600 din.
Koji argumenti mogu da opravdaju ovakvo stanje? Kakav prevoz bolesne tetke do lekara i slicne nebuloze.

A budzet se sastoji kako od prihoda tako i od rashoda. Ne treba za iznos smanjenja poreza za motore nikome podizati namete, vec obuzdati podivljale budzetske rashode.

I da ponovim, mera luksuza nekog proizvoda u okviru iste grupe (u ovom slucaju drumskih motornih vozila) moze da bude jedino njegova (prosecna) vrednost. To je jedino objektivno, a sva druga prica je lako oboriva upravo polazeci od ove konstatacije.
« Poslednja izmena: Jul 07, 2010, 10:57:51 pre podne od strane motoklasik »
...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #235 poslato: Jul 07, 2010, 10:22:34 pre podne »
Fantom69 - kazes -:"Ovo bi mogao da vam bude poligon za vezbanje...   I sam sa se uplasio svog teksta, tj. ne bi voleo da imam na drugoj strani (protivnika) neko ko je kao ja..."

Nama da bude poligon za vezbanje...a ti nisi deo nas? Resavska skola?

Motoklasik - cesto me odusevis svojim argumentima. Ima stvari oko kojih se ne slazemo, ali ovo potpisujem.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #236 poslato: Jul 07, 2010, 10:26:03 pre podne »
Patak, a na sta bi svet licio ako bi smo se svi uvek oko svega slagali?
Vazno je da se slazemo oko osnovnog cilja, i tu nema kompromisa.
...

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #237 poslato: Jul 07, 2010, 11:02:44 pre podne »
@serbduck:
Ja jesam deo "nas". (koliko cu to puta jos morati da ponovim... :-\) Pomalo ne mogu da se otrgnem utisku da ljudi koji slobodnije razmisljaju... Hmmm...Teze se prihvataju...
Napisao sam rec vam jer sam ja ono i smislio i meni ne treba dalje razmislajnje na tu temu. Ja sam svestan opasnosti. A da li ste vi ostali?
Prisao sam s (pret)postavkom da ostali mozda nisu suoceni sa nacinom na koji ce biti napadnuti.
Inace, onaj nacin na koji sam ja pisao ce imati prodju medju obicnim narodom (lako ce biti kupljeni)... Svidjalo se to nekome ili ne...
Upozoravam, dobronamerno...

@Fantom69

*118 *560

Takodje...

@motoklasik:
Znam da volis ovakve testove (poligone) i racunao sam na tebe. Pretpostavljam da ti kapiras vrednost ovoga sto sam pisao i sta se moze izvuci iz toga...? Preduprediti...

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #238 poslato: Jul 07, 2010, 11:30:25 pre podne »

@motoklasik:
Znam da volis ovakve testove (poligone) i racunao sam na tebe. Pretpostavljam da ti kapiras vrednost ovoga sto sam pisao i sta se moze izvuci iz toga...? Preduprediti...

Bez brige, to je uglavnom vec apsolvirano, tj. odgovori na neke njihove "argumente".
...

Balansero

• Gost
« Odgovor #239 poslato: Jul 07, 2010, 12:16:32 posle podne »
    Evo ja predlazem da se vratimo na pocetak (10 dana pre protesta) cele price i da se bacimo u razmisljanje sta ce nam oni odgovoriti,kao da smo sahisti...usput uprskamo celu ideju i planove kao  sto to obicno i biva i nastavimo da sirimo pesimizam ljudima(ovakvim postovima kao sto pise fantom) koji se i onako dvoume dali da krenu na protest ili ne.
Umesto da se bavimo nekim precim stvarima vezanim za protest,mi razbijamo glavu sta bi oni nama mogli da odgovore....i usput "zakljucujemo" da je sve unapred izgubljeno.

@fantom69

Ne sumnjam ja da si ti dobronameran,ali ovakve price ne idu u prilog a pogotovo ne sada...
Oprosti na mojoj drskosti ali umesto sto palis vatru,mogao bi kao clan UMS-a da kontaktiras nekog iz UO i da pitas treba li kakva pomoc oko 17-og...