Mart 29, 2026, 08:53:36 posle podne

Autor Tema: Zbog cega motorciklisti ne zele da povezu motorciklistu koji stopira? /MAS reli/  (Pročitano 3174 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže popaj

• Suvozac
  • *
Zbog cega motorciklisti ne zele da povezu motorciklistu koji stopira? /MAS reli/
« poslato: Avgust 15, 2010, 11:11:09 posle podne »
     Pre dve nedelje (01. 08.) sam otisao do Tekije da bi se pridruzio drugu koji je vec neko vreme plovio jedrilicom po Dunavu. Motor sam ostavio u magacinu jednog restorana i tog i naredna dva dana smo jedrili uzvodno uz Djerdap. U utorak (03. 08.) oko podne stizemo u Golubac i tu se ja iskrcavam posto su za sredu najavili pogorsanje vremena. Namera mi je bila da uhvatim autobus do Tekije, al posto je sledeci isao tek za 3 sata resih da stanem na dzadu i okusam srecu u stopiranju.
     Bilo mi je jasno da je mala verovatnoca da ce da mi stane neki automobilista kad me vidi pored puta u cizmama i sa jaknom i kacigom u ruci, al ko velim - nista me ne kosta da probam.
     Stojim ti ja tako pored puta i setim se kako je u nedelju masa motora prosla u tom smeru vracajuci se sa skupa u Beloj Crkvi, i bas kada sam pomislio kako bi bilo super kada bi se pojavio neki motor, iz pravca Gradista se pojavljuje velika kolona motorciklista. Kad sam to video mom ushicenju nije bilo kraja. Kolona pod pratnjom mili brzinom 20 - 30 km/h i ja ti sa kacigom u levoj ruci, jaknom prebacenom preko iste, u cizmama stanem uz put i u startu dignem palac, zatim zaustavljam rukom, pitam ljude (posto se kolona sporo kretala) da li mogu da me povezu, ali kolona samo promice i niko se ne zaustavlja.
      Napokon se malo ispred mene zaustavlja covek na Gojd Wing-u. Pritrcavam mu i u trku pitam "Da li mozes da me povezes posto mi je motor ostao u Tekiji?" Covek dade po gasu i rece nesto - A ne, ja to ne mogu.
     Prodje cela kolona i ja ostadoh da kazem zbunjen pored puta.
     I kako to obicno biva pomogne ti neko od koga se najmanje nadas. Vrlo brzo nakon sto je prosla kolona staje mi covek i prebacuje me do Donjeg Milanovca. U Milanovcu mi nakon 10 min stopiranja staje covek sa kombijem i prebacuje me do Tekije. U Tekiji sam rucao i odmorio se i kada sam krenuo prema Beogradu mimoilazim se sa kolonom iz relija koja se odmah nakon Milanovca zaustavila u jednokm restoranu.
     Moram da napomenem da je u koloni bilo dosta motorista sa suvozacima i da je dosta ljudi nosilo prtljag na mestu za suvozaca. Neki od njih su mi, da kazem uz gest izvinjenja pokazali da zbog toga ne mogu da me povezu, al je svejedno bilo dosta njih sa slobodnim mestom.
     U celoj prici moram da kazem da mi je malo cudno to da vozeci motor vidis coveka pored puta sa kacigom u ruci kako te zaustavlja i ne zastanes bar da pitas da li je u nekoj nevolji ???

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
Odg: Zbog cega motorciklisti ne zele da povezu motorciklistu koji stopira? /MAS reli/
« Odgovor #1 poslato: Avgust 15, 2010, 11:40:25 posle podne »
 Na žalost tako je sada ne tako davno dovoljno je bilo zaustaviti se pored bajka prvi motorista koji naiđe staje bez zaustavljanja.

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Odg: Zbog cega motorciklisti ne zele da povezu motorciklistu koji stopira? /MAS reli/
« Odgovor #2 poslato: Avgust 16, 2010, 02:24:19 pre podne »
Ja ne bi stao nikom,pa cak ni kolima. Otkud ja znam koja je stoper budala i u kom stanju. Danas nije bas sjajno vreme.
A to kad stane neko pored bajka tu bi uvek stao sto kao sto su i meni stajali i tim bajkerima svaka cast!
Posetite i moj forum:
http://mzsrbija.s2.bizhat.com/

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #3 poslato: Avgust 16, 2010, 07:36:47 pre podne »
Mislim da se dzabe ljutis na ucesnike Relija. Ja sam bio na pri vrhu kolone i nisam te spazio. Kolona od 70 motora i maltene svi imaju opremu na motorima za kampovanje 7 dana. takodje veoma je nezgodno stati i izaci iz kolone a da se ne naprave problemi ostalim vozacima. Relisti su stajali u Golubcu na rucku. A na putu od Goubca do Kladova (nekih 100 km) nismo nikoga obisli i niko nije obisao nas a mimoisli smo se sa desetak vozila.

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #4 poslato: Avgust 16, 2010, 01:09:12 posle podne »
pravilo koje svuda se koristi
organizovana kolona ne staje i ne kupi usput nikog ...

Zverka

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Avgust 16, 2010, 01:28:27 posle podne »
 ;D ;D ;D ;D

EEEE SRBIJOOOO ...

ne vezano za  bilo kakvu  situaciju ...taman ja  BILA  PRETRPANA STVARIMA...UVEK  ali UVEK  stanem kada vidim da neko od NASIH stoji  sa strane...bilo sa motorom bilo bez ...
JE  da nisam neto preterano strucna...al  desilo se X puta da je coveku falilo 2 deci goriva da bi se dovuko do pumpe itd...

zahvaljujuci svemu tome...IMAM STVARNO JAAAKO DOBRE DRUGOVE...
sve sto mogu reci ...
NE VEZANO ZA RELI I OSTALO
MALO JE  ONIH PRAVIH OSTALO U OVOJ  JEB.DRZAVI ...

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #6 poslato: Avgust 16, 2010, 03:46:48 posle podne »
 *332 *556 *556
;D ;D ;D ;D

EEEE SRBIJOOOO ...

ne vezano za  bilo kakvu  situaciju ...taman ja  BILA  PRETRPANA STVARIMA...UVEK  ali UVEK  stanem kada vidim da neko od NASIH stoji  sa strane...bilo sa motorom bilo bez ...
JE  da nisam neto preterano strucna...al  desilo se X puta da je coveku falilo 2 deci goriva da bi se dovuko do pumpe itd...

zahvaljujuci svemu tome...IMAM STVARNO JAAAKO DOBRE DRUGOVE...
sve sto mogu reci ...
NE VEZANO ZA RELI I OSTALO
MALO JE  ONIH PRAVIH OSTALO U OVOJ  JEB.DRZAVI ...

Suzuki Bandit 1200s

Van mreže popaj

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Avgust 16, 2010, 09:16:46 posle podne »
Mislim da se dzabe ljutis na ucesnike Relija. Ja sam bio na pri vrhu kolone i nisam te spazio. Kolona od 70 motora i maltene svi imaju opremu na motorima za kampovanje 7 dana. takodje veoma je nezgodno stati i izaci iz kolone a da se ne naprave problemi ostalim vozacima. Relisti su stajali u Golubcu na rucku. A na putu od Goubca do Kladova (nekih 100 km) nismo nikoga obisli i niko nije obisao nas a mimoisli smo se sa desetak vozila.

Ma ne ljutim se ni na koga - pogotovo generalno na ucesnike relija (vec sam napomenuo da veliki broj ljudi nije mogao da me poveze sve i da su hteli)  Ni u tom trenutku nisam osecao ljutnju - pre bi rekao cudjenje.
  Ne slazem se da bi zaustavljanje jednog motora moglo da napravi neku opstrukciju, pogotovo sto je kolona isla jako sporo. Pomenuti Gold Wing je zastao i stigao kolonu bez problema.
  Mimoisli smo se nekih desetak km nakon sto sam krenuo iz Tekije (znaci vama pre Tekije), neko ce se mozda setiti belo-plavo-crvene Afrike  (pozdravio sam vas znakom Viktorija kada smo se mimoilazili)
« Poslednja izmena: Avgust 16, 2010, 10:18:16 posle podne od strane popaj »

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #8 poslato: Avgust 17, 2010, 03:16:39 pre podne »
Tu si u pravu. Barem tako je moje misljenje!

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #9 poslato: Avgust 17, 2010, 01:02:52 posle podne »
 ::) ::) ::)
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #10 poslato: Avgust 17, 2010, 03:34:14 posle podne »
Ja ne bi stao nikom,pa cak ni kolima. Otkud ja znam koja je stoper budala i u kom stanju. Danas nije bas sjajno vreme.
A to kad stane neko pored bajka tu bi uvek stao sto kao sto su i meni stajali i tim bajkerima svaka cast!
Upravo tako, mnogi su od "stopera" izgubili i automobile i motore. Kad vidim motoristu koji stoji pored motora, ja uvek stanem i pitam jel neki problem, inace drugacije ne stajem. Necu da rizikujem.

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #11 poslato: Avgust 18, 2010, 06:19:56 posle podne »
Kawa je 100% u pravu, sasvim je druga priča kad stojiš pored motora.
A treba da uzmes u obzir i to koga ćeš da voziš pozadi. treba da spadne i da mi pokvari ceo put!!!!
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
  • BMW K 1200 RS, BMW R 1150 GS, SACHS MAD ASS 125
« Odgovor #12 poslato: Avgust 18, 2010, 11:07:15 posle podne »
Sjetimo se pjesme o Karabaji,gdje pjesnik kaze:Karabaja se ljepoto,odavno rasto sa zivotom,
                                                              izboo ga stoper,ukro mu motooor! ;D ;D ;D

Bez obzira na sve,stao bi,pomogo covjeku,povezo ga,bilo autom ili motorom,ne znam sta bi mi  mogao uciniti nazao!

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #13 poslato: Avgust 19, 2010, 09:44:59 pre podne »

Naravno da treba stati i pruziti pomoc bilo koje vrste .Recimo pre neki dan idem kolim za Leskovac i na iskljucenju za LE neki covek sa kantom stopira ,osto bez benzina .Hoce do prve pumpe a pumpa mu iza ledja na sporednom putu jedno 200 metara.Pokazao sam i spasio ga maltretiranja da ide do Le i nazad i resena stvar.Motoristu bih svakako ppovezao ako vidim da je pored njega motor a obicnog stopera samo u nekoj vanrednos situaciju da mu je potrebna pomoc.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Zverka

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Avgust 19, 2010, 09:58:40 posle podne »
Sjetimo se pjesme o Karabaji,gdje pjesnik kaze:Karabaja se ljepoto,odavno rasto sa zivotom,
                                                              izboo ga stoper,ukro mu motooor! ;D ;D ;D

Bez obzira na sve,stao bi,pomogo covjeku,povezo ga,bilo autom ili motorom,ne znam sta bi mi  mogao uciniti nazao!

na sve ovo mogu samo reci ...
 *603
mene su moji ucili " KAKO ZELIS SEBI TAKO SE PONASAJ PREMA DRUGIMA"
POMOCI CU UVEK I SVAKOME KOLIKO JE  U MOJOJ MOCI
bilo sta da je...
i ja sam nekad stopirala...znam kako je ...a i ne vezano za to
UVEK TREBA POMOCI NEKOME KO JE  U NEVOLJI ...ili sam ja  pogresno skapirala sve...posto vidim da JE POPULARNA ONA NEK KOMSIJI CRKNE KRAVA....al to je  vec dr.tema

Van mreže kobaja

• Suvozac
  • *
  • Suzuki GSX 600F
« Odgovor #15 poslato: Avgust 21, 2010, 12:56:08 pre podne »
Stvarno cudno sve to?
Pa sta ako je coveku motor crko?Ako mu je motor u kanalu trazi pomoc???
Dali razmisljate i o takvim stvarima.
Po nekima mogao bi da crknes ako nisi pored motora.A i ko ti garantuje da i taj pored motora sto bi stao nije neka muljava.Ako cemo tako da gledamo nista nije sigurno.
Covek u bikerskoj odeci pa kako da mu nestanes i nepomognes.Pa ja ga nebi ostavio taman i najebo.
Pa gde vodi ovaj svet bre samo se pazi na svoje dupe.
E gde su ona lepa vremena kad smo se pomagali
Einmal Biker - Immer Biker

Zverka

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Avgust 21, 2010, 08:36:23 pre podne »
Stvarno cudno sve to?
Pa sta ako je coveku motor crko?Ako mu je motor u kanalu trazi pomoc???
Dali razmisljate i o takvim stvarima.
Po nekima mogao bi da crknes ako nisi pored motora.A i ko ti garantuje da i taj pored motora sto bi stao nije neka muljava.Ako cemo tako da gledamo nista nije sigurno.
Covek u bikerskoj odeci pa kako da mu nestanes i nepomognes.Pa ja ga nebi ostavio taman i najebo.
Pa gde vodi ovaj svet bre samo se pazi na svoje dupe.
E gde su ona lepa vremena kad smo se pomagali

*556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *603 *603 *603 *603