Mart 28, 2026, 05:00:34 pre podne

Autor Tema: TOCKIRANJE  (Pročitano 11021 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Ova slika nije sa interneta !!!
TOCKIRANJE
« poslato: Januar 15, 2008, 05:04:17 posle podne »
Ko ima sta da kaze na ovu temu ili koju slicicu da postavi evo pravog mesta za to !
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
Odg: TOCKIRANJE
« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2008, 05:48:53 posle podne »
Moje licno misljenje je da dovoditi, na prvom mestu, sebe i ostale( posmatrace i ucesnike u saobracaju) u opasnost da bi se dokazao i pokazao toliko nezrelo da o tome ne treba ni polemisati!
 Ako neko to i voli treba prvo da dobro razmisli o posledicama, pa tek onda da tockari. Mislim da bi za sve ukupni dojam o motoristima veoma doprinelo malo zrelije ponasanje pojedinaca!
  Koliko vas voli da tockari, sigurno mozete jednom mesecno da zakupite veci parking i da se takmicite. Siguran sam da bi i dosta ljudi doslo da to posmatra, pa sutra se, mozda, i razvilo u neko nacionalno stunt takmicenje!
« Poslednja izmena: Januar 15, 2008, 05:51:22 posle podne od strane grunf014 »
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #2 poslato: Januar 16, 2008, 02:25:13 pre podne »
Moje licno misljenje je da je i letenje avionom OPASNO, cak i Spust u skijanju i tako dalje ali sam na pocetku teme lepo napisao da ako neko ima nesto da napise o tockiranju neka napise a ne da se pljuje necije Tesko i Potpisujem SA MUKOM STECENO ZNANJE, Ti komentari tipa Ja neznam to i ko zna je Majmun jse neracunaju. necu skloniti temu ali ponavljam da ko sta ima da KAZE NEKA PISE ostali pisite u temama koje su vam Bliske !
Umalo da zaboravim naglasim da nepropagiram nekontrolisano divljanje od koga se i sam najezim mislio sam na treninge,takmicenja Pretstave na mestima na kojima su se okupili ljubitelji i istomisljenici !
PUN GAS PA POLAKO !!!

steve_yam

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 16, 2008, 04:02:31 posle podne »
moje misljenje o tomi je da definitivno treba puno rada i truda i pre svega vezbe da bi se usavrsilo itd..
ne mislim da je glupost,nego malo extremnije stvari sa kojima se nije bas uvek zaebavati..

ICA FAMILIJA

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Januar 17, 2008, 12:49:14 pre podne »
Uvek cu biti fascinirana lakocom kojom se Stronser bukvalno igra sa svojim motorima!To je nesto sto ili imas u krvi,ili su godine vezbanja uzaludne!Stotine bajkera sam gledala kako uz tesku muku i veliku brzinu podignu motor na zadnji,a onda ga brze -bolje "olome" natrag i puni sebe naprave pocasni krug :-[ ???Nikada nece nauciti,zato sto nisu ni svesni da sve pogresno rade(pod br.1-MOTIV).Ceo zivot cu pamtiti skupove na kojima su MAJSTORI tockirali(Stronser,Urke,Nesa,Savic...Madjar na Zlatiboru...)Ne mislim da su posmatraci u nekoj opasnosti,moraju postovati postavljene ograde i pratiti sta se desava.Sve nepredvidjeno je vec stvar sudbine(a sta nije?)Stronserova Stevka mi je obecala svoje mesto na motoru makar na 5 minuta,a moj Deki sa puno poverenja odobrava moju zelju za adrenalinom.Imam bezbroj filmova i zamolicu Xa da ih smestimo na Forum,vredi pogledati.Tockiranje je umetnost i ogromno zadovoljstvo za one koji posmatraju!Stronse,imam li tvoje obecanje za prvi sledeci skup(vozis me makar jedan krug?) :)

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #5 poslato: Januar 17, 2008, 08:18:27 pre podne »
Moje licno misljenje je da je i letenje avionom OPASNO, cak i Spust u skijanju i tako dalje ali sam na pocetku teme lepo napisao da ako neko ima nesto da napise o tockiranju neka napise a ne da se pljuje necije Tesko i Potpisujem SA MUKOM STECENO ZNANJE, Ti komentari tipa Ja neznam to i ko zna je Majmun jse neracunaju. necu skloniti temu ali ponavljam da ko sta ima da KAZE NEKA PISE ostali pisite u temama koje su vam Bliske !
Umalo da zaboravim naglasim da nepropagiram nekontrolisano divljanje od koga se i sam najezim mislio sam na treninge,takmicenja Pretstave na mestima na kojima su se okupili ljubitelji i istomisljenici !
Smatram da je tema odlicna,mozda ce pomoci onim mucenim bajkerima sto svaki drugi put odu na ledja,da im se to vise nedesi i onim novim da bar nauce kako to da rade.Ovi momci sto znaju imaju sta da im kazu.Kad sam jednom tockasu posle pada na ledja rekao da vezba da koristi noznu kocnicu na tocku zgranuo se -sta kocnica kako -zato Deki i ostali IZVOLTE.
Ja licno nikad nisam i nevolim,ali ko mi je kriv i uvek sam prvi na ivici da pozdravim aplauzom majstore

maratonac

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 17, 2008, 09:05:54 pre podne »
Malo je ljudi koji nevole da vide dobre egzibicioniste, pogotovo u motosportu.......na zadnjem susretu u Doboju Šone nije dobio saglasnost policije za to i vecina ljudi i posmatraca je bila razočarana, medjutim onda je na mjesto gdje se inače odrzavaju egzibicije pojavio lik sa natpisom...... na kombinezonu i poceo svoj desetominutni šou.......pridruzio mu se jos jedan momak koji je u krilu imao svoju suvozačicu.......vecina ljudi je prvo ostala bez daha a onda i aplauzom ispratila obojicu aktera.....neću da spominjem imena....Ali to je doprinelo da jos više ljudi dodje na poligon gdje se odrzavao moto skup i posmatra sve te LJUTE mašine i da se divi kako Vama tako i vašim mašinama......Mi smo narod koji obožava sitnice........a krupnim stvarima nepridaje puno paznje.....upravo zbog toga ja mislim da je ovo krupna stvar kojoj treba da posvetimo vise paznje.
Meni je ostalo u sjecanju kako je jedan nas prijatelj....opet necu da imenujem ko......na tuznu izjavu mog sina da se nije provozao na motoru, otisao po svoju mašinu, dogurao je pored bine, upalio i stavio mog klinca da turira ili sta sve vec ne...............sve se to desavalo posle ponoci........MISLIM STA RECI......reklama????.......jeste i to najbolja.....malom je pun telefon motora, sto slika sto video zapisa.....a svaki dan ide pitanje...."KAD CE VISE TA MOTORIJADA"

Živi i zdravi Vi meni svi bili

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #7 poslato: Januar 17, 2008, 11:00:08 pre podne »
Izvini, ali moram da ti odgovorim: Kao prvo da si malo bolje procitao shvatio bi da niti nijednog trenutka nisam imao nameru nekog da vredjam, vec da iznesem licno misljenje! Postujem tvoje znanje i ljubav prema stunt voznji i nemam nista protiv toga. Kao drugo moram da ti skrenem paznju na to da nismo svi isti, i da nije u pitanju dali neko zna ili ne, vec dali voli i zeli da sebe dovodi u opasnost. Slozices se samnom da je i sam cin sedanja na motor dovoljno rizican na nasim putevima i opstoj vozackoj kulturi! Kao trece na pocetku si zaboravio da naglasis da ne propagiras divljacku voznju i ctitram:"da nepropagiram nekontrolisano divljanje od koga se i sam najezim", vec da mislis na okupljanja na mestima gde je saobracaj( javni) zabranjen. Uostalom, na kraju posta sam i napisao da bih licno voleo da se napravi neko nacionalno takmicenje pa gospodo izvolite pokazite se, a ne po ulicama gradova i putevima koji nisu ni primaci dobrim! I za kraj ovo je javni servis svih nas motorista i mislim da ne treba zabranjivati ljudima da iznesu svoje misljenje!( Slagali se mi ili ne po tom pitanju!)

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: Januar 17, 2008, 06:38:49 posle podne »
Mir, braco,mir!

Slagao bih ako bih rekao da se ne divim momcima koji ga "dizu" na jedan. Ali sama moja filozofija voznje ne dozvoljava mi da to radim. Jedino bih zamolio da ako se tockari da se radi u punoj opremi.

Moram da vam ispricam: 2005. nas podpredsednik kluba je iz dana udan bio hrabriji u tockarenju, sve se manje plasio i sve vise "skidao". U Pancevu na skupu je otisao na neku pistu u majici i bez kacige i sa 160 ga je preturio na ledja!

Epilog: 3 meseca bolnice i nevozi se vise....

Lepo je videti ali, braco, oprez.....

DEKI FAMILIJA

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Januar 17, 2008, 06:42:03 posle podne »
Izvini, ali moram da ti odgovorim: Kao prvo da si malo bolje procitao shvatio bi da niti nijednog trenutka nisam imao nameru nekog da vredjam, vec da iznesem licno misljenje! Postujem tvoje znanje i ljubav prema stunt voznji i nemam nista protiv toga. Kao drugo moram da ti skrenem paznju na to da nismo svi isti, i da nije u pitanju dali neko zna ili ne, vec dali voli i zeli da sebe dovodi u opasnost. Slozices se samnom da je i sam cin sedanja na motor dovoljno rizican na nasim putevima i opstoj vozackoj kulturi! Kao trece na pocetku si zaboravio da naglasis da ne propagiras divljacku voznju i ctitram:"da nepropagiram nekontrolisano divljanje od koga se i sam najezim", vec da mislis na okupljanja na mestima gde je saobracaj( javni) zabranjen. Uostalom, na kraju posta sam i napisao da bih licno voleo da se napravi neko nacionalno takmicenje pa gospodo izvolite pokazite se, a ne po ulicama gradova i putevima koji nisu ni primaci dobrim! I za kraj ovo je javni servis svih nas motorista i mislim da ne treba zabranjivati ljudima da iznesu svoje misljenje!( Slagali se mi ili ne po tom pitanju!)
  SVAKO TREBA DA KAZE SVOJE MISLJENJE ALI OVO JE TEMA ZA LJUBITELJE TOCKIRANJA, PROTIVNICI TOCKIRANJA TREBA DA OTVORE DRUGU TEMU I TAMO PISU SVOJE MISLJENJE ;D ;D ;D

Ostoja i Tina

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 17, 2008, 10:57:14 posle podne »
Poshtovati majstore koji to umeshno i sa lakocom rade (Shtrons, Nesha Tochak, Mrsi) i ne pljuvati njihov oooogroman trud i vezbu da bi se to uspelo. Ja to ne umem i niti ne pokushavam, a vozim motor dooosta godina. Kao reklama za skupove i uopshte motociklizam, mislim da je odlichno. Kad to rade vrhunski majstori onda to izgleda  i lako i bezopasno... Mislim da oni znaju shta rade i da ne izlazu niti sebe niti ostale bespotrebnim rizicima. Na nama posmatrachima je da budemo malo disciplinovaniji i da bash ne visimo usred staze. Ostoja.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Januar 18, 2008, 12:50:16 pre podne »
Ovo nije moja reklama (ko me poznaje poznaje) vec tema u kojoj ljudi koji imaju sta da kazu to i urade,od pocetka si poceo saboterski, gledaj i uzivaj ali nemas poima koliko je koze ostalo ljudima na asfaltu dok je voznja usavrsavana pa stoga bar postuj ! NAGLASAVAM DA SE JEZIM OD KAMIKAZA ! Znaj ako dosada nisi cuo da sam ja licno organizovao voznje na ostruznickom odmah posle bombardovanja i rusenja mosta pa sve do pustanja u saobracaj tako da nema potrebe savetovati me oko bezbednosti ! JA ZNAM KAKO BOLI KAD SE OFULJAS  sto bih voleo da niko nikada nov nesazna ako je ikako moguce, BOZ POMOZI !
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #12 poslato: Januar 18, 2008, 06:20:18 posle podne »
  SVAKO TREBA DA KAZE SVOJE MISLJENJE ALI OVO JE TEMA ZA LJUBITELJE TOCKIRANJA, PROTIVNICI TOCKIRANJA TREBA DA OTVORE DRUGU TEMU I TAMO PISU SVOJE MISLJENJE ;D ;D ;D
Deki, kao administrator nebi trebalo da podstices ljude da olako otvaraju teme jer ce se forum pretvoriti u 1000000 tema( sa 2- 3 posta) i postace dzungla u kojoj ni vi( admini), a ni mi necemo moci da se snadjemo, pa ce te poceti sa brisanjem i zavsiti se kao sa svim predhodnim foprumima. Iskreno mislim da nikom od nas nije cilj tako sta!

Strons, nema ljutnje( uopste ne znam sto si se pronasao prozvanim) ali niti jednog trena mi nije bila namera da sabotiram niti tebe niti bilo koga drugog, niti mislim da je ovo tvoja reklama, vec da skrenem paznju svima na forumu u vezi divljanja gradovima i regionalnim putevima! Mene upravo najvise i plasi to koliko je, i koliko ce jos, koze ostati po putevima sto nas samih, ne daj boze nikom, sto ostalih ucesnika u saobracaju. Ja nisam tebe savetovao u vezi bezbednosti, vec sve one povedene ovim postom da probaju prvi put, jer oni siguran sam nece voditi toliko racuna o samoj bezbednosti, vec ce zavrsiti negde na nekom lokalnom putu, ili jos gore ulici! Velika je to cena i odgovornost svih nas!
Veruj mi da cu doci( medju prvima) da gledam kada budete organizovali neki dernek. I dalje stojim iza toga da ako nam je, svima, stalo do moto scene u Srbiji treba se usresrediti na poboljsanje opste saobracajne kulture, a voznju tog tipa prebaciti na zatvorene( za saobracaj) prostore.

Shesti

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Januar 28, 2008, 02:44:39 pre podne »
Ma svi mi to znamo ovde, pa i Stronser... :)

Ja znam da je na ulici nebezbedno, ali sta cu, cesto mi se "otme" :D...doduse, zaista pazim da to ne radim tamo gde ne mogu da iskontrolisem (znaci da vidim da je cista situacija), a da ne kontrolisem motor dovoljno da spustim ako nesto podje po zlu, to ne bih ni radio....

Da pocnemo temu kako i treba, evo jedna slicica (ja pred kraj prosle sezone na Adi Huji :D ), a predlazem razvoj threada u: Kako, sta da, sta ne, na kome motoru najbolje uciti, sta prvo, pa posle... :)

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #14 poslato: Januar 28, 2008, 02:58:10 pre podne »
najlaksi je suzuki K serije po mogucnosti 1000 za nas dundjere koji neumemo pa se kurcimo njihovim konjima !!!
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #15 poslato: Januar 28, 2008, 02:58:16 posle podne »
najlaksi je suzuki K serije po mogucnosti 1000 za nas dundjere koji neumemo pa se kurcimo njihovim konjima !!!
Ja volim tockiranje ,ranije sam to radio sa jamahom dt 125 ali sada sa tdm 850 ide teze , malo sam nesiguaran ,uspem da ga podignem nekoliko metara ali spust mi je nesiguran pa nesto mislimda je tdm mozda pretezak , sta mislis ti?
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #16 poslato: Januar 28, 2008, 03:09:35 posle podne »
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Shesti

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Januar 28, 2008, 03:20:43 posle podne »
Pa jeste pretezak...u principu, onaj ko ima bas dosta iskustva, verovatno moze da digne/vozi na zadnjem bilo koji motor, ali na nekim motorima je to definitivno teze...

Mog KTM-a je definitivno lakse dici/voziti na zadnjem od TDM-a, definitivno...

Po meni, za nekoga ko uci, najbolji neki jednocilindricni enduro/cross motorcikl...dovoljno obrtnog momenta da ga podignes lagano na gas, i oprostice nespretno spustanje zbog velikog hoda prednje viljuske...

m1k4

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Februar 06, 2008, 11:08:25 pre podne »
MJa znam da je na ulici nebezbedno, ali sta cu, cesto mi se "otme" :D...doduse, zaista pazim da to ne radim tamo gde ne mogu da iskontrolisem (znaci da vidim da je cista situacija), a da ne kontrolisem motor dovoljno da spustim ako nesto podje po zlu, to ne bih ni radio....
Ne laži bre narod, divljaš non-stop.

POP

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Februar 07, 2008, 09:01:39 posle podne »
Kad ti komsija neces da postavis evo ja cu.

Tako se to radi kod nas u selu.  *79