Iako se formalno moje misljenje i ne "pika", bilo bi mi drago da se nadje kakav-takav zajednicki jezik. Ono sto je najmanje potrebno su podjele i da ljudi gledaju jedni na druge s podozrenjem, ne znajuci kom taboru ko pripada. Sve do skora, bajkere je krasio poseban duh bratstva, koji je mene licno fascinirao i punio vjerom i pozitivnom energijom. Gdje god da odes, bez obzira kom klasnom, profesionalnom ili nekom drugom sloju pripadas, bilo je "ono nesto" sto nas je sve vezivalo i sto je pretpostavljalo neko postovanje izmedju nas kao dominantno osjecanje. Cesto sam mislio zasto. Mozda zato sto smo svjesni da se mozda gledamo i zadnji put, jer se bavimo jako opasnim sportom, prije svega oni koji ne silaze citavu sezonu s motora, ali i ostali koji imaju manje vremena za to. Mozda zato sto svi nosimo tudje zlobne, zavidne, odbacujuce poglede na ledjima i epitet cudnosti i "neodgovornosti". Ko ce znati tacno...
Zahvaljujuci motoru, upoznao sam mnogo sjajnih ljudi, i to, vidi cuda, tamo gdje bi se slusajuci "glas razuma" najmanje moglo ocekivati. U zadnje vrijeme primjecujem da postoji vise nekih inicijativa da se to nesto organizuje, uredi, ogradi, usmjeri, kako ko to shvata. Postoje i razlicita shvatanja toga kao sto su i ljudi razliciti.
Ja licno ne trpim autoritete, pogotovo onda kad je to njima potpuno prirodno, a meni sasvim nejasno da je to tako i zasto bi bilo tako. Iz tog razloga se cesto vozim sam, ali ne u nedogled, nego upravo da bih se druzio s ljudima koje volim. Motor je sloboda, motor je drugarska ruka, motor je nezavisnost. Mozda sam bas zato i upoznao toliko ljudi i stekao prijatelja. Ne propagiram ni za ni protiv bilo kakvog udruzivanja i organizacije. Koliko se korisnog moze uraditi dobrom organizacijom, toliko se zuci i nepravde moze stvoriti kad se, jos uvijek nevicni demokraticnosti, pocnemo igrati komesara i prvih medju jednakim. Svako treba da radi onako kako misli da je najbolje za njega, u skladu sa njegovim afinitetima, mogucnostima i zeljama. To i dalje nije razlog da ne budemo ljudi, tolerantni i braca po motoru. Iako nema savrsenog drustvenog uredjenja, meni je ideja demokratije ipak bliza od autoritarizma. Kako bilo, i sad kao i nekad, najvaznije je biti covjek. Srecno.