Mart 31, 2026, 05:18:03 pre podne

Autor Tema: Asocijacija Motociklista Srbije  (Pročitano 20570 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže suzin

• Suvozac
  • *
Odg: Asocijacija Motociklista Srbije
« Odgovor #20 poslato: Januar 30, 2009, 10:47:43 pre podne »
To sto oni pokusavaju da naprave nije nikakva "topla voda". Svako od nas ko je pravio makar i jedan skup ili posetio 2-3 zna da sve ovo gore navedeno MAS i posebno klubovi vec rade godinama.
Organizovanje/privrednici/opstina/policija/mediji/klubovi iz drugih drzava/obuka mladjih clanova a o POMOCI kad se desi defekt u nekom drugom gradu da i ne govorimo.Ne mozes ni da napravis pauzu a da neko ne stane "brate da nije kvar jel moze da se pomogne".
Tako da to sto oni rade MAS-u ne smeta moze samo da nas zblizi jer oni su za mene jos jedan klub koji pokusava da sam motociklizam podigne na visi nivo sto je ok.
Rado bi se odazvao njihovim akcijama ako se za to ukaze prilika.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #21 poslato: Januar 30, 2009, 11:10:38 pre podne »
To sto oni pokusavaju da naprave nije nikakva "topla voda". Svako od nas ko je pravio makar i jedan skup ili posetio 2-3 zna da sve ovo gore navedeno MAS i posebno klubovi vec rade godinama.
Organizovanje/privrednici/opstina/policija/mediji/klubovi iz drugih drzava/obuka mladjih clanova a o POMOCI kad se desi defekt u nekom drugom gradu da i ne govorimo.Ne mozes ni da napravis pauzu a da neko ne stane "brate da nije kvar jel moze da se pomogne".
Tako da to sto oni rade MAS-u ne smeta moze samo da nas zblizi jer oni su za mene jos jedan klub koji pokusava da sam motociklizam podigne na visi nivo sto je ok.
Rado bi se odazvao njihovim akcijama ako se za to ukaze prilika.

Da, potpuno si u pravu ALI...
Dok je vecina gore navedenih stvari ostala mrtvo slovo na papiru MAS-a ljudi iz AMS su vec poceli da odradjuju, i to jos dok su samo postojali kao sajt. Ja i jesam postavio ovaj post samo iz razloga da se vidi kako jedna Asocijacija treba da funkcionise i da animiram rukovodstvo MAS-a da malo porazmisli o prosirenju i daljem delovanju MAS-a osim samo deljenja termina, da bi svim motociklistima u Srbiji( bez obzira na pripadnost ili ne) bilo bolje. Ipak MAS kao Asocijacija postoji punih 10 godina i trebalo bi da bude vodilja svim novo osnovanim klubovima i Asocijacijama a to se ne desava( organizovanje 5 relija, par akcija za 10 godina!?!) sto je vise nego porazavajuce!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže pedriic

• Suvozac
  • *
« Odgovor #22 poslato: Januar 30, 2009, 11:21:41 pre podne »
Citat
Cak sam planirao da kontaktiram moto klubove duz pojedinih delova trase za nekakav vid pomoci - motomehanicarske, ili oko organizacije vecernjeg programa i sl. vec prema dogovoru. Ja zaista nisam opterecen nikakvim odnosima iz proslosti jer slabo koga poznajem, znaci mene zanima samo saradnja na ostvarenju nekog rezultata, na obostranu korist.

Zar nije najlakse i najlogicnije, kada sa nekim hoces da ostvaris saradnju, da odes u udruzenje ciji je clan?

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #23 poslato: Januar 30, 2009, 12:12:41 posle podne »
MAS je prosle godine, a i ove ce, stampao kalendar skupova i na poledjini tog kalendara je spisak klubova sa adresama i kontakt telefonima na koje se izmedju ostalog svako moze javiti za bilo kakvu pomoc. Znaci cela Srbija, deo Crne Gore i Republike Srpske.

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #24 poslato: Januar 30, 2009, 01:25:35 posle podne »
Pozdravljam svaku akciju,a to o proslosti ne razumem!

Ni ja. Ali sam primetio da se u sve nove stvari ulazi sa nekim predrasudama... Mnogi ljudi se dugo znaju i mnogi odnosi imaju neku svoju istoriju. Mislim da sve negativne stvari treba zaboraviti i krenuti dalje.
Koliko ja znam da nije bilo nikakvih sukoba na relaciji BJB i MAS-a.Redovno pratim BJB a klub mi je clan MAS-a pa uopste namam neku dilemu gde pripadam.Vi radite svoju pricu,mi radimo svoju pa se mozda i sretnemo negde,naravno uz dobro druzenje i pice.Bitno je da smo zivi i zdravi i na motorima presli sto vise kilometara!PRICA JE SAMO JEDNA! *200
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Chriss

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Januar 30, 2009, 02:25:16 posle podne »
Kad bi samo toliko pomogli upravnom odboru kolko tu palamudite bilo bi mnogo vise od 5 relija i par akcija!!! :icon_scratch:
Vec su ljudi iz UO sto puta rekli da je njih samo 5 i nemogu da zadovolje nas 50 i nesto klubova,preko 1000 ljudi.
Zato manje praznih reci,dajte da pomognemo UO!!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #26 poslato: Januar 30, 2009, 02:33:19 posle podne »
Kad bi samo toliko pomogli upravnom odboru kolko tu palamudite bilo bi mnogo vise od 5 relija i par akcija!!! :icon_scratch:
Vec su ljudi iz UO sto puta rekli da je njih samo 5 i nemogu da zadovolje nas 50 i nesto klubova,preko 1000 ljudi.
*351 *351 *351 *351

Van mreže suzin

• Suvozac
  • *
« Odgovor #27 poslato: Januar 30, 2009, 03:10:06 posle podne »
To si u pravu 100% ali sta? Ja sam vec  jednom na forumu napomenuo da bi trebalo da popravimo svakodnevnu kumunikaciju UO-prsednici klubova-clanovi klubova a na sednici MAS-a samo to da usaglasimo.
NE preko foruma vec zaduziti jednu osobu za komunikaciju sa klubovima i medijima za razmenu ideja i svega ostalog gde nece biti koliko imas "godina" ili koliko si "kilometara" presao.
Evo za pocetak
 :icon_scratch:Ja sam 16 godina pregurao a nemam ni 50 (37) sta da radim da prepravim licnu na 16 ili da odlozim masinu dok ne napunim 50 *20

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #28 poslato: Januar 30, 2009, 05:39:11 posle podne »
ko si ti ?
« Poslednja izmena: Januar 30, 2009, 11:49:24 posle podne od strane Stronser »
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #29 poslato: Januar 30, 2009, 06:47:21 posle podne »
ne znam koliko se nekome dopada ili ne moje mišljenje....ali mislim da ovo što bjb radi nije ništa drugo nego što radi mas....jedina razlika je to što se ovde ljudi prepucavaju(iznose svoja mišljenja)šta bi trebalo,kako bi trebalo.....i što u masu u odlučivanju učestvuje jako mnogo ljudi...a što se kaže"100 ljudi,100 ćudi"i verovatno je teško se dogovoriti oko bilo čega....a i što je naj veći problem,do svake odluke se dolazi veoma sporo.ja razumem da to tako mora biti,jer mas i nije osmišljen kao "vlasništvo par ljudi" već tu ima 50-ak klubova sa jednakim pravima glasa.....što je i naj poštenije i naj"demokratskije"......e sad .....bjb je u tome drugačija priča što tamo nema....oćemo ovo,oćemo ono,ja mislim ovo,ja mislim ono....tamo se jednostavno pojavi "post"(odluka)biće to,to i to.....e sad ko to odlučuje to ne znam i ni ne zanima me...al se tamo ne raspravlja o svakoj sitnici pola godine........to se nekada,a i sada zvalo"komunizam"
    sad svako ima svoju tačku gledišta:
1:hoću li da ja učestvujem u odlučivanju,i da ide malo sporije
2:hoću li da odluče umesto mene,ipak oni znaju bolje....a i biće brže

ja lično nisam"član" ni jednog......ja samo nezavisno posmatram.....ali sve se svodi na to(po meni).....a rezultat je manje više isti

izvinjavam se ukoliko sam nekog uvredio....to je moje mišljenje........
ako mi je+ na ovom forumu sam mnooogo više nego tamo.....

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #30 poslato: Januar 30, 2009, 07:32:08 posle podne »
Iako se formalno moje misljenje i ne "pika", bilo bi mi drago da se nadje kakav-takav zajednicki jezik. Ono sto je najmanje potrebno su podjele i da ljudi gledaju jedni na druge s podozrenjem, ne znajuci kom taboru ko pripada. Sve do skora, bajkere je krasio poseban duh bratstva, koji je mene licno fascinirao i punio vjerom i pozitivnom energijom. Gdje god da odes, bez obzira kom klasnom, profesionalnom ili nekom drugom sloju pripadas, bilo je "ono nesto" sto nas je sve vezivalo i sto je pretpostavljalo neko postovanje izmedju nas kao dominantno osjecanje. Cesto sam mislio zasto. Mozda zato sto smo svjesni da se mozda gledamo i zadnji put, jer se bavimo jako opasnim sportom, prije svega oni koji ne silaze citavu sezonu s motora, ali i ostali koji imaju manje vremena za to. Mozda zato sto svi nosimo tudje zlobne, zavidne, odbacujuce poglede na ledjima i epitet cudnosti i "neodgovornosti". Ko ce znati tacno...
Zahvaljujuci motoru, upoznao sam mnogo sjajnih ljudi, i to, vidi cuda, tamo gdje bi se slusajuci "glas razuma" najmanje moglo ocekivati. U zadnje vrijeme primjecujem da postoji vise nekih inicijativa da se to nesto organizuje, uredi, ogradi, usmjeri, kako ko to shvata. Postoje i razlicita shvatanja toga kao sto su i ljudi razliciti.
Ja licno ne trpim autoritete, pogotovo onda kad je to njima potpuno prirodno, a meni sasvim nejasno da je to tako i zasto bi bilo tako. Iz tog razloga se cesto vozim sam, ali ne u nedogled, nego upravo da bih se druzio s ljudima koje volim. Motor je sloboda, motor je drugarska ruka, motor je nezavisnost. Mozda sam bas zato i upoznao toliko ljudi i stekao prijatelja. Ne propagiram ni za ni protiv bilo kakvog udruzivanja i organizacije. Koliko se korisnog moze uraditi dobrom organizacijom, toliko se zuci i nepravde moze stvoriti kad se, jos uvijek nevicni demokraticnosti, pocnemo igrati komesara i prvih medju jednakim. Svako treba da radi onako kako misli da je najbolje za njega, u skladu sa njegovim afinitetima, mogucnostima i zeljama. To i dalje nije razlog da ne budemo ljudi, tolerantni i braca po motoru. Iako nema savrsenog drustvenog uredjenja, meni je ideja demokratije ipak bliza od autoritarizma. Kako bilo, i sad kao i nekad, najvaznije je biti covjek. Srecno.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #31 poslato: Januar 30, 2009, 08:01:59 posle podne »
Iako se formalno moje misljenje i ne "pika", bilo bi mi drago da se nadje kakav-takav zajednicki jezik. Ono sto je najmanje potrebno su podjele i da ljudi gledaju jedni na druge s podozrenjem, ne znajuci kom taboru ko pripada. Sve do skora, bajkere je krasio poseban duh bratstva, koji je mene licno fascinirao i punio vjerom i pozitivnom energijom. Gdje god da odes, bez obzira kom klasnom, profesionalnom ili nekom drugom sloju pripadas, bilo je "ono nesto" sto nas je sve vezivalo i sto je pretpostavljalo neko postovanje izmedju nas kao dominantno osjecanje. Cesto sam mislio zasto. Mozda zato sto smo svjesni da se mozda gledamo i zadnji put, jer se bavimo jako opasnim sportom, prije svega oni koji ne silaze citavu sezonu s motora, ali i ostali koji imaju manje vremena za to. Mozda zato sto svi nosimo tudje zlobne, zavidne, odbacujuce poglede na ledjima i epitet cudnosti i "neodgovornosti". Ko ce znati tacno...
Zahvaljujuci motoru, upoznao sam mnogo sjajnih ljudi, i to, vidi cuda, tamo gdje bi se slusajuci "glas razuma" najmanje moglo ocekivati. U zadnje vrijeme primjecujem da postoji vise nekih inicijativa da se to nesto organizuje, uredi, ogradi, usmjeri, kako ko to shvata. Postoje i razlicita shvatanja toga kao sto su i ljudi razliciti.
Ja licno ne trpim autoritete, pogotovo onda kad je to njima potpuno prirodno, a meni sasvim nejasno da je to tako i zasto bi bilo tako. Iz tog razloga se cesto vozim sam, ali ne u nedogled, nego upravo da bih se druzio s ljudima koje volim. Motor je sloboda, motor je drugarska ruka, motor je nezavisnost. Mozda sam bas zato i upoznao toliko ljudi i stekao prijatelja. Ne propagiram ni za ni protiv bilo kakvog udruzivanja i organizacije. Koliko se korisnog moze uraditi dobrom organizacijom, toliko se zuci i nepravde moze stvoriti kad se, jos uvijek nevicni demokraticnosti, pocnemo igrati komesara i prvih medju jednakim. Svako treba da radi onako kako misli da je najbolje za njega, u skladu sa njegovim afinitetima, mogucnostima i zeljama. To i dalje nije razlog da ne budemo ljudi, tolerantni i braca po motoru. Iako nema savrsenog drustvenog uredjenja, meni je ideja demokratije ipak bliza od autoritarizma. Kako bilo, i sad kao i nekad, najvaznije je biti covjek. Srecno.
*74 *300 *74 *300 *74 *300 *74 *300 *74
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #32 poslato: Januar 31, 2009, 12:54:33 pre podne »
 Ja sam pozvan (i bio prisutan) na osnivackoj skupstini AMS-a. Mozda sam trebao ranije da vas obavestim o tome... Oni momci hoce da okupe samostalne vozace i to je OK. Hoce da saradjuju sa nama u svim akcijama za dobrobit motorista. Imamo puno vise zajednickog nego suprotnog. Slazem se i sa Rendijem(procitajte gore) ali sam siguran da od saradnje nece biti stete ni po njih , a ni po nas.

Pozvani smo(jeste malo kasno) na akciju dobrovoljnog davanja krvi koja ce biti 31.januara u domu zdravlja \Stari Grad u Beogradu i u Novom Sadu. Ja , podpredsednik Deki i Gnjat iz Lazarevca sa svojim momcima cemo otici. Ako neko bude mogao bilo bi pozeljno da se sutra odazove.

Podseticu vas da je na nasoj proslogodisnjoj akciji u zavodu za transfuziju bio i dao krv Pablo i nekoliko momaka iz BJB-a, a sadasnjeg AMS-a.

Van mreže Lalajko

• Suvozac
  • *
« Odgovor #33 poslato: Februar 01, 2009, 11:36:07 posle podne »
Hvala svima koji su se odazvali pozivu za DDK. Vidimo se na sledecoj akciji, ako organizujete nesto, tu sam! Ako ne daj Boze zatreba negde, ne proverava se racunarima, mogu da dam i pre isteka 3 meseca. Ne bi bilo prvi put...

djera

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Februar 04, 2009, 07:29:09 posle podne »
SAD CU DA KAZEM SVE STO MISLIM PA NEK SE LJUTI KO HOCE.

Sasvim je prirodno da se pojavi jedna organizacija kao sto je AMS kad je organizacija koja postoji 10godina uspela da napravi statut ,otvori ziro racun i napravi neki pravilnik sto je realno da se uradi za 1godinu a to znaci da se 9godina seta kozura,raspravlja o mestu u kalendaru i svaka odluka skupstine uspesno opstruise.
NEVEROVATNO JE DA: -MAS nema spisak clanova po klubovima
                              -ne postoji clanska karta MAS
                              -clanovi MAS nemaju nikakve privilegije
                              -MAS nema ni jednu polugu vlasti nad svojim clanovima
                              -MAS tolerise nepostovanje odluka skupstine
                              -ko udje u clanstvo MAS dobija samo mesto u kalendaru
                              -ko izadje iz clanstva MAS ne gubi nista
                              -ni jedan godisnji plan rada nije ostvaren
                              -ne postoji dugorocni plan rada i razvoja

Kad se sve uzme u obzir ako nam je stalo do MAS moramo se svi maksimalno dozvati pameti i prestati da jedemo govna o tome ko je veci a ko manji bajker ko koga postuje ili nepostuje i dali se tolerisemo ili ne.
Ako se pod nitno u redovima MAS ne uspostavi gvozdena disciplina i maksimalna odgovornost preti nam opasnost da nas kao dinosauruse pregaze neka nova i bolje organizovana udruzenja.

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #35 poslato: Februar 04, 2009, 09:31:49 posle podne »
Ti si bio u upravnom odboru pa sam kazi sta si doprineo!

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #36 poslato: Februar 05, 2009, 12:18:50 pre podne »
E to je problem u MAS-u niko nikog ne jebe svi misle da su iznad nekog veci i bolji a o odlukama koje se donesu na sastancima da nepricamo to tek niko nepostuje sve dok se tako radi jadna nam majka. *95

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #37 poslato: Februar 05, 2009, 03:20:56 posle podne »
 Evo i odgovora mom bratu Djeri:

- Nemogu da odgovaram za predhodnih 9 godina ali sam spreman za proslu;
 - Ziro racun , Statut i pravilnik postoje i sada se radi na njihovom poboljsavanju, a u interesu kvalitetnijeg rada MAS-a;
 - MAS ima spiskove clanova po klubovima ali oni nisu kompletni (70%) i takodje ti spiskovi moraju svake godine da se usaglasavaju ( neki clanovi napustaju klubove, a neki klubovi primaju nove clanove);
 - Na osnovu toga bismo trebali da stampamo i ukidamo clanske karte MAS-a:
 - Privilegije!!! Prvo obaveze, dali clnovi MAS-a ispunjavaju obaveze koje su vrlo male;
 - Ove godine je bila privilegija ko je vozio moto reli, nije naplacena kotizacija, dobio je po 1.000 din. za gorivo, besplatan smestaj, hranu i price tokom celog relija. Koju privilegiju su imali clanovi MAS-a koji su dosli kod tebe na skup?
 - Koju sam ja kao predsednik imao privilegiju, dali sam naplatio dinar za putne troskove, za telefon,za bilo kakve troskove. Ne, ali ne kukam to je moj izbor. Dali sam negde na skup usao da nisam platio ulaz ili da nisam zvao pice za ekipu?
 - Moja privilegija je sto sam na 95 % skupova (27 sam obisao ove godine) docekan kao brat i primljen sa srcem kao i velika vecina brace;
 - Sto se tice poluge vlasti, polako, sve je bolje. Vec sam rekao radilo se na kvantitetu i sada je red da predjemo na kvalitet i bice ga;
 - MAS ne tolerise, mozda ja i UO tolerisemo ali smo mi promenjljivi.I mozemo da odemo kad god to Skupstina od nas zatrazi;
 - Dali je i taj kalendar mala stvar? On je jedini zvanicni kalendar moto skupova u Srbiji koji izlazi i u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji i u Evropskom kalendaru svih moto skupova! Evo i poziva : ja cu predloziti svom moto klubu da ove godine za sve klubove clanove MAS-a koji nose boje bude ulaz na moto skup Stiskih orlova u Majilovcu - BESPLATAN! Hajdemo da svi klubovi , clanovi MAS-a to urade? Pa da budemo privilegovani;
 - A ako ne gube nista OK. Niko nikog ovde nije vezao i zasto imamo vec 10 zahteva novih klubova za prijem u MAS ako nista ne dobijaju i ne gube nista;
 - Plan rada je postojao i ostvaren je sa jedno 60%, dali je to dovoljno , nije ;
 - Dugorocan plan rada nepostoji jer se predsednik bira na 2 godine i nemamo sredstava da se neko profesionalno bavi tim i dugorocnim planiranjem i , sto je bitnije, ostvarivanjem tih planova;

P.S. Ja ne volim neke hvalospeve i rekao sam da ja nisam zadovoljan sa svojim proslogodisnjim radom ali hajde da svi mi zajedno pogledamo sebe i svoje klubove i da se upitamo sta smo mi sami uradili u prosloj godini i koliko smo doneli boljitku ove price? Ja sam najmanji problem, ako nevaljam smena, ali sam 100 puta rekao MAS nije Noca , ni UO, vec smo to svi mi zajedno,svaki klub i svaki clan tog kluba!

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #38 poslato: Februar 05, 2009, 03:36:38 posle podne »
Sto se tice naplate ulaza i tamo gde nisu hteli da ga naplate ja sam platio a iz razloga sto to smatram kao pomoc klubu u organizaciji moto skupa!Svi znamo koliko treba para da se organizuje jedan kvalitetan moto skup!To isto vazi i za ostale clanove naseg kluba!Obicno taj ulaz,sto postaje sve veca praksa ide u neke humanitarne svrhe!

djera

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Februar 05, 2009, 05:30:55 posle podne »
KO O CEMU TI O OSTAVCI!
NARAVNO NE MOZE SADASNJI UO BITI ODGOVORAN ZA CEO PERIOD POSTOJANJA MAS, I SLAZEM SE DA JE SADASNJI UO DOSTA TOGA UCINIO NA BOLJE ALI TO JOS UVEK NIJE DOVOLJNO.
KOLIKO KLUBOVA JE UPLATILO CLANARINU DO 15.01.2009. A KOLIKO POSLE,ONI KOJI NISU ISPOSTOVALI TERMIN MORAJU BITI SANKCIONISANI NA BILO KOJI NACIN INACE SMO U PROBLEMU JER OVI KOJI POSTUJU DOGOVOR ISPADAJU BUDALE A KOJI GA NEPOSTUJU SU ZNACI PAMETNI.
KOLIKO KLUBOVA MOZE DA NPRAVI SUSRET A DA GA NE FINANSIRA OD ULAZNICA,MALI BROJ KLUBOVA IMA TAKO JAKE SPONZORE.
I DA SE UKINE NAPLATA ULAZA ZA CLANOVE MAS KAKO ONAJ NA ULAZU DA ZNA KO JE CLAN MAS A KO NIJE AKO NEMA CLANSKU KARTU A NEMA BOJE NA LEDJIMA ILI JE POZAJMIO PRSLUK.
KAKO OSNOVATI FOND ZA POMOC CLANOVIMA MAS AKO NEPOSTOJI EVIDENCIJA CLANOVA PO IMENU I PREZIMENU ILI TREBA VEROVATI NA CASNU REC.
KOGA CUPA TIH 400 DINARA NA ULAZU ,MOZDA NEKOG,ALI TAJ JE U VELIKOJ MANJINII ZATO KAKVA JE TO PRIVILEGIJA.
PRAVA PRIVILEGIJA JE DA SE SA NEKOM OSIGURAVAJUCOM KUCOM DOBIJE POPUST NA RSGISTRACIJU MOTORA ZA CLANOVE MAS ILI DA DRZAVA UKINE POREZ NA LUKSUZ SAMO ZA CLANOVE MAS,I ZBOG TOGA TREBA PRVO USPOSTAVITI DISCIPLINU U POSTOVANJU STATUTA,PRAVILNIKA I ODLUKA UO I SKUPSTINE MAS I NAPRAVITI TACNU EVIDENCIJU POJEDINACNIH CLANOVA PO KLUBOVIMA.
IZ OVOGA PROIZILAZE I POLUGE VLASTI PA KO ZELI OVE PRIVILEGIJE DA IZGUBI NEKA SE ZAJEBAVA.

OVIM STO SAM GORE NAPISAO NE ZELIM NIKOG DA OMALOVAZIM ILI UVREDIM ,TO JE SAMO MOJE MISLJENJE U KOM PREAVCU MAS TREBA DA IDE.