Za početak želim da vas SVE pozdravim i da vam malo pojasnim situaciju!Za one koji me ne znaju ja sam Gordan Dizdarević Grk,vicepresident Red Devils MC iz Novog Travnika.Red Devils MC je svjetski support klub Hells Angels i u Bosni je osnovan u oktobru prošle godine.Naš najveći problem je na Balkanu taj što nas jebu predrasude!!!
Pod broj 1 : Ljudi žive u nekim uvjerenjima da su Hells Angels kriminalci i tako nešto pričaju a nemaju pojma da u redovima tog kluba ima mnoštvo advokata,inžinjera,doktora i ostalih uglednih ljudi
pod broj 2 : Što kaže moj brat Deki iz Familije,ljudi si daju za pravo da donose sud o nečemu o čemu nemaju pojma a i bolje je što ne znaju
pod broj 3 : biti PRAVI BAJKER znači željeti proputovati cijeli svijet a ne voziti se po "svom dvorištu" i kao što moj veliki prijatelj iz Niša koji sa svojom ćerkom vozi skupa,kaže kao što vi želite da se poštuju vaša pravila u Srbiji tako i vi morate poštovati tuđa pravila kad odete negdje.Ja sebe smatram PRAVIM BAJKEROM,znači čovjek sam oženjen,zaposlen,totalno neopterećen nacionalnom i regionalnom pripadnošću i putujem svuda po Evropi!Pravila su jasna,ne diraj nikoga i neće te niko dirati.Ali ako ste već u bajkerskom svijetu onda poštujte nečiji staž i ne ditrajte tuđe oznake i boje,to je svetinja u CIJELOM svijetu!
pod broj 4 : Komita za tebe obavještenje-OUTLAWS I HELLS ANGELS nisu jedno te isto nego veliki neprijatelji a ako te zanima zašto onda malo proguglaj a nemoj takve gluposti valjati javno po forumu.
pod broj 5 : svi smo odrasli uz fudbal i Rock'n'roll i ne sjećam se da je ikad IKOME smetalo što su kompletan Liverpool FC i Mick Jeger support Hells Angels
Ukratko,volio bih da se ljudi na Balkanu oslobode predrasuda,odnosno da ih boli dupe ko šta priča i ko je koje vjere i nacionalnosti-budite bajkeri,lijepo dočekujte goste i bićete lijepo i dočekani,poštujte i ne dirajte tuđe ambleme i niko vas neće dirati a ne sudite na prečac i bez dovoljno informacija...čuj Hellsi uz podršku murije izbacili nekoga iz kampa u Kaštelima-ne lupajte gluposti kad ne znate,podrške nikakve nije bilo,istjeran je čovjek koji je inače iz Bosne radi nepoštivanja nekog dogovora (nema potrebe da Vam o detaljima pričam) ali niko drugi nije pipnut i to treba da vam je kompliment jer je moj brat Deki sa Avale istjerao MURIJU zbog lošeg ponašanja prema mojim jaranima...i naravno niko drugi nije trpio zbog toga sem njih samih...što znači da ne donosite zaključke kad ne raspolažete sa dovoljno informacija...Nisu zlo klubovi koji nose oznake MC i koji su veliki kao što su Hells Angels,Gremium,Night Wolves,nego pojedinci kojih ima svuda i kojih će uvijek i biti zato znajte SVI da ste kod mene uvijek DOBRODOŠLI dok dolazite u miru i da ću Vas dočekati DIVNO kao što su mene dočekali Deki u Beogradu,NS riders u Novom Sadu,Mančula u Čačku o kojima i dan danas pričam o divnom gostoprimstvu NE SAMO BAJKERA nego cijelog grada prema meni,gostu iz Bosne!
Za kraj Vam imam reći samo ovo,zbog svoje želje da obiđem cijeli svijet i vidim što je više moguće vozim za Internacionalni klub Red Devils MC,oficijelni support klub Hells Angels i siguran sam da mi niko NIKADA od mojih klubskih kolega neće zamjeriti zato što ću iskreno i srdačno pozdraviti i izljubiti mog Vudua,Mišu starog bajkera koga znam 6-7 godina,Dekija iz Beograda,Fonzu iz Niša,Nikolu iz Novog Sada,ekipu iz Mančule...Želim Vam široke i sigurne ceste,poštujte svoja uvjerenja i principe i držite se njih ali ne ugrožavajte tuđe i neće biti problema a ja lično jedva čekam sezonu da vas sve sretnem,pozdravim,da sjednemo i popijemo nešto...
P.S.A što se tiče ulaska velikih klubova-na to gledajte kao na nešto dobro,niko NIKOGA ne tjera da pređe u neki klub ali ko ima ambicije-pa zašto da ne-i ja bih volio da radim za neku internacionalnu IT kompaniju nego što radim ovako sam s kompjuterima i kompjuterskom opremom,sigurno bih više napredovao i prosperirao u nekoj internacionalnoj kompaniji nego u svojoj radnji od 20 i kusur kvadrata....
Sve VAS za kraj srdačno pozdravljam i pozivam da nas posjetite u Bosni i takodje se nadam da se NIKO nije uvrijedio zbog nečega što sam napisao. Gordan Dizdartević-Grk,vicepresident Red Devils MC