Mart 30, 2026, 09:04:42 posle podne

Autor Tema: Uključite se u rad MAS-a, ideje,pitanja, sugestije, kritike...  (Pročitano 16808 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Uključite se u rad MAS-a, ideje,pitanja, sugestije, kritike...
« Odgovor #20 poslato: April 27, 2010, 12:11:22 posle podne »
Prosto.
  Moto klub samostalaca ulazi u MAS. Jedan glas na skupstini MAS-a.
  Jedino sto bi bilo pozeljno je oznaka MAS-a, koja bi mogla biti kao prisivak na jakni ili kao nalepnica na motoru.
  Akcije MAS-a bi bilo pozeljno ispratiti i podrzati i naravno u njima ucestvovati.

Mislim da MAS nema drugih zahteva (ako ima neko ce vec napisati).

Vrlo prosto - ispravite me ako gresim.
Naravno da gresis.
U pretpostsvljenoj situaciji da se tom klubu prikljuci veci broj samostalaca nego sto MAS sada ima clanova oni ce opet imati samo 1 glas u skupstini kao i klub sa 10-tak clanova.
Jedini nacin je da MAS promeni statut i primi samostalce kao pojedince, a kasnije urediti da na svakih mozda 100 (broj je proizvoljan ali mora biti realan) clanova imaju po jedan glas.
Yamaha TDM 850

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #21 poslato: April 27, 2010, 12:13:17 posle podne »

Predlažem da se što pre opredelimo između dve opcije prijema samostalaca...

1. Promena statuta i pravilnika kojom bi se omogućilo prihvatanje samostalaca,što bi po meni bila duža i teža opcija koja bi zahtevala izmenu osnovnih načela i uređenja asocijacije.

2. Drugi način je znatno jednostavniji i ne zahteva veća odstupanja od dosadašnjeg tumačenja statuta i pravilnika a odnosi se na osnivanje nezavinog moto kluba koji bi svojim uređenjem privukao veliku većinu smaostalnih motociklista pod okrilje asocijacije gde bi zainteresovani pojedinci mogli da pomognu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva za dobrobit cele moto scene u SRB.

Ako se slažemo oko definisanja ove dve opcije onda bi ih trebalo što pre postaviti na glasanje i izabrati način na koji se možemo ujediniti tako da svi budu legitimno uključeni u planiranje budućih zajedničkih aktivnosti.

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #22 poslato: April 27, 2010, 12:20:07 posle podne »
tacka 1

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #23 poslato: April 27, 2010, 12:24:34 posle podne »
Predlažem da se što pre opredelimo između dve opcije prijema samostalaca...

1. Promena statuta i pravilnika kojom bi se omogućilo prihvatanje samostalaca,što bi po meni bila duža i teža opcija koja bi zahtevala izmenu osnovnih načela i uređenja asocijacije.

2. Drugi način je znatno jednostavniji i ne zahteva veća odstupanja od dosadašnjeg tumačenja statuta i pravilnika a odnosi se na osnivanje nezavinog moto kluba koji bi svojim uređenjem privukao veliku većinu smaostalnih motociklista pod okrilje asocijacije gde bi zainteresovani pojedinci mogli da pomognu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva za dobrobit cele moto scene u SRB.

Ako se slažemo oko definisanja ove dve opcije onda bi ih trebalo što pre postaviti na glasanje i izabrati način na koji se možemo ujediniti tako da svi budu legitimno uključeni u planiranje budućih zajedničkih aktivnosti.

Promena statuta i pravilnika kojom bi se omogućilo prihvatanje samostalaca,jeste duža i teža opcija koja bi zahtevala izmenu osnovnih načela i uređenja asocijacije, ali je zato TRAJNO I SVAKAKO NAJBOLJE resenje problema koji imaju samostalci koji ne zele da budu clanovi bilo kakvog kluba, pa makar to bio klub samostalaca, opet je to klub i sve sto to nosi sa sobom, a sto odredjeni ljudi nikako ne zele da imaju kao obavezu pa zato i nisu clanovi nekog od vec postojecih klubova.

Ja sam svakako za ovu prvu opciju,

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #24 poslato: April 27, 2010, 12:34:35 posle podne »
Po mom misljenju MAS treba da ima Generalnu skuptisnu sa ravnopravnim brojem predstavnika prema broju clanova i Skupstinu klubova gde samostalci nece imati pravo glasa
Yamaha TDM 850

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #25 poslato: April 27, 2010, 12:44:50 posle podne »
Po mom misljenju MAS treba da ima Generalnu skuptisnu sa ravnopravnim brojem predstavnika prema broju clanova i Skupstinu klubova gde samostalci nece imati pravo glasa

Da, ovo je dobar predlog, i da samostalci budu zastupljeni procentualno prema broju clanova u MAS-u.

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #26 poslato: April 27, 2010, 01:14:08 posle podne »
Nemoraju samostalci da imaju uticaja na vodjenje MASa.Oni clanarinom samo ostvaruju benefite ko hoce da upravlja nek osnuje klub i onda ravnopravno odlucuje.
Samostalcima treba za clanarinu dati neke benefite,a ako MAS to neradi dobro nastupi surovo trziste i samostalci nebudu clanovi zato sto smatraju da MAS neradi dobro.
Znaci Samostalci nemaju upravlajnje ,a MAS se trudi da radi u njinom interesu (koji je inace interes i klubova)da bi imao sto vise clanova i sto veci budzet.
Ovo je moje misljenje koje neko nemora da uvazi ali je jedino prakticno izvodljivo.

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #27 poslato: April 27, 2010, 01:21:06 posle podne »
Nemoraju samostalci da imaju uticaja na vodjenje MASa.Oni clanarinom samo ostvaruju benefite ko hoce da upravlja nek osnuje klub i onda ravnopravno odlucuje.
Samostalcima treba za clanarinu dati neke benefite,a ako MAS to neradi dobro nastupi surovo trziste i samostalci nebudu clanovi zato sto smatraju da MAS neradi dobro.
Znaci Samostalci nemaju upravlajnje ,a MAS se trudi da radi u njinom interesu (koji je inace interes i klubova)da bi imao sto vise clanova i sto veci budzet.
Ovo je moje misljenje koje neko nemora da uvazi ali je jedino prakticno izvodljivo.
Ima smisla.

joksa

• Gost
« Odgovor #28 poslato: April 27, 2010, 04:56:50 posle podne »
Trla baba lan. Vrtimo se u krug. Opet smo na pocetku. Daj da se ne bavimo formom vec sustinom. Definisite ciljeve MAS-a, konsultujte se sa samostalcima, odlucite koji je gornji prag toleranacije po osnovu izmene statuta MAS-a i hajde da radimo. Sto se mene tice, oba predloga su prihvatljiva, al ja ne bih gubio vreme. Dakle, prednost predlogu broj 2(Zlajin predlog). Predlazem da Rade, Vudu... i ko jos... naprave sastanak sa Igorom(Motoklasik), Zlajom, Gremlinom...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #29 poslato: April 27, 2010, 05:50:15 posle podne »
Tako je...sastanak što pre jer će mo se i dalje vrteti u mestu i prepucavati postovima a ništa nećemo uraditi!
Na sledećem zasedanju UO MASa iznesie oba predloga pa izglasajte da li ste voljni za pridruživanje samstalaca i pod kojom tačkom tj. sa izmenom statuta ili bez!
Kada se vi budete dogovorili, iznesite konkretan predlog a mi ćemo se već, po ličnom nahođenju opredeliti.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #30 poslato: April 27, 2010, 06:37:12 posle podne »
Naravno da gresis.
U pretpostsvljenoj situaciji da se tom klubu prikljuci veci broj samostalaca nego sto MAS sada ima clanova oni ce opet imati samo 1 glas u skupstini kao i klub sa 10-tak clanova.
Jedini nacin je da MAS promeni statut i primi samostalce kao pojedince, a kasnije urediti da na svakih mozda 100 (broj je proizvoljan ali mora biti realan) clanova imaju po jedan glas.

Mislim da ne gresi,jer ovo sto ti predlazes,veruj mi,zatvara vrata razgovoru o uclanjenju samostalaca u MAS !

Ovo mi deluje veoma zanimljivo !
 Kao samostalni clan MAS-a,koji ne zeli neke vece obaveze,ima mogucnost da ostvaruje benefite koje MAS izdejstvuje,nema razloga da ga pogadja neka MAS-ova klupska prica i dogovori,jer ga to i ne dotice,sigurno ce pruziti pomoc,koja ce sigurno i biti od njega trazena (primer poslednji protest) jer svi bajkeri u sustini imaju iste interese (samo se razlicito organizuju )!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #31 poslato: April 27, 2010, 07:38:00 posle podne »
Joksa...
Bez uvrede... ali ništa ne znači da se iznese predlog pred UO ako nije razrađen do tančina, još gora opcija je tako sirov predlog izneti pred skupštinu. Skupština mora ispred sebe imati kompletan predlog sa svim pratećim elementima ako dođe do unakrsnog ispitivanja da ima iz čega da se izvlači obrazloženje.

Prvo nam treba istinski broj zainteresovanih da bi na osnovu toga mogli da pravimo strategiju za ujedinjenje, nema potrebe za žurbu jer moramo obratiti pažnju na svaki detalj, računajte da će tu biti i suprostavljenih mišljenja koja možemo pobediti samo ako smo spremni da se suočimo sa svim pitanjima koja prate ujedinjenje,promenu statuta i pravilnika a koja će biti postavljena na skupštini... i na to da će verovatno dugo trajati ceo taj proces.  

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #32 poslato: April 27, 2010, 07:48:39 posle podne »
a za dobar posao treba vremena ;)

joksa

• Gost
« Odgovor #33 poslato: April 27, 2010, 08:01:19 posle podne »
Joksa...
Bez uvrede... ali ništa ne znači da se iznese predlog pred UO ako nije razrađen do tančina, još gora opcija je tako sirov predlog izneti pred skupštinu. Skupština mora ispred sebe imati kompletan predlog sa svim pratećim elementima ako dođe do unakrsnog ispitivanja da ima iz čega da se izvlači obrazloženje.

Prvo nam treba istinski broj zainteresovanih da bi na osnovu toga mogli da pravimo strategiju za ujedinjenje, nema potrebe za žurbu jer moramo obratiti pažnju na svaki detalj, računajte da će tu biti i suprostavljenih mišljenja koja možemo pobediti samo ako smo spremni da se suočimo sa svim pitanjima koja prate ujedinjenje,promenu statuta i pravilnika a koja će biti postavljena na skupštini... i na to da će verovatno dugo trajati ceo taj proces.  
Upravo iz tog razloga mi je i najprihvatljiviji predlog br.2. To sam i pokusao da kazem, ne znam kako si me razumeo. Vremena ima, al ne bezgranicno. Bojim se, druze, iz licnog iskustva i iz analogije po pitanju nekih stvari da se ova stvar ne razvodni, a energija ne izgubi.

joksa

• Gost
« Odgovor #34 poslato: April 27, 2010, 08:43:27 posle podne »
A broj? Ne znam, mozemo se samo baviti predpostavkama. Al znam da ce on biti direktno u vezi sa sustinom, tj. sa programom i ciljevima MAS-a.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #35 poslato: April 27, 2010, 08:44:11 posle podne »
Malo sam sacekao da vidim kakva su misljenja.
 Definitivno treba otvoriti temu za glasanje.
 Ja sam za tacku 2.
 Samostalci ulaze u MAS kao klub i posao zavrsen. Sve eventualne izmene mogu doci vremenom. Ovo jeste najbrzi i najbolji nacin.
 Nema obaveza, ima clanarina, ima benefita. Sta vise treba ili sta bi trebalo? To je sustina cele price ako se dobro secam.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #36 poslato: April 28, 2010, 12:20:37 pre podne »
Mislim da ne gresi,jer ovo sto ti predlazes,veruj mi,zatvara vrata razgovoru o uclanjenju samostalaca u MAS !
Mozda i zatvara ali je pravo glasa jedna od osnovnih ljudskih prava zar ne?
Yamaha TDM 850

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #37 poslato: April 28, 2010, 12:24:42 pre podne »

Druze,ovo nije filozofsko pitanje,vec prakticno!
  Da vidim tog,koji ce napraviti,u organizaciji koju je stvorio,preduslove da jednog trenutka postane manjina  :icon_scratch:
  Kazem da to ne pije vodu,jer je apsolutno nerealno sa takvim predlogom izaci pred Skupstinu i ocekivati da prodje !!!

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #38 poslato: April 28, 2010, 12:26:00 pre podne »
  Pocinje filozofija !

Prvi si poceo :)
Yamaha TDM 850

joksa

• Gost
« Odgovor #39 poslato: April 28, 2010, 12:27:52 pre podne »
Da, samo liberalizam u prevelikim dozama vodi u anarhiju. ;)
A sintagma "ljudska prava" se koristi za sve i svasta, precesto i u kojekakve svrhe, tako da je bar meni izgubila smisao.