Suština je ista i u predlogu osnivanja Matičnog Kluba i u bilo kakvom drugom idejnom rešenju o pridruživanju samostalaca MAS-u... ono o čemu treba voditi računa je da se ne zadire u osnovna načela i odredbe MAS-a sa zahtevima za promenu kako bi se omogućio ulazak samostalaca dok se ne vidi sa kojim brojem zainteresovanih raspolažemo i koju će težinu da imaju ti zahtevi... jer ćemo na taj način izgubiti jako puno vremena, a ostaje i pitanje da li će to biti prihvatljivo za skupštinu.
Pitanje je koji broj samostalaca prati ovu temu i da li su opste obavesteni o ovoj inicijativi.
Bilo bi dobro da samostalci koji prate ovu temu obaveste sve koje znaju o ovome pa da se i oni prikljuce,
jer za sada se ova inicijativa svodi cini mi se na nekolicinu samostalaca koji prate sve ovo.
Tako bi se dobilo na masovnosti i ubrzao bi se rad UO na svemu ovome. Ja cu prvi obavestiti moje poznanike
da se prikljuce ovoj inicijativi.
Bilo bi dobro da se otvori neka tema u kojoj bi se samostalci koji hoce u MAS upisivali (imenom i prezimenom).
Tako bi se doslo do broja samostalaca koji hoce u MAS i znalo bi se koji je to broj samostalaca, pa bi se na osnovu
toga videlo da li bi u nekom narednom periodu trebalo uopste menjati statut i pravilnik MAS-a i da li ovo sve vodi
omasovljenju MAS-a i vecem uticaju shodno broju clanova ili ne.