Mart 31, 2026, 01:55:57 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53601 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #20 poslato: Februar 24, 2010, 12:49:54 pre podne »
Doco, ja sam onda pobrkao tvoju funkciju  :icon_scratch: Izvinjavam se. ;)

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #21 poslato: Februar 24, 2010, 12:55:50 pre podne »
Onda bi ova tema ili trebala da se LOCK-uje dok se vi u rukovodstvu MASa ne usaglasite, a ne da jedan prica ovo a drugi ono. Pa kad vi u rukovodstvu niste usaglaseni, pa kao onda mi da reagujemo i da razmisljamo na tu temu. Jel ima nekog zvanicnog stava MAS-a? Ili je ovde Rade napisao svoje zelje i ideje.

Ja nisam clan UO MAS-a,pa mogu da iznosim svoje misljenje !!!

Ja sam imao slicno razmisljanje kao Ivta !
 Po meni bi svi clanovi MAS-a trebali da poskidaju sa prsluka prisivke drugih klubova i ostave samo svog kluba uz prisivak MAS-a!Ovo bi imalo cilj lakse prepoznavanje clanova MAS-a,a nikako nipodastavanje drugih klubova !
 Takodje bi mozda u buducnosti,svi clanovi MAS-a mogli da nose iste boje(kao sto Ivta kaze) uz oznake svog maticnog kluba kao mali prisivak !
 Ovo su samo glasna razmisljanja...
jel se to kopiraju strani klubovi ili ne

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #22 poslato: Februar 24, 2010, 01:42:53 pre podne »
Hajde da krenem redom...

Crven Ban

Hvala na podršci i na komentarima koje ćemo svakako uzeti u obzir jer će ovaj novi klub biti izgrađen na zdravim idejama i razumevanju bez prisile i normi koje bi sputavale dobre odnose među članovima i klubovima

mitri

Drago mi je da si razumeo suštinu i prijavio se u članstvo jer mislim da smo pokrenuli istoriju i događaje koji će obeležiti moto scenu na našim prostorima. Čestitke još jednom na odlučnom stavu i podršci.

K_A_W_A

Kawa brate...vidim da sumnja izbija iz svake tvoje reči, jedino što mogu da ti kažem da sam iskren u nameri da ovu priču isteram do kraja i da verujem da se sve može praktično izvesti jer većina navedenih olakšica direktno zavisi od odluka  UO čiji sam inače član.  Verujem u ovaj UO i kroz razgovor sa njima sam došao do zaključka da zajedno možemo puno toga ostvariti.
Na tvoje pitanje šta tačno dobijaš kada postaneš član Matičnog kluba... (ako si imao nešto na umu da mi treba konkretno da uradimo ili neku ideju vezanu za učlanjavanje treba ovde da je izneseš, sem ako nisi mislio na člansku kartu,prišivku i značku što se podrazumeva ) mogu ti reći da osim onoga što sam obećao ne mogu ništa više da ti kažem do osnivanja kluba do kada će i UO zauzeti jasan stav po pitanju svih nejasnoća u Matičnom Klubu.

vudu

U osnivanju novog kluba koji će biti u MAS-u ne vidim kršenje statuta ono što ja vidim je veći i jači MAS kroz koji ćemo i mi dobiti na snazi i važnosti. Nemoj zaboraviti kakve nas akcije čekaju gde će brojnost i sloga biti ključ uspeha a sa druge strane imaš novo osnovane cheptere, suporte, organizacije i asocijacije...
Mislim da je krajnje vreme bilo da mi preuzmemo incijativu i postavimo asocijaciju na mesto koje joj pripada.

Pozitivna diskriminacija...
A sada da razjasnimo zašto treba da u osnivanju novog kluba damo olakšice budućim članovima. Samim tim što se  samostalci odluče za članstvo u MAS-u a ne u nekoj drugoj organizaciji treba ih prihvatiti i pomoći dok se klub ne postavi na zdrave noge jer ta mala pomoć će ustvari biti okidač da se ljudi odluče i priđu MAS-u.  Mi ćemo dobiti novo članstvo i nove goste na moto skupovima nove prijatelje i najjaču moto asocijaciju u regionu, mislim da to zavređuje malo pomoći na samom početku osnivanja.  

Otvaranje teme za prijavu članstava znači samo jedno da ćemo za kratko vreme znati sa kojim brojem budućih članova raspolažemo i koliko ozbiljno su ljudi shvatili ovu inicijativu.

Primanje neregistrovanih klubova
To praktično znači da se primaju članovi neregistrovanih klubova.  

Nadam se da sam ti razjasnio neke nedoumice i da ćeš prepoznati pozitivnu inicijativu za dalji razvoj MAS-a a samim tim i klubova u MAS-u.

« Poslednja izmena: Februar 24, 2010, 02:33:07 pre podne od strane Squi »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #23 poslato: Februar 24, 2010, 02:18:00 pre podne »
SAĆO

Hvala na podršci i pozitivnim komentarima, računam na tebe kada krenu diskusuje...

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #24 poslato: Februar 24, 2010, 08:49:31 pre podne »
nisu boje problem,niti veliki amblem na ledjima,vec u svakom gradu postoje razlozi kod ljudi
zasto nezele,nece u klubove ili izlaze iz kluba.dobar dei klubova je na principu kako tata kaze
a niko nit je glup niti bilo sta,to je najveci problem

podrzavam MAS u pokusaju da naprave matican klub,na nivou cele srbije,cak sta vise mislim da ce biti i najveci klub
u srbiji,to sto nezelimo u lokalne klubove neznaci da nezelimo u MAS-u,da podrzimo i radimo ,mozda i bolje nego pojedini klubovi
ali pruzena je sansa ljudima koji nezele prepucavanja lokalnog karaktera
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #25 poslato: Februar 24, 2010, 09:04:44 pre podne »
nisu boje problem,niti veliki amblem na ledjima,vec u svakom gradu postoje razlozi kod ljudi
zasto nezele,nece u klubove ili izlaze iz kluba.dobar dei klubova je na principu kako tata kaze

podrzavam MAS u pokusaju da naprave matican klub,na nivou cele srbije,cak sta vise mislim da ce biti i najveci klub
u srbiji,to sto nezelimo u lokalne klubove neznaci da nezelimo u MAS-u,da podrzimo i radimo ,mozda i bolje nego pojedini klubovi

Deki ,tebe k'o da je neko u bivšem klubu na muke stavljao  ;)
 Ponašaš se k'o bivši pušač u društvu onih koji to još uvek jesu  :D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #26 poslato: Februar 24, 2010, 09:06:30 pre podne »

vudu

Pozitivna diskriminacija...
A sada da razjasnimo zašto treba da u osnivanju novog kluba damo olakšice budućim članovima. Samim tim što se  samostalci odluče za članstvo u MAS-u a ne u nekoj drugoj organizaciji treba ih prihvatiti i pomoći dok se klub ne postavi na zdrave noge jer ta mala pomoć će ustvari biti okidač da se ljudi odluče i priđu MAS-u.  Mi ćemo dobiti novo članstvo i nove goste na moto skupovima nove prijatelje i najjaču moto asocijaciju u regionu, mislim da to zavređuje malo pomoći na samom početku osnivanja. 

Otvaranje teme za prijavu članstava znači samo jedno da ćemo za kratko vreme znati sa kojim brojem budućih članova raspolažemo i koliko ozbiljno su ljudi shvatili ovu inicijativu.

Primanje neregistrovanih klubova
To praktično znači da se primaju članovi neregistrovanih klubova. 

Rade !
  To što mi se nešto ne dopada,ne znači da nisam razumeo suštinu !
  Jednostavno,nisam očekivao da prva,javna inicijativa ne bude usmerena ka klubovima MAS-a,već na drugu stranu !

Nemam ja ništa protiv "samostalaca",ali njihovo organizovanje kako ti predlažeš za mene je čista utopija !
 Veoma često postoji problem saradnje sa klubovima u MAS-u,pa ne vidim kako će se u sistem uvesti Matični klub u kome članovi nemaju skoro nikvih medjusobnih veza osim što voze motor i žele da postanu članovi MAS-a!

"Stimulisanje samostalaca" da udju u MAS je jednostavno nekorektno u odnosu na druge članove MAS-a ,od kojih se u isto vreme sve više traži da poštuju odredjena pravila tipa plaćanje članarine do odredjenog roka,sankcionisanje zbog nepridržavanja odredjenih pravila itd.

Matični klub bi trebao da ima svoj budžet koji bi oni i trošili,kako ti reče!
 Znači li to da  ce se,recimo,za organizaciju relija koristiti sredstva iz budžeta MAS,a članovi Matičnog kluba će koristiti osim tih sredstava i sredstva iz svog budžeta,ako žele,isključivo za sebe !

Primaćemo članove neregistrovanih klubova ?
 Da li će onda biti neopravdane,ako ih bude,optužbe tih klubova da MAS radi na njihovom razbijanju ?

Sve je ovo lepo što ti iznosiš,ali  novi  UO MAS-a koji je Udruženje klubova,  bi trebalo da svoju energiju prvo usmeri ka rešavanju postojećih problema kojih je mnogo i koji su za sada prioritetni,a zatim da eventualno radi na rešenjima o kojima sada se govori !
  Verujem,da su članovi MAS-,medju kojima i ja,dajući novom UO podršku,upravo to i imali na umu!!!

P.S.  Sve dok MAS ne stane čvrsto s obe noge na zemlju,ne treba uvoditi novine za koje se ne zna kakve će efekte imati !!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #27 poslato: Februar 24, 2010, 09:53:12 pre podne »
Vudu u pravu si ne treba srljati, treba razmisliti...mislim da je ova tema zato i ok da se vide misljenja ljudi...u svakom slucaju ovo je jedan veliki posao i svakako to treba pazljivo uraditi ili ne uraditi...ali ne slazem se sa tobom u nekoliko stvari da je to utopija....pa ko moze mene da natera da skinem boje svog kluba osim predsednika istog naravno a i zasto bi me neko terao na to i to ''stimulisanje'' samostalaca koliko sam ja shvatio ne bi bilo nista vise nego sto bi i mi ostali od MAS-a dobijali sta god to bude bilo i ako toga bude bilo...pa ne bi bilo logike da se oni vise cene ili nesto vise dobijaju od nas...ne vidim mesta za razbijanje klubova...pretpostavljam da ce te boje uzeti ljudi koji nisu bili iz njima poznatih razloga do sada ni ujednom klubu ili oni koji su vec duze vreme nezadovoljni u svom klubu pa bi i tako skinuli svoje boje...samo se treba doneti niz odluka kako bi to sve tacno fukcionisalo i teklo pogotovo oko primanja clanova u maticni klub, koliki bi bio pripravnicki staz, sta bi podrazumevao...naravno sve ovo licno mislim i daleko od toga da tvrdim da sam u pravu ja sam sa svojim godinama obican junior ovde...dodao bih samo jos ovo...daleko od toga da cu nekoga manje ili vise ceniti po tome kakav ili ciji grb nosi i uvek cu pomoci bratu na putu ili u nevolji bitan je covek pa zato mislim da bi ova stvar samo donela neki osecaj pripadnosti ili vid raspoznavanja...

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #28 poslato: Februar 24, 2010, 11:18:33 pre podne »
Rade,
Ne izbija nikakva sumnja iz mog teksta. Ja verujem da ces ti izgurati tvoje ideje. Ali ja zelim da to sto si ti predstavio ovde, ja zelim da to prezentujem mojim drugarima. E sad, sta ja njima da kazem, kad me neko pita za razloge zbog kojih bi oni trebali da se uclane. Znaci ja moram njima da sve objasnim, ali mi je malo glupo da im kazem da trebaju da placaju clanarinu, a od svega toga jos nemaju nista ili imaju samo MAS-ove ideje i zelje sta bi oni voleli. Nadam se da me razumes. Ja zelim da ovo sirimo, ali moram imati i cvrste dokaze, da ljudi znaju gde i u sta ulaze.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #29 poslato: Februar 24, 2010, 11:56:24 pre podne »
K_A_W_A

OK... razumeo sam tvoj stav i mislim da će vreme biti najbolji pokazatelj kada je u pitanju novi klub jer je nemoguće naći čvrsto uporište i garancije u nečemu što tek treba da zaživi, mislim da treba da verujemo u ideje i iskrene namere ovog UO MAS-a koji nadam se ima dovoljan autoritet da mu poklonite poverenje.
Kažeš da ti je neprijatno da drugarima kažeš za visinu članarine... ako ćemo iskreno mislim da je članarina od 200 din na mesečnom nivou zaista povoljna ako uzmete neki veći klub za primer... 

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #30 poslato: Februar 24, 2010, 12:11:09 posle podne »
I u ovu pricu kao i u sve ostale ulazimo svi zajedno sa starim ciljevima i sa novim idejama. Samo nasim zajednickom radom i zalaganjem ovo moze zaziveti i uspeti. Rade je postavio pocetnu ideju koja se mora razraditi i polako realizovati. Svaka nova ideja, normalno, prvo nailazi na organizacione probleme.
Novo rukovodstvo MAS-a normalno nece zapostaviti "stare" clanove (klubove), samo hocemo da ova NASA porodica jos poraste.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #31 poslato: Februar 24, 2010, 01:03:31 posle podne »
Nismo se sporazumeli, jel pod "neprijatnom" sam mislio figurativno. Mozda bi vi prvo trebali nesto da napravite, pa tek onda da se trazi clanstvo i da se traze pare. Jer niko nece da placa ideje i tudje misli, a da konkretno za to ne dobije nista ili da dobije mozda kasnije. Ne zelim da neko pomisli da ja nisam za ovo, JA JESAM ZA OVO, ali zelim da cujem sve kako, kad, sta itd. Jer zelim da u ovu pricu ukljucim i drugare, ali mora sve biti definisano. O visini cifre ne pricam, jer nije velika. Nego iskljucivo pricam o onome sta neki clan ima od toga.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #32 poslato: Februar 24, 2010, 01:29:38 posle podne »
 K_A_W_A

Zato sam i naglasio da u slučajevima kada su ljudi neodlučni i skeptični sačekaju razvoj događaja i kad budu sigurni da se ostvaruju zadati ciljevi priključe u Matični klub.
I ako se prijavite za buduće članstvo ne znači da novac treba uplatiti odmah nego tek kada se usaglase svi  dogovori,stavovi,potroše sve teme za diskusiju i dođe do čina osnivačke skupštine. Zato je sada poželjno da se diskusija kreće u pravcu kakav klub želimo da izgradimo.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #33 poslato: Februar 24, 2010, 03:36:22 posle podne »

prosto objasnjenje,zar mislis da smederevu treba jos jedan klub
ja mislim da ih je i sada previse.
zar sad trebam i ja da radim na tome da napravim klub u sd,to mi je najmanji problem

samo iznosim cinjenice.koje se desavaju u svim klubovima........ :D :D
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #34 poslato: Februar 24, 2010, 03:47:32 posle podne »

prosto objasnjenje,zar mislis da smederevu treba jos jedan klub
ja mislim da ih je i sada previse.
zar sad trebam i ja da radim na tome da napravim klub u sd,to mi je najmanji problem

samo iznosim cinjenice.koje se desavaju u svim klubovima........ :D :D
Otvori deki bice vise mislim klubova :D ;)

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #35 poslato: Februar 24, 2010, 03:55:33 posle podne »
Mi smoi ludi al ovi smederevci ludji od g(nj)urca ;D ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #36 poslato: Februar 24, 2010, 04:21:13 posle podne »
@rendi
Ti si citirao mene ili greskom, jer ne vidim vezu izmedju mog pitanja i tvog komentara meni.
Nisam greskom vec namerno jer znam da sam drugog citirao digli bi frku a u tebe sam siguran da neces da pravis dramu oko svakog pitanja.

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #37 poslato: Februar 24, 2010, 04:50:11 posle podne »
Dobro zvuči ali treba da se razradi,čekam dalja dešavanja sa interesovanjem.

Ali nešto na početku mi zapao u oko ,ono da neplaća ulaz član za motoskup,ja ga na primer svugde plaćam jer poštujem trud domaćina.Ali to je moje razmišljanje.

Pozdrav dobri ljudi

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #38 poslato: Februar 24, 2010, 05:57:18 posle podne »
Mi smoi ludi al ovi smederevci ludji od g(nj)urca ;D ;D
pa bre marta prati situaciju vise klubova koji nisu u mas u one neplacaju a mi ... placamo mi ovo oni ono itd .... smesne su neke stavke!

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #39 poslato: Februar 24, 2010, 06:12:34 posle podne »
Koliko sam ja shvatio te povlastice su navedene kao primer a ne kao konacno resenje,i ova tema je otvorena da se izjasnimo sta mislimo o tome.
Ja nisam za to da clanovi MAS-ovog kluba imaju te povlastice bas zbog toga da se nebi pravio razdor medju klubovima,a ovo kazem kao neko ko je jako zainteresovan da ta prica zazivi i kao potencijalni buduci clan kluba.