vudu
Pozitivna diskriminacija...
A sada da razjasnimo zašto treba da u osnivanju novog kluba damo olakšice budućim članovima. Samim tim što se samostalci odluče za članstvo u MAS-u a ne u nekoj drugoj organizaciji treba ih prihvatiti i pomoći dok se klub ne postavi na zdrave noge jer ta mala pomoć će ustvari biti okidač da se ljudi odluče i priđu MAS-u. Mi ćemo dobiti novo članstvo i nove goste na moto skupovima nove prijatelje i najjaču moto asocijaciju u regionu, mislim da to zavređuje malo pomoći na samom početku osnivanja.
Otvaranje teme za prijavu članstava znači samo jedno da ćemo za kratko vreme znati sa kojim brojem budućih članova raspolažemo i koliko ozbiljno su ljudi shvatili ovu inicijativu.
Primanje neregistrovanih klubova
To praktično znači da se primaju članovi neregistrovanih klubova.
Rade !
To što mi se nešto ne dopada,ne znači da nisam razumeo suštinu !
Jednostavno,nisam očekivao da prva,javna inicijativa ne bude usmerena ka klubovima MAS-a,već na drugu stranu !
Nemam ja ništa protiv "samostalaca",ali njihovo organizovanje kako ti predlažeš za mene je čista utopija !
Veoma često postoji problem saradnje sa klubovima u MAS-u,pa ne vidim kako će se u sistem uvesti Matični klub u kome članovi nemaju skoro nikvih medjusobnih veza osim što voze motor i žele da postanu članovi MAS-a!
"Stimulisanje samostalaca" da udju u MAS je jednostavno nekorektno u odnosu na druge članove MAS-a ,od kojih se u isto vreme sve više traži da poštuju odredjena pravila tipa plaćanje članarine do odredjenog roka,sankcionisanje zbog nepridržavanja odredjenih pravila itd.
Matični klub bi trebao da ima svoj budžet koji bi oni i trošili,kako ti reče!
Znači li to da ce se,recimo,za organizaciju relija koristiti sredstva iz budžeta MAS,a članovi Matičnog kluba će koristiti osim tih sredstava i sredstva iz svog budžeta,ako žele,isključivo za sebe !
Primaćemo članove neregistrovanih klubova ?
Da li će onda biti neopravdane,ako ih bude,optužbe tih klubova da MAS radi na njihovom razbijanju ?
Sve je ovo lepo što ti iznosiš,ali novi UO MAS-a koji je Udruženje klubova, bi trebalo da svoju energiju prvo usmeri ka rešavanju postojećih problema kojih je mnogo i koji su za sada prioritetni,a zatim da eventualno radi na rešenjima o kojima sada se govori !
Verujem,da su članovi MAS-,medju kojima i ja,dajući novom UO podršku,upravo to i imali na umu!!!
P.S. Sve dok MAS ne stane čvrsto s obe noge na zemlju,ne treba uvoditi novine za koje se ne zna kakve će efekte imati !!!