Mart 31, 2026, 01:55:56 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53601 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
Odg: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju
« Odgovor #200 poslato: Maj 16, 2010, 08:28:41 pre podne »
jrlotpi -

Odgovor na tvoje pitanje je jako prost. Da nema MAS-a bilo bi nemoguce predati zahteve bez potpisane peticije bar tih 1500 bajkera ( ja mislim da nas je bilo oko 2000 ).
 Naravno da mora postojati organizacija koja ce u ime bajkera raditi. Uclanjenje samostalaca u MAS ima svoje razloge, ali nikako nisu licni ni materijalni.
 Verujem da ne znas, pa cu ti pojasniti - ljudi koji vode pricu oko uclanjenja samostalaca u MAS su:
 - 1. Odrasli i obrazovani
 - 2. Ostvareni u svakom smislu
 - 3. Imaju svoje poslove, firme i dovoljno novca ( njihova aktivnost u MAS-u im ne moze doneti novac, vec  samo potrositi deo njihovog ).
 - 4. Mozda i najbitnije - Voljni su da rade u interesu svih nas

Njihova imena ca biti objavljena, kao i osnovni podaci. Necemo ih bas skidati do gole koze, ali cete svakako znati ko vas zastupa.
 Cela ova prica nece ici preko kluba "Pobednik". Od toga se odustalo.

Dakle samo malo strpljenja. Sto je brzo - to je i kuso. Polako...
Sto rece Zemunac ...bice...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #201 poslato: Maj 16, 2010, 09:23:00 pre podne »
Koliko je meni poznato, MAS je zauzeo stav da u Asocijaciju primi i  "samostalne" motoriste, s tim da oni iznadju odgovarajucu formu organizovanja jer se u MAS, kao Asocijaciju, ni po odredbama zakona ne moze pojedinacno. O tome je polemika bespredmetna. I na tome se sada radi, pa smo cak pod pritiskom malo i pokusali da ubrzamo stvari, ali se pokazalo bas ono: sto je brzo to je i kuso. Mada, nikakve stete nema, ali okrenuli smo se sustini, tj. da napravimo dobru i pouzdanu osnovu za dalji rad i akcije.

Sto se tice brojnosti, ne treba se olako poigravati ciframa i praviti poredjenja, jer kada stvarno postanemo jaka i masovna organizacija bice vremena i za to, ali tada i nece biti toliko vazno.
Jer, na pitanja u smislu (jrlotpi): " Interesuje me koliko ima motorista koji cine clanstvo klubova u Srbiji a koliko motoristi koji nisu clanovi klubova,to se lako moze uporediti", postoji odgovor:

Motociklista u Srbiji ima oko 35.000 a clanova MASa mozda par desetina puta manje.
Ali, tih kojih ima nekoliko desetina puta manje, ali organizovanih motorista je pokrenulo i organizovalo akciju, do koje nikad ne bi ni doslo, da ima cak i 100.000 neorganizovanih.
Prava je stvar sto su i "samostalni" motoristi u tome prepoznali sebe, masovnim ucescem dali podrsku, i doprineli da to stvarno bude najvece okupljanje motorista do sada u Srbiji. Neki su, iako van MASa i konkretnim doprinosom omogucili da se odrzi tako veliki skup, posebno kroz animaciju medija, i da dobije prvi put pozitivan odjek u gotovo svim sredstvima informisanja ukljucujuci udarne informativne emisije nekoliko nacionalnih televizija, bez i jedne kritike na koje smo inace navikli po medijima. Sve je tako ispalo samo zahvaljujuci licnom angazovanju ljudi, kroz organizovanu formu.

Trebalo bi da je svima jasno, da brojnost ne znaci mnogo, ako nema organizovane forme. Tek tada, brojnost dobija pravu tezinu.
To smo, tog 17. aprila, shvatili mi "samostalni" motoristi, a pokazalo se i rukovodstvo i clanovi MASa. I to je pravi i najveci uspeh te akcije. Bice protesta i dalje, ovakvih ili onakvih, ali ova stvar je sustina svega sto ce se dalje dogadjati.

Zato cemo uskoro naci formu koja ce zadovoljiti  potrebe i afinitete nas "samostalaca" za nekom vrstom udruzivanja, i kao takvi biti ujedno i istovremeno i clanovi MASa.
...

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #202 poslato: Maj 16, 2010, 10:58:40 pre podne »
   Još jean potpis individualca za svaku napisanu  *605 Individualci bi trebali da budu po meni zavedeni i eventualni potpisnici svih akcija i peticija za naše interese i svojim ne malim brojem daju dodatnu težinu svemu i pomognu svaku ideju. Naravno svi imamo pravo da kažemo svoje mišljenje, ali odluka većine je zakon. Ne treba praviti preveliku filozofiju. Jedan primarni cilj je trenutno svima nama isti. Ako su mogli Bajkeri u okruženju da se izbore za nešto, onda to možemo i mi.
   I moram da kažem da verujem u pobedu do koje ćemo doći na kraju ali pre svega u istrajnost svih bajkera, jer se po meni ovde radi pre svega o ponosu pa onda i o novcu naravno.  *48 *48

Nema razloga za izvlacenje citata iz pocetka ove teme,jer je u to vreme tema nosila naslov "MAS Matični Klub"  Zvanično saopštenje UO MAS-a "  ,a od osnivanja "Maticnog kluba" se poodavno odustalo !
 Tema je samo iz tehnickih razloga preimenovana,bez otvaranja nove,a stavovi mnogih prema ovoj ideji su se dramaticno izmenili,u prvom redu moj  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Ryu

• Gost
« Odgovor #203 poslato: Maj 17, 2010, 03:48:15 pre podne »
Citat
Naravno da mora postojati organizacija koja ce u ime bajkera raditi. Uclanjenje samostalaca u MAS ima svoje razloge, ali nikako nisu licni ni materijalni.
 Verujem da ne znas, pa cu ti pojasniti - ljudi koji vode pricu oko uclanjenja samostalaca u MAS su:
 - 1. Odrasli i obrazovani
 - 2. Ostvareni u svakom smislu
 - 3. Imaju svoje poslove, firme i dovoljno novca ( njihova aktivnost u MAS-u im ne moze doneti novac, vec  samo potrositi deo njihovog ).
 - 4. Mozda i najbitnije - Voljni su da rade u interesu svih nas

Njihova imena ca biti objavljena, kao i osnovni podaci. Necemo ih bas skidati do gole koze, ali cete svakako znati ko vas zastupa.
 Cela ova prica nece ici preko kluba "Pobednik". Od toga se odustalo.

Jedna od osnovnih stvari u delegatskom sistemu je ta da predstavnik što kvalitetnije predstavlja one u čije ime govori i za čija se prava bori, odnosno  potrebno je da što kvalitetnije ispuni 4 navedenih uslova. Jedina zamerka je treći uslov iz tačke 3 koji više liči na traženje filovanog sponzora nego na kvalitetnog izaslanika. Za nas motocikliste je najbitnije da nepostoji sukob interesa kod našeg predstavnika kao i transparentnost u proceduri izbora, tako da uz obaveštenje o prijemu u MAS bi uz navedene podatke obavezno priložio kratak CV, kako bi se svi mogli uveriti o kvalitetima izabrane osobe.

Ovom prilikom prilažem i svoju kandidaturu za predstavnika samostalnih vozača u MAS-u. Po potrebi a po zahtevu U.O. (ili drugog organa MAS-a) šaljem svoje podatke i CV.

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #204 poslato: Maj 17, 2010, 11:19:59 pre podne »
Jedna od osnovnih stvari u delegatskom sistemu je ta da predstavnik što kvalitetnije predstavlja one u čije ime govori i za čija se prava bori, odnosno  potrebno je da što kvalitetnije ispuni 4 navedenih uslova. Jedina zamerka je treći uslov iz tačke 3 koji više liči na traženje filovanog sponzora nego na kvalitetnog izaslanika. Za nas motocikliste je najbitnije da nepostoji sukob interesa kod našeg predstavnika kao i transparentnost u proceduri izbora, tako da uz obaveštenje o prijemu u MAS bi uz navedene podatke obavezno priložio kratak CV, kako bi se svi mogli uveriti o kvalitetima izabrane osobe.

Ovom prilikom prilažem i svoju kandidaturu za predstavnika samostalnih vozača u MAS-u. Po potrebi a po zahtevu U.O. (ili drugog organa MAS-a) šaljem svoje podatke i CV.

Vlado, a i za sve koji jos nisu prositali,
MAS je udruzenje moto klubova i pojedinci ne mogu biti clanovi istog,

MAS zeli da pomogne da se pronadje model "udruzivanja",u skladu sa zakonom

Radi se na pitanju modaliteta "udruzivanja" i masovnosti

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #205 poslato: Maj 25, 2010, 12:35:57 pre podne »
Evo, i u ovoj temi da postavim ovo pozdravno pismo koje je u ime pokretaca ideje o formiranju Unije motociklista Srbije, upuceno svima koji su zeleli da se, iako kao samostalni motociklisti, na neki nacin organizuju i pristupe MAS-u:

Dragi prijatelji i drugari,

Svi ste vec upoznati da se u poslednje vreme trazi nacin za organizovanje motociklista u Srbiji, ali na nacin koji bi odgovarao ljudima koji voze I vole motore, ali nisu uclanjeni u postojece klubove, jer se iz razlicitih razloga (sto je svacije licno pravo) ne pronalaze u takvom obliku udruzivanja.
Potreba za jakom i brojcano respektabilnom organizacijom narocito se pokazala u vreme priprema za okupljanje 17. aprila o.g.  Sam skup, koji je inicirao i organizovao MAS, a na kome su masovno ucestvovali pored clanova MASa i ogroman broj “samostalnih” motorista, sve nas je uverio da samo zajedno mozemo postici nesto na sprecavanju diskriminacije prema nama, koja je vec postala nepodnosljiva.

Saradnja na svim poljima, od pripreme zahteva, raznih saopstenja, podsetnika za novinare, preko angazovanja za sto bolju medijsku propracenost, pa do saradnje u redarskoj sluzbi izmedju MASa i motociklista koji nisu bili u Asocijaciji, pokazala nam je da udruzeni predstavljamo znatno vecu snagu nego sto je to zbir pojedinacnih mogucnosti.

Stoga je pokrenuta ideja da “samostalni” motociklisti pristupe Asocijaciji, ali ne kroz postojece klubove, jer im to nije odgovaralo, o cemu je dosta pisano u raznim temama do sada.

Grupa ljudi koji su u poslednje vreme aktivno podrzavali ideju i aktivnosti MASa na zahtevima za stavljanje motociklista u ravnoptavan polozaj sa drugima, trudila se u medjuvremenu da nadje organizacionu formu koja bi se poklapala sa najvecim delom predloga i zahteva iznetih u tom smislu ovde na forumu.

Rad na tome priveden je kraju, formirana je potrebna dokumentacija i predata nadleznoj ustanovi na registraciju koja se ocekuje u kratkom roku, mozda vec za nekoliko dana, o cemu cete biti odmah i obavesteni.

Stoga, posebno mi je zadovoljstvo da Vas obavestim da smo predali dokumenta i za koji dan ocekujemo resenje o osnovanju Udruzenja samostalnih bajkera u Srbiji, ciji je naziv:

UNIJA MOTOCIKLISTA SRBIJE

Citajuci Vase postove na forumu i u razgovoru sa dosta kolega bajkera dosli smo do ovog resenja za nase udruzivanje, a cilj je bio da napravimo oblik udruzivanja koji bi odgovarao vecini samostalnih bajkera.
Slusajuci zelje velikog broja samostalnih bajkera dosli smo do sledecih resenja koja su na odgovarajuci nacin ugradjena u Statut i Akt o osnivanju:

1.  UNIJA MOTOCIKLISTA SRBIJE ili “UMS” , je nevladino i neprofitno udruzenje,

2. “UMS” nece organizovati moto skupove, zurke, nece imati klupske boje, oznake, prsluke, nema  takvog vida oznacavanja clanova. Ako bude bilo interesovanja, uradice se mala prisivka sa znakom Unije, za one koji budu hteli da je nose.

3. ”UMS” nece organizovati nikakve relije za koje se moraju traziti pare od drzave i sponzora , koji onda uslovljavaju Vase ponasanje prema njima.

4. citiracu Statut “UMS” :
Clan 7 - Prava, obaveze i odgovornost clanstva
Stav 1. Clan Unije ima pravo da ravnopravno sa drugim clanovima, ako oseca potrebu, ucestvuje i doprinosi ostvarivanju ciljeva Unije.
Stav 6. Clan ima pravo da bude neaktivan i zbog toga ne moze snositi nikakve posledice po pitanju clanstva u UMS .
Trazili smo, i mislim pronasli, model koji bi samostalcima pruzio najveci stepen slobode i zadrzavanje samostalnosti, za sta su i do sada bili opredeljeni.

5.  Unija kao udruzenje gradjana ima Skupstinu clanova, Upravni odbor i Nadzorni odbor.

6.  Unija ima cilj da se bori za prava motociklista Srbije, a imamo ideju da u buducnosti nastupamo sa svim osobinama sindikalnog uduzenje bajkera Srbije.

7.  Unija ima cilj da postane clan MAS-a, i da svoje ciljeve ostvaruje kroz strukture MAS-a , ali i kao samostalno udruzenje.

8. UMS se odmah ukljucuje i svim snagama ce raditi u cilju ostvarivanja naseg zahteva za ukidanje ili smanjenje poreza na upotrebu motornih vozila.

9. UMS ce u najkracem mogucem roku doneti plan i program rada za ovu godinu. Plan i program ce biti, u stvari, zahtevi motociklista Srbije koji su se spominjali i diskusijama na forumima i licnim kontaktima.

10. UMS ce za svoje clanove pokusati da izdejstvuje olaksice(popuste) kod servisera, prodavaca opreme, slep sluzbi, osiguravajucih kuca, tehnickih pregleda i agencija za registraciju, radi ostvarivanja dodatnih olaksica za clanove UMS
UMS takodje planira da sa nekom advokatskom kancelarijom koja se bavi problematikom saobracaja i naplate osiguranja, napravi dogovor kako bi clanovi imali mogucnost dobijanja pravnog saveta.
Sve ovo zavisi, naravno, od brojnosti clanstva, jer ce brojnije udruzenje moci da izbori bolje i vece benefite.

11. UNIJA MOTOCIKLISTA SRBIJE ,poziva sve samostalne bajkere da se uclane i da se zajedno borimo za poboljsanje polozaja motociklista Srbije.
U tom cilju, Unija ce imati poverenike u svim krajevima Srbije, koje ce ciniti ljudi koji su se vec dokazali svojim stavovima a pri tome imaju i zelju da pomognu na omasovljenju Unije, kao i u direktnoj komunikaciji sa clanstvom iz svog kraja.

Svi ostali detalji oko nacina pristupanja, clanarine, clanskih karti i dr. bice objavljeno uskoro, nakon zvanicnog odobrenja za registraciju.

Upravni odbor UMS                                                                     Nadzorni odbor UMS :                                                          
(clanovi i zamenici):
1. Igor Sinobad – motoklasik                                                        1. Miroslav Jovic - pit
2. Zlatan Mirjanic – zlajabgd                                                         2. Gordan Vejnovic - gordanmg
3. Nenad Joksic - joksa
4. Milorad Vuletic - miskokolo
5. Darko Kacarevic - wolverine
6. Dejan Grozdanovic - crven ban
7. Srdjan Ilic - gremlin
8. Darko Stevanovic – darinjo                                           facebook grupa:UNIJAMOTOCIKLISTA SRBIJE
...

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #206 poslato: Maj 25, 2010, 01:00:44 pre podne »
Sva stvari vezane za Uniju motociklista Srbije nalazice se u podforumu:

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=46.0
...

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #207 poslato: Maj 25, 2010, 10:48:27 pre podne »
Svak čast, samo napred

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #208 poslato: Maj 25, 2010, 02:49:34 posle podne »
svaka cast samo napred zelim vam srecu u radu

imali neko iz upravnog odbora  da nije bivsi clan  BJB-a
SMEDEREVO SRBIJA

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #209 poslato: Maj 25, 2010, 03:42:29 posle podne »
Evo Dejane, ja sam clan prvo MAS foruma od pocetka, pa tek posle toga sam se uclanio na BJB,a i clan sam Moto tim , Ride or Hide i drugih moto foruma. Ako mislis na AMS koja je oformljena pod forumom BJB, pa nisam bio nikad njen clan, a mislim i da asocijacija ili kako god vec AMS nema clanova.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #210 poslato: Maj 25, 2010, 03:44:52 posle podne »
 Nema potrebe za ironijom skoro svi sa MAS-a su clanovi i bjb i ostalih motoforuma.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #211 poslato: Maj 25, 2010, 04:30:46 posle podne »
                                    facebook grupa:UNIJAMOTOCIKLISTA SRBIJE

Dajete link te grupe!
Небитни пролазник

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #212 poslato: Maj 25, 2010, 04:32:15 posle podne »
Evo Dejane, ja sam clan prvo MAS foruma od pocetka, pa tek posle toga sam se uclanio na BJB,a i clan sam Moto tim , Ride or Hide i drugih moto foruma. Ako mislis na AMS koja je oformljena pod forumom BJB, pa nisam bio nikad njen clan, a mislim i da asocijacija ili kako god vec AMS nema clanova.

Mozda ih ima, samo mi ne znamo koji su!  ???
Небитни пролазник

gordanmg

• Gost
« Odgovor #213 poslato: Maj 25, 2010, 07:15:16 posle podne »

Zasto brate tako?
Evo ja predlazem tebe u nadzorni organ umesto mene....moze...al stvarno!
Znas kako kazu "lakse magaretu bez samara".
Ja sam uvek bio protiv uclanjenja u klub (licno misljenje)......hteo sam da se uclanim u MAS  kao SAMOSTALAC al nemozeeee.
Da je MAS malo razmisljao mogao je da promeni statut i nas ubaci u clanstvo i uzima godisnju clanarinu a ovako pravimo okolo naokolo.
MAS je shvatio statut kao Sveto pismo koje naravno nemoze da se menja i to im najvise zameram.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #214 poslato: Maj 25, 2010, 08:00:23 posle podne »

Nema nikog ko nije bivsi clan BJB-a.
A da li je to uopste bitno za celu pricu oko novoosnovane UMS ? Oko necega sto je pokrenuto da bi se priblizili stavovi MAS-a i samostalnih bajkera, i da se nadje sistem za to udruzivanje posto zakon ne poznaje udruzivanje klubova i pojedinaca (baba i zaba) sto rece Vudu.

MAS je zeleo da prihvati samostalce, ali nije mogao bez komplikovane i dugotrajne izmene statuta i negativnog misljenja nekih klubova o stvaranju "maticnog kluba MAS".

Samostalci ne zele u klub, ali zele u MAS bez klubskih obaveza i svega sto one nose.

Nadjeno je svima prihvatljivo resenje, Unija Motociklista Srbije iliti UMS, spona koja ce spojiti klubove i pojedince u jedan jak MAS.

Svi su dobrodosli u UMS, bez obzira da li su bivsi ili aktivni clanovi BJB, MAS-a preko nekog moto kluba, asocijacije, ili bilo cega drugog.

;)

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #215 poslato: Maj 25, 2010, 08:37:52 posle podne »
Zasto brate tako?
Evo ja predlazem tebe u nadzorni organ umesto mene....moze...al stvarno!
Znas kako kazu "lakse magaretu bez samara".
Ja sam uvek bio protiv uclanjenja u klub (licno misljenje)......hteo sam da se uclanim u MAS  kao SAMOSTALAC al nemozeeee.
Da je MAS malo razmisljao mogao je da promeni statut i nas ubaci u clanstvo i uzima godisnju clanarinu a ovako pravimo okolo naokolo.
MAS je shvatio statut kao Sveto pismo koje naravno nemoze da se menja i to im najvise zameram.

meni netreba vlast
da sam to zeleo ili mi stalo do toga,bio bih jos uvek u klubu

jednostavno je tako
 neuliva mi poverenje,i to je to
mozda gresim,i voleo bih da je tako,mozda cete vasim radom da
promenite moje misljenje i misljenje drugih ,koji nepisu samo citaju

ja cu i dalje svojim prisustvom da se odazovem svemu sto je zajednicki interes
svih motorista, bez kluba
ako vec nisam u klubu koji volim necu ni u jedan
nevidim da sam bilo koga uvredio..........

SMEDEREVO SRBIJA

gordanmg

• Gost
« Odgovor #216 poslato: Maj 25, 2010, 10:08:41 posle podne »
VLAST??? Kakva sam JA jebena vlast....cime ja vladam....jesi li procitao statut.....JA sam jedan medju istima i o NICEMU sam ne odlucujem.
NE RAZUMEM....
Jos sam u nedoumici oko prihvatanja te VLASTI kako ti kazes.
zelis li da udjes u MAS.....ne zelis.....u cemu je onda tvoj problem?

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #217 poslato: Maj 25, 2010, 10:22:06 posle podne »
VLAST??? Kakva sam JA jebena vlast....cime ja vladam....jesi li procitao statut.....JA sam jedan medju istima i o NICEMU sam ne odlucujem.
NE RAZUMEM....
Jos sam u nedoumici oko prihvatanja te VLASTI kako ti kazes.
zelis li da udjes u MAS.....ne zelis.....u cemu je onda tvoj problem?

vidi nemoras da pises velikim slovima
zasto nervoza zar svi moramo da razmisljamo isto
pomenuo si da budem umesto tebe u upravnom odboru (Na to se odnosi)
i nisam reko da si ti vlast.

nezelim da udjem sa ovim nazovi klubom Koji je prvo bio pobednik
pa se odustalo neinteresujeme razlog
pa sad je unija .a sve se vrti oko istih ljudi ,koji su seli na uscu i dogovorili se a mi ostali treba da se klanjamo
jer su se oni dogovorili,ko koliko ljudi od svih prijavljenih.
nemorate meni da se pravdate niti ja vama.....
misljenja nam se razlikuju i to je to
SMEDEREVO SRBIJA

gordanmg

• Gost
« Odgovor #218 poslato: Maj 25, 2010, 10:26:38 posle podne »
Hvala na odgovoru...nisam bio na Uscu....bio skup u Sapcu.
Ovde se JAVNO odricem VLASTI kju mi nabijate na nos.
Pozdrav i imate moju punu podrsku u daljem radu!!!
GORDANMG

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #219 poslato: Maj 25, 2010, 10:27:32 posle podne »
vidi nemoras da pises velikim slovima
zasto nervoza zar svi moramo da razmisljamo isto
pomenuo si da budem umesto tebe u upravnom odboru (Na to se odnosi)
i nisam reko da si ti vlast.

nezelim da udjem sa ovim nazovi klubom Koji je prvo bio pobednik
pa se odustalo neinteresujeme razlog
pa sad je unija .a sve se vrti oko istih ljudi ,koji su seli na uscu i dogovorili se a mi ostali treba da se klanjamo
jer su se oni dogovorili,ko koliko ljudi od svih prijavljenih.
nemorate meni da se pravdate niti ja vama.....
misljenja nam se razlikuju i to je to

Deki, nije obavezno da se odmah uclanis ako to ne zelis, slozicemo se da je najpametnije sacekati i videti kako ce se stvari sa UMS razvijati pa onda proceniti da li ti to odgovara ili ne.

Pausalne i preuranjene ocene neceg sto je tek pocelo da radi nisu nikom dobro donele, u svakom slucaju ako si u BG, mi smo na Uscu svaki dan oko 13 pa te pozivam na pice.

;)