Mart 31, 2026, 01:50:12 posle podne

Autor Tema: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila  (Pročitano 61135 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila
« Odgovor #180 poslato: April 09, 2010, 11:56:46 pre podne »
Fantom...
nisam član MASa (doduše, nikad ne reci nikad) i želim da iza mojih, ličnih zahteva i prohteva, za koje smatram da su normalni, stane neko dovoljno elokventan, ko će izneti suštinu našeg ne zadovoljstva u javnost!
Tebe smatram dovoljno sposobnim za tu ulogu, isključivo pod uslovom da pristanak daš bez ikakvih pritisaka, svojevoljno! Molim te, izjasni se na vreme, pa neka tvoja odluka bude i negativna (niko neće imati prava da se ljuti) samo da bi mogli u tom slučaju pronaći, na vreme, drugu osobu!
Po mom mišljenju, Gremlin je jedna od opcija koja nam stoji na raspolaganju. Kada kažem nama, mislim na nas koji nismo članovi MASa. Takođe pod uslovom da da pristanak.
Nije šala pojaviti se pred mnoštvom mikrofona a zadržati visprenost, kako bi se na što bolji i što koncizniji način preneli zahtevi! Pogotovo, mi ostali ne smemo pod bilo kakvim opravdanjem davati svoja mišljenja jer možemo, ne namernom, greškom dovesti javnost u zabludu! Znaći jedan iznosi mišljenje za sve koji nisu članovi MASa a drugi u ime organizacije! Mi, ostali možemo reportere samo uputiti na odgovorne za javnost da lukavi novinari ne bi izdvajali kontekst i tako doveli javnost u pogrešno mišljenje! Ne znam da li se slažete ali ako ste za, dajte da što pre rešimo pitanje bajkera koji će nas predstavljati, kako bi se dotični što bolje pripremili! Možda ne bi bilo z'goreg da pored predstavnika budu još dve osobe kao pomoć ili zamena.
Odmah da dam izjavu, da sam podpuno upoznat sa suštinom i da ću lično stati iza zahteva, pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću!!
U zdravlje i za uspešnu akciju!!!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila
« Odgovor #181 poslato: April 09, 2010, 03:34:30 posle podne »
Fantom...
nisam član MASa (doduše, nikad ne reci nikad) i želim da iza mojih, ličnih zahteva i prohteva, za koje smatram da su normalni, stane neko dovoljno elokventan, ko će izneti suštinu našeg ne zadovoljstva u javnost!
Tebe smatram dovoljno sposobnim za tu ulogu, isključivo pod uslovom da pristanak daš bez ikakvih pritisaka, svojevoljno! Molim te, izjasni se na vreme, pa neka tvoja odluka bude i negativna (niko neće imati prava da se ljuti) samo da bi mogli u tom slučaju pronaći, na vreme, drugu osobu!
Po mom mišljenju, Gremlin je jedna od opcija koja nam stoji na raspolaganju. Kada kažem nama, mislim na nas koji nismo članovi MASa. Takođe pod uslovom da da pristanak.
Nije šala pojaviti se pred mnoštvom mikrofona a zadržati visprenost, kako bi se na što bolji i što koncizniji način preneli zahtevi! Pogotovo, mi ostali ne smemo pod bilo kakvim opravdanjem davati svoja mišljenja jer možemo, ne namernom, greškom dovesti javnost u zabludu! Znaći jedan iznosi mišljenje za sve koji nisu članovi MASa a drugi u ime organizacije! Mi, ostali možemo reportere samo uputiti na odgovorne za javnost da lukavi novinari ne bi izdvajali kontekst i tako doveli javnost u pogrešno mišljenje! Ne znam da li se slažete ali ako ste za, dajte da što pre rešimo pitanje bajkera koji će nas predstavljati, kako bi se dotični što bolje pripremili! Možda ne bi bilo z'goreg da pored predstavnika budu još dve osobe kao pomoć ili zamena.
Odmah da dam izjavu, da sam podpuno upoznat sa suštinom i da ću lično stati iza zahteva, pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću!!
U zdravlje i za uspešnu akciju!!!

ja sam bas to i planirao./...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #182 poslato: April 09, 2010, 09:02:33 posle podne »
@Zemunac :
Razmislio sam o ovome sto si napisao.
Igor (motoklasik) je optimalan covek za to. Ima strucni i doplomatski recnik, znanje po tom i mnogim drugim pitanjima vezanim za to, i iznad svega direktno iskustvo (zna kako se stvari odvijaju, procedure i samim tim kako se treba postaviti...)
Slazem se i za Gremlina...
Ja nisam dobar izbor. Da ja biram, neko kao ja bi bio medju poslednjima... *121 *105 *84
 :D ;)

gordanmg

• Gost
« Odgovor #183 poslato: April 09, 2010, 11:00:22 posle podne »
jos 007 dana *4 *4 *4 *200 *200 *200 *200 *200 *200 *200 *200 *200

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #184 poslato: April 10, 2010, 12:02:20 pre podne »
Slažem se i ja za Motoklasika jer je i te kako upućen, direktno u problematiku ali sam dao opciju da ne ispadne kako pravimo preveliki pritisak na jednog člana. Nadamo se da će pristati a i ako ne pristane, nečemo se ljutiti...na kraju, možemo podeliti medijima pismeno obrazloženje!!

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #185 poslato: April 10, 2010, 01:10:17 pre podne »
Ja mislim da tu treba da bude vise ljudi koji ce u svakom trenutku moci da objasne ciljeve protesta bilo u najkracim crtama, bilo opsirnije i potkrepljeno primerima, u zavisnosti od raspolozivog vremena.

Posebno na dan samog protesta, ako uspemo da privucemo vecu medijsku paznju, mozda ce trebati vise ljudi istovremeno, na razlicitim mestima.
MAS sigurno ima svoje ljude tih mogucnosti, a i nas nekoliko izvan MAS-a bi trebalo da se ukljucimo, znaci i Fantom i Gremlin i jos po neko.

I ovo sto predlaze Zemunac, obavezno da sacinimo pisano obrazlozenje za medije, mislim da vecina njh nece biti raspolozena za direktne razgovore, a pitanje je i kako ce novinar koji nije bas upucen u problamatiku to na kraju preneti. Ovako, ima pisano obrazlozenje sa cinjenicama, pa moze uvek da se podseti.

...

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #186 poslato: April 10, 2010, 01:14:32 pre podne »
Ja mislim da tu treba da bude vise ljudi koji ce u svakom trenutku moci da objasne ciljeve protesta bilo u najkracim crtama, bilo opsirnije i potkrepljeno primerima, u zavisnosti od raspolozivog vremena.

Posebno na dan samog protesta, ako uspemo da privucemo vecu medijsku paznju, mozda ce trebati vise ljudi istovremeno, na razlicitim mestima.
MAS sigurno ima svoje ljude tih mogucnosti, a i nas nekoliko izvan MAS-a bi trebalo da se ukljucimo, znaci i Fantom i Gremlin i jos po neko.

I ovo sto predlaze Zemunac, obavezno da sacinimo pisano obrazlozenje za medije, mislim da vecina njh nece biti raspolozena za direktne razgovore, a pitanje je i kako ce novinar koji nije bas upucen u problamatiku to na kraju preneti. Ovako, ima pisano obrazlozenje sa cinjenicama, pa moze uvek da se podseti.

obavezno spremiti pisano saopstenje za medije,

dosta kolega bajkera (citam na drugim forumima),nije upuceno u opravdanost nasih zahteva,
a mozete tek misliti koliko tek novinari NEMAJU pojma

a da dodam ,TREBA OBAVEZNO napomenuti da je ovo drugo protest a da je prvi bio u aprilu 2009

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #187 poslato: April 10, 2010, 08:40:13 pre podne »
Pa sta se ceka onda daj da se pravi to pismeno obrzlozenje u vidi dopisa za javnost pa da i to delimo po medijima pre protesta!! Da oni budu upuceni kada dodju sta i zbog cega trazimo!!!

Ja sam za to da se to napise jos danas ili siutra i okaci ovde pa mozemo slati medijima  putem mail-a ili putem poste (mislim ono kovertom) ili cak negde i licno odneti nije to nikakav problem. Ja sam prosle i pretprosle godine to odradjivao za nas skup i obilazao sve lokalne medije (znate sta sam postigao? jedna televizija je samo dosla da snimi....ALI NI TO NIJE MALO TJ. VISE JE NEGO NIJEDNA). Poenta je da nas je ovde mnogo mnogo vise i iz raznih krajeva i gradova ove zemlje pa bi samim tim to bilo brze i obimnije!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #188 poslato: April 10, 2010, 09:49:23 pre podne »
Pa sta se ceka onda daj da se pravi to pismeno obrzlozenje u vidi dopisa za javnost pa da i to delimo po medijima pre protesta!! Da oni budu upuceni kada dodju sta i zbog cega trazimo!!!

Ja sam za to da se to napise jos danas ili siutra i okaci ovde pa mozemo slati medijima  putem mail-a ili putem poste (mislim ono kovertom) ili cak negde i licno odneti nije to nikakav problem. Ja sam prosle i pretprosle godine to odradjivao za nas skup i obilazao sve lokalne medije (znate sta sam postigao? jedna televizija je samo dosla da snimi....ALI NI TO NIJE MALO TJ. VISE JE NEGO NIJEDNA). Poenta je da nas je ovde mnogo mnogo vise i iz raznih krajeva i gradova ove zemlje pa bi samim tim to bilo brze i obimnije!

Jbg... ne pratite teme, saopštenje je napisano i biće prosleđeno medijima sledeće sedmice.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #189 poslato: April 10, 2010, 10:44:00 pre podne »
Koliko ja razmem zemunac,gremlin... hoće svoje saopštenje nevezano za MAS, kao samostalni bajkeri. Mislim da je i to dobro zajedno sa MASovim

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #190 poslato: April 10, 2010, 11:02:14 pre podne »
Ja mislim da sva saopstenja i obrazlozenja treba da budu jedinstvena i da ih potpisuje MAS kao nosilac akcije, u svoje ime i ime ostalih motociklista Srbije.

S obzirom da je moguce da ne budem pri kompjuteru, a vremena nema na pretek, ako rukovodstvo MAS-a odluci da pored tog saopstenja koje je kratko i jasno, dostavlja medijima i ostalim zainteresovanim i neki tekst koji bi bio u vidu obrazlozenja i objasnjenja zahteva, sacinio sam jedan predlog tog teksta. Njegova osnova je, naravno, nas vec upuceni Zahtev, malo preradjen, skracen i dopunjen, tj. prilagodjen ovim potrebama.
Taj tekst moze se ukljuciti u to vec napisano saopstenje za medije, a moze biti i u vidu neke vrste njegovog priloga; mislim da staje na dve stampane strane.

Znaci to je predlog, a rukovodstvo MAS-a neka odluci o tome, iskoristi ga, prepravlja, svejedno je, bar ima neku pocetnu osnovu u ovoj vremenskoj oskudici. Otprilike, nekako ovako:

Moto asocijacija Srbije (MAS), u ime svih klubova koji je cine, kao i u ime ostalih motociklista, uputila je Vladi Republike Srbije, preko Ministarstva finansija, Zahtev za izmenu Zakona o porezima na upotrebu i drzanje dobara .

U Zahtevu trazimo da se razmotri mogucnost izmene clana 4. Zakona o porezima na upotrebu i drzanje dobara, u tacki 2. koja se odnosi na iznose poreza za motocikle, i stavu 4. koji se odnosi na umanjenje iznosa poreza za vozila starija od 20 godina.

S obzirom da verujemo da veliki broj ljudi nije upoznat sa ovim problemom koji nas pogadja, na ovaj nacin pokusavamo da skrenemo paznju bar na najdrasticnije cinjenice u vezi sa visinom poreza na upotrebu motocikla.
Da bi smo pojasnili opravdanost naših zahteva iznećemo samo neke argumente zbog kojih je porez na upotrebu motocikala nerealno odredjen i očigledno uveden kao mera represije a ne fiskalne politike.

1.  Pre svega, cinjenica je da upotreba motocikla i njihovim korisnicima i ostalim gradjanima donosi mnoge prednosti, posebno u vecim gradovima, kroz smanjenje guzvi u saobracaju, manji pritisak na parking mesta i smanjenje zagadjenja sredine.
Zamislite samo da se na ulicama Beograda, u danima kada vremenski uslovi to dozvoljavaju, nadje umesto par hiljada dvotockasa,  par hiljada automobila vise, a samim tim i par hiljada parking mesta manje.

2.  Mada se putnicki automobili, kombi vozila i motocikli u Zakonu zajedno tretiraju kao motorna vozila, kod odredjivanja iznosa poreza za motocikle se pravi drasticna razlika na njihovu stetu.
Iako je normalna logika da se porez na motorna vozila, kao i svaki drugi porez, plaća prema ekonomskoj snazi obveznika poreza, zbog čega i postoje skale, u ovom slučaju to očigledno ne važi a o nesrazmeri iznosa poreza koje su na snazi i njihovoj najblaže rečeno nelogičnosti više nego jasno govore sledeći primeri:

-Tako recimo porez na upotrebu motocikla vece zapremine starosti vec preko 10, pa do 20 i vise godina, kakvih je veliki broj u upotrebi i cija je vrednost minimalna, je vise nego duplo veci od istog poreza za nov auto (zapremine do 2000ccm) vrednosti cak, u nekim slucajevima, i do 50.000 evra. Zbog toga cesto dolazi i do situacija da se izuzetno vredni, muzejski primerci motocikala, koji su stari vise decenija i sacuvani od zuba vremena, sada prodaju u bescenje zbog visokog poreza i nepovratno odlaze van granica nase zemlje.

-Takođe za motocikl preko 1100 ccm placa se višestruko više (31.710 din.) nego za automobil ili dzip od 2000ccm (7.610 din.)
Pri tome, motocikl preko 1100ccm kosta od 7500 evra (Suzuki GSF 1250), pa navise, a najveci broj oko 13.000 evra, sto je i neka prosecna cena.
S druge strane najjeftiniji auto od 2000ccm kosta oko 20.000 evra, pa i do preko 40.000 evra, (Mercedes C i E klase, SLK kabriolet; BMW serije 3 i 5; Audi A4, A5, A6, Q5 itd)., ali prosecno oko 30.000 evra.
Znači za tri puta jeftinije vozilo (motocikl), četiri puta veći porez (nego za automobil) !!!

-Prema ovom zakonu i najmanji motocikl (do 125ccm – koji kosta oko 1.000 evra) vise je oporezovan od svakog malog automobila (do 1150ccm, koji kosta oko 7.000). ZASTO ??
Insistiramo da se automobili i motocikli, posto su i jedni i drugi drumska motorna vozila, jednako tretiraju kod poreza pri registraciji. Kada stavimo u odnos prosečnu vrednost neke grupe automobila sa prosecnom vrednoscu neke grupe motocikala dolazimo do iole prihvatljive visine poreza koje bi izgledale ovako:

-motocikl preko 1100ccm ( oko 13.000 evra je prosecna cena novog), vredi kao automobil  1300 – 1600ccm, i porez za ove automobile sada je 3.710din.
-motocikl od 750 – 1100ccm ( oko 10000 evra), vredi kao automobil 1150 – 1300ccm,  i porez za ove automobile sada je 1.680 din.
-motocikl od 500 – 750ccm ( oko 7000 evra), vredi kao automobil do 1150ccm,  i porez za ove automobile je sada 860 din.
-motocikl do 500ccm vredi manje od svakog automobila ( do 5000 evra), itd.

3.  O tome koliko su motocikli u nepovoljnijem položaju govori i to da za ovu vrstu vozila ne postoji poresko umanjenje s obzirom na njihovu starost, jer samo za putničke automobile i kombi vozila starosti 20 i više godina porez na upotrebu motornih vozila iznosi 20% od propisanog iznosa, ali ne i za motocikle.  Za njih je 60% od, ionako nesrazmerno velikog, propisanog iznosa.

4.  Posebna je tema nacin odredjvanja poreskih razreda prema radnoj zapremini, koji apsolutno ne prate realno stanje.
Tako od 7 poreskih grupa za, uslovno receno, cetvorotockase - u 3 gornje, gde su porezi zbog progresivne skale veliki (vozila do 2500, do 3000 i preko 3000ccm) ima mozda jednocifreni procenat ukupnog broja vozila, sigurno se bar 90%  uklapa u granicu do 2000ccm, gde je visina poreza podnosljiva za njihove vlasnike.
To, naravno, opet nije slucaj i za motocikle. Njihovi poreski razredi su odredjeni tako da je situacija upravo obrnuta. Velika vecina spada bas u 3 gornje grupe po radnoj zapremini ( preko 500; preko 750  i preko 1100ccm). Onih ispod 500ccm, gde je visina poreza prihvatljiva i koju je realno moguce platiti pri postojecim zaradama,, gotovo da u novije vreme i nema u ponudi proizvodjaca i uvoznika ( izuzimajuci jedan broj skutera).

Shodno svemu ovome zahtevamo da porezi i poreske olakšice kao i uopšte poreski tretman bude isti i za motocikle, jer su to sve drumska motorna vozila i ne postoji ni jedan racionalan razlog za njihovo različito tretiranje pogotovo ne na štetu motocikala.

Imajući u vidu sve navedene argumente i primere i uopšte situaciju u društvu  apelovali smo na Vladu Republike Srbije i nadlezno ministarstvo da ukinu ili smanje porez na upotrebu motornih vozila za kategoriju motocikala.

........................
Takodje, s obzirom na to da su ovde iznete samo neke nelogicnosti u vezi visine porza, a ima ih jos, kao i da neke nisu uopste ni pomenute ( pitanja nacina odredjivanja visina premija osiguranja, odredjivanja visina putarina i dr.), sto se odnosi na kategoriju motocikala, stojimo na raspolaganju i spremni smo da pruzimo i sva dodatna objasnjenja i masu primera u vezi ovih pitanja. (eventualno ostaviti neki kontakt, tel. mail i sl.)

datum                                                                                                                                                           U ime motociklista Srbije
                                                                                                                                                                                            MOTO ASOCIJACIJA SRBIJE

...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #191 poslato: April 10, 2010, 11:05:28 pre podne »
Koliko ja razmem zemunac,gremlin... hoće svoje saopštenje nevezano za MAS, kao samostalni bajkeri. Mislim da je i to dobro zajedno sa MASovim

Samostalni bajkeri? Moze li bez viceva? Pa ajde da svaka ulica napravi svoju asocijaciju ili udruzenje i da preda  svoje zahteve. Malo ozbiljnosti molim.
 Kazu da BJB ima 10.000 clanova? Kada se odbije rukovodstvo i redari i oni koji bi hteli to biti, ostaje 9.960 clanova koji bi po logici stvari ucestvovali na protestnoj voznji.
 Bez namere da bilo koga uvredim, zelim da "izjavim nesto za dnevnik" - tih 40 ( nek ih je i 70? ) ljudi su protiv protesta. Svi ostali su za. Svi ostali su uz MAS.
 Ako Gremlinu ( koga ne poznajem ) i Zemuncu ( koga izuzetno cenim ) treba poseban zahtev - nek se prikljuce gore pomenutim Baba JAli Babinim bajkerima i nek ih bude cak 42 komada !

Ukoliko je Ivta pogresno protumacio, a onda i ja pogresno razumeo, izvinjavam se gore prozvanoj gospodi Gremlinu i Zemuncu i castim pice odmah.
 Ako se nisam zajebao... - jbg...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #192 poslato: April 10, 2010, 11:13:40 pre podne »
Serbduk, svakako je nesporazum. Bar ja ni u jednom trenutku nisam shvatio da bilo koji dokument ne treba da bude jedinstven.
Naprotiv, samo jedinstvo dolazi u obzir u ovim zahtevima i svemu u vezi njih.
A bio je predlog da se uz saopstenje, napise i neko obrazlozenje, kako bi novinari mogli da se upoznaju sa sustinom i razlozima protesta, jer po prirodi stvari, nisu bas upuceni u ovaj problem.
...

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #193 poslato: April 10, 2010, 11:19:15 pre podne »

Samostalni bajkeri? Moze li bez viceva? Pa ajde da svaka ulica napravi svoju asocijaciju ili udruzenje i da preda  svoje zahteve. Malo ozbiljnosti molim.
 Kazu da BJB ima 10.000 clanova? Kada se odbije rukovodstvo i redari i oni koji bi hteli to biti, ostaje 9.960 clanova koji bi po logici stvari ucestvovali na protestnoj voznji.
 Bez namere da bilo koga uvredim, zelim da "izjavim nesto za dnevnik" - tih 40 ( nek ih je i 70? ) ljudi su protiv protesta. Svi ostali su za. Svi ostali su uz MAS.
 Ako Gremlinu ( koga ne poznajem ) i Zemuncu ( koga izuzetno cenim ) treba poseban zahtev - nek se prikljuce gore pomenutim Baba JAli Babinim bajkerima i nek ih bude cak 42 komada !

Ukoliko je Ivta pogresno protumacio, a onda i ja pogresno razumeo, izvinjavam se gore prozvanoj gospodi Gremlinu i Zemuncu i castim pice odmah.
 Ako se nisam zajebao... - jbg...

placas pice,
ja sam razumeo da ispred skupstine novinarima da izjavu i neko ko nije u mas-u

ali ne drugaciju nego istu koju daje i mas

cilj je da se medijima pokaze da u protestu ne ucestvuju samo clanovi mas-a,
nego i da su se prikljucili i pojedinci koji nisu u nikakvim asocijacijama

cisto da se pokaze koliko je tema protesta zastupljena i pogadja sve bajkere

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #194 poslato: April 10, 2010, 11:31:41 pre podne »
Placam pice svakako.
Moje misljenje je da MAS radi za sve nas i da nema potrebe posebno naglasavati svrstane i nesvrstane bajkere. Nama je to jasno , ali obicnom coveku nije i ne treba ga zbunjivati. Ispravite me ako gresim.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #195 poslato: April 10, 2010, 11:41:54 pre podne »
Serbduck je malo ogorčen i ljut povodom dešavanja na drugim mestima i bojkotom protesta MASa, pa čini mi se, malo impulsivnije reaguje. Po meni je Zlaja u pravu sve grupacije, grupe i organizacije motorista treba da se pojave i uz članove MASa daju izjave koje se ni u kom slučaju ne razlikuju od MASovog zahteva.
Ja plaćam piće, opušteno  ;)

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #196 poslato: April 10, 2010, 11:42:53 pre podne »
Placam pice svakako.
Moje misljenje je da MAS radi za sve nas i da nema potrebe posebno naglasavati svrstane i nesvrstane bajkere. Nama je to jasno , ali obicnom coveku nije i ne treba ga zbunjivati. Ispravite me ako gresim.

ne mogu da te ispravim ,jer nisam ni ja siguran dal gadjam u pravom smeru,

ali svakako treba naglasiti da je protest organizovao MAS ,ali da su se prikljucili i bajkeri koji nisu clanovi

p.s.sinoc pricam sa ortakom taksistom o nasem protestu,i razmenismo iskustva oko organizacije protesta
kod njih je bilo : "jel se svi slazemo da necemo fiskalne kase....slazemo se...e da vidim dal neko nece da dodje na protest"

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #197 poslato: April 10, 2010, 11:51:31 pre podne »

Ivta@
Nisi ti to dobro razumeo. Necu ni ja, a verujem da nece ni Zemunac "svoje" saopstenje. MAS treba da napravi jedno lepo razumno saopstenje za medije, iza kojih stoji MAS kao organizator, a i svi ostali bajkeri koji ce ucestvovati u protestu. Znaci nema jos jedne podele na AMS i BJB, na partizane i cetnike.

Ja sam ponudio da pomognem oko tog medijskog dela posto se bavim medijima 25 godina, pa mi je Squi juce poslao predlog saopstenja, pa cemo u toku vikenda iskristalisati to saopstenje koje bi trebalo da se posalje svim medijima najkasniji do cetvrtka u podne, zajedno sa kopijom zahteva koji su predati nadleznim vlastima. Izjave treba da daje neko od celnika MAS-a, i po zelji neko od "nesvrstanih" bajkera - ja negde predlozih da to budu Vudu i motoklasik, posto mislim da su obojica jako pismeni, obrazovani, i upuceni u tematiku pa ce to lako odraditi, a da ne bi svako lupetao svasta - posto nas ima raznih -  i tako izazvao kontraefekat koji nam je najmanje potreban.

Serbduck@
A gde sam ja to trazio bilo sta posebno ??? E sad dodjes pice, posto te vec uhvatio onaj nemac Alchajemer (ne voli nista srpsko, pa ni patka  ;D ;D ;D) pa se ne secas da smo se upoznali na Uscu, kad su bili Sekula, GordanMG i Crven ban. Kazu da pivo doprinosi boljem pamcenju.

Vidimo se oko 13 na Asterix-u...

;D ;D ;D

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #198 poslato: April 10, 2010, 11:57:44 pre podne »
Serbduck je malo ogorčen i ljut povodom dešavanja na drugim mestima i bojkotom protesta MASa, pa čini mi se, malo impulsivnije reaguje. Po meni je Zlaja u pravu sve grupacije, grupe i organizacije motorista treba da se pojave i uz članove MASa daju izjave koje se ni u kom slučaju ne razlikuju od MASovog zahteva.
Ja plaćam piće, opušteno  ;)

Nema tu razloga da iko bude ogorcen i ljut, zna se da BJB nece zvanicno podrzati protest zbog svima poznatih razloga, da sad ne pisem ponovo o tim razlozima. Ko hoce neka dodje, ko nece - ne mora i kraj. Srecim BJB ne cini vlasnik i ekipa, nego clanovi koji su velikom vecinom za protest (spisak je otisao ne nekih skoro 230 motora)

Poenta price je da protest bude sto masovniji, na nivou kulturnog ponasanja i da se pridruze svi bajkeri bez obzira da li su clanovi klubova, asocijacija, federacija ili nisu.

Jedino tako cemo pokazati da nas sve podjednako guse nerealni drzavni nameti na nesto sto se svuda u svetu tretira kao prevozno sredstvo, a ne kao luksuz.

Svako neka odluci po svojoj savesti da li ce ucestvovati ili nece.

;)

joksa

• Gost
« Odgovor #199 poslato: April 10, 2010, 11:58:33 pre podne »
Bez potrebe komplikujete. Ako je bitno, a nemam misljenje dal jeste il nije, nek u saopstenju stoji da su zajedno MAS i samostalci i neka isto cita jedan covek, pa makar to bio i BJB deda mraz(ovo da ga nebi prepoznali ;)).
Serb, Motoklasik, Vudu, Veverica, Zlaja... i mnogi drugi upinju se iz sve snage da rade najbolje sto mogu. Daj da ih ne odvlacimo u stranu sa perifernim stvarima.