Mart 30, 2026, 06:08:25 pre podne

Autor Tema: Prijava članstva za obezbeđenje protestne kolone ili MAS-Garda i pravilnik  (Pročitano 25745 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
Odg: Prijava članstva za obezbeđenje protestne kolone ili MAS-Garda i pravilnik
« Odgovor #40 poslato: April 03, 2010, 10:09:53 pre podne »
1.Zlajabgd
2.Gremlin
3.Pera
4.Phobos
5.MK Familija šalje 10 svojih članova za obezbeđenje
6. WOLVERINE + (TDM SRBIJA ? ? ? ? ?)

Ljudi SRBIJA DO TOKIJA     GARDA

« Poslednja izmena: April 03, 2010, 08:16:01 posle podne od strane WOLVERINE »

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #41 poslato: April 03, 2010, 10:49:32 pre podne »
"Ja cu rizikovati da se neki od vas naljute na mene.
Garda je pravi naziv. Kome smeta nek da neko suvislo objasnjenje, a ne - podseca me, lici mi i sl.
Muka mi je od evropejaca koji se stide svega sto je Srpsko, a sami su Srbi... icon_scratch Stidite se samih sebe? Sami sebe pljujete?
Dedovi i pradedovi su vam takodje bili Srbi. To cega se odricete nije vase, vec vasih predaka i vase dece, a vi ste samo postari koji prenose s kolena na koleno. Ko vam daje pravo da prekinete taj niz? Mozda treba da damo neki engleski naziv...da zauvek zaboravimo cirilicu i Srpski jezik...

Izvinjavam se zbog ovakvog pisanja , al se iznervirah strasno. Meni nije neprijatno da budem redar, da budem gardista, ali mi je izuzetno neprijatno da budem security ( sekjuriti - seku li ti - seku juri ti - ... icon_scratch )

Vudu - kaze se redaljka... Grin Grin Grin

Prsluci treba da budu zeleni jer se najbolje vide.

Broj i raspored gardista ( redara ) zavisi od marsute, a to cemo uskoro saznati...
Nemojte da se raspravljate oko trivijalnih gluposti, nego radite nesto korisno - recimo karta Beograda sa predlogom marsute protestne voznje"

Serbduck@: posto "citiraj" ne radi uvek,

Rec Garda ima vrlo jasno i konkretno znacenje i podrazumeva naoruzanu VOJNU organizaciju, ja licno se grozim vojske i raznih para i obicnih gardi, posle ratova kroz koje sam prosao 1991-1995 i 1998-1998 i nije mi dobro kad se setim zuluma koji su pripadnici raznih "gardi" napravili na prostorima bivse Yugoslavije, tako da svakako necu ucestvovati u necemu sto ima predznak GARDA jer se to kosi sa mojim zivotnim stavovima.

Takodje, moje misljenje je da ova akcija apsolutno treba da bude NADNACIONALNA jer u Srbiji zivi i ostali ljudi koji nisu Srbi, ali su zato bajkeri i ljudi dobre volje, tako da ne treba nametati nacionalni momenat u ovu pricu koja podjednako muci i Srbe i sve ostale bajkere koji ovde zive.

http://sr.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%BE%3ASearch&search=Garda&go=%D0%98%D0%B4%D0%B8

Nema ljutnje, postovacu odluku vecine...

;)

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #42 poslato: April 03, 2010, 10:59:06 pre podne »
ajd sad da se posvadjamo kako ce da se zove "grupa ljudi" koja ce nesto da obezbedjuje

zar je opste bitno,....garda ,redar ili pcelice....tigrovi ili cica mace

jedan se jako iznervirao ,drugi ima ruzne asocijacija

ajd da prekinemo sa glasanjem ako to izaziva podele...a ocigledno izaziva

ustalom ja se zovem ZLAJA, nisam redar,nisam garda,nisam za podele

a hocu da pomognem da protest bude odradjen kako treba i kako svi zelimo

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #43 poslato: April 03, 2010, 11:47:20 pre podne »
Gremline, znam da si potpuno u pravu kad kažeš da te naziv Garda asocira na neke neprijatne događaje od ranije, ali sa druge strane to jeste jedini naš izvorni naziv za obezbeđenje, e sad, svaki naziv može da se posmatra u lošoj konotaciji posle izvesnih "ružnih uspomena" iz prošlosti.  Smatram da mi svojom pojavom, aktivnošću i delovanjem nećemo podsećati na te nemile događaje iz prošlosti, već da ćemo redom i odgovornošću na svojim zaduženjima prikazati sasvim pozitivan stav i reč garda vratiti njenoj nameni a to je obezbeđenje. Mada ću se složiti šta god većina odluči, pa taman i sam naziv glasio PORTIR. Zato bih i tebe zamolio da ne odustaješ zbog nečega što se dešavalo u prošlosti ako već možemo da menjamo na bolje, to se odnosi i na uredbe, zakone, ZOB-s, pa na kraju i lošu konotaciju naših izvornih reči koje su bile "žrtve" nemilih događaja kroz istoriju... pozdrav. 

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #44 poslato: April 03, 2010, 01:14:46 posle podne »
Postoji i  "POČASNA GARDA" koja ne nosi oružje. Stara srpska reč koja se odavno koristi u našem jeziku i koju su nosili najčasniji i najodgovorniji ljudi, e sad što je sadašnjost pokazala da se u bliskoj istoriji grešilo odnosno, da su grupacije ljudi koristile to ime za nečasne poslove, to je nešto sasvim treće, a budite uvereni da su i oni bili ubedjeni da rade pravu stvar i da se bore za viši cilj.....
Nikad nisam voleo da budem redar u školi jer sam smatrao redare da moraju da cinkare, na utakmicama redari su zaduženi za red i disciplinu i nekako su protiv grupa navijača koji divljaju jer im dužnost nalaže da saradjuju sa policijom. U našem slučaju naša braća bajkeri nam pomažu da lakše prodjemo i ispunimo zadati nam cilj, nikako ne mogu da budu protiv nas u bilo kom slučaju niti u sprezi sa pandurima    ....  GARDA 

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #45 poslato: April 03, 2010, 01:31:08 posle podne »
Gremline ajde da ovu raspravu ostavimo za kafanu, a da ovde radimo nesto pametno. Prijavljujem se na spisak za ( kako god da ga krstili ) obezbedjenje protestne voznje.

1.Zlajabgd
2.Gremlin
3.Pera
4.Phobos
6. WOLVERINE + TDM SRBIJA
7. Serbduck
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #46 poslato: April 03, 2010, 04:35:30 posle podne »
Prosto kao srpski suljpa...onaj ko peuzme organizovanje te službe neka je nazove po svom a mi ostali ćemo se složiti u ime cilja koji je neosporan za sve nas!
Dogovorite se samo pre roka da li će se prsluci štampati sa imenom službe ili je dovoljno da svakki ponese svoj bez ikakvog natpisa. Svi mi, ušesnici protesta znaćemo ko su redari/gardisti a ostali učesnici u saobraćaju nama i nisu toliko bitni. ne moramo se opterećivati štampanjem prsluka.
U ostalom ako mi ne budemo nosili prsluke, bilo koji ušesnik koji ga nosi, zna se, to je redar/gardist/obezbeđenje i kraj priće!

Vi koji ste se upisali razmenite fonove i onaj ko najbolje zna raskrsnice BGDa neka preuzme vođstvo, i neka organizuje nekoliko ekipa a one će se među sobom...nedajmo da propadne ovakva akcija zbog sujete.

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #47 poslato: April 03, 2010, 07:49:19 posle podne »
Ako Familija pošalje 10 clana za obezbedjenje i ovi prijavljeni na forumu ,neznam samo kliko TDM Srbija broji clanova, onda je dosta ljudi za ovu akciju.
Naravno da glasam za Garda MASA, kakvi redari to je istrebljeno sa partizanima jos 45.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #48 poslato: April 03, 2010, 08:00:58 posle podne »
Neka budu i komesari politbiroa CK MASa samo neka se okupe što pre!
Darko/Wolverine neka stupi u kontakt sa prezidentom MK Familija i neka se dogovore oko načina obezbeđivanja skupa. Ne bi bilo zgoreg kontaktirati i druga Zlaju koji bi mogao da prenese utiske sa prošlogodišnjeg obezbeđivanja vožnje do skupštine!

Ako je usvojena ruta, onda je obići i pogledati sve raskrsnice i odrediti po koliko junaka je potrebno za svaku!

Lično mislim da sama vožnja suviše kratko traje i da nas neće niko primetiti. Bukvalno, bez zadržavanja projahaćemo za 20tak min i gde onda, na Ušće gde naroda nema. Razmislite o opciji da negde zastanemo u centru grada nebi li skrenuli pažnju na skup.Možemo putovati i 1000 milja ali ako to niko ne vidi kao da nismo ni putovali!

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #49 poslato: April 03, 2010, 08:15:13 posle podne »
Ako Familija pošalje 10 clana za obezbedjenje i ovi prijavljeni na forumu ,neznam samo kliko TDM Srbija broji clanova, onda je dosta ljudi za ovu akciju.
Naravno da glasam za Garda MASA, kakvi redari to je istrebljeno sa partizanima jos 45.

Cekam da mi potvrde ostale pa cu onda izmeniti i napisat tacan broj, mada je vec jedan na spisku a to je Phobos,

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #50 poslato: April 03, 2010, 08:35:57 posle podne »

Lično mislim da sama vožnja suviše kratko traje i da nas neće niko primetiti. Bukvalno, bez zadržavanja projahaćemo za 20tak min i gde onda, na Ušće gde naroda nema. Razmislite o opciji da negde zastanemo u centru grada nebi li skrenuli pažnju na skup.Možemo putovati i 1000 milja ali ako to niko ne vidi kao da nismo ni putovali!
+1

ljudi nista bez starih patika ;D ;D

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #51 poslato: April 03, 2010, 09:09:58 posle podne »
Nikakav problem, nikome neće biti teško da ih ponese sa sobom pa kako se dogovorimo na Ušću...
Na kraju krajeva neće nam ruke otpasti ako kupimo i 1kg bomona, na merenje pa ih podelimo deci koja budu prolazila pore skupštine ako se tamo budemo zadržavali! Sve su to simpatični gestovi koji nam mogu biti samo od koristi a i šta fali podeliti budućim bajkerima bone?

Nego da se vratimo na predlog DDK...koliko znam autobus Zavoda za transfuziju krvi se nalazi na trgu, kod spomenika knez Mihajlu. Ako se donese odluka 'za' onda treba najaviti takvu akciju jer nije tek tako doći u većem broju i napraviti krkljanac. Trg će u to vreme biti pun i dobro bi nam bilo da nas zapaze a i akcija je humanitarnog karaktera tako da nam neće uzeti toliko za zlo, što ćemo bukirati ulice na sat vremena!

Van mreže Milosgsx

• Suvozac
  • *
« Odgovor #52 poslato: April 04, 2010, 07:47:13 posle podne »
Gremline ajde da ovu raspravu ostavimo za kafanu, a da ovde radimo nesto pametno. Prijavljujem se na spisak za ( kako god da ga krstili ) obezbedjenje protestne voznje.

1.Zlajabgd
2.Gremlin
3.Pera
4.Phobos
6. WOLVERINE + TDM SRBIJA
7. Serbduck

8.Milosgsx (imam boje sa sajma)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #53 poslato: April 05, 2010, 01:23:01 posle podne »

DEKI FAMILIJA

• Gost
« Odgovor #54 poslato: April 06, 2010, 11:45:39 pre podne »
Ja cu rizikovati da se neki od vas naljute na mene.
Garda je pravi naziv. Kome smeta nek da neko suvislo objasnjenje, a ne - podseca me, lici mi i sl.
Muka mi je od evropejaca koji se stide svega sto je Srpsko, a sami su Srbi... :icon_scratch: Stidite se samih sebe? Sami sebe pljujete?
Dedovi i pradedovi su vam takodje bili Srbi. To cega se odricete nije vase, vec vasih predaka i vase dece, a vi ste samo postari koji prenose s kolena na koleno. Ko vam daje pravo da prekinete taj niz? Mozda treba da damo neki engleski naziv...da zauvek zaboravimo cirilicu i Srpski jezik...

Izvinjavam se zbog ovakvog pisanja , al se iznervirah strasno. Meni nije neprijatno da budem redar, da budem gardista, ali mi je izuzetno neprijatno da budem security ( sekjuriti - seku li ti - seku juri ti - ... :icon_scratch: )

AMIN

GARDA JE PRAVI NAZIV, STRASNO JE STO LJUDI POMINJU NA STA IH GARDA ASOCIRA, NA STA ISTE ASOCIRA JNA(pijani čistači napuštenih kuća)

A ŠTO SE TICE BROJA LJUDI ZA OBEZBEDJENJE PROTESTNE VOZNJE FAMILIJA MOZE DA DA I 30 LJUDI AKO BUDE POTREBNO, BILO BI DOBRO DA REDARI BUDU SVI IZ BEOGRADA(ili oni koji poznaju dobro ulice u Beogradu) I DA SE SASTANEMO PAR DANA RANIJE I OBUCIMO EKIPU ZA OBEZBEDJENJE KOLONE KROZ SAOBRAĆAJ.

DEKI FAMILIJA

• Gost
« Odgovor #55 poslato: April 06, 2010, 11:49:22 pre podne »

ZABORAVIH     063 20 77 69      065 31 005 31    DEKI

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #56 poslato: April 06, 2010, 11:59:15 pre podne »
Zovem veceras....
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #57 poslato: April 06, 2010, 12:08:36 posle podne »
 Naravno , Deki. Garda je elita...i u miru. Biraju se najveci , najlepsi .... najbolji.... Sam naziv uliva strahopostovanje. Bice nam potrebna i za reli....

Van mreže Beli MK Vrsac

• Vozac
  • *
  • Yamaha XJ 650
« Odgovor #58 poslato: April 06, 2010, 08:43:51 posle podne »
Deki ideja je odlicna ja mislim da je najbolje da ti organizujes obezbedjenje,evo ti marsuta protesta pa ti vidi koliko ti je ljudi potrebno.

Okupljanje motorista je zakazano za 17.04.2010. godine u 10.00 h na USĆU. Posle okupljanja predviđena je protesna vožnja sa početkom u 11.00 h. Predviđena maršuta bi se odvijala sledećim ulicama : kretalo bi se sa Ušća preko Brankovog mosta, kroz tunel prema Skupštini Republike Srbije, ispred skupštine Srbije je planirano dobrovoljno davanje krvi u saradnji sa Crvenim Krstom Srbije, odatle bi se kretali Takovskom ulicom do Cvijićeve, zatim ulicom Bulevar Despota Stefana do Trga Republike, Terazija, Slavije, odakle bi se spustili Nemanjinom do Železničke stanice prema mostu Gazela, auto-putem u pravcu Šida do Arene gde bi se isključili sa auto-puta i ušli u ulicu Španskih boraca i išli njom do bulevara Mihajla Pupina  pa zatim do Brankovog mosta i vratili se na Ušće. Imali bi naše obezbeđenje koje bi brojalo oko dvadesetak motociklista koji bi obezbeđivali raskrsnice.

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #59 poslato: April 07, 2010, 08:21:47 pre podne »
:)
Jel se to prijavljujes za redara?

Ne, oću jednom da učestvijem u vožnji, a da ne moram da zveram okolo i pazim na kolonu :)

Mora mene da vozi.

A to jos ne zna  ;)