"Ja cu rizikovati da se neki od vas naljute na mene.
Garda je pravi naziv. Kome smeta nek da neko suvislo objasnjenje, a ne - podseca me, lici mi i sl.
Muka mi je od evropejaca koji se stide svega sto je Srpsko, a sami su Srbi... icon_scratch Stidite se samih sebe? Sami sebe pljujete?
Dedovi i pradedovi su vam takodje bili Srbi. To cega se odricete nije vase, vec vasih predaka i vase dece, a vi ste samo postari koji prenose s kolena na koleno. Ko vam daje pravo da prekinete taj niz? Mozda treba da damo neki engleski naziv...da zauvek zaboravimo cirilicu i Srpski jezik...
Izvinjavam se zbog ovakvog pisanja , al se iznervirah strasno. Meni nije neprijatno da budem redar, da budem gardista, ali mi je izuzetno neprijatno da budem security ( sekjuriti - seku li ti - seku juri ti - ... icon_scratch )
Vudu - kaze se redaljka... Grin Grin Grin
Prsluci treba da budu zeleni jer se najbolje vide.
Broj i raspored gardista ( redara ) zavisi od marsute, a to cemo uskoro saznati...
Nemojte da se raspravljate oko trivijalnih gluposti, nego radite nesto korisno - recimo karta Beograda sa predlogom marsute protestne voznje"
Serbduck@: posto "citiraj" ne radi uvek,
Rec Garda ima vrlo jasno i konkretno znacenje i podrazumeva naoruzanu VOJNU organizaciju, ja licno se grozim vojske i raznih para i obicnih gardi, posle ratova kroz koje sam prosao 1991-1995 i 1998-1998 i nije mi dobro kad se setim zuluma koji su pripadnici raznih "gardi" napravili na prostorima bivse Yugoslavije, tako da svakako necu ucestvovati u necemu sto ima predznak GARDA jer se to kosi sa mojim zivotnim stavovima.
Takodje, moje misljenje je da ova akcija apsolutno treba da bude NADNACIONALNA jer u Srbiji zivi i ostali ljudi koji nisu Srbi, ali su zato bajkeri i ljudi dobre volje, tako da ne treba nametati nacionalni momenat u ovu pricu koja podjednako muci i Srbe i sve ostale bajkere koji ovde zive.
http://sr.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%BE%3ASearch&search=Garda&go=%D0%98%D0%B4%D0%B8
Nema ljutnje, postovacu odluku vecine...