Prvo , kao sto sam vec rekao izvinjavam se mom neznanju i poznavanju situacije u vezi boja , klubova i organizacije MAS-a itd ...
Mada mi nije jasno zasto se postavlja pitanje mogucnosti nadjacavanja pojedinaca t.j samostalaca naspram klubova
Ja , pomenuo sam vec ne zivim u Srbiji , ali moj stav , verujem nebi bio drugciji da se ta cinjenica promeni . Postoji li mogucnost da se mi nazovemo ''simpatizeri'' MAS-a ?
Jer sve i da mi imamo predstavnika u organizaciji , ne vidim gde bi on ( ili oni , koliko god da jih ima ) trebao da se mesa u rad sem u vezi protestne voznje i slicno , koje su svima od koristi , i mozda neke zajednicke voznje jednom godisnje .
A samim prilazenjem takvoj organizaciji , kao eto npr. simpatizer MAS-a ljudi u nasem polozaju ce imati vise sanse da upoznaju rad klubova i jednog dana pozelet da se jednom od njih pridruze , ili osnuju svoj .
Mislim i da je Motoklasik vec pomenuo nesto u tom smislu , ne vidim odakle strah da bi prisustvo nezavisnih ugrozilo ista ?
Pristupanjem takvoj organizaciji neko kao ja dobio bi samo neke sitne beneficije , nije poenta u njima , nego u zastupanju zajednickih interesa . Jednostavno mi nije jasno cime bi klubovi koji su , koliko razumem organizovani u MAS-u mogli necim da promene nesto ili donesu neku odluku koja bi meni smetala ??
Ili da okrenem , moj predstavnik ( dokle god sam nezavistan ili samostalan ) netreba skoro nikakvog ''prava glasa'' . U vezi cega ? Oce li neko da mi kaze sta smem da radim ? Jedino sto bi od naseg predstavnika ocekivao je da prenese neki pametam predlog u upravu i to je to .. bar po meni . Samim pripadanjem takvoj grupi , moje potrebe su velikim delom zadovoljene .
Pogledajte samo slike sa protesta , od APN-a do najljuceg chopera . Ta dva coveka nemaju NISTA zajednicko sem ljubavi prema dva tocka , i zajednickog interesa , zbog koga su izasli na taj protest .
Jednostavno ne vidim sta bi cika sa choperom , idemo od predpostavke da je on u nekom klubu mogao da predlozi i izglasa a da smeta ovog na APN-cu , predpostavimo on je simpatizer ...
Beneficije koje bi takav ''simpatizer'' imao su minimalne , budimo realni , ali kakve god one bile , pokazuju dobru volju organizacije , i vremenom , kako ta organizacija sazire , i njenu jacinu i uticaj
Meni , a verujem i mnogim kao ja bi vise znacila pripadnost jednoj grupi , koju veze , budimo realni SAMO ljubav prema dva tocka . I zemlji iz koje ili u kojoj smo ...
A klubovima bi ta grupa ljudi , simpatizera , da ne upotrebim pogresan izraz mogla samo da koristi kao rezervoar potencialnih clanova .
Pozdrav svima , Simo