Mart 30, 2026, 07:32:15 posle podne

Autor Tema: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?  (Pročitano 42429 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
Odg: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?
« Odgovor #180 poslato: April 20, 2010, 03:22:36 posle podne »
Bez uvrede, ali pre bih rekao da je prepotentno misliti da, ako MAS ne pokrene ovo pitanje, neko drugi nece iskoristiti priliku.

A sto se ostalog tice, ja se nadam da nisam nikoga na bilo koji nacin uvredio mojim predlozima i idejama, ovde i jesmo dosli da diskutujemo i da svako izlozi svoje vidjenje resenja.
Jedna stvar koja meni bode oci u vecini predloga je, sto se potencira da samostalci budu clanovi drugog reda, tj. clanovi sa manjim pravima, realno se zapitajte koliko bi ljudi bilo spremno pod tim uslovima da se uclani???
niko po meni ni jednom rečju nije spomenuo da da samostalci budu članovi drugog reda......ali mas je takav kakav jeste upravo zato što se pridržava nekih pravila,medju kojima su i pravila o pristupanju klubova masu.....
 logično je da bilo gde odeš ili se učlaniš,prvo se vidi kakav si,kako se uklapaš....a opet kada neko dodje kod tebe,pa makar ti bio rodjeni brat,ne prepisuješ mu odmah stan.....
 svi klubovi koji pristupe masu,prolaze kroz odredjenu proceduru....ne postaju odmah upravni odbor......
ravnopravno je sasvim ok.ali se i mas mora ograditi,čisto da ne bi bilo kasnije nekih problema...

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #181 poslato: April 20, 2010, 03:24:39 posle podne »
AMIN MAJSTORE

amin+1
jbt....gde si do sad ;D

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #182 poslato: April 20, 2010, 03:25:28 posle podne »
Motoklasik, ja licno tvoj predlog smatram, za sada, jedinim koji bi i mogao da se realizuje, ono sto sam ja pricao je u trenutnim okolnostima, cisto teoretisanje i ukazivanje na zamke koje cekaju pri "prosirenju kuce".

Svako dobronameran iz redova samostalaca, ko imalo razmislja, to zna i ne pada mu na pamet da utice da se nekom reorganizacijom ta bitna prednost izgubi.

A posle ovakvog komentara, necu vise ucestvovati na ovoj temi.

Ako sam ikoga uvredio bilo cime, primite moje iskreno izvinjenje, nije bila namera.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #183 poslato: April 20, 2010, 03:34:56 posle podne »
Jedna stvar koja meni bode oci u vecini predloga je, sto se potencira da samostalci budu clanovi drugog reda, tj. clanovi sa manjim pravima, realno se zapitajte koliko bi ljudi bilo spremno pod tim uslovima da se uclani???

To sa "vecim i manjim pravima" je kompleksno pitanje koje ima dve strane.

Ako neko zeli veca ili jednaka prava, onda mora da ima i vece ili jednake obaveze.
A, da budemo iskreni, upravo to je i razlog, zasto mi i nismo u klubovima. Ne zelimo da nam klub namece obavezujuce odluke koje treba da sprovodimo, ne zelimo da nosimo klupske oznake preko celih ledja, ne zelimo da trpimo samovolju klupskog rukovodstva (ima i toga), itd.

I onda, ne moze da sve to ne zelimo, a zelimo da imamo ista prava u odlucivanju o tim stvarima.
Ono sto ne zelimo, treba da ostavimo onima koji to zele i koji su i do sada to dobro radili.

Ko hoce da i u tom delu odlucivanja u MAS-u ima puna prava, put je jasan - uclanjenje u klub i delovanje kroz vec postojeci sistem odlucivanja.
...

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #184 poslato: April 20, 2010, 03:44:03 posle podne »
@ zzz

Druze, pokusavamo da sagledamo stvari sa vise strana. Nista sto je receno ni sada a ni u buduce sa moje strane, nemoj da smatras licnom uvredom. Razmenjujemo stavove i argumente.

Jedan od glavnih razloga zasto sam dosao na ovaj forum je to sto me je, bar u delu u kome sam bio angazovan oko pisanja zahteva, saopstenja i obrazlozenja za smanjenje dazbina,, iznenadilo odsustvo sujete kod ljudi sa kojima sam kontaktirao.

Ne znam kakva inace imas iskustva sa moto forumima, ali veruj mi da nista sto sam napisao nije bilo okrenuto protiv tebe i bilo bi mi krivo da prekines ucesce u ovoj temi.
...

Van mreže velimlje

• Vozac
  • *
  • BMW R1200GS
« Odgovor #185 poslato: April 20, 2010, 05:11:32 posle podne »
Prvo , kao sto sam vec rekao izvinjavam se mom neznanju i poznavanju situacije u vezi boja , klubova i organizacije MAS-a itd ...

Mada mi nije jasno zasto se postavlja pitanje mogucnosti nadjacavanja pojedinaca t.j samostalaca naspram klubova

Ja , pomenuo sam vec ne zivim u Srbiji , ali moj stav , verujem nebi bio drugciji da se ta cinjenica promeni . Postoji li mogucnost da se mi nazovemo ''simpatizeri'' MAS-a ?
Jer sve i da mi imamo predstavnika u organizaciji , ne vidim gde bi on ( ili oni , koliko god da jih ima ) trebao da se mesa u rad sem u vezi protestne voznje i slicno , koje su svima od koristi , i mozda neke zajednicke voznje jednom godisnje .
A samim prilazenjem takvoj organizaciji , kao eto npr. simpatizer MAS-a ljudi u nasem polozaju ce imati vise sanse da upoznaju rad klubova i jednog dana pozelet da se jednom od njih pridruze , ili osnuju svoj .

Mislim i da je Motoklasik vec pomenuo nesto u tom smislu , ne vidim odakle strah da bi prisustvo nezavisnih ugrozilo ista ?

Pristupanjem takvoj organizaciji neko kao ja dobio bi samo neke sitne beneficije , nije poenta u njima , nego u zastupanju zajednickih interesa . Jednostavno mi nije jasno cime bi klubovi koji su , koliko razumem organizovani u MAS-u mogli necim da promene nesto ili donesu neku odluku koja bi meni smetala ??
Ili da okrenem , moj predstavnik ( dokle god sam nezavistan ili samostalan ) netreba skoro nikakvog ''prava glasa'' . U vezi cega ? Oce li neko da mi kaze sta smem da radim ? Jedino sto bi od naseg predstavnika ocekivao je da prenese neki pametam predlog u upravu i to je to .. bar po meni . Samim pripadanjem takvoj grupi , moje potrebe su velikim delom zadovoljene .
Pogledajte samo slike sa protesta , od APN-a do najljuceg chopera . Ta dva coveka nemaju NISTA zajednicko sem ljubavi prema dva tocka , i zajednickog interesa , zbog koga su izasli na taj protest .
Jednostavno ne vidim sta bi cika sa choperom , idemo od predpostavke da je on u nekom klubu mogao da predlozi i izglasa a da smeta ovog na APN-cu , predpostavimo on je simpatizer ...   

Beneficije koje bi takav ''simpatizer'' imao su minimalne , budimo realni , ali kakve god one bile , pokazuju dobru volju organizacije , i vremenom , kako ta organizacija sazire , i njenu jacinu i uticaj
Meni , a verujem i mnogim kao ja bi vise znacila pripadnost jednoj grupi , koju veze , budimo realni SAMO ljubav prema dva tocka . I zemlji iz koje ili u kojoj smo ...
A klubovima bi ta grupa ljudi , simpatizera , da ne upotrebim pogresan izraz mogla samo da koristi kao rezervoar potencialnih clanova .

Pozdrav svima , Simo

Van mreže shejtan

• Suvozac
  • *
  • BG 25-135
« Odgovor #186 poslato: April 20, 2010, 08:07:53 posle podne »
Ajd sad ja da dolijem ulje na vatru ;)

A koilko bi realno samostalaca prislo MAS-u ???
Bolje ziva pi***, nego mrtav heroj!!!

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #187 poslato: April 20, 2010, 08:10:47 posle podne »
Ajd sad ja da dolijem ulje na vatru ;)

A koilko bi realno samostalaca prislo MAS-u ???

nema tu vatre,samo polemišemo ;D ;D.....ali pitanje ti je svakako na mestu ;)

joksa

• Gost
« Odgovor #188 poslato: April 20, 2010, 08:18:14 posle podne »
nema tu vatre,samo polemišemo ;D ;D.....ali pitanje ti je svakako na mestu ;)
Poprilicno. A mozda i poprilicno tezi beskonacno. Treba sacekati naredne dane, mozda bude veliko iznenadjenje. ;)

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #189 poslato: April 20, 2010, 08:24:42 posle podne »
Primer smo svi videli u subotu. MAS je ispostovao samostalce, pa i oni MAS. Ukoliko bi MAS ( a hoce ) pomogao samostalcima u smislu njihove zastite, informisanja, raznih benefita i slicno - logicno je da bi samostalci prisli MAS-u.
 Sama definicija tog pristupanja je tenutno kocnica, ali verujem da ce se to za par dana iskristalisati u nesto konkretno.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #190 poslato: April 20, 2010, 08:44:38 posle podne »
Evo da malo nešto napišem i da se više nejavljam u ovoj temi.
Ja kao samostalac (i veliki broj onih koje znam)neću nikakvu obavezu oko bilo kakve asocijacije.Hoću da platim članarinu i za to dobijem negde neke povlastice .da neko organizuje protest ako treba,da neko vodi računa o porodicama stradalih motorciklista,da neko .....
Svi koji misle da ja palamudim neka pročitaju svoje postove i videće da sami sebi kontriraju u nekim pogledima.
MAS je asocijacija klubova koja do sada nije obraćala pažnju na samostalce dok im nisu zatrebali (protest i skupovi kad treba platiti kartu).
Oko protesta su sa žestoko angažovali neki samostalci koji od MASa još nisu dobili čak ni odgovore na neka prosta pitanja.

Ako će tako biti i ubuduće ja u tu asocijaciju neću.Ovo sam napisao i organizaciji one druge asocijacije.
Hoću u asocijaciju koja će uvažavati sve motorcikliste ako je MAS organizuje super ako ne ja ću kod onog ko je organizuje.
Ako hoćete odgovore na pitanje kako evo kako to drugi rade pa da nešto naučimo.
http://www.adac.de/
http://www.fia.com/en-GB/Pages/HomePage.aspx
http://www.fim-live.com/en/
http://www.amss.org.rs/index.php
http://www.uem-moto.eu/http://www.uem-moto.eu/

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #191 poslato: April 20, 2010, 08:49:10 posle podne »
Ja s tobom moram da popijem gajbu piva. Pa to o cemu pises je tema. Trudimo de da upravo to postignemo. Procitaj brate o cemu se pise.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

joksa

• Gost
« Odgovor #192 poslato: April 20, 2010, 09:07:30 posle podne »
Serb, procitaj na bjb u koju asocijaciju on hoce. Naveo sam i njegov post u okviru ove teme. Verovatno misli de je ovde neko sisao vesla. Neka posalju jaceg igraca, ovaj je beton liga, mada sam 99% siguran da radi na svoju ruku. ;)

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #193 poslato: April 20, 2010, 09:45:44 posle podne »
Motoklasik i Zlaja su definitivno najbolje shvatili i do nekle obradili stvar oko samostalaca. Wolverine moras malo da se strpis kako bi mogao UO da sredi dalje stvari. To jest da se skupi i dogovori. Ja sam svakom clanu UO poslao link ka ojoj temi tako da ocekujem da ce u narednih nekoliko dana da reaguju. U svakom sucaju mislim da je bar 50% stvari sredjeno to jest nadjeno resenje.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #194 poslato: April 20, 2010, 10:24:00 posle podne »
Motoklasik i Zlaja su definitivno najbolje shvatili i do nekle obradili stvar oko samostalaca. Wolverine moras malo da se strpis kako bi mogao UO da sredi dalje stvari. To jest da se skupi i dogovori. Ja sam svakom clanu UO poslao link ka ojoj temi tako da ocekujem da ce u narednih nekoliko dana da reaguju. U svakom sucaju mislim da je bar 50% stvari sredjeno to jest nadjeno resenje.

Super, nebi bilo lose preliminarno u kratkim crtama da cujemo nesto od vas?

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #195 poslato: April 20, 2010, 10:32:31 posle podne »
Ja konkretno mogu samo da dam svoje misljenje ali UO je za sad glavni.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #196 poslato: April 20, 2010, 10:34:30 posle podne »
Ja konkretno mogu samo da dam svoje misljenje ali UO je za sad glavni.

Pa reci svaka je dobro dosla.... ;) ;)

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #197 poslato: April 20, 2010, 10:52:40 posle podne »
STR 6.  Odgovor #89
@Dexxter
Zlajo tvoj predlog za klub se meni licno najvise svidja.
Moj predlog, ali samo predlog znaci ne mora uopste da se sprovede u delo u koliko ne odgovara, je da se lepo skupite i nadjete jednog koji ce da predstavlja vas klub. Znaci klub u kom bukvalno osim sto bi morali da imate motor i polozenu kategoriju za isti nebi imali nikakva pravila. To da li ce da imate obelezje ili necete je vasa stvar i sami se dogovorite o tome. Isto tako bi postali ravnopravan klub u asocijaciji. Vid komunikacije bi vam bio forum kao sto i jeste. I svako od vas bi imao po jedan mali amblem masa kao jedan vid obelezja da ste i vi u toj asocijaciji. Samo sto bi morali da se registrujete kao takav klub u ministerstvu. Sto i nije neki problem.

Sve ovo moze a i ne mora da se obradi do detalja i sprovede u delo.

STR 8.  Odgovor #107
@Dexxter
Pa bas i u tome jeste poenta. Taj nazovimo ga klub bi imao svu papiorologiju kao i svaki drugi klub ali vi ne bi ste morali da se uopste pridrzavate nekih pravila niti da nosite obelezje ako necete. Dobili bi po jedan amblem MAS-a a da li ces da ga okacis ili neces je tvoja licna stvar. Nadam se da me razumes. Niko ne moze da te natera da nesto radis ako neces. Ali da bi sve to funkcionisalo po mom misljenju najlakse je ovim postupkom. Samo nadjite nekoga koji bi zastupao sve vas, to jest prenosio vase vidjenje i zelje na sastanku, kako bi svi mogli da radimo na ppboljsanju uslova za sve nas u ovoj drzavi.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #198 poslato: April 20, 2010, 10:59:35 posle podne »
STR 6.  Odgovor #89
@Dexxter
Zlajo tvoj predlog za klub se meni licno najvise svidja.
Moj predlog, ali samo predlog znaci ne mora uopste da se sprovede u delo u koliko ne odgovara, je da se lepo skupite i nadjete jednog koji ce da predstavlja vas klub. Znaci klub u kom bukvalno osim sto bi morali da imate motor i polozenu kategoriju za isti nebi imali nikakva pravila. To da li ce da imate obelezje ili necete je vasa stvar i sami se dogovorite o tome. Isto tako bi postali ravnopravan klub u asocijaciji. Vid komunikacije bi vam bio forum kao sto i jeste. I svako od vas bi imao po jedan mali amblem masa kao jedan vid obelezja da ste i vi u toj asocijaciji. Samo sto bi morali da se registrujete kao takav klub u ministerstvu. Sto i nije neki problem.

Sve ovo moze a i ne mora da se obradi do detalja i sprovede u delo.

STR 8.  Odgovor #107
@Dexxter
Pa bas i u tome jeste poenta. Taj nazovimo ga klub bi imao svu papiorologiju kao i svaki drugi klub ali vi ne bi ste morali da se uopste pridrzavate nekih pravila niti da nosite obelezje ako necete. Dobili bi po jedan amblem MAS-a a da li ces da ga okacis ili neces je tvoja licna stvar. Nadam se da me razumes. Niko ne moze da te natera da nesto radis ako neces. Ali da bi sve to funkcionisalo po mom misljenju najlakse je ovim postupkom. Samo nadjite nekoga koji bi zastupao sve vas, to jest prenosio vase vidjenje i zelje na sastanku, kako bi svi mogli da radimo na ppboljsanju uslova za sve nas u ovoj drzavi.

ovo je nasjsmesnije do sad,ljudi zele da se angazuju da pomognu i da neulaze u klub vec moto asocijaciju
kad budete shvatili problem lakse cete ga resiti,polako ima vremena neka se upravni odbor sastane i odluci
inace ako se non stop protivimo ,jedan drugom ,jebes tu asocijaciju
da je doslo vreme da se prosiri MAS doslo je da treba da budu svi pod okriljem MAS-a treba e sad predstavnici klubova,smatraju da su na neki nacin ugrozeni od samostalaca,sto nije tacno zajedno bi ojacali asocijaciju i naspram stranih klubova
moje misljenje pozzz i vidimo se
« Poslednja izmena: April 20, 2010, 11:36:00 posle podne od strane dejansd »
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #199 poslato: April 20, 2010, 11:15:46 posle podne »
@    velimlje

Svaka cast na veoma konstruktivnom pristupu!

Ne zaboravimo da nije lose,cak je i pozeljno imati dobru sponu sa inostranstvom  ;)
VALJEVSKA PODVALA