Cini mi se da ovo ide sporije nego sto bi trebalo.
Nadam se da se nece izgubiti pocetna energija u cekanju.
UO se ne izjasnjava, klubovi se tiho opiru, boje se da MAS ne izgubi 'kvalitet' kako rece VUDU, 'samostalci' pitaju sta mogu uciniti za MAS.
A sta MAS planira da ponudi 'samostalcima' sem naplate clanarine. (ovo pitanje bi neko sigurno postavio pa je bolje da na vreme imamo odgovor)
Otkad sam postao clan foruma intenzivno citam sve teme a narocito teme vezane za protest i uclanjivanje samostalaca u MAS.
Sto se tice naplate clanarine samostalcima, medu kojima sam i tu cu ostati, ja licno sam spreman da odvojim neku godisnju
clanarinu za clanstvo u MAS-u. Pretpostavljam da bi se taj novac trosio na placanje troskova organizacije MAS-a i svih akcija
koje zahtevaju finansijsku potporu sto je sasvim u redu, jer ako neko trosi vreme na bilo kakav rad ima i troskove i treba da mu budu nadoknadjeni.
Sto se tice visine te nadoknade to bi trebao da resi UO MAS-a ali tu se ne bi petljao jer ne znam kako to sada funksionise.
Bio bih zadovoljan da MAS kome bih placao clanarinu izdjestvuje razne popuste kod prodavaca moto opreme, opreme za motore, popuste za osiguranje i sve sto ukljucuje moto turizam. Tako je u mom slucaju jer ja sam vise turista na motoru nego neko ko voli da posecuje moto skupove (mislim da tu spada i vecina samostalaca). Primer popusta koji sam do sada ostvario je clanstvo na BJB forumu i popust u PEGAZ-MOTO ostvaren tim clanstvom.
Sto se tice brzine kojom bi se izdejstvovali odredjeni benefiti za clanove MAS-a to samo zavisi od rukovodstva MAS-a i njihovog angazovanja na tome. Zato ti ljudi treba da budu placeni za to sto rade pa bi onda i vise vremena posvetili tome. Mada dosada u raznim organizacijama na teritoriji
Srbije cim su odredjene strukture pocele da primaju novac za svoj rad dolazilo je do razmimoilazenja, svadja i svega sto donosi novac u odredjenoj organizaciji a pre svega borbu za vlast. Mislim da je osnovni problem
novac koji bi se dobio uclanjivanjem veceg broja samostalaca u MAS-a jer bi se redovnim placanjem clanarine stvorio veci novcani fond kojim bi svi posle hteli da upravljaju. O tome bi trebao da raspravlja UO MAS-a i da vidi iskustva i primere drugih organizacija (ne mislim samo na moto organizacije) i da odredjenim pravilnicima o trosenju tog novca predupredi eventualne zloupotrebe. Svima nam smeta kako drzava trosi deo novca od poreza koji naplacuje gradjanima, pa zamislite kako bi smetalo da se to desi i u MAS-u.
Kad i ako MAS-a odredi ta pravila i objavi ih tad bi se ja uclanio u MAS i bez problema placao clanarinu.
Pozdrav