Rado bih ti se obratio sa Vlado, ako ne grešim i ako to dozvoljavaš!
Nezgodno mi je što kao jedan od grupe organizatora imam i svoje lično mišljenje koje, kada sam istakao, nije prihvačeno od večine i zamalo sam ukoren kako previše brzam, kako sam previše tvrd i radikalan!
Grupa je neformalno sastavljena od ljudi koji su tu priću započeli još na onom forumu pa zbog toga i bili pedalirani sa istog. Prihvačeni smo od strane UO MASa i taj predlog je zaživeo obostranom aktivnošću i pretvorio se u jedan predivan, veličanstven skup nikada viđen na našim prostorima (mislim na ex Yugu). Ali ma koliko lep bio, nije nam cilj bio stvaranje imidza, već stvaranje pogodnog tla za promenu poreza na luksuz za motore.
Ovu temu, kao logičan nastavak protesta sam otvorio neposredno, nedelju dana posle skupa od 1500 bajkera, nadajući se da se neće 'ohladiti' i da ce ta energija biti i te kako upotrebljena za dobrobit svih...ali ne i zloupotrebljena, kako su se mnogi nadali pa posle nisu hteli priznati grešku što nisu podržali protest.
Naša vlada je u ne zavidnoj situaciji, koju su sami stvorili svojim ne/radom i njihova praksa je da nametnu harač što veći, pa ko se najviše bude bunio njima će se izaći u susret ako bude čutao i samo gunđao, dobro je neka tako i nastavi samo da uzmu preko potreban novac koji će završiti, na žalost kao i sve do sada!
Moje mišljenje je da nas 'ubi' neorganizovanost jer, em nas je malo, em nismo sinhro.
Po meni ovo nije bio protest u pravom smislu te reći, već defile sa kojim smo samo opomenuli vladu da postojimo. Naše zube nisu videli a trebali su jer su sami ovu zemlju doveli do ruba propasti, raznim 'expertskim' mahinacijama.
Ja ću iti strpljiv još neko vreme a posle...ili ću napustiti celu priću ili ću se sa istomišljenicima organizovati jer očigledno su nas odradili, jednim člankom u novinama u kojem su naveli da će se razmotriti porez na luksuz.
Znaju oni da je nepošten ali daj šta daš i normalno je da će nas razvući u nedogled. Nisam ni za pregovor sa njihovim zastupnicima jer mislim da bi koristili vreme protiv nas. Lično sam za ponovni, što pre, izlazak na ulicu sa konkretnim zahtevom i voljom za neposustajanje dok se ne nađe rešenje.
Javno na forumu sam zatražio broj predmeta koji je predat još 1 aprila, da bi se videlo na čemu smo (i ako to svi znamo) ali odgovor nisam dobio. Samo MAS koji je predao zahtev, može kao org. da zatraži uviđaj po tom predmetu ali ne vidim da se na tome radi, barem ne javno!
Mnogi su 'pukli' 50-80e da bi iz dalaka došli na protest i sada mogu opravdano biti ljuti jer ispada da su izmanipulisani.
Po meni, prošlo je mesec dana, da su hteli već bi nas kontaaktirali (verovatno nas smatraju slabim i neorganizovanim protivnikom, jer nas ja vrhuška BJBa izdala, kao i sve bajkerske principe).
Mogu samo da se nadam da ce i ostali uskoro promeniti mišljenje i shvatiti da od čekića nema valjde.
U nadi da ce mo se ponovo organizovati, zarad svojih, ličnih potreba....Zemunac!!