Mart 30, 2026, 06:05:40 pre podne

Autor Tema: ŠTA DALJE ili ti NOVI PROTEST  (Pročitano 34645 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Odg: ŠTA DALJE ili ti NOVI PROTEST
« Odgovor #160 poslato: Maj 20, 2010, 11:32:08 pre podne »
Squi, ja sam samo otisao malo vremenski unapred i postavio se iz te tacke gde su regularni nacini propali. Nema rezultata. (velika mogucnost...)
Nisam rekao da ne treba sve sto je regularno ispuniti, naprotiv, samo ubrzati koliko se moze (vec sam to govorio...)
Bacio sam akcenat na "sta dalje", jer tipujem da ce to biti neizbezno.
Strpljiv sam ja, samo analiziram (pokusavam predvideti) buduce dogadjaje i probleme, i nacine prevazilazenja...

Neizbežno je neizbežno... ali i to se polako približava, pravo pitanje je sada... koliko nas je spremno da nastavi neki radikalniji način protesta jer ako nebudemo imali "kritičnu masu" može da bude kontraproduktivno. 

joksa

• Gost
« Odgovor #161 poslato: Maj 20, 2010, 12:03:30 posle podne »
@Fantom 69
Sa vecinom napisanog se slazem, ali strpljenja malo. Radikalizacija je neminovna. Ideje postoje, neke idu i korak dalje od onih koje su iznete ovde. Ali...
Ne smemo uci u sve to iskljucivo srcem, vec kombinacijom sa mozgom. U suprotnom cemo sami devalvirati i otupeti "ostricu" protesta, pre svega medju nama. Fantom, organizacija mora postojati, koja ce koordinirati mogucnostima protesta i ostalim delovanjem, a to sve mora izgledati spontano. Drugo, postoje "ulazni parametri", koji ogranicavaju mogucnosti sakupljanja u Beogradu na svakih par dana, da ne pricamo o kampovanju pred skupstinom.
Mislim da si vec obavesten da se racuna na tebe i da ces dobiti zaduzenje. Dakle imaces priliku da pomognes!

P.S. Ono sto ja(mi) nikada necu podrzati, to je da pojedinac(pojedinci) stavi potpis il na drugi nacin preuzme odgovornost u situacijama radikalizacije protesta. ;)

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
  • Come to the dark side. We have cookies...
« Odgovor #162 poslato: Maj 20, 2010, 12:34:34 posle podne »
Fantom69 - Ne mogu da se ne slozim s tobom, ali...
Ajmo redom.
Ni ja ne bi išao sa prelepljenim tablicama jel time se stavljaš u prekršaj i daješ prostor policijskom PR da obrne stvar i da umesto da vest bude motoristi napravili "tihi bojkot" bude "vidite kakvi su to divljaci, ko zna zašto kriju tablice..." etc etc

ja sam uvek za građanske neposlušnosti... kao što su ljudi imali ideju da se plaća putarina u metalnim apoenima (svaki motor po džakdče i lagano) bolja je varijanta da se naprave, lupam, tri grupe po 50 -100 motora koji će se kretati po pravilima ZOBSa i koji će zauzimati u saobraćaju prostor koji zauzima auto... znači 30 na sat lagano kretanje (kao da si retardiran) distanca po 2m ispred i iza motora... to će se definitivno videti i onda ide pitanje "otkud ovi motoristi i što se ovako čudno ponašaju i grupišu..."

naravno to treba dokumentovati kamerom (da ne zavisis od kamera TV stanica) ... čak na početku ne treba ništa govoriti... u narodu (pr narodu) to je poznato kao viral... nešto što privlači pažnju gledaoca (kao "da li vidite dalmatinca!" pallmall, ili "sta je sa ženama" Axe efekat ili "ko je neka_riba" ne znam ko je to radio...) Npr tipa http://www.sponzoruse.info/ koji je viral za http://www.zanatskakomora.com/

Ovo je samo ideja  ;)
Never underestimate the power of the dark side ...

joksa

• Gost
« Odgovor #163 poslato: Maj 20, 2010, 12:59:34 posle podne »
Ja bih se samo "ograniceno" bavio imidzom. I samo u onom delu koji ne iskljucuje nase delovanje. Imidz i slikanje bih prepustio Pablu i ekipi. ;)
Sa pragmaticne strane, mnogo ce vode proteci dok na sagradis imidz da bi dobio nesto. To je utopija koju je forsirala "Pablova klika" da skrene paznju sa vaznih stvari.
Al, pored toga, narod je ogromnom vecinom, malo je reci ogorcen na vladu, pa u tom smislu sve akcije koje njega ne ugrozavaju, vrlo verovatno bice docekane sa simpatijom. ;) Ako je uopste do imidza, ponavljam.

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
  • Come to the dark side. We have cookies...
« Odgovor #164 poslato: Maj 20, 2010, 02:30:25 posle podne »
nije problem, ali svi odlično znamo kakva su ovlašćenja  :police: dobili sa novim ZOBSom... ukoliko odluče mogu da naprave akcijaško "drk###" svih motorista... kolko ih je ne registrovano, kolko bez kategorije ima li iko prvu pomoć... i šta će biti pojeo vuk magarca, niko živ neće hteti na ulicu sem heroja na zujalicama dok ne odluče da i njih skembaju jel je po novom zakonu video snimak dokaz pa laganeze...

nemoj pogrešno da me skapiraš, ja ću lično podržati svaki protest koji se bavi mojim pravima a nije u sukobu sa zakonom (jel mi se #### da dižem patku na državu) ali pošto nema 500.000 motorista da bi protest uspeo moraš imati podršku javnog mnjenja (priča kao sa kerušom kojoj su odsekli šape u šta sam ubeđen da je urađeno namenski...) ...

u svakom slučaju bitno je da ima volje i ideja dok se ne iskristališe jedna koja će dati najbolje rezultate...
Never underestimate the power of the dark side ...

joksa

• Gost
« Odgovor #165 poslato: Maj 20, 2010, 02:51:47 posle podne »
Moje misljenje je da represalija policije, a izvedena iz Zobsa izostaje trenutno iz sasvim drugih razloga, a ne nase gradjanske poslusnosti. Onoga trenutka kada budu tehnicki i tehnoloski spremni da nas "obrade", odradice to nezavisno od DDK i decaka obucenih u deda mrazove, kao i gradjanske poslusnosti, ako pri tome mislimo na "ne tresi".
P.S. Apsolutno se slazemo da svaka akcija ukljucuje i kontra akciju. ;)

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #166 poslato: Maj 20, 2010, 08:09:19 posle podne »
Šta god osmislili tj. šta god pojedinac osmisli za sebe, nečemo naići na podršku građana jer upravo, baš zbog kolaterale protesta u građanima vlada će biti prisiljena da reaguje...Na žalost ne možemo i jare i pare, i lepu sliku o sebi i ponosne građane na svoje bajkere a da pri tome uspemo isterati kancelarijske pacove da se uozbilje i krenu rešavati problem.
Šta god da osmislimo, reagovaće se samo na našu ucenu ili pritisak a ne na molbu, lepu reč ili primerno ponašanje. Normalno, nisam pristalica haosa i divljanja ali za tvrđi model jesam. Kakav? E pa to sada treba osmisliti!
Ako građani ne budu shvatili šta mi to radimo sa vožnjom kroz grad, nečemo biti ni pod medijskom pažnjom a samim tim ni pod političkom...
Nije toliko bitno šta se uradilo već da li je to neko video. Ako niko ne vidi od političara, onda badava truda

Sa dobrovoljnim prilogom za gorivo ljudi koji dolaze sa strane nešto ne štima...Od 1500 bajkera, bilo ih je 1000 sa strane. Glupo bi bilo da oni učestvuju u prilogu donirajući pri tome same sebe. Da 500 njih skupi prilog za ostale trebalo bi min. 5000e bez hrane i pića...odakle?

Dača

• Gost
« Odgovor #167 poslato: Maj 21, 2010, 10:23:24 posle podne »
Imam jedan predlog.
Sledeca protestna voznja, kad god bila, mogla bi se organizovati malo drugacije. Isto se skupljamo na Uscu, ali idemo u grupama od po 20 motora. Vozimo se po gradu po propisima. Ne prelazimo 50 km/h. Ne preticemo kolone. Ne provlacimo se. Vozimo u paru - dakle 10 parova - dovoljno da ni nas niko ne moze preteci. Neka bude 20 takvih grupa ( 400 motora ) i napravicemo guzvu... Veliku guzvu!
 Sa Usca izlazimo u razmacima od 10 min, i taman kad jedna grupa stigne do Slavije sledeca grupa krece i tako dok se svi ne nadjemo na ulici, a onda u krug.....i opet, i opet, pa na usce na kaficu, pa opet... Ceo dan. Potrosimo po rezervoar benzina i idemo kuci.
 Za ovu voznju nam ne treba nicija dozvola.
Mislite o tome...
*22 Dobar predlog. Možda i kao nastavak na masovni protest sa radikalnijim potezom na dan vikenda(cenim da će nas biti još više nego prošli put pa da nas izbroje još jednom na gomili), jer kad dođe ponedeljak, 400 motocikala iz beograda i okoline je moguće skupiti i to još može da se organizuje u dve smene zbog većine ljudi koji rade a pokriju se vršna opterećenja u gradu.  ::) Naravno to bi povuklo i nezadovoljstvo građana, ali kao što je rečeno već, ako nas iskuliraju posle svih redovnih i legalnih koraka, ne može i jare i pare. I ništa drugo nepreostaje.  >:(

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #168 poslato: Maj 21, 2010, 11:04:30 posle podne »
Dobar predlog, samo ja ne bih mučio gradjane, nego nekako da kružimo oko skupštine kad imaju zasedanje i ne dozvolimo im da udju na sednicu. Ispred ulaza u garaže ili gde već, beogradjani bolje znaju...

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #169 poslato: Jun 10, 2010, 11:41:32 posle podne »
Jos malo pa ce dva meseca kako smo 17-tog protestovali...

jel se planira nesto, bilo sta, makar ideja ??? ???

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #170 poslato: Jun 10, 2010, 11:59:01 posle podne »
 ???  ???  ???  ???  ???  ???  ???  ???  ???

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #171 poslato: Jun 11, 2010, 12:00:11 pre podne »
 :( :( :( :( :( :(

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #172 poslato: Jun 11, 2010, 12:11:47 pre podne »
Proslo je 2 meseca i 11dana od predaje zahteva.....mislim da vise nema gde.....blokirajmo beograd i naplatne rampe !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #173 poslato: Jun 11, 2010, 11:05:22 pre podne »
Znaći...hmm, ovo-ono, đa- bu...razumeli ste...
Datum...ko je rekao datum, koji datum...mislite sada u ovom mesecu!!! *34 *600

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #174 poslato: Jun 11, 2010, 11:07:27 pre podne »
 *541

*513

*506 *506 *506
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #175 poslato: Jun 11, 2010, 08:10:33 posle podne »
Hajde...predlog za datum!

joksa

• Gost
« Odgovor #176 poslato: Jun 11, 2010, 08:42:57 posle podne »
Septembar.
Znam, sad ce lavina po meni, al ko uspe letos da sakupi 100 motora, ja cu rado biti 110(dovescu jos 9). ;)

zodiac

• Gost
« Odgovor #177 poslato: Jun 11, 2010, 08:50:12 posle podne »
Ako je septembar, onda je kasno. Sto mislis da nece ljudi preko leta da se odazovu? Inace, ja mislim da ni slucajno ne treba na bilo koji nacin blokirati grad. Beogradjanima je toga vec pun .... Hoce ljudi na posao i sa posla bez problema, imaju vec dovoljno svojih.

joksa

• Gost
« Odgovor #178 poslato: Jun 11, 2010, 08:55:33 posle podne »
Samo nisam siguran dal cemo uspeti da skupimo dovoljan broj ljudi. Ja sam za akciju bilo kog tipa i bilo kada. Al bojim se da se ne zajebemo. Mada, neke manje akcije mozemo praviti i sa manje motora.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #179 poslato: Jun 11, 2010, 09:03:14 posle podne »
Ako je septembar, onda je kasno. Sto mislis da nece ljudi preko leta da se odazovu? Inace, ja mislim da ni slucajno ne treba na bilo koji nacin blokirati grad. Beogradjanima je toga vec pun .... Hoce ljudi na posao i sa posla bez problema, imaju vec dovoljno svojih.

Daleko je septembar ,, to mora da se desi do kraja jula naj kasnije,, inace mislim da posle nece imati efekta,,, 8) 8)

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos