E, taj problem sa gašenjem je druge prirode, može biti benzin koji si sipao, smeša goriva i vazduha, tj štelovanje karburatora, čak može da bude i do štelke ventila ali vrlo retko, može biti i trunje u gorivu... Elem, filter očisti, stavi neki filter goriva a za štelku karburator na koji ja uglavnom sumnjam jer je Pegaso osetljiv na to moraš se obratiti nekom majstoru koji to dobro radi, ujedno neka ga i očisti. Eh sad, ne znam koji je tačno karburator u pitanju na tvom Pegasu, kod mene su bila dva mikunija 34 i njih naštelovati je bilo vrlo vrlo teško a za taj filter vazduha ako ne možeš da ga nadješ napiši tačan model i godište motora ili možda oznaku filtera ako se još vidi i ukoliko si siguran da je to original filter koji imaš pa da ga nadjemo negde... Hmmm, jesi li probao da povećaš ler gas, Aprilija Pegaso ima izuzetno veliki ler gas, proizvodjač propisuje čak 1500-600o/min, Ja sam uspeo na mojoj da ga nateram da radi stabilno na 1100 o/min ali sa iridiumskom svećicom i Championovim filterom vazduha naravno uz mukotrpnu štelku karburatora.