April 01, 2026, 08:29:52 posle podne

Autor Tema: BMW 1200 GS  (Pročitano 26737 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

gordanmg

• Gost
BMW 1200 GS
« poslato: Jun 27, 2008, 07:13:06 posle podne »
Danas sam prvi put seo i uzivo zagledao ovaj motor.
Ma brate mnogo je za njega 17000 evra.
Ovaj je kupljen danas nov i razocarao me u potpunosti!!!!!!!!!!!1

Van mreže top warriors

• Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
Odg: BMW 1200 GS
« Odgovor #1 poslato: Jun 27, 2008, 10:56:28 posle podne »
KAKO BRATE RAZOCARAO...
MK WARRIORS SERBIA

Grk

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Jun 28, 2008, 11:55:26 pre podne »
To je prijatelju super motor,samo je stvar ko šta voli.Ni ja ne bih te pare nikad dao ali vole ljudi i jebi ga,neka ih kad imaju para...

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #3 poslato: Jun 28, 2008, 11:57:57 pre podne »
Danas sam prvi put seo i uzivo zagledao ovaj motor.
Ma brate mnogo je za njega 17000 evra.
Ovaj je kupljen danas nov i razocarao me u potpunosti!!!!!!!!!!!1

Ovo da si reko tamo negde nagrabusio bi u potpunosti i kompletno.Aj kazi sta mu fali odnosno ima li nesto dobro na njemu. >:D >:D
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Srki

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Jun 28, 2008, 12:22:32 posle podne »
Nekako mi sad cudno kad covek napise da GS ne vredi te pare i da ga je razocarao,a taj post nije obrisan 

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Jun 28, 2008, 09:26:13 posle podne »
 Hoce li neko da mi objasni sta znaci BLISKI ISTOK i ko su njegovi clanovi?

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže MI_LOS

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #6 poslato: Jun 28, 2008, 09:43:11 posle podne »

Kontra teg ljubiteljima evropskih motora iliti u prevodu najvise BMW-ista ili ako napises slucajno na nekom forumu srpski "bemve" oni protumace na nisski tu rec kao jeb.m vas!!!
ko sto Djordje Balasevic kaze "Da ti je'bemve i ostalo sve" ;D ;D ;D
NE BRZE OD ZIVOTA

Srki

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Jun 28, 2008, 09:49:59 posle podne »

Vladamir ce ti to najbolje objasniti.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #8 poslato: Jun 28, 2008, 09:55:08 posle podne »
 Hvala ljudi,a sad da se vratimo na temu!
 Izvini Gordane za off!!!
VALJEVSKA PODVALA

farbach

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Jun 28, 2008, 09:57:10 posle podne »
Ruben Xaus od sledece godine vozi BMW superbike tako da pocinjem da navijam za njih.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #10 poslato: Jun 28, 2008, 10:13:53 posle podne »
Imas pp od mene sa detaljnim objasnjenjem cele price.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #11 poslato: Jun 28, 2008, 11:54:04 posle podne »
Imas pp od mene sa detaljnim objasnjenjem cele price.
  ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže ninja66

• Vozac
  • *
  • www.mcsrem.com
« Odgovor #12 poslato: Jun 30, 2008, 05:58:58 posle podne »
A sta kaze gazda ?

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #13 poslato: Jun 30, 2008, 07:04:07 posle podne »
A sta kaze gazda ?

Gazda mora da je odusevljen a kako i ne bi puko je 17000 jura.A i dobio je ''odlican motor''.Sreca moja te ovo ne cita Motoholic ili neko iz sekte inace bi sad usledio demant na dve strane sa sve podebljanim pasusima .kako ,zasto zbog cega jhe upravo bmw nesto najpozeljnije sto ide na dva tocka.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

gordanmg

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Jun 30, 2008, 09:09:57 posle podne »
A sta kaze gazda ?

Paaaaaaaa jos uvek nema misljenje.
Sutra treba da ide do SM da sredi sediste posto jedva dodiruje nogama zemlju a spusten je najnize.
Ma moje misljenje je da nije bas odusevljen.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #15 poslato: Jun 30, 2008, 09:22:22 posle podne »
tek sad sam video temu i privukla me jer sam veliki fan BMW motocikala (ne svih BMW veliki sam zaljubljenik samo u R modele) za one koji mozda ne prate to kod BMW-a prvo slovo R oznacava da se radi o boxer agragatu,nakon toga sledi broj koji oznacava kubikazu a nakon toga slovo ili slova koja oznacavaju vrstu i namenu motora.ne znam zasto,mozda sto sam kao klinac uz ujaka i njegovo drustvo uvek bio blizu bmw-a,mozda sto je to prvi veci motor na koji sam seo....volim da zbog nacina izrade,lakoci u odrzavanju,pouzdanosti agregata,velicine....nakon dugo vremena cekanja uspeo sam sebi da priustim bmw R850R.ne znam zbog cega je taj gazda nezadovoljan,kao da nije znao sta uzima,mogao je traziti da mu daju na test voznju....nazalost bmw nije za svakog (ne bih da neko pogresno protumaci) nekome se nece svideti,uglavnom ga vozi onaj ko ga stvarno voli.naravno kao i svaki motor ima svoje mane i prednosti,kao i ljudi.niko nije savrsen  :) :)

ne znam u kojoj je opremi uzeo motor pa ga je izasao 17000.znam da u full opremi GS adventure kosta od 14000 do 18000 u zavisnosti od nacina na koji se kupuje (kes,kredit,lizing...) na ovom motoru ne vidim pozadi nikakve nosace (iskreno meni je gs bez kofera malo isuvise go,sa AL koverima je prelep) tako da nije adventure,sem naravno ako covek nije poskidao nosace

gordanmg

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Jun 30, 2008, 09:34:42 posle podne »
tek sad sam video temu i privukla me jer sam veliki fan BMW motocikala (ne svih BMW veliki sam zaljubljenik samo u R modele) za one koji mozda ne prate to kod BMW-a prvo slovo R oznacava da se radi o boxer agragatu,nakon toga sledi broj koji oznacava kubikazu a nakon toga slovo ili slova koja oznacavaju vrstu i namenu motora.ne znam zasto,mozda sto sam kao klinac uz ujaka i njegovo drustvo uvek bio blizu bmw-a,mozda sto je to prvi veci motor na koji sam seo....volim da zbog nacina izrade,lakoci u odrzavanju,pouzdanosti agregata,velicine....nakon dugo vremena cekanja uspeo sam sebi da priustim bmw R850R.ne znam zbog cega je taj gazda nezadovoljan,kao da nije znao sta uzima,mogao je traziti da mu daju na test voznju....nazalost bmw nije za svakog (ne bih da neko pogresno protumaci) nekome se nece svideti,uglavnom ga vozi onaj ko ga stvarno voli.naravno kao i svaki motor ima svoje mane i prednosti,kao i ljudi.niko nije savrsen  :) :)

ne znam u kojoj je opremi uzeo motor pa ga je izasao 17000.znam da u full opremi GS adventure kosta od 14000 do 18000 u zavisnosti od nacina na koji se kupuje (kes,kredit,lizing...) na ovom motoru ne vidim pozadi nikakve nosace (iskreno meni je gs bez kofera malo isuvise go,sa AL koverima je prelep) tako da nije adventure,sem naravno ako covek nije poskidao nosace
Adventure jeste a za cenu se moras malo raspitati.
Drugo ja kazem moje misljenje ili procena da nije to to sto je mozda ocekivao a ne on.
Pre toga je vozio k 1200 LT koji je trenutno kod mene a vozio je i Varadero 1000 koji sad vozi njegov sin.
Realno i kao prvo svako ispod 185 cm ima problem sa voznjom tj kretanjem i zaustavljanjem.
A koliko znam ni ti nebi bio bas vican da ga vozas.
Model koji ti vozis nema nikakve slicnosti sa ova dva modela(K1200LT i r 1200 GS)

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #17 poslato: Jun 30, 2008, 09:47:43 posle podne »
sa K nema nikakve slicnosti,gs-a sam vozio odavno,dok ga u sapcu niko nije ni imao (prosle sezone),jeste visok,to nisam rekao,motor je s razlogom visok,namena mu je takva (pre par godina tri novinara su obisla svet na njima,preko pustinje,dzungle,raznoraznih bespuca,sibira...) a sto se slicnosti tice izmedju mog i  R1200gs razlika je u kubikazi (tacnije precniku klipova),obliku poklopaca ventila i ne pasu samo zadnji amortizer,viljuska je malo duza ali odgovara,skoro sve ostalo odgovara (ovo se odnosi na GS iz perioda kada je radjen paralelno kada i moj motor (1994-2000),sa sadasnjim je samo agregat i kardan isti a pojedini delovi se razlikuju neki za par mm neki za par cm ali je sa sadasnjim model R850R isti sto se tice dimenzija vecine delova.koncepcija agregata potpuno ista,prenos potpuno isti kod GS-a je samo broj zuba u kardanu drugi.sto se cene tice cenu sam napisao jer sam je nazalost i proverio kod radulovica (za preko granice ne znam cene novih,znam polovnih),a brajic iz sapca (zastupnik za opel automobile) je kupio isto r1200gs preko Raiffeise Leasing-a i tako ga platio 18000e u full verziji.velika je razlika izmedju BMW R modela i K,pogotovo LT verzije koji je on vizio,jedina slicnost je sto imaju kardanski prenos i nista vise skoro
« Poslednja izmena: Jun 30, 2008, 10:29:42 posle podne od strane markoni »

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #18 poslato: Jun 30, 2008, 10:02:57 posle podne »
a da,umalo da zaboravim,malo o BMW oznakama
BMW – Bayerishe Motoren Werke – Bavarska Fabrika Motora

skracenice oznaka modela

slovo-broj-slovo(a)
napr. R 1150 RT

prvo slovo je oznaka agregata

R označava dvocilindrični bokser agregat.  R je prvo slovo reči Rad, što je na Nemačkom sleng izraz za motor.

F označava jednocilindrični ili dvocilindrični Rotax agregat sa vodenim hladjenjem.  F je prvo slovo reči Funduro (kovanica Fun (zabava) + Enduro), kako se zvao prvi BWM-ov model sa Rotax agregatom.

K je oznaka za redni agregat s’ tri ili četiri cilindra.  K nema značenje.

broj je naravno približna zapremina motora u cc

slovo ili slova na kraju odredjuju tip motocikla

C – Cruiser (kruzer)
R – Roadster (nema direktan prevod na Srpski; u BMW nomenklaturi označava golaća)
S – Sport

CS – City Sport (grad, sport)
GS – Gelande Strasse (off-road / ulica)
GT – Grand Touring (“grandiozno krstarenje”) 
LT – Luxury tourer (luksuzna krstarica)
RS – Reise Sport (putovanje, sport)
RT – još jedna oznaka za Reise Sport
ST – Sport Touring

Van mreže ninja66

• Vozac
  • *
  • www.mcsrem.com
« Odgovor #19 poslato: Jun 30, 2008, 10:40:59 posle podne »