April 01, 2026, 08:32:09 posle podne

Autor Tema: BMW 1200 GS  (Pročitano 26745 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

gordanmg

• Gost
Odg: BMW 1200 GS
« Odgovor #20 poslato: Jun 30, 2008, 11:10:36 posle podne »
sa K nema nikakve slicnosti,gs-a sam vozio odavno,dok ga u sapcu niko nije ni imao (prosle sezone),jeste visok,to nisam rekao,motor je s razlogom visok,namena mu je takva (pre par godina tri novinara su obisla svet na njima,preko pustinje,dzungle,raznoraznih bespuca,sibira...) a sto se slicnosti tice izmedju mog i  R1200gs razlika je u kubikazi (tacnije precniku klipova),obliku poklopaca ventila i ne pasu samo zadnji amortizer,viljuska je malo duza ali odgovara,skoro sve ostalo odgovara (ovo se odnosi na GS iz perioda kada je radjen paralelno kada i moj motor (1994-2000),sa sadasnjim je samo agregat i kardan isti a pojedini delovi se razlikuju neki za par mm neki za par cm ali je sa sadasnjim model R850R isti sto se tice dimenzija vecine delova.koncepcija agregata potpuno ista,prenos potpuno isti kod GS-a je samo broj zuba u kardanu drugi.sto se cene tice cenu sam napisao jer sam je nazalost i proverio kod radulovica (za preko granice ne znam cene novih,znam polovnih),a brajic iz sapca (zastupnik za opel automobile) je kupio isto r1200gs preko Raiffeise Leasing-a i tako ga platio 18000e u full verziji.velika je razlika izmedju BMW R modela i K,pogotovo LT verzije koji je on vizio,jedina slicnost je sto imaju kardanski prenos i nista vise skoro

Dzabe se upustas u raspravku o motorima, oznakama i kojejakvim kerefekama. Ja iznosim LICNO misljenje a to dali si ti "davno" pre godinu dana vozio isti  >:D me ne interesuje a i cisto sumnjam. Gospodin kupac je za godinu dana promenio vise motora sto ti neces za 10 i licno znam da mu taj motor ne sluzi za ofroad nego mu vise treba kao putni motor i to je poenta price mladi gospodine. Prvo spominjes 14000 pa 18000 evra i u sustini neznam sta si hteo da kazes?!?!?!
nemoj ici u off ako nemas sta drugo da pises.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #21 poslato: Jun 30, 2008, 11:11:01 posle podne »
blatobrani su mu odaljeniji od gume nego sto deluje na slici,a tezina mu je oko od 230 kg u standardu i preko 250 u adventure verziji

farbach

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Jun 30, 2008, 11:15:38 posle podne »
der is nou vinter if ju hev traktor.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #23 poslato: Jun 30, 2008, 11:19:43 posle podne »
spominjem 14000e kao pocetnu cenu motora koja ide na gore u zavisnosti od opreme.a to da li je za godinu dana covek izmenjao vise i od 100 motora i opet mozda nije nasao pravi ni to me ne dotice.nikakvu raspravu nisam niti zelim da zapocnem.a to sto ti sumnjas da li sam ja vozio ili nisam to je tvoj problem,ne moj.da sam rekao da "vozio sam nekog R-a 1000ccm" to i uredu da mislis da nisam jer ih i ne volim,ali za bmw... namas niti razloga niti drugih stvari da potezes bilo kakvu raspravu gde nema povoda za njom.to sto sam pisao o bmw-u pisao sam zato jer dosta ljudi ne zna razlike medju bmw motociklima,samo sam zeleo da podelim sa ljudima ono sto dugo ucim i pratim,nista vise,nista lose nisam mislio tim nesebicnim gestom.ne znam odakle si pomislio da zelim uopste da se raspravljam.evo IZVINJAVAM SE javno ako je tako zvucalo a nije mi bila namera

farbach

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Jun 30, 2008, 11:24:57 posle podne »
kada niko drugi nece moram sam sebe da citiram.
Motor preko 200 kg je pogodan za off road koliko i riba preko 100 kg za sex.
Mante se, BMW nije off road motor sem ako vozanje po parku ne racunate u to.
Zvake sa Diskaverija su za malu decu. Ono tamo je realno koliko i spustanje Ameriganjcija na mesec.

gordanmg

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Jun 30, 2008, 11:25:47 posle podne »
Ma kakvo izvinjenje nego prosto imam averziju prema BMW motoru al samo prema GS  verziji  i kad mi neko kaze toliku cifru za njega ja se najezim.
Ja trenutno vozam K 1200 LT  i mnogo mi se svidja mada je mnogo tezak i bojim ga se da se negde ne prevrnem tj da izgubim balans i bum-tres  :D :D :D

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #26 poslato: Jun 30, 2008, 11:26:40 posle podne »
daleko od toga da je za off voznju sa svojih 250kg bez tovara

farbach

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Jun 30, 2008, 11:28:58 posle podne »
der is nou vinter if ju hev traktor.

problem sa ninjom66 je sto mu treba transfruskogorian a greskom je uzeo transalp.
Transalp za fruskogorsko trziste ima traktor kao dodatnu opremu.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #28 poslato: Jun 30, 2008, 11:31:59 posle podne »
jbg ja nisam veliki ljubitelj japanaca,volim bmw,dosta ljudi ga ne voli,zato sam i rekao da ga uglavnom voze ljubitelji.ja ga volim i zbog odrzavanja,lakse je neko kod japanaca koji se meni svidjaju.jedan primer,na pocetku ove sezone isli smo za majilovac i na ELP pumpi iza BG sreli tri bikera iz ceske.dvojica su vozila GS a jedan varadera i stali su na pumpu da sipaju gorivo izmedju ostalog da ovaj decko obrice i podmaze lanac,krenuli su za jordan i siriju.cena jeste velika svih bmw-a ali opet bih kupio bmw i bilo koji evropski motor kada bih imao para za nov

gordanmg

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Jun 30, 2008, 11:35:35 posle podne »
JAPAN=ZAKON :D :D :D :D :D :D
A GS mi se smucio od tamo nekih sahartortista  :D :D :D

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #30 poslato: Jun 30, 2008, 11:37:04 posle podne »
ukusi su razliciti,100 ljudi 100 cudi,100 zena 200 .....  :D :D :D

Van mreže ninja66

• Vozac
  • *
  • www.mcsrem.com
« Odgovor #31 poslato: Jun 30, 2008, 11:38:05 posle podne »
Da sam vozio GS-a izjeli bi me vuci te noci. :D

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #32 poslato: Jul 01, 2008, 10:11:00 pre podne »
Da sam vozio GS-a izjeli bi me vuci te noci. :D

Za tebe neznam ali Sci -ja u onoj pustinji bi sigurno izeli jer su ga vec opkolili pa bi sa Gs-om propao u pesak do cilindara i tu bi mu bio kraj ovako Jamaha klaj -klaj ali SCI ostade ziv hvala bogu i japanskom motoru.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #33 poslato: Jul 01, 2008, 10:22:01 pre podne »
jbg ja nisam veliki ljubitelj japanaca,volim bmw,dosta ljudi ga ne voli,zato sam i rekao da ga uglavnom voze ljubitelji.ja ga volim i zbog odrzavanja,lakse je neko kod japanaca koji se meni svidjaju.jedan primer,na pocetku ove sezone isli smo za majilovac i na ELP pumpi iza BG sreli tri bikera iz ceske.dvojica su vozila GS a jedan varadera i stali su na pumpu da sipaju gorivo izmedju ostalog da ovaj decko obrice i podmaze lanac,krenuli su za jordan i siriju.cena jeste velika svih bmw-a ali opet bih kupio bmw i bilo koji evropski motor kada bih imao para za nov

Uh bre Markone pa je l znas da je Bmw 1200 gs na zadnjim testovoma pokazao da je nepouzdan motor ,javljaju me se glupi kvarovi oko elektronike a najveca greska mu je taj kardan koga svi ljubitelji bmw-a velicajui,a upravo on puca kao grancica .I zamisli ti sad krenes u neku nedodjiju sa svojim ljubimcem bmw-om i kvrc pukne kardan i sta ces sad,plakao bi da ti je tu lanac koji iako pukne MOZ UZ POMOC MOTORCANGLI DA SASTAVIS I TERAS DALJE a ja ne pamtim da se to neko desilo ko ga je menjao redovno ,u svakom slucaju ima manje prekinutih lanaca nego polomljenih kardana kod bmw-a tako da t6i i taj argument pada u vodu. A da ne pominjemo cuveno ljuljnje levo desno kad das gas u krivini ,ne znam kako bese jer u levu krivinu dodajes gas a u desnu oduzimas.Rzamisli dobro mlad si mozda nije kasno za tebe da kupis pravi motor ...JAPANSKI.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #34 poslato: Jul 01, 2008, 11:49:47 pre podne »
Sto se tice GS imao sam prilike da upoznam vlasnika koji ima 1200ku a pre toga je imao i 1150 i 1100 i po njegovoim recima pit je skorz u pravu kada kaze da ima jako mnogo bezveznih kvarova sto se 1200ke tice. Naime tip je britanac inace Dejvid clan je MK Brothers cije je 'sediste' u NS-u. Kaze mi da su mnogo bolji stari modeli GS (1100 i 1150) i kaze da je poveden iskustvom sa 1100 presao na 1150 a posle na 1200 i kaze da se zajebao za 1200 i sad ga trenutno prodaje.  Dogodilo mu se za manje od godinu dana dok je srecom motor jos bio pod garancijom da mu je riknula neka gumica i iscurelo ulje iz kardana i da se unutra nesto sjebalo doduse zamenise mu komplet kardan, pa mu ubrzo desilo da su mu riknuli lazajevi zandnjeg tocka pa elektronika vazana za ABS, uspeo je cak i da mu rikne zadnji amortizer. Tip je presrecan sto se sve ovo desilo u garantnom roku i sve mu uredno zamenjeno tako da sad prodaje 1200ku i vraca se na predhodni model.

Srki

• Gost
« Odgovor #35 poslato: Jul 02, 2008, 06:21:22 posle podne »
Transalp za fruskogorsko trziste ima traktor kao dodatnu opremu.

To bi trebala da bude dodatna oprema za GS-a, a ne OFF ROAD menjac. Ako neko moze da mi objasni sta ce motoru od 300 kg off road menjac?  Koliko god se trudio da razumem, ne ide.

ra$a

• Gost
« Odgovor #36 poslato: Jul 02, 2008, 07:42:38 posle podne »
meni se samo ne svidja to sto mu nalaze namene za koje realno nije, kao motor za asfalt ok, prevelika cena ali jebi ga.

Van mreže mica bmw mk spid

• Moto manijak u usponu
  • MK SPID
    • mk spid
« Odgovor #37 poslato: Jul 03, 2008, 02:22:49 pre podne »
ma sta reci ostadoh bez teksta ??? ??? ???
                                                   ali
                                             BMW je BMW

Vladamir

• Gost
« Odgovor #38 poslato: Jul 03, 2008, 01:39:34 posle podne »
ma sta reci ostadoh bez teksta ??? ??? ???
                                                   ali
                                             BMW je BMW

Potpuno se slazem sa tobom bemve  je bemve

Vladamir

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Jul 03, 2008, 01:44:09 posle podne »
daleko od toga da je za off voznju sa svojih 250kg bez tovara

OK ali cemu onda zaludjivanje ili ti navlacenje svim onim reklamama i sto je nagore nazivom modela GS (gelande/strasse). Proizvodjac je jasno odredio namenu tog motocikla OFFROAD-Road! I nemoj mi samo reci da je to putni motor jer bemve ima u svojoj ponudi vise drugih putnih modela koji pored toga sto se tako reklamiraju to zaista i jesu.