Pozdrav,
uh narode, ja zaista nisam imao predstavu da je bilo kakav rad AMS ovako dozivljen. Ako bi ista pomoglo u otklanjanju nepotrebnih zabluda, mogao bih samo da dodam da je uloga AMS u nekakvom moto-svetu da prikupi i usmeri onaj deo motociklista koji uglavnom ne pripadaju standardnoj klupskoj organizaciji, kao i da popuni onaj prostor kojim se uglavnom klubovi ne bave, a samim tim ni MAS. Dakle, rec je o dopuni a ne o zameni ukoliko treba da gledamo dve asocijacije i njihov polozaj u svetu motora kod nas. Mislim da je potpuno krivo shvacen rad AMS/BJB i da to uopste tako ne treba posmatrati.
Brisanje teme, odnosno njeno zakljucavanje pa brisanje, definitivno jeste politika foruma i urednicki stav sa svim pravima vlasnika foruma, ali onaj deo u koji sam ja upucen zapravo je samo bio sporan prema objavljenom mestu polaska. Ukratko receno, cekalo se da se objavi nova lokacija polaska i ja sam sa Saletom (Vudu) na PP razmenio poruke vezane za to, ali je u medjuvremenu dok smo mi razmenjivali poruke, ocito uredjivanje BJB foruma ostalo neupuceno o toj razmeni poruka i teme su brisane iz jednog sasvim drugog razloga:
prvopostavljena tema je otisla toliko daleko sa pljuvanjem, da je to bilo krajnje neprimereno za prepricati, a kamoli ostavljati da svi vide. Definitivno postoje stvari koje moraju biti pobrisane. Visoka frekventnost poruka je naprosto bila taj faktor koji je doveo do brisanja i zakljucavanja teme. To sto ovde neko pise da je postojao samo jedan napadac na ovu akciju ali i celu njenu ideju, to je netacno, no brzim brisanjima mi smo uglavnom sklanjali takve poruke pa nije ni cudo sto se misli da je u pitanju samo jedan, kako neko rece "ateista". Ne, bilo je krajnje ruzno i moralo je biti sklonjeno. Tako prociscena a zatim zakljucana tema je zasigurno vukla na neke druge zakljucke, ali ja tvrdim ovde svima da smo dosta ruznih poruka pisanih u kratkim razmacima po hitnom postupku uklanjali. Ko me poznaje licno, zna da uvek govorim istinu i ne libim se da je nikome kazem, ko me ne zna, ne mora ni verovati, nije ni toliko bitno.
U ovom slucaju je bilo tako.
Bilo je i razgovora uzivo oko ove teme, ja sam razgovarao jer nisam hteo da nikome nista brisem vec da ostavim mogucnost da se sami autori obrate kroz svoje teme ali usled tih nasih nastojanja da situaciju ubacimo u jedan prihvatljiv klise, tenzije su sa obe strane nepotrebno stigle do nekog nivoa koji nikome od nas ne treba. Kako vec rekoh, ja verujem da smo tu da jedni druge dopunjujemo a ne zamenjujemo ili preuzimamo/iskljucujemo/nipodastavamo i sta vec.
Koliko je svima ovde puno srce kad vide koliko malo ljudi iz klubova strada na putevima, toliko je i na drugoj strani u AMS to isto toliko vazan parametar uspesnosti bilo kog svog rada. Mozda nam svima treba da na to vise obratimo paznju nego na stvari koje nas cine dalekima jednih od drugih, ne znam...
Mislim da je vecina nas iz AMS nekako ruzno dozivljena najpre iz razloga relativno slabe komunikacije uzivo, a pisana rec itekako ume da bude navodilac na pogresne zakljucke bez ikakve potrebe. Verujem da cemo iz vise druzenja u nasem stvarnom svetu, lakse i upoznati jedni druge i prevazici i tenzije i nesporazume, pa koliko god da se ne slagali oko brda sitnijih i krupnijih stvari.
Ja cu takodje doci do Ade u subotu, a sa mojim imenjakom Zodiacom necu nista da polemisem zato sto se odrekao onakvog motora (zna on kojeg, jelte)