Mart 29, 2026, 12:25:17 pre podne

Autor Tema: Odg: Novi zahtev za smanjenje osiguranja...  (Pročitano 3448 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Novi zahtev za smanjenje osiguranja...
« poslato: Mart 11, 2011, 06:36:32 posle podne »
Bane, što se već jednom ne učlaniš u UMS ? Bolje reklamiranje od tebe nemaju na ovom forumu  ;)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #1 poslato: Mart 11, 2011, 06:55:19 posle podne »
Bane, što se već jednom ne učlaniš u UMS ? Bolje reklamiranje od tebe nemaju na ovom forumu  ;)

*22 *22 *22 *22 *603 *603 *603 *603 *302 *302 *302 *302 *302 *302 *575 *575 *575 *575 *575 *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže mikan63

• Vozac
  • *
  • mk Stari jahaci Trstenik bmw r1150gs
« Odgovor #2 poslato: Mart 11, 2011, 07:37:45 posle podne »

Ivta nista Bane ovim postom ne reklamira nikoga. Ti ga bolje poznajes nego i ja, covek samo prica realno kako bi trebao  da izgleda zahtev za smanjenje registracije. Vise puta smo ti i ja pricali o nekim odnosima jednih i drugih, ne ulazim u to ko je bio u pravu a ko nije u dosadasnji desavanjima.

Predlog zahteva je bio dostavljen svim moto udruzenjima, bilo je samo pitanje da se takav zahtev normalno sa dopunama podrzi i preda nadleznim organima. Na sastanku UO-a MAS-a na kom sam i ja bio prisutan, a na poziv Gnjata povodom organizacije VIII relija, je bilo i razgovora o ovom predlogu zahteva. Na zalost stav pojedinih clanova UO MAS-a je bio da se ne podrzavaju nicije akcije, i da ce MAS sam predati zahtev. Moj komentar da bi najvise postigli za dobro svih motociklista, da se u zaglavlju stave sva moto udruzenja a u potpisu svi predsednici istih, je najblaze receno ismejan. Uz komentar opet kazem pojedinih clanova, i porez kod registracije motora skinut zbog Evrope a ne zbog protesta i zvanicnih zahteva.

Ovo pisem kao covek kome je stalo do pravde, a ne kao clan bilo koje organizacije.

Pozdrav drugari  *315  *200  *109

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #3 poslato: Mart 11, 2011, 07:41:07 posle podne »
Bane, što se već jednom ne učlaniš u UMS ? Bolje reklamiranje od tebe nemaju na ovom forumu  ;)

A tebi bas, bas smeta kad neko predlozi ili ne daj Boze organizuje i uradi nesto pametno, korisno i u opstem interesu - pa makar to bio i UMS ?

Sad mozes da mi obrises post i da ga podvedes pod reklamiranje UMS-a

???

EDIT:
Zaboravih, predlog uopste nije los, ali ne moze da se pise tako - na takav nacin. Moras tacno da navedes po kom clanu zakona je nesto sada tako kako je, a da mi trazimo izmenu tog i tog clana.
Ovako deluje neozbiljno.

;)

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Mart 11, 2011, 09:48:45 posle podne »
Ivta nista Bane ovim postom ne reklamira nikoga. Ti ga bolje poznajes nego i ja, covek samo prica realno kako bi trebao  da izgleda zahtev za smanjenje registracije. Vise puta smo ti i ja pricali o nekim odnosima jednih i drugih, ne ulazim u to ko je bio u pravu a ko nije u dosadasnji desavanjima.

Predlog zahteva je bio dostavljen svim moto udruzenjima, bilo je samo pitanje da se takav zahtev normalno sa dopunama podrzi i preda nadleznim organima. Na sastanku UO-a MAS-a na kom sam i ja bio prisutan, a na poziv Gnjata povodom organizacije VIII relija, je bilo i razgovora o ovom predlogu zahteva. Na zalost stav pojedinih clanova UO MAS-a je bio da se ne podrzavaju nicije akcije, i da ce MAS sam predati zahtev. Moj komentar da bi najvise postigli za dobro svih motociklista, da se u zaglavlju stave sva moto udruzenja a u potpisu svi predsednici istih, je najblaze receno ismejan. Uz komentar opet kazem pojedinih clanova, i porez kod registracije motora skinut zbog Evrope a ne zbog protesta i zvanicnih zahteva.

Ovo pisem kao covek kome je stalo do pravde, a ne kao clan bilo koje organizacije.

Pozdrav drugari  *315  *200  *109

Mikane brate MAS je rekao na sednici šta je imao i to treba poštovati na MASovom forumu
Iskreno, nisam bio na toj sednici ali sam se sad zacenio od smeha kad sam pročitao da tražiš da se moto klub UMS sa 10-tak člana treba potpisati zajedno sa MASom koji ima 50kluba u asocijaciji.... ambiciozno nema šta...
Gremline jel si ti Bane il sam se ja nešto zbunio  :icon_scratch:
Ah da,Gremline ti si stari dušebrižnik i pravednik..... il si odjedanput zavoleo Baneta, pa si mu postao advokat  ;)

Naravno da ćemo obrisati sav off iz ove teme zajedno sa ovim mojim postom  ;)

Van mreže mikan63

• Vozac
  • *
  • mk Stari jahaci Trstenik bmw r1150gs
« Odgovor #5 poslato: Mart 11, 2011, 10:23:13 posle podne »
Mikane brate MAS je rekao na sednici šta je imao i to treba poštovati na MASovom forumu
Iskreno, nisam bio na toj sednici ali sam se sad zacenio od smeha kad sam pročitao da tražiš da se moto klub UMS sa 10-tak člana treba potpisati zajedno sa MASom koji ima 50kluba u asocijaciji.... ambiciozno nema šta...
Ah da,Gremline ti si stari dušebrižnik i pravednik..... il si odjedanput zavoleo Baneta, pa si mu postao advokat  ;)

Ivta drugaciji odgovor nisam ni ocekivao od tebe. Samo mislim da tih 50 klubova i clanovi u tim klubovima kao i opsta populacija motociklista, ne deli takvo misljenje o ovom problemu oko registracije. Radi se o njihovom dzepu a ne o necijim hirovima i prepucavanju. Ova slova ne moras zbog mene da podebljavas, opet ponavljam da ovo pisem kao covek a ne da bilo koga reklamiram. Ovo oko brisanja necu da komentarisem, ne bi bilo korisno zbog ostalih bajkera ako bi ovo obrisao.Izgubices coveka uvek spremnog za saradnju.

Veliki pozdrav svim drugarima vidimo se na putu  *200

Van mreže Bane hornet

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #6 poslato: Mart 11, 2011, 11:33:58 posle podne »

Zar je bitno koliko ljudi ima ko,mislim da je bitno pametno napisati,pametno predati i zajedno se boriti da svima olaksamo osiguranje!!!  Nismo vise clanovi Mas-a ali smo vec rekli da cemo svaku akciju podrzati od koje SVI ZAJEDNO IMAMO KORIST tj.jeftinije registracije,itd...meni stvarno nije bitno ko ce prvi predati zahtev,ali da ste to zajedno uradili mislim da bi lepse izgledalo.

Ali to je samo moje misljenje,koje ces ti verovatno shvatiti kao reklamiranje ne znam koga ali NIJE!!! 

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #7 poslato: Mart 12, 2011, 08:15:02 pre podne »

Naravno, svako ko je pogodjen nenormalnim cenama osiguranja TREBA DA POTPISE !!!

A jel u MAS-u klubovi sa "10-tak člana" manje vrede nego veliki klubovi ???

Ono sto nikako da shvatis, nisam niciji advokat, nisam clan ni jednog kluba ni asocijacije - ja samo podrzavam dobre ideje - bez obzira odakle dolaze.

Takodje nikako da shvatite da nas podele nece odvesti nigde - ali to je vec genetika, a ima i sujete i tu se ne moze mnogo uraditi.

;)

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #8 poslato: Mart 14, 2011, 09:26:39 pre podne »

Ovo je veci deo teksta koji su neki uceni i pismeni ljudi napravili.

Sve je lepo objasnjeno i prilagodjeno jeziku institucija kojima je namenjeno.

Dakle, bez zelje da bilo koga uvredim - ovako se to radi :

EDIT :  TEKST JE OBRISAN JER JE KOPIRAN SA DRUGOG FORUMA I NIJE AUTORSKI T.J. BANETOV
  MOLIM VAS DA IZNOSITE SVOJA MIŠLJENJA BEZ UVREDA I REKLAMIRANJA SA DRUGIH FORUMA
IVTA

Tekst sam preneo sa drugog foruma. Tacno!  Nigde nije pisalo ko je pisao tekst. U njemu nije bilo uvreda. Nije bilo reklamiranja. Rece Squi da su svi predlozi dobrodosli. Napisao sam "...bez zelje da ikoga uvredim..." pa se Ivta ( ili neko drugi ) nadje uvredjenim... Koliko si ti tekstova okacio , a da nisu autorski - tj tvoji...? Probaj ( probajte ) da shvatis da ako je nesto dobro - nije bitno ko ga je napravio - jer svima koristi !

Ocigledno da smatrate da vam pomoc nije potrebna i da mozete i znate sami. Nema problema. Izvolite...

Trebalo je samo da procitate tekst jer u njemu pise sve ovo sto vam nije jasno. Ako nesto u zakonu nije jasno navedeno i definisano - postoji dodatak koji kaze -"odnosi se i na..."  ili " moze se primeniti i na..."

Uskladjivanje nasih zakona sa zakonima evropske unije bi nam samo poskupelo osiguranje...proucite to malo. Trazite resenje u okruzenju...u susednim zemljama, pa kopirajte njihove zakone i pisite zahtev. Nadam se da cete ga napisati ove godine...

Svima nam to treba, bez obzira za koje pleme jasemo ili kojoj organizaciji  pripadamo ili ne pripadamo.

Svi ocekujemo od MAS-a da nesto uradi... i ovi u MAS-u ... a i ovi van MAS-a.

...a MAS...  radi...

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #9 poslato: Mart 14, 2011, 09:56:59 pre podne »
  Tekst sam preneo sa drugog foruma. Tacno!  Nigde nije pisalo ko je pisao tekst. U njemu nije bilo uvreda. Nije bilo reklamiranja. Rece Squi da su svi predlozi dobrodosli. Napisao sam "...bez zelje da ikoga uvredim..." pa se Ivta ( ili neko drugi ) nadje uvredjenim... Koliko si ti tekstova okacio , a da nisu autorski - tj tvoji...? Probaj ( probajte ) da shvatis da ako je nesto dobro - nije bitno ko ga je napravio - jer svima koristi !

Bane... ponovnim postavljanjem teksta koji je već jednom bio postavljen na naš forum i pored upozorenja da MAS oko ovog pitanja neće sarađivati sa UMS-om zbog ranijih manipulacija,  direktno kršiš donete odluke asocijacije, i ja ti ovom prilikom izričem javnu opomenu i upozorenje da ako nastaviš sa istim delovanjem moraćemo oštrije da sankcionišemo tvoje postupke.

Ako nisi hteo nikog da uvrediš onda ne bi kršio odluku MAS-a ovako vređaš sve klubove koji su u MAS-u.
Niko ne utiče na tebe da imaš svoj stav i da promovišeš nečiju zamisao ali na ovom sajtu se moraju poštovati odluke asocijacije ...ili ti verovatno smatraš da ako nisi član MAS-a možeš ovde da radiš šta hoćeš...

Što se tiče našeg zahteva, još uvek doterujemo neke detalje... ali ako ti smatraš da je neki drugi zahtev bolji imaš svu slobodu da ga podržiš i promovišeš ali ne na ovom sajtu pošto je očigledno da ti je to zadato kao primarni zadatak od strane nekog ili nečeg... 

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #10 poslato: Mart 14, 2011, 10:23:23 pre podne »

Niko i nista ti ne daje pravo da tumacis moje pisanje kao zadatak od nekoga ili necega !

Jel ti to mene vredjas?

Iz najbolje namere sam postavio tekst koji su pisali oni koje bas ja ne volim i ne podrzavam.

Namerno sam iz teksta izostavio autore i organizaciju da ne bih krsio pravila MAS-a.

Vase tumacenje je stvarno za analizu !

Vise puta sam ponovio da iako nisam clan MAS-a uvek hocu da pomognem, a vi to ocigledno pogresno tumacite.

...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #11 poslato: Mart 14, 2011, 10:43:25 pre podne »

Bane...
Nadam se da smo se bar razumeli oko ovog pitanja i da nema potrebe za ponovnim objašnjavanjem, dakle ako imaš konkretan predlog ili zamerku u vezi zahteva izvoli... sve ostalo bi bilo suvišno jer smo već odavno skrenuli sa teme. 

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #12 poslato: Mart 14, 2011, 03:04:13 posle podne »
Mislim da urednistvo prilicno preteruje u rigidnosti, i da sve ovo pocinje jako da lici na Blow Job Bikers forum gde ne postoji osnovna sloboda izrazavanja razlicitog misljenja, cak ni na civilizovan nacin - ko skrene s Pablovog puta, bude banovan i kraj.

Ako je neko napisao nesto brze i bolje, pa prihvatite vec spreman i dobar predlog, cemu tolika sujeta.

>:(

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #13 poslato: Mart 14, 2011, 03:38:09 posle podne »
Mislim da urednistvo prilicno preteruje u rigidnosti, i da sve ovo pocinje jako da lici na Blow Job Bikers forum gde ne postoji osnovna sloboda izrazavanja razlicitog misljenja, cak ni na civilizovan nacin - ko skrene s Pablovog puta, bude banovan i kraj.
Ako je neko napisao nesto brze i bolje, pa prihvatite vec spreman i dobar predlog, cemu tolika sujeta.

Pozdrav Grem...

- Razumeli smo tvoj stav i nema potrebe da ga ponavljaš sem ako nećeš konkretno da komentarišeš sam tekst našeg zahteva. I da se razumemo... nije uredništvo donelo odluku da se ne sarađuje sa UMS-om i ne postoji sujeta već odluka MAS-a i hteo to ili ne ovde je i ti moraš poštovati. Nadam se da više neću morati da te podsećam na to.

- Drugo, naši zahtevi se suštinski razlikuju i podrazumevaju drugačiji pristup, ali to sam ti već objasnio u privatnoj poruci i nema potrebe da ti ponovo pojašnjavam.

-  Svako ima pravo da veruje u šta hoće, tako i ti ...ali nemoj nametati nama svoj stav kao što ni mi ne namećemo tebi naš, možda nismo doktori nauka,prava i nismo najbolji ljudi koje si sreo, upoznao, i možda ne možemo da napišemo idealan zahtev, ali ovo što radimo ...radimo iskreno od srca i bez potrebe za dokazivanjem bilo čega lično, već za dobrobit svih nas koje muče isti problemi.  

I zamolio bih te da tvoji budući komentari u ovoj temi budu vezani za naš zahtev, pozdrav.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #14 poslato: Mart 14, 2011, 07:34:03 posle podne »

>:(

Ma daj Gremline kakva rigidnost. 100% su u pravu. Ko hebe one tamo, kojima je forum sterilniji od bolnice.Dokazali su ko su. Ti duse- briznici imaju svoj forum i neka na njemu pisu i objavljuju sta god im je volja. Nas ovde ima puno i mi se moramo dogovoriti o svemu, za razliku od njih TROICE. Koga bre vise boli za njih. Ovde postoje pravila isto kao i kod njih, prema tome MORAJU SE POSTOVATI. Zahvaljujuci njihovoj manipulaciji i spletkama, dalje moraju sami. Meni se licno nije svideo predlog i dobro je sto je obrisan. Nazalost nemam neki kvalitetan predlog da iznesem jer me licno nesto preterano ne dodiruje osiguranje kao i registracija. Ko ima on ce registrovati ko nema nece i PUN GAS......

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #15 poslato: Mart 14, 2011, 08:54:28 posle podne »
Ma daj Gremline kakva rigidnost. 100% su u pravu. Ko hebe one tamo, kojima je forum sterilniji od bolnice.Dokazali su ko su. Ti duse- briznici imaju svoj forum i neka na njemu pisu i objavljuju sta god im je volja. Nas ovde ima puno i mi se moramo dogovoriti o svemu, za razliku od njih TROICE. Koga bre vise boli za njih. Ovde postoje pravila isto kao i kod njih, prema tome MORAJU SE POSTOVATI. Zahvaljujuci njihovoj manipulaciji i spletkama, dalje moraju sami. Meni se licno nije svideo predlog i dobro je sto je obrisan. Nazalost nemam neki kvalitetan predlog da iznesem jer me licno nesto preterano ne dodiruje osiguranje kao i registracija. Ko ima on ce registrovati ko nema nece i PUN GAS......

Darko, pa bas zbog takve rigidnosti i politike tvrdog stava prema drugacijim misljenjima koja je cist copy/paste sa BJB-a smo svi i otisli odande, neki od nas su kreirali duple naloge da bi ostali u kontaktu sa nekim normalnim ljudima tamo.

Ovde se ne prica o UMS-u i njihovom forumu, koji fakat jeste sterilan kao operaciona sala i tu se slazemo.

I na kraju, ti bas kao ni ja, nisi neko ko uvek i bespogovorno postuje pravila, pa nemoj da se sad predtavljas kao Majka Tereza.

Predlog je dobar, nije trebao da bude obrisan samo da bi se "postovao PS", ali dobro - svako ima pravo da na svom forumu radi sta i kako hoce.

Mene takodje specijalno ne pogadja cena osiguranja i registracije, ali sam za svaku zajednicku akciju koja bi pomogla svim ostalim kolegama koje pogadja.

Citanost foruma i broj tema i poseta govore o tome,

;)

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Mart 14, 2011, 10:44:26 posle podne »
Gremline, opusti se i daj konkretan predlog i ideju gore u forumu gde treba, ništa ne postižeš stalnim "soljenjem pameti" šta i kako je trebalo...  Obrisano je i kraj, nije sujeta u pitanju, ne poštujemo strogo ps ali jednostavno poštujemo odluku skupštine MASa. Glupo mi je više da pričam o ovome toliko je izlizana tema "zajedno" da više nema nikakav smisao, a sam si bio svedok svih dešavanja, čak si u jednom trenutku i izigran.....
Ajmo dalje konkretno, malo je vremena.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #17 poslato: Mart 14, 2011, 11:02:11 posle podne »
Darko, pa bas zbog takve rigidnosti i politike tvrdog stava prema drugacijim misljenjima koja je cist copy/paste sa BJB-a smo svi i otisli odande, neki od nas su kreirali duple naloge da bi ostali u kontaktu sa nekim normalnim ljudima tamo.

Ovde se ne prica o UMS-u i njihovom forumu, koji fakat jeste sterilan kao operaciona sala i tu se slazemo.

I na kraju, ti bas kao ni ja, nisi neko ko uvek i bespogovorno postuje pravila, pa nemoj da se sad predtavljas kao Majka Tereza.

Predlog je dobar, nije trebao da bude obrisan samo da bi se "postovao PS", ali dobro - svako ima pravo da na svom forumu radi sta i kako hoce.

Mene takodje specijalno ne pogadja cena osiguranja i registracije, ali sam za svaku zajednicku akciju koja bi pomogla svim ostalim kolegama koje pogadja.

Citanost foruma i broj tema i poseta govore o tome,

;)

Slazem se u potpunosti sa tobom. Ali ja sam sad punopravni clan ove kuce i moram da postujem neke stari i ako mi ne odgovara to. Jbg ali tako je. Nemam konkretan predlog, niti se trudim da ga smisljam i trazim. Nemam nameru ni sa MUSom bilo sta da oganizujem, niti da ucestvujem u nekoj manifestaciji u koju su oni ukljucen, makar ona bila za dobrobit svih nasih kolega. Jednostavno nisu vredni mog postovanja i prisustva. Tako da mislim da ovi ljudi ovde rade pravu stvar i na pravi nacin. I nije bitno da li na forumu dnevno ima 100 ili 10000 prisutnih. Bitno je da su to kvalitetni ljudi.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #18 poslato: Mart 15, 2011, 07:48:15 posle podne »
Slazem se u potpunosti sa tobom. Ali ja sam sad punopravni clan ove kuce i moram da postujem neke stari i ako mi ne odgovara to. Jbg ali tako je. Nemam konkretan predlog, niti se trudim da ga smisljam i trazim. Nemam nameru ni sa MUSom bilo sta da oganizujem, niti da ucestvujem u nekoj manifestaciji u koju su oni ukljucen, makar ona bila za dobrobit svih nasih kolega. Jednostavno nisu vredni mog postovanja i prisustva. Tako da mislim da ovi ljudi ovde rade pravu stvar i na pravi nacin. I nije bitno da li na forumu dnevno ima 100 ili 10000 prisutnih. Bitno je da su to kvalitetni ljudi.

Znaci samo te je trebalo uclaniti u klub i sve reseno ?

;D ;D ;D ;D ;D

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Mart 15, 2011, 08:32:39 posle podne »
Znaci samo te je trebalo uclaniti u klub i sve reseno ?

;D ;D ;D ;D ;D

Otprilike,,,  jbg znas kako sad postije pravila koja se moraju postovati. Pozzz