Mart 31, 2026, 12:21:49 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53569 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Laza

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Odg: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju
« Odgovor #280 poslato: Avgust 12, 2010, 09:09:37 pre podne »
Interesantan dep teme lepa ideja al se sve svodi ponovo na to ko ce da ima vlast. "svi motori pod jednu zastavu"  kako to reshiti,puno ljudi svako vuce na svoje ljudi procitajte statut i onda razmilite shta se dobija shta se gubi.Pratim dosta borbe oko rege za motor i svega al shta ima od toga samo protesti MAS-a Samostalaca.Nemoze drukcije nekgo skupiti klubove pod jednom vodstvom ovo je ipak Srbija a mi volimo da se svadjamo i samo je pitanje dokle to ide.Zbog ovakvih razloga sam i napustio klub i sad nosim boje FBC Biker radia jer je dogovor i u statutu postavljeno da mogu da nosim boje da placam samo upisninu i boje i da me niko nemoze terati na neshto ili negde ako ja nezelim.Opet ponavljam lepa ideja ali nemoze tako u uniju.Ipak mi samo volimo motore i druzenje.Imate veliku podrshku oko svega al neznam kako pomoci sem OSVESTITE SE LJUDI dok motoristi nepostanu jedna velika unija nikad nishta necemo ni postici u drzavi i kod vlade jer puno njih samo kaze "KO IH JEBE ONI SU MOTORISTI" kao da smo nizeg ranga.Zakon i statuti su tu jer mogu i da se menjaju samo je potrebna dobra volja a ne imati strah od neke velike unije.Pa i jedna grana se lako slomi al ceo snop teshko.Zato Bikeri skupimo se i uradimo neshto pametno za nas i pokazimo da imamo i volje i snage i da nismo samo momci u masnim koznjacima i bradama taj imaidz je netao ima nas i to je dobro.

Izborimo se za svoja prava.Napravimo veliku zajednicu i budimo zajedno u voznji i zvemu.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #281 poslato: Avgust 12, 2010, 10:16:46 pre podne »
 *556
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #282 poslato: Avgust 12, 2010, 04:09:40 posle podne »
Ma divan post ali zar se ne svodi na...vi, vi, vi...a ne mi, mi mi...
Lako je kritikovati i davati predloge drugima, kako i šta se radi ali činjenica je da dok svaki pojedinac ne bude hteo promene na bolje i dok se ne pronađe jedna izuzetno jaka ličnost, sa dobrom podrškom ali i još boljom kontrolom, od svega nema priče!

I ovde se svelo na već viđeno, da, dok se razgovaralo, bilo je 'lako će mo' a kada je zaživelo, svelo se sve na par likova i vođstvo bez UO, bez kontrole, kako se čefne....Stara srpska boljka!

Ako bi se predsednici svih klubova, formalnih, neformalnih, u MASu i van, samostalni, ovakvi-onakvi skupili i dogovorili se o jednom zajedničkom timu, koji bi se pitao samo za zajednički nastup, pred datim nam problemima...onda bi nam budučnost bila izgledna! Ovako, ostaje nam da se nadamo da će neko umesto nas samih, zasukati rukave i odraditi posao!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #283 poslato: Avgust 12, 2010, 08:49:55 posle podne »
MAS jača klubsku priču, što se u poslednjim dešavanjima pokazalo kao dobro, jer i sami smo videli da se jedna opcija koja je bila "uz MAS" na kraju pretvorila u protivnike  MASu, čak toliko prepotentno da su sevali odgovori u pravcu "mi smo jači od MASa ako hoćete sa nama, hoćete... " i tome slično, da se ne vraćam na tužnu priču.
Mislim da je pogrešno protumačena ideja matičnog kluba MASa, a kasnije i zloupotrebljena osnivanjem nekih klubova koji su iskoristili toleranciju zarad sopstvene ideje. Teško je Srbina naterati da se ne ljuti i da "ne vuče na svoju stranu" , kako reče prethodnik ali, još teže je ujediniti ljude koji neće u klub (kolektiv) pod zajedničku zastavu ujedinjenih klubova Srbije - MAS.

Van mreže Laza

• Suvozac
  • *
« Odgovor #284 poslato: Avgust 13, 2010, 06:34:41 pre podne »
Po licnom iskustvu iz nekih klubova znam da se sve i uvek sve svodilo "ko ima vlast" al je teshko shvatiti da taj ko ima vlast ima i odgovornost da nece niko nikog licno izvoditi iz kluba i govoriti o njemu nego ce uvek govoriti o klubu i predstavniku kluba,da teshko je ubetiti ljude koji su vec i sami naseli na neke stvari da sad urade ponovo to.A svodi se na to ja placam clanarinu a shta dobijam ,kao i uvek da neko drugi troshi te pare.To je uvek bio kamen spoticanja.Samostalci koji nisu ni pod jednim klubom nemaju sad nishta sem sebe i prijatelja.A da probate ovakov.Neka oni koji zele da pristupe samostalcima nemaju clanarinu i slobodni su kao i do sad da se voze kuda zele nek placaju samo plocicu sa nazivom (nadimkom) prisivku i boje.Nek im to bude za pristup klubu Samostalaca.Mogu da ucestvuju legalno u donoshenju odluka predstavljaju klub nose boje i promovishu bikere gde god da se nalaze.Moje mishljenje je da je uvek kamen spoticanja bio lova i ko ima vlast.S tim da se mora uzetu u obzir clanstvo u MAS-u shto bi znacilo ponovo naplatu makar te clanarine ako klub vec nije u mogucnosti da samostalno zaradi te pare (preko organizovanja sureta, prodaje opreme, servisa........).Kao sto smo rekli ipak je ovo Srbija i jako volimo da se svadjamo umesto da se zezamo i mali je broj ljudi koji mogu da shvate shta znaci biti klubu.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #285 poslato: Avgust 13, 2010, 09:17:23 pre podne »
Po licnom iskustvu iz nekih klubova znam da se sve i uvek sve svodilo "ko ima vlast" al je teshko shvatiti da taj ko ima vlast ima i odgovornost da nece niko nikog licno izvoditi iz kluba i govoriti o njemu nego ce uvek govoriti o klubu i predstavniku kluba,da teshko je ubetiti ljude koji su vec i sami naseli na neke stvari da sad urade ponovo to.A svodi se na to ja placam clanarinu a shta dobijam ,kao i uvek da neko drugi troshi te pare.To je uvek bio kamen spoticanja.Samostalci koji nisu ni pod jednim klubom nemaju sad nishta sem sebe i prijatelja.A da probate ovakov.Neka oni koji zele da pristupe samostalcima nemaju clanarinu i slobodni su kao i do sad da se voze kuda zele nek placaju samo plocicu sa nazivom (nadimkom) prisivku i boje.Nek im to bude za pristup klubu Samostalaca.Mogu da ucestvuju legalno u donoshenju odluka predstavljaju klub nose boje i promovishu bikere gde god da se nalaze.Moje mishljenje je da je uvek kamen spoticanja bio lova i ko ima vlast.S tim da se mora uzetu u obzir clanstvo u MAS-u shto bi znacilo ponovo naplatu makar te clanarine ako klub vec nije u mogucnosti da samostalno zaradi te pare (preko organizovanja sureta, prodaje opreme, servisa........).Kao sto smo rekli ipak je ovo Srbija i jako volimo da se svadjamo umesto da se zezamo i mali je broj ljudi koji mogu da shvate shta znaci biti klubu.

Kasnis sa predlozima druze ,,,,Srbija je ovo.Najteze se ovde prasta kad je neko uspesan i hoce da radi.Mislim da je ovde ispao problem sto neki ljudi nisu mogli da shvate da medju bajkerima postoje entuzijasti koji za svoje rad i zalaganje ne traze nista zauzvrat. E ali to nije problem na motosceni Srbije to je problem u celoj Srbiji i ne verujem da tu ima leka.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Laza

• Suvozac
  • *
« Odgovor #286 poslato: Avgust 13, 2010, 12:15:12 posle podne »
Da zao mi je shto kasnim al znash kako kazu nikad kasno nije pak ima i dosta ok likova koji se voze a pricom se moze postici i vishe jer dosta njih i cita pa ce se jednom ipak mozda zamisliti ima u tome neshto ipak samo jaci kad smo zajedno.

Van mreže Vladimir

• Suvozac
  • *
« Odgovor #287 poslato: Avgust 13, 2010, 02:04:18 posle podne »
Slazem se sa Lazom da nikad nije kasno..mada od coveka do coveka zavisi kako ce gledati na sve to..zamisao da svi stanu pod jednu zastavu je meni licno odlicna,a takodje je i dobra za samostalce (mada ne razumem zasto neko ne zeli da bude u klubu,ja bi rado bio u klubu da mogu) niko samostalce ne tera da udju u klub,nego samo da stoje pod jednom zastavom u Srbiji sa svima ostalima (barem sam ja tako shvatio,izvinjavam se ako gresim)
Ipak ovo je samo moje misljenje..
...e to je taj!

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #288 poslato: Avgust 13, 2010, 03:53:00 posle podne »
Trenutno (barem je moje, lično mišljenje takvo), izgledi za ujedinjenje su nerealni!

Možda, kada bi MAS ostao MAS.. AMS, ono što jeste...UMS, takođe...i svi ostali, samostalni...baš svi,  mogli učiniti jedino moguče u ovom trenutku a to je da se, u dogovoru otvori jedna zajednička kancelarija koja bi imala ingerencije jedino u komunikaciji sa vlastima i organizovanju zajedničkog dobra za sve bajkere. Znači, svako i dalje vodi svoju politiku, ne obazirući se na ostalle ali za zajedničko dobro svih, usklađuje svoje napore i trud sa ostalima kako bi se ostvarili univerzalni ciljevi a dobro znamo koji su!

Van mreže Vladimir

• Suvozac
  • *
« Odgovor #289 poslato: Avgust 13, 2010, 04:54:31 posle podne »
Trenutno (barem je moje, lično mišljenje takvo), izgledi za ujedinjenje su nerealni!

Pa ja se nadam da ce se s'vremenom pronaci neko resenje za ujedinjenje.A trenutna situacija kakva je takva je.
...e to je taj!