Mart 30, 2026, 05:38:05 posle podne

Autor Tema: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?  (Pročitano 42273 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
Odg: PET VAZNIH PITANJA ZA MAS ! ! ! ? ? ?
« Odgovor #160 poslato: April 20, 2010, 11:22:36 pre podne »
Ja neke stvari ovde ne razumem. Da li MASu treba uopste ljudi ili ce da tavori. Da li MAS zeli da bude jedina i NAJ JACA asocijacija na ovim prostorima? Ako to zeli pa onda neka nadje resenje. Ljudi ovakva prilika je mozda sad i ko zna kad. Uostalom sam MAS je kriv sto nije na vreme razmisljo u ovom pravcu pa se sad nasao u nebran grozdju. Zato vas molim zajebite OFFovanje teme i prepucavanje. Imamo par pitanja i par predloga, daj te ih jos i daj te da tu nadjemo adekvatno resenje. Poz

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #161 poslato: April 20, 2010, 11:37:59 pre podne »

Mislim da MAS-U ipak treba malo vremena da da adekvatan odgovor.Kolko je meni poznato treba upravni odgovor da zakaze sastanak ,stavi tacku na dnevni red i donese odluku.Do tada mozemo davati predloge i sugestije kako bi to eventualno trebalo da izgleda.
   I jos nesto mala vremenska do sastanka upravnog odbora ce uciniti da u ovoj prici ostanu samo oni stvarno zainterseovani za MAS i clanstvo u njemu.

deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #162 poslato: April 20, 2010, 11:43:43 pre podne »
Interesantna je ideja oko delovanja MAS-a na dva polja, prema klubovima i prema samostalcima, samo to nikako nije resenje na duzi rok.

Po dosadasnjem trendu, broj samostalaca ce nastaviti munjevitom brzinom da raste, dok rast klubova nece pratiti taj tempo, i pre ili kasnije ce sto brojcano, sto finansijski, sto uticajem, samostalci "progutati" klubski deo MAS-a.

Mozda bi ipak trebalo razmisljati u pravcu da je pojedinac osnovni cinilac organizacije, a klubove tretirati kao nadgradnju, time se, po meni, zadrzava kontrola nad clanstvom i sprecava potencijalna "borbe" tabora za prevlast.

Inace, slazem se da ovo nisu stvari koje treba resavati na brzinu, ali isto smatram da predlozima (koliko god dobri ili losi bili), dajemo bar nove ideje za rasprave i dalji razvoj price.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #163 poslato: April 20, 2010, 11:45:50 pre podne »

Mislim da MAS-U ipak treba malo vremena da da adekvatan odgovor.Kolko je meni poznato treba upravni odgovor da zakaze sastanak ,stavi tacku na dnevni red i donese odluku.Do tada mozemo davati predloge i sugestije kako bi to eventualno trebalo da izgleda.
   I jos nesto mala vremenska do sastanka upravnog odbora ce uciniti da u ovoj prici ostanu samo oni stvarno zainterseovani za MAS i clanstvo u njemu.

U pravu si brate, zato i kažem da treba malo strpljenja da Gnjat izbaci izveštaj sa sednice u Valjevu, gde je već raspravljano o tome i gde se već pričalo o tome

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #164 poslato: April 20, 2010, 11:45:55 pre podne »
Nikiome ne gori pod nogama ALI ako se što pre ne da smernica za nastup samostalnih, rasuće se snaga i ode mast u propast!

Zar ne može virtuelni sastanak UO telefonski ili putem mejlova? UO sastanči, čin mi se dva puta godišnje a ako se bude čekala jesen....

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #165 poslato: April 20, 2010, 11:57:18 pre podne »
Nikiome ne gori pod nogama ALI ako se što pre ne da smernica za nastup samostalnih, rasuće se snaga i ode mast u propast!

Zar ne može virtuelni sastanak UO telefonski ili putem mejlova? UO sastanči, čin mi se dva puta godišnje a ako se bude čekala jesen....

Mislim da nije tolika frka i panika, ipak trenutno nema nijedne organizacije koja bi mogla da preuzme potencijalne clanove, a to nije stvar koja moze da se uradi preko noci.

Ovo je dobar trenutak zbog cinjenice da je MAS otvorenije pristupio organizaciji protesta, ukljucio i samostalce u samu organizaciju i dao, uslovno receno, "pravo glasa", ili se barem cinilo da stavovi i ideje samostalaca ipak imaju neku tezinu. Sa moje tacke gledista, ovo je prvi put da mi je interesantan MAS kao organizacija, posto se do sada bavio samo klubovima, a posto nisam clan nijednog kluba, to me ni najmanje nije niti doticalo niti interesovalo.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #166 poslato: April 20, 2010, 11:58:30 pre podne »
Interesantna je ideja oko delovanja MAS-a na dva polja, prema klubovima i prema samostalcima, samo to nikako nije resenje na duzi rok.

Po dosadasnjem trendu, broj samostalaca ce nastaviti munjevitom brzinom da raste, dok rast klubova nece pratiti taj tempo, i pre ili kasnije ce sto brojcano, sto finansijski, sto uticajem, samostalci "progutati" klubski deo MAS-a.

Mozda bi ipak trebalo razmisljati u pravcu da je pojedinac osnovni cinilac organizacije, a klubove tretirati kao nadgradnju, time se, po meni, zadrzava kontrola nad clanstvom i sprecava potencijalna "borbe" tabora za prevlast.

Inace, slazem se da ovo nisu stvari koje treba resavati na brzinu, ali isto smatram da predlozima (koliko god dobri ili losi bili), dajemo bar nove ideje za rasprave i dalji razvoj price.

RESPECT ! ! !  Jos jedna pametna miso.

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #167 poslato: April 20, 2010, 12:00:04 posle podne »
gvozdje se kuje dok je vruce,

sad je  povoljan trenutak, na talasu protesta odraditi .........sta to je za raspravu

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #168 poslato: April 20, 2010, 12:06:24 posle podne »
nije loša zamisao,ali ovo je već neizvodljivo.....

....pojedinac osnovni cinilac organizacije, a klubove tretirati kao nadgradnju..... ??? ??? ???

svaka čast pojedincima,i potrebni su masu,i sve je to ok.....ali nadogradnja,iliti renoviranje je promena krova,eventualno reorganizacija prostorija......ali ne možeš temelj promenuti

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #169 poslato: April 20, 2010, 12:15:12 posle podne »
Mislim da nije tolika frka i panika, ipak trenutno nema nijedne organizacije koja bi mogla da preuzme potencijalne clanove, a to nije stvar koja moze da se uradi preko noci.

Ja mislim, cak znam, da se tu grdno varas.
...

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #170 poslato: April 20, 2010, 12:32:57 posle podne »
svaka čast pojedincima,i potrebni su masu,i sve je to ok.....ali nadogradnja,iliti renoviranje je promena krova,eventualno reorganizacija prostorija......ali ne možeš temelj promenuti

Ja razumem tradiciju MAS-a, i postujem to, ali nazalost, pojavice se neko drugi, ko ce pokupiti hiljade i hiljade clanova, postati finansijski, brojcano i politicki daleko jaci, i tada ce MAS, kao i klubovi, postati marginalni deo motociklisticke scene u Srbiji.

To je naravno, samo moje vidjenje stvari, ne neophodno i ispravno i odgovarajuce.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #171 poslato: April 20, 2010, 12:38:34 posle podne »

Kada sam napisao svoj predlog, napisao sam i da mu je svakako potrebna razrada.
U ovom slucaju, bojazan da ce samostalci progutati MAS moze se prevazici na razne nacine:

1. Ogranicavanjem tj. definisanjem pitanja o kojima samostalci uopste odlucuju.
2. Odredjivanjem broja predstavnika samostalaca u Skupstioni ili UO Asocijacije (npr. 1 predstavnik na 50 clanova; ili 1 na 100) s tim da se taj odnos svake godine moze menjati u                                                                                              
    zavisnosti od brojnosti clanstva.
3. Moze se utvrditi i ograniciti maksimalan broj predstavnika samostalaca u visini od npr. 20% ili 33% ili 50% od ukupnog broja clanova ovih tela (Skupstine, UO i drugih), opet uz                                                                                                
    eventualno ogranicenje da o pojedinim pitanjima mogu da iznose misljenje ali ne i da odlucuju.

Ovakve i slicne odredbe potpuno sprecavaju mogucnost preglasavanja klupskog dela MAS-a, u slucaju veceg omasovljenja ovog nezavisnog dela.
...

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #172 poslato: April 20, 2010, 01:36:51 posle podne »
Motoklasik, slazem se da su to mehanizmi kojima bi se sprecilo sirenje jednog dela organizacije na stetu drugog, ali jacanjem bilo kog dela, sigurno bi se pojavila teznja za jacanjem i uticaja, pa samim tim i za gasenjem ili izmenom tih mehanizama vremenom.

Sa druge strane, to bi bio najbezbolniji nacin da se "ispipa teren", tj. da MAS pokrene tu pricu. U svakom slucaju, nema bas puno opcija bez "izmene temelja".

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #173 poslato: April 20, 2010, 01:42:01 posle podne »
Kada sam napisao svoj predlog, napisao sam i da mu je svakako potrebna razrada.
U ovom slucaju, bojazan da ce samostalci progutati MAS moze se prevazici na razne nacine:

1. Ogranicavanjem tj. definisanjem pitanja o kojima samostalci uopste odlucuju.
2. Odredjivanjem broja predstavnika samostalaca u Skupstioni ili UO Asocijacije (npr. 1 predstavnik na 50 clanova; ili 1 na 100) s tim da se taj odnos svake godine moze menjati u                                                                                              
    zavisnosti od brojnosti clanstva.
3. Moze se utvrditi i ograniciti maksimalan broj predstavnika samostalaca u visini od npr. 20% ili 33% ili 50% od ukupnog broja clanova ovih tela (Skupstine, UO i drugih), opet uz                                                                                                
    eventualno ogranicenje da o pojedinim pitanjima mogu da iznose misljenje ali ne i da odlucuju.

Ovakve i slicne odredbe potpuno sprecavaju mogucnost preglasavanja klupskog dela MAS-a, u slucaju veceg omasovljenja ovog nezavisnog dela.

to je već ok.....i mislim da je realno,a to je ujedno i najveći problem po ovom pitanju uopšte.........
da me neko ne shvati pogrešno,ja sam skroz "za",da se samostalci priključe masu,ali bila je već o ovom tema,i glavna neslaganja su bila baš po ovom pitanju....
nije tu toliko bitno "preglasavanje",ali jednostavno,potrebno je zavesti neki red,jer ovako je ko na"pijaci"......možda nebitno,ali ja kada napišem nešto na forumu bez konstatacije sa klubom,ja obavezno napišem da je to samo moje mišljenje,i da to nije mišljenje kluba...i da se shvatiti da je zvanično mišljenje ono koje predstavnik mog kluba izjavi(po bilo kojoj temi)
 druga stvar je i samo "primanje" pojedinaca,kao samostalaca u mas......i tu se naravno mora praviti neka selekcija(neka se niko ne uvredi)....jer bez selekcije....opet "pijaca".......i sad kad sabereš te dve stvari....selekcija+predstavnik....dobiješ klub

joksa

• Gost
« Odgovor #174 poslato: April 20, 2010, 01:57:58 posle podne »
Ne mogu da se otmem licnom utisku i ne prokomentarisem, al kao po pravilu medju masom razonskih predloga opet se izdvaja Motoklasikov kao najkvalitetniji. Mislim na osnovu, koju treba razraditi u detalje.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #175 poslato: April 20, 2010, 02:01:55 posle podne »
Motoklasik, slazem se da su to mehanizmi kojima bi se sprecilo sirenje jednog dela organizacije na stetu drugog, ali jacanjem bilo kog dela, sigurno bi se pojavila teznja za jacanjem i uticaja, pa samim tim i za gasenjem ili izmenom tih mehanizama vremenom.

Sa druge strane, to bi bio najbezbolniji nacin da se "ispipa teren", tj. da MAS pokrene tu pricu. U svakom slucaju, nema bas puno opcija bez "izmene temelja".

e vidiš....izmenu "temelja",bar po mom mišljenju(ponavljam MOM mišljenju) neće niko dozvoliti,jer bez obzira kakvo je trenutno stanje,niko neće dozvoliti da se iz korena promeni nešto što se godinama gradilo.....a druga stvar "da pojedinac bude osnova,a klub nadogradnja"...to već imamo na drugom mestu...(ne bih da imenujem ili uvredim bilo koga).....
 ova ograničenja što motoklasik predlaže je po meni jedina realna osnova sa koje se može krenuti u ovu priču uopšte.....
sve u svemu cela priča se svodi na onu o osnivanju "matičnog kluba",koja je od svih predstavnika dobila jedan glas.....
baš zato što su se klubovi osetili ugroženim.....a ruku na srce,nisu li trebali trebali da se osete ugroženim?
 i malo je prepotentno,stalno nabijati na nos kako će doći drugi,pa to uraditi pre masa......
istina je da su samostalci potrebni mas-u.....ali i samostalcima je isto tako potreban mas,e sad to treba uskladiti,meni lično,se sasvim sviđa pravac koji predlaže motoklasik

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #176 poslato: April 20, 2010, 02:12:45 posle podne »

istina je su samostalci potrebni mas-u.....ali i samostalcima je isto tako potreban mas,e sad to treba uskladiti,meni lično,se sasvim sviđa pravac koji predlaže motoklasik

;) ;) ;) ;)

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #177 poslato: April 20, 2010, 02:57:42 posle podne »
i malo je prepotentno,stalno nabijati na nos kako će doći drugi,pa to uraditi pre masa......

Bez uvrede, ali pre bih rekao da je prepotentno misliti da, ako MAS ne pokrene ovo pitanje, neko drugi nece iskoristiti priliku.

A sto se ostalog tice, ja se nadam da nisam nikoga na bilo koji nacin uvredio mojim predlozima i idejama, ovde i jesmo dosli da diskutujemo i da svako izlozi svoje vidjenje resenja.
Jedna stvar koja meni bode oci u vecini predloga je, sto se potencira da samostalci budu clanovi drugog reda, tj. clanovi sa manjim pravima, realno se zapitajte koliko bi ljudi bilo spremno pod tim uslovima da se uclani???

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #178 poslato: April 20, 2010, 03:14:18 posle podne »
Kada vec poredimo sa kucom i temeljima.....
Kada kuca vremenom postane tesna za potrebe porodice, a dobra je inace, pametan domacin je ne rusi, nego dozida jos jedno krilo.

Velika prednost MAS-a je za sada, sto za razliku od nekih drugih asocijacija koje pokusavaju da se oforme, ima jaku realnu (a ne virtuelnu) infrastrukturu na celoj teritoriji Srbije.
I to upravo zahvaljujuci klubovima koji cine MAS i klupskoj organizaciji i disciplini. Svako dobronameran iz redova samostalaca, ko imalo razmislja, to zna i ne pada mu na pamet da utice da se nekom reorganizacijom ta bitna prednost izgubi.
Znaci, reorganizacija kroz razvoj, omasovljenje i jacanje Asocijacije, a nikako uz slabljenje postojece prednosti jake klupske infrastrukture.
Pri tome bi samostalni motociklisti i brojem i licnim sposobnostima, kao clanovi MAS-a, doprineli da Asocijacija dobije sasvim drugu tezinu i respekt u bilo kakvoj aktivnosti ili akciji koju pokrece.
...

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #179 poslato: April 20, 2010, 03:16:27 posle podne »
Kada vec poredimo sa kucom i temeljima.....
Kada kuca vremenom postane tesna za potrebe porodice, a dobra je inace, pametan domacin je ne rusi, nego dozida jos jedno krilo.

Velika prednost MAS-a je za sada, sto za razliku od nekih drugih asocijacija koje pokusavaju da se oforme, ima jaku realnu (a ne virtuelnu) infrastrukturu na celoj teritoriji Srbije.
I to upravo zahvaljujuci klubovima koji cine MAS i klupskoj organizaciji i disciplini. Svako dobronameran iz redova samostalaca, ko imalo razmislja, to zna i ne pada mu na pamet da utice da se nekom reorganizacijom ta bitna prednost izgubi.
Znaci, reorganizacija kroz razvoj, omasovljenje i jacanje Asocijacije, a nikako uz slabljenje postojece prednosti jake klupske infrastrukture.
Pri tome bi samostalni motociklisti i brojem i licnim sposobnostima, kao clanovi MAS-a, doprineli da Asocijacija dobije sasvim drugu tezinu i respekt u bilo kakvoj aktivnosti ili akciji koju pokrece.
AMIN MAJSTORE
Kawasaki VN 800