April 01, 2026, 04:03:31 pre podne

Autor Tema: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...  (Pročitano 34323 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
Odg: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« Odgovor #60 poslato: Februar 04, 2011, 12:50:26 posle podne »
Pozdrav svima vama koji podržavate ovu temu...
Molim vas da ovde postavljate svi samo svoje konstruktivne predloge od kojih ćemo sutra nadam se svi imati koristi....
TEMA JE: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« Poslednja izmena: Februar 04, 2011, 01:32:41 posle podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #61 poslato: Februar 04, 2011, 12:51:41 posle podne »
Uključujem se ponovo u temu koju sam pokrenuo čini mi se na pravi način i u pravo vreme sa jednim novim obaveštenjem:

Ako pričamo o zajedničkim uštedama novca koji potrošimo za samostalno organizovanje skupova evo danas još par novosti...
Firma koja se bavi iznajmljivanjem bine i opreme ,,NS SOUND" iz Novog Sada sa kojima sam bio ovih dana u kontaktu i danas
imaju vrlo zanimljivu ponudu za binu i ozvučenje koja je čini mi se pravog odnosa kvaliteta i cene i doći će danas u Užice na žurku MK Užice
gde će biti održan i sastanak upravnog odbora MAS-a sa projektorom na kome će se vrtiti prezentacija njihove bine i ponude za sve nas...
NS SOUND raspolaže sa profesionalnom atestiranom binom,ozvučenjem najnovije generacije snage od 30 kw,profi rasvetom. Sa njihovom binom dolaze i tri tehničara profesionalca za binu,ozvučenje i rasvetu koji rade na njoj sve vreme Moto Skupa brineći se da sve bude besprekorno...
Kontaktirao sam danas i Ivana vlasnika pokretne diskoteke koja je radila na Moto Skupu Gonzales-a u Lešnici prošle godine.Ivan koji je
takođe Bajker vas pozdravlja i poručuje da je zainteresovan za saradnju sa MAS-om i nadam se postojaće obostrani interes da se to i desi
Pokretna Diskoteka ima šank dužine od čak 60 metara sa drvenim podom,600 barskih stolica i 6 mesta u šanku za točenje svako sa svojim frižiderima i koje opslužuje njegovih 10 profi barmena ili vaših,takođe iznad šanka su dva profi kaveza za igračice ,rasvetom za diskoteke i sve  to pokriveno je velikom šatrom dimenzija 30X14m!!! Oprema se može iznajmiti a kada radi sve sam on sam prodaje piće i daje vam unapred dogovoreni novac.
Ne želim nikog od njih da favorizujem ovde već samo da vam kažem da ćemo od ovih ljudi imati ponudu već za narednu skupštinu!
Nadam se da će ljudi koji danas sede u upravnom odboru sad ustati i pokrenuti i sami neku inicijativu u teškim vremenima ekonomske krize
a ne čekati određen broj klubova koji će možda pristati da potpišu neke ugovore u kojima se ne zna koliko će koštati ovo ili ono...
Ljudi moji, pa postoji jedna reč koja se čula bar milion puta na ovim prostorima u zadnjih par godina a to je TENDER...
Loša iskustva sa mnogim tenderima nam govore da moramo biti vrlo oprezni kad su isti u pitanju ali Bord Predstavnika Klubova je dovoljno veliki
 i čini mi se jak i iskusan da se izbori sa ponuđačima koji bi se siguran sam sa svojim ponudama u ovoj krizi utrkivali oko nas...
Raspišimo tendere za Binu i ozvučenje, kao i pojedinačne tendere za sve ostalo što sami sada iznajmljujemo pojedinačno za svaki skup...
Neka u ponudi stoje ponude za 10,20,30,40,50 klubova odnosno popusti na količinu ili rabat s tim što u pregovaranjima sa istima treba istaći i činjenicu da je MAS organizacija koja ima tendenciju širenja svog članstva sutra ako se danas bude radilo kako treba jer ogroman broj klubova u Srbiji koji su trenutno samostalni predstavlja ogroman potencijal za širenje MAS-a ako samostalnim klubovima pokažemo
da i oni imaju razloga da se sutra učlane u nadam se mnogo složniju i jaču Moto Asocijaciju Srbije kojoj npripadamo srcem i dušom..

Oni koji nas vode trebali bi ovde i sami predstavljati svoje nove ideje i predloge koji će pokrenuti mrtvo more u kome sada plutamo svi...
MAS-u danas trebaju svi raspoloživi ljudi sa duhom koji su vizionari i koji su u stanju da svoje vizije naše zajedničke budućnosti,
na pravi način predstave i ostvare uz podršku i pomoć svih nas ujedinjenih pod zastavom naše Moto Asocijacije Srbije...

« Poslednja izmena: Februar 04, 2011, 03:54:16 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #62 poslato: Februar 04, 2011, 01:41:28 posle podne »
Par pitanja za UO
Sto se ne oglasi nas Predsednik Beli za ponudu sto je dobio za sajam u Novom Sadu ne od Radeta zna on od koga je jos dobio?
Kako je Rade u UO a njegov klub nije clan MAS a?
Kako da bude bolje sutra kad Kalendar MAS a nije objavljen?

Voleo bi da mi se odgovori na pitanja i da se ne brise.
Hvala

Pozdrav za Svetu, danas na sastanku UO MAS-a možemo da razmotrimo sva pitanja koja te muče, potrebno je samo da dođeš na sastanak i radiš svoj deo posla u NO...

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #63 poslato: Februar 04, 2011, 01:56:30 posle podne »
 Pozdrav za Svetu, danas na sastanku UO MAS-a možemo da razmotrimo sva pitanja koja te muče, potrebno je samo da dođeš na sastanak i radiš svoj deo posla u NO...

Na sastanku ce doci Jovana iz Uzica njega sam ovlastio jer ja necu moci da dodjem iz opravdanih razloga.
Mene licno ne muci nista samo vas gledam i cudim se vasim postupcima ;)
Sretno

PS Nemoj da bude po statutu nemoze Jovana da bude na sastanku ili ono ovo jer vi ste ga preko nekoliko puta PREKRSILI ;)
Sretno
« Poslednja izmena: Februar 04, 2011, 03:57:33 posle podne od strane Sveta SD »

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #64 poslato: Februar 04, 2011, 02:12:26 posle podne »
Siguran sam da je ovo tema koja zanima većinu i siguran sam da svi koji ste online možete dati svojim predlozima doprinos boljoj sutrašnjici MAS-a...
*62  *554
« Poslednja izmena: Februar 06, 2011, 12:31:24 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #65 poslato: Februar 04, 2011, 02:32:36 posle podne »
Evo nesto LEPO
Sto se tice BINE Deki je raspolozen da radi na Moto Skupovima sa normalnom CENOM
Sto se tice pivara imamo pricu svako ko je zainteresovan moze da se meni ili Dekiju javi
Ima prica za MAJCE
Isto ima prica za narukvice to jest ulaznice
Pa ko voli nek izvoli ;)

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #66 poslato: Februar 04, 2011, 02:37:53 posle podne »
 *603 *603 *603
Bravo!!! Nadam se da ćemo svi imati priliku da dobijemo te ponude već na sledećoj Skupštini Moto Asocijacije koja će se održati do kraja meseca...

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #67 poslato: Februar 04, 2011, 02:58:59 posle podne »
*603 *603 *603
Bravo!!! Nadam se da ćemo svi imati priliku da dobijemo te ponude već na sledećoj Skupštini Moto Asocijacije koja će se održati do kraja meseca...
Ko odradi povoljnije ja mu skidam kapu ;)
Ova prica je za SVE NAS jer je NAS MAS ;)

Van mreže NS Sound Servis

• Suvozac
  • *
  • www.nssound.rs
« Odgovor #68 poslato: Februar 04, 2011, 03:41:15 posle podne »
Pozdrav. Vidimo se danas u Uzicu.
Rental Manager

060/0-870-130

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #69 poslato: Februar 08, 2011, 05:31:16 posle podne »

DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...

Hajde da se malo i obratim Upravnom aparatu ove nase Moto zajednice...
     Kao predlog za Bolje sutra  Moto Asocijacije a i svih nas "mozda" bi bila i bolja komunikacija
     izmedju Upravnog odbora i Skupstine.
     Moj licni razlog za ovo pisanje se sam nametnuo citajuci razne postove i odgovore na njh na ovom
     forumu.
     Na ocigled svih nas ovde porisutnih malo malo pa se "prekrsi" Statut Mas-a na koji se svi rado pozivaju
     koristeci ga u "napadne" ili "odbrambene" svrhe.
     Braco,dok se mi budemo natezali,prepirali,objasnjavali neki tamo "SINDIKATI" ce nas prestici punim
     gasom.

Mozda je temelj nasih problema bas u "slaboj" komunikaciji,mozda je to tacka polaska ka cilju
     za BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...

Moram da napisem da je ovo moje licni stav i ne zelim da me neko na ovom forumu prepozna
     kao "Bukadziju"

Pozdrav svim Bajkerima dobre volje!!!

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #70 poslato: Februar 08, 2011, 08:35:21 posle podne »
Slažem se da je komunikacija ne "SLABA"  nego mnogo gora od toga. Na moju temu da se PREBROJIMO prijavilo se samo devet predstavnika klubova. Zato članovi UO imaju obavezu da sve predstavnike klubova obaveste telefonom ili porukom o svim akcijama MAS-a, sastanci vožnje i slično. Ljudi jednostavno nemaju naviku da sede za ovom kutijom i da kuckaju po tastaturi. U više navrata na skupštinama smo insistirali da svaki klub ima svog predstavnika na sajtu MAS-a ali smo svedoci da pojedini klubovi svoje aktivnosti, žurke, skupove, vožnje i sl. reklamiraju i prikaziju na drugim sajtovima, što je i dobro i podržavam, samo NIJE DOBRO što to ne rade i ovde na NAŠEM - MAS-ovom sajtu.

Van mreže sloba

• Suvozac
  • *
  • mk Warriors Serbia
« Odgovor #71 poslato: Februar 08, 2011, 09:30:40 posle podne »
Po meni dobra idaja je smaniti broj moto skupova u toku sezone! Dovoljno je da ima tri moto skupa eventualno cetiri mesecno, znaci bez preklapanja termina! Napraviti komisiju koja ce  u jednoj sezoni svih moto skupova ocenjivati rad i organizicju, nove kreativne stvari, sto manje vasarski ambijent! Treba nam neka stara a nova originalnost okupljanja! U principu da se klub izbori za termin te godine, u principu da klub pravi skup svake trece, cetvrte godine!
Mislim da bi tim putem svi skupovi bili masovniji, organizovaniji, konkretniji, motivisaniji, imali vise finansija za bollju organizovanost i ono kljucno, MAS kao organizacija bi mogao da bude od vece pomoci klubovima koji su organizatori, konkretniji, nekako mislim da bi tim putem bili mi kao asocijacija usresredjeniji na jedan skup  nedeljno a ne tri ili pet! Tako bi se medjusobno vise pomagali, u cemu je po meni smisao!
Menjao bi mesta redovno svake godine! Imao po meni vece zelje za otici negde! A ne vezati, za tipa idem u SR. Mitrovicu, Zlatibor, Novi Sad i ako zakacim jos neki sa strane jer realno nisi svi finansijski potkovani da mogu da obidju sve skupovi, a izgubi se i na drazi u cemu je najveci smisao! Tako bi dobili priliku da se posete i klubovi kod kojih vecina nije bila, a Srbija je tako lepa i velika!

Zivela Asocijacija!
Honda Varadero xl 1000

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #72 poslato: Februar 09, 2011, 08:50:11 pre podne »
Po meni dobra idaja je smaniti broj moto skupova u toku sezone! Dovoljno je da ima tri moto skupa eventualno cetiri mesecno, znaci bez preklapanja termina! Napraviti komisiju koja ce  u jednoj sezoni svih moto skupova ocenjivati rad i organizicju, nove kreativne stvari, sto manje vasarski ambijent! Treba nam neka stara a nova originalnost okupljanja! U principu da se klub izbori za termin te godine, u principu da klub pravi skup svake trece, cetvrte godine!
Mislim da bi tim putem svi skupovi bili masovniji, organizovaniji, konkretniji, motivisaniji, imali vise finansija za bollju organizovanost i ono kljucno, MAS kao organizacija bi mogao da bude od vece pomoci klubovima koji su organizatori, konkretniji, nekako mislim da bi tim putem bili mi kao asocijacija usresredjeniji na jedan skup  nedeljno a ne tri ili pet! Tako bi se medjusobno vise pomagali, u cemu je po meni smisao!
Menjao bi mesta redovno svake godine! Imao po meni vece zelje za otici negde! A ne vezati, za tipa idem u SR. Mitrovicu, Zlatibor, Novi Sad i ako zakacim jos neki sa strane jer realno nisi svi finansijski potkovani da mogu da obidju sve skupovi, a izgubi se i na drazi u cemu je najveci smisao! Tako bi dobili priliku da se posete i klubovi kod kojih vecina nije bila, a Srbija je tako lepa i velika!

Zivela Asocijacija!
Vidi se da smo odrasli zajedno..  ;)
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #73 poslato: Februar 09, 2011, 09:54:45 pre podne »

Nismo odrasli zajedno   :)  ali podrzavam predlog 100% !

Pozdrav.

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #74 poslato: Februar 09, 2011, 05:01:29 posle podne »
+1 podrzavam ideju.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #75 poslato: Februar 10, 2011, 12:58:16 pre podne »

Na temu smanjivanja skupova imam odgovor koji se verovatno neće svideti zagovornicima smanjivanja broja moto skupova...

Šta bi zapravo bio cilj smanjivanja moto skupova, da li je cilj da se još više omasove pojedini skupovi i napravi još veće zarada ili da se dobije na kvalitetu samih skupova...

Uzmimo u obzir da još uvek traje ekspanzija održavanja moto skupova i stvaranja novih moto klubova koji će takođe imati potrebu da organizuju skupove dolazimo do činjenice da je premalo termina da bi svi bili zadovoljni...

Ali... ako bi prepolovili broj skupova MAS-a zarad kvaliteta i masovnosti  kome bi to išlo na štetu a kome u korist...

Odgovor je vrlo opipljiv... korist bi imali samo klubovi van asocijacije jer bi mogli da iskoriste nastali vakum u terminima ...a na to asocijacija ne može ničim da utiče...

Gubitak bi osetili svi članovi asocijacije jer bi se veliki deo posetilaca sa naših skupova prelio na skupove van asocijacije.

Nevidim razlog da se bilo šta smanjuje u kalendaru skupova, moje lično mišljenje je da na dobar skup dolazi više bajkera a na loš manje i to je najmerodavnije za kvalitet samog skupa, ne može me niko naterati da idem na loš skup pa taman bio jedini u mesecu.

Postoji nešto što možemo da uradimo kao asocijacija a to je da uvedemo još veće standarde i da se kvalitetnijim sadržajem nametnemo kao vodeći organizatori moto skupova u zemlji, a to bi značilo da bi MAS morao da oformi komisiju koja bi verifikovala sve potrebne elemente za održavanje moto skupa klubova pri MAS-u...

Imamo činjenicu koja takođe ukazuje da su skupovi uglavnom dobro posećeni a to je da se niko nije posebno žalio na termin ili da je ostvario gubitak organizacijom moto skupa.  

Broj motora svake godine raste što znači da će i broj posetilaca moto skupova takođe biti uvećan, pomirite se sa činjenicom da će svako treće selo imati moto klub, a da li će ispuniti standarde za održavanje moto skupa koje zahteva asocijacija to je već pitanje na koje treba svi da damo odgovor tako što ćemo zajedno postaviti standarde koji treba da prate organizaciju moto skupa.

Za sada jedino pravilo koje se poštuje u MAS-u što se tiče određivanja organizacije moto skupova je da ne možete praviti moto skup ako je već dodeljen termin nekom moto klubu bližem od 150km...  U prvi mah mi je bilo malo diskutabilno tih 150km ali u praksi se to pokazalo dosta dobro tako da ja tu ništa ne bih menjao. Imajte na umu da je prošle godine registrovano preko 200 000 motorcikala i da će ove godine taj broj biti još veći.  

E sad jedno pitanje za ove koji su pristalice smanjivanja moto skupova...  Ko će od velikih klubova da se odrekne svog termina ili da ga podeli sa nekim drugim klubom, pošto je sasvim očigledno da se još uvek  mnoga koplja lome oko termina za moto skup.  

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #76 poslato: Februar 10, 2011, 01:33:30 pre podne »

I ne samo da se "lome koplja" vec svaki moto klub "jedva ceka" svoj termin za odrzavanje skupa
  Mislim da bi takva odluka izazvala veliko nezadovoljstvo klubova u Mas-u
  Ideja da zazivi komisija za ocenjivanje "kvaliteta" i postovanje standarda Mas-a za odrzavanjem moto
   skupova je ok,mozda ce neke organizatore "prizvati pameti" da ne gledaju samo finansijsku dobit....

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #77 poslato: Februar 10, 2011, 01:56:00 pre podne »
Ova tema je Rade mnogo stara i mnogo puta elaborirana. Pa valjda je i deci jasno danas da mnogi klubovi i ulaze u MAS samo da bi dobili termin koji ce biti javno objavljen u kalendaru skupova MASa. Nije to samo slucaj kod nas da se poklapaju termini i u HR imas po tri i vise susreta za jedan vikend. Nekad je na motosusretima bilo po 200 do 300 motora a od toga ni 4ili 5 motora sa istom oznakom grada a danas ima po 1000 motora a najvise iz grada ili mesta domacina. Hocu da kazem da su motosusreti koji se sada odrzavaju postalni uglavnom lokalnog karaktera ili mesta od nekih 100km udaljenosti.
Ima tu i finansiskih razloga naravno jer ne mogu svi da putuju na daleke skupove, a i sto su skupovi postali dosta jednolicni bez osobenosti.To sto svako selo hoce da pravi skup se mora razumeti ,jer to je u takvim sredinama dogadjaj godine i sto bi oni propustali
tu priliku da naprave nesto. Ako bi se mogao smanjiti broj susreta, a normalno da nikad nece gde bi se motoristi vozali preko cele sezone
po ulicama od kafica do kafica ili na more jednom godisnje i to ko ima para.A sto se tice nekog profita od tih skupova to je samo fantazija onih koji nikad nisu napravili ni jedan skup. Jedan stari motorista Zerac iz Elemira kod Zrenjanina koji je nekad pravio vrlo posecene skupove je jednom prilikom rekao velika jebada za nikakve pare i bio je potpuno u pravu.To sto pominjete kriterijume za susret pa oni su odredjeni jos pre petnaestak godina i ne treba ih stalno ponavljati.Pravi moto susreti su umrli onog momenta kada se pojavio takozvani komercijalni faktor , naime izvesni klubovi su poceli dobijati ogromnu pomoc od opstina gde se odrzavaju i poceli su sa trkom ko ce bolje i skuplje sastave da dovede ,ko ce bolju profesionalnu binu da ima ko ce jacai jos jace ozvucenje da ima ,naravno shodno ovome moralo se i naplacivati ulaz i udarati po cenama pica i svega ostalog. Sve se poboljsalo ali samo vizuelno a pravog druzenja i bajkerskog zivota bilo je sve manje i manje . Naravno u skoroj buducnosti ce ga biti sve manje jer dolaze na te susrete sve vise onih koji ne vole motor nego ga voze zato sto je to IN uglavnom mladje generacije koje imaju destruktivnosti u sebi. Kako razvaliti motor kako ga muciti u crveno , paliti gume do eksplozije iste itd,itd.Uzroci su i ti stosu neki ljudi koji nemaju veze sa motorima poceli da prave skupove nadajuci se nekoj brzoj zaradi , to su uglavnom ljudi iz ugostiteljske struke. Ovo sve pisem da bi se neke stvari razjasnile a siguran sam da imam najvece iskustvo sta se tice ove teme jer sam u karijeri bio na preko 200 skupova u zemlji i inostranstvu.

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #78 poslato: Februar 10, 2011, 02:14:58 pre podne »

Rendi,ispade po ovom tvom postu da je pravo vreme pravih bajkera i pravih moto skupova proslo  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #79 poslato: Februar 10, 2011, 02:26:29 pre podne »
u pravu su i Rendi i Rade ...

Onog pravog druzenja cini mi se ima samo na manjim skupovima ... ima istine i u tome da je sve postalo lokalnog karaktera ali gledam po sebi i znam da je na to uticala i ova besparica pa ljudi ne idu na daleke skupove nego tu u krugu od 80km ..

ma ko zna .. kako ce biti to ce tek da vidimo ... prvo da vidimo kako motore da registrujemo pa onda da razmisljamo gde i kako ...kazu sad skace osiguranje od 1.3.2011 ...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"